Omsk – Lev 2:3 (0:1 po s.n.) | Barys – HC Slovan 6:1 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Riga 1:2 (po pr.)
Jekatěrinburg – CSKA Moskva 0:2 (kon.) | N.Novgorod – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Viťaz – Vladivostok 1:3 (kon.)
Kazaň – Chabarovsk 1:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Novokuzněck 3:4 (kon.) | Spartak Moskva – Čeljabinsk 3:5 (kon.)
Minsk – Nižněkamsk 4:3 (kon.) | Doněck – Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Záhřeb – Ufa 0:1 (kon.)
po prodl.
Jugra Chanty-Mansijsk
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Dinamo Riga
Úterý 26.11.2013, 14:00 • Arena Jugra • KHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Jugra by se ráda ještě poprala o postupovou osmičku ve Východní konferenci, Dinamo by naopak chtělo ještě prohnat vládce KHL Petrohrad a Dinamo Moskva. Oba týmy naposledy prohrály, a tak by zajisté vše co nejrychleji napravily.
     
    Chanty-Mansijsk, ruský zapadákov, zato dost bohatý a s krásným nablýskaným stadionem, je v pořádném srabu. Jeho mizérie se zdá být až neuvěřitelná – třináct utkání, dvanáct porážek. Právě proto ztrácí Jugra na osmou příčku už devět bodů. Ani aktuální domácí série se Slovanem Bratislava a Lvem Praha mu nevyšla, slovenskému mužstvu nestačila po nájezdech, českému podlehla 1:4.
     
    Dinamo Riga bude letos patřit k černým koňům play-off, o kterém už málokdo může pochybovat. Lotyšský klub je hodně úspěšný i venku (na cizích kluzištích vyhrál desetkrát z šestnácti utkání), doma ze třinácti pokusů slavil vítězství v deseti případech. Kdyby se mu podařilo získat nějakou veleúspěšnou sérii dobrých výsledků, možná by mohl zabojovat i o první dva fleky v konferenci. Naposledy překvapivě hladce podlehl Omsku 2:5.
     
    Domácí tým se budou snažit oživit Čech Marek Trončinský, nejproduktivnější bek Jugry, Slovák Tomáš Starosta a také nová posila do útočných řad Radek Smoleňák, který se zatím v novém působišti uchytil velmi dobře. Za hosty nastupují s pravidelností slovenští forvardi Marcel Haščák, Marcel Hossa, který má na kontě už 28 kanadských bodů, také český rodák Vojtěch Polák a v pozici brankářské dvojky působí v Rize i Jakub Sedláček.
     
    Úvodní sestavy:

    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Kuzněcov) – Šefer, Chvostov, Trončinský, Starosta, Pepeljaev, Sokolov, Djakov – Buljanskij, Jakubov, Sitnikov – Savinainen, Dixon, Smoleňák – Žukov, Kručinin, Knjazev – Plotnikov, Krysanov, Petrov – Gusev

    Dinamo Riga: Tellqvist (Cimermanis) – Ozolinš, Rekis Robinson, Lavinš, Sotnieks, K. Redlihs, Augstkalns – Pavlovs, Wilson, Hossa – Indrašis, Haščák, Szczechura – Cipulis, Niživijs, Džerinš – Begovs, Kuzmenkovs, Upitis – Bičevskis

    Rozhodčí: Zacharov, Komarov – Aljošin, Ivanov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Jakubov jen tak nahodil puk od modré čáry, Tellqvist natáhl lapačku a puk v pohodě polapil.
     
    01:38
    Niživijs se dlouhým sólem dostal do útočného pásma, obránci Jugry ho neatakovali. Pak předal touš na Sotniekse, jehož střela jen polechtala výstroj Birjukova.
     
    02:53
    K Begovsovi se odrazil puk do mezikruží, odtud vypálil, tentokráte ale Birjukov zasahovat nemusel. Pokus byl zablokovaný.
     
    03:46
    Obrovská možnost Jugry! Buljanskij si vyjel z levého rohu kluziště před Tellqvista, kterého napoprvé nepřekonal, napodruhé chtěl po odrazu mířit nad jeho lapačku, ta ale fantasticky zasáhla!
     
    04:50
    Haščák vyslal takovou skrytou střelu přes obránce, Birjukov byl ovšem dobře vyjetý a zasáhl. Až nyní je hra po dlouhé době přerušena.
     
    05:23
    Kručinin předal puk Žukovovi, domácí se dostávali do kontru. Následná přihrávka skrz brankoviště ale nenašla adresáta.
     
    05:47
    Sekání se nyní dopustil Plotnikov (JUG) a je prvním vyloučeným tohoto zápasu.
     
    06:06
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je bleskově využitá přesilovka. KYLE WILSON měl dostatek času, aby zamířil z pravého kruhu nádherným způsobem do vzdálenějšího růžku Birjukovovy brány. Dobrý vstup do utkání ze strany Rigy. Asistence: Marcel Hossa, Mat Robinson.
     
    07:40
    Hosté i nadále pokračuji v aktivitě, Birjukov zase musel řešit jednu dost ošemetnou situaci. Nakonec Robinson vyhodil, aby mohlo Dinamo vystřídat.
     
    08:36
    Haščák se dostal k puku po odrazu od mantinelu, Birjukov se ale stačil přemístit. Následná střela Szczechury z mezikruží byla zablokována.
     
    09:24
    Sitnikov nahazoval puk centrem dopředu, tam si však Tellqvist ve spolupráci s obranou v pohodě poradil.
     
    10:29
    Smoleňák se nyní drží za obličej, zřejmě dostal hokejkou do obličeje. Rozhodčí celou situaci viděli zřetelně, ale rozhodli se nevylučovat.
     
    10:54
    Velká šance Rigy! Wilson hledal z pravé strany u druhé tyčky najíždějícího si Hossu, který byl ale zezadu faulován. Jinak by asi Birjukova překonal, zřejmě by beton proti hokejce slovenského útočníka vytasit včas nedokázal.
     
    10:55
    Birjukov (JUG) je vyloučený za hákování Hossy, Dinamo bude mít k dispozici druhou přesilovku. Trest za domácího gólmana odsedí Chvostov.
     
    11:45
    Birjukov musí být na pozoru, na ledě je nyní druhá pětka soupeře, která dobře kombinuje v útočném pásmu, ale nestřílí.
     
    12:55
    Domácí v plném počtu.
     
    13:14
    Krysanov si najížděl před Tellqvista, nakonec dostal přihrávku z pravé strany, jenže na puk o kousíček nedosáhl.
     
    13:49
    Další vyloučení, tentokráte jsou potrestáni domácí. Rekis (RIG) si odsedí minimálně dvě minuty za hákování.
     
    14:10
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Skvělá a hlavně skoro totožná odpověď ze strany domácích. VELI-MATTI SAVINAINEN stejně jako jeho protihráč Wilson střílel z pravého kruhu, akorát že mířil mezi betony Tellqvista, který je nesepnul včas. I Chanty-Mansijsk si na své konto připsal využitou přesilovku. Asistence: Stephen Dixon, Radek Smoleňák.
     
    15:58
    Jugra zmáčkla soupeře v jeho pásmu! Jakubov střílel a pořádně před Tellqvistem dotíral Buljanskij. Ten se nakonec k puku dostat nemohl, byl totiž atakován zezadu.
     
    16:05
    Vyloučení Rigy, podruhé na trestné lavici je Rekis (RIG), tentokráte za krosček.
     
    16:49
    Rozhodčí dnes vylučují jako na běžícím pásu. Domácí mají po přesilovce, Pepeljaev (JUG) se nyní dopustil podražení.
     
    17:57
    Žukov se snažil vypálil z levé strany, jeho pokus byl ovšem zablkovaný. První třetina je jinak hodně vyrovnvná a i výsledek tomu odpovídá.
     
    18:05
    Hosté v plném počtu.
     
    18:49
    Domácí v plném počtu.
     
    18:58
    Robinson (RIG) je třetím vyloučeným na straně Dinama. Dvě minuty nyní dostal za vražení na mantinel.
     
    19:43
    Na modré operují Starosta s Trončinským, ani jeden z nich se však neodhodlal ke střelbě. Přitom do konce třetiny nezbývá mnoho.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:49.
     
    První třetina nabídla dva góly, hosty dostal do vedení Wilson, za domácí se trefil Savinainen, jenž vyrovnal. Měli jsme možnost vidět celkem šest vyloučení, rozhodčí mají dnes trochu přísnější metr, a tak v celém utkání můžou být klíčové právě přesilovku. Průběžný výsledek je zatím pro oba celky spravedlivý.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Tellqvist si připsuje první úspěšný zákrok první třetiny, Sitnikov vyzkoušel jeho připravenost lehkou střelou.
     
    20:40
    Sitknikov v další možnosti během krátké chvíle! Tellqvist jeho působení těžko snášel, ale nakonec přece odolal.
     
    20:58
    Hosté v plném počtu.
     
    21:54
    Smoleňák si vyjel za modrou čáru, odtud tahem vypálil, jeho pokus ale neměl razanci a asi ani přesnost, takže Tellqvist stačil tečovat do bezpečí.
     
    22:28
    Tellqvist opět musel zashovat, tentokráte na něj puk nahodil Jakubov. Švédský gólman ve službách Dinama ho pro jistotu schoval do výstroje.
     
    23:34
    Hossa si sjížděl za branku pro puk, jenže nakonec ho důrazem nezískal. Následně se Buljanskij snažil přihrávat před branku, ale neúspěšně.
     
    24:07
    Sokolov pálil tvrdě z mezikruží, Tellqvist jen vyrazil před Dixona, který sám před švédským gólmanem skórovat nedokázal.
     
    24:34
    Haščák přihrával na modrou čáru, Redlihs pálil od modré čáry, nicméně pokus byl zablokovaný a mířil jen hodně vedle.
     
    25:38
    Chvostov (JUG) nyní přidržel soupeře, dostává dvě minuty za svůj přestupek a usedá na trestnou lavici.
     
    26:52
    Dinamu zatím tahle početní výhodu příliš nevychází, Birjukov se mezi třemi tyčemi moc potit zatím nemusel.
     
    27:38
    Domácí v plném počtu.
     
    28:04
    Gusev se jako třináctý útočník objevil na ledě, od pravého mantinelu toho moc nevymýšlel a vypálil na Tellqvista. Ten si s jeho pokusem celkem v pohodě poradil.
     
    28:43
    Gusev si nepohlídal své spoluhráče, kteří už byli za modrou čárou dřív, než on za ní zavezl puk. Ofsajd, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    29:05
    Jugra zase zmáčkla Rigu v útočném pásmu. Nakonec se Sokolov přes brankoviště dostal k puku k druhé tyčce, kde se mu však z otočky vypálit nepodařilo.
     
    29:52
    Smoleňák byl celkem dobře bráněn, přesto podél mantinelu vybruslil až před Tellqvista. Těžko říci, jestli vystřelil, kažopdáně prostor u tyčky měl švédský gólman dobře pohlídaný.
     
    30:39
    Smoleňák se nyní snažil dorážet střelu od modré čáry a to se nelíbilo obráncům soupeře. Ti ho hned zpacifikoval a Tellqvist měl v tu chvíli klid.
     
    31:13
    Begovs se nyní dostal do ofsajdu, akce Dinama tak nemohla pokračovat. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    32:15
    Hossa dlouho držel puk, nebyl nikým atakován. Nakonec ho předal Wilsonovi, jenž nabil Sotnieksovi, jeho následná rána ale byla nepřesná.
     
    33:11
    Haščák se snažil zadovkou přistrčit puk Indrašisovi, jenže ten na něj nakonec nedosáhl.
     
    34:16
    Starosta byl dobře bráněn, nakonec si od něj touš přebral Savinainen a ten nakonec přihrával k levému mantielu jen do ofsajdu. Následuje komerční přestávka.
     
    35:19
    Byl to zřejmě Pepeljaev, jehož nahození bylo tečované do ochranné sítě. Vhazovat se bude u modré čáry.
     
    35:54
    Starosta čistě narazil o mantinel Sotniekse, poté přihrál před branku na volného Plotnikova, jemuž střela ovšem nesedla. Byl ovšem v opravdu vyložené pozici.
     
    37:16
    Sokolov dlouho míchal s pukem a kličkoval, nakonec byl ovšem o puk obrán. Na druhé straně nemohl Indrašis zacílit, jelikož jeden z hráčů Jugry upadl a posnul v pádu Birjukovovu bránu.
     
    38:05
    Hra nyní byla přerušená celkem třikrát během krátké chvíle. Teď se zřejmě puk dostal na střídačku Jugry, jakmile se Pepeljaev snažil vyhodit.
     
    39:10
    Poslední minutu a půl se oba týmy nedostaly do útočného pásma. Uvidíme, zda-li nám ještě zbývajících pár desítek sekund něco přinese.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:39.
     
    Druhá třetina nám sice branku nenabídla, o pohledný hokej se ale oba týmy divákům rozhodně starají. Je vidět, že Jugře ani Dinamu by nějaký bod nestačil, snaží se vyvinout maximální úsilí, aby se vyhrálo po základní hrací době.
     
    Čárový rozhodčí měl menší problém se svou výstrojí, všichni mu jí nyní dávají do pořádku. Snad nebude problém vážnějších rozměrů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Chanty-Mansijsk vlétl na soupeře zostra! Niživijs nakonec situaci vyřešil nejlepším možným způsobem spolu s Tellqvistem.
     
    41:20
    Další závar před Tellqvistem, kteří hosté museli hasit na poslední chvíli. Švédský gólman na začátku tohoto dejství zatím tlaku odolává.
     
    42:07
    Hra je podruhé během krátké chvíle přerušená, nyní pro icing ze strany domácí Jugry.
     
    42:29
    Tellqvist je nyní pod palbou střel z větší vzdálenosti. Asi nejlépe ho zkoušel překonat Pepeljaev, puk totiž zřejmě po teči dost nepříjemně plachtil vzduchem.
     
    43:31
    Tellqvistův jistý zásah proti pokusu ze strany Plotnikova. Po vhazování na něj letěla další střela, Dixon nakonec dorazit za jeho záda nedokázal.
     
    44:13
    Jugra si málem zkomplikovala situaci! Džerinš byl proti přesile čtyř protihráčů, málem se ale jeho střela jala branky, jelikož trochu zmatený Birjukov byl daleko ze své svatyně.
     
    45:20
    Jakubovovi střela od modré nesedla, puk mu sjel, takže "dělovka" letěla jen pár decimetrů po ledě a skončila u jednoho z hráčů Dinama.
     
    46:22
    Chanty-Mansijsk opět moc dobře kombinoval v útočném pásmu. Nakonec poskakující puk vzduchem dopadl k Savinainenovi, který ho jen o kousek z otočky minul.
     
    46:50
    Kručinin se dostal k levému mantinelu, odtud jen tak forhendem nahodil, střela byla tečovaná a skončila na ochranné síti.
     
    47:36
    Od Jakubova odrazem dostal puk do mezikruží, kam se však žádný z hráčů Jugry nedostal. Hosté měli tenhle prostor dobře pokrytý.
     
    48:22
    Pepeljaev zavezl puk do pásma, nakonec se ke střele dostal Buljanskij, s jeho pokusem přes obránce si ale dokázal Tellqvist poradit. Jugra stále navyšuje tlak!
     
    49:14
    Indrašis špatně rozehrál, takže na druhé straně Smoleňák hledal Jakubova, nedal mu však puk do jízdy, takže domácí útočník byl následně ozbrojen.
     
    50:10
    Tribunami se rozléhá hromové: "Jugra, Jugra..." Fanoušci cítí, že by jejich miláčci mohli urvat vítězství, v této třetině jsou zatím jasně lepším týmem.
     
    51:16
    Tohle byl téměř jistojistý gól! Jak tohle nemohl dát Szczechura, nad tím každému zůstává rozum stát. Birjukov se nestačil přesunout ke druhé tyčce, zřejmě trošku zaspal, takže hostující útočník objel branku, do naprosto prázdného prostoru však nedokázal puk z otočky dotlačit.
     
    53:20
    Hra se v posledních dvou minutách trochu uklidnila – teď je to vabank. Bude rozhodovat každá chyba.
     
    54:14
    Dixon si zajel za modrou čáru, přihrál doprava na najíždějícího si Kručinina, na jehož následný pokus Tellqvist v pohodě viděl.
     
    54:50
    Džerinš ukázal, jak rychle a efektivně umí zabrzdit. Zmátl tak hned tři hráče Jugry, který mířili směrem na střídačku, a lotyšský útočník tak sjel před branku, kde na Birjukova z blízkosti nevyzrál.
     
    55:19
    Rozhodčí nyní hledají puk ve výstroji Birjukova, kam se mu schoval, to je těžké posoudit. Nakonec se celá procedura přece jenom zvládla.
     
    56:16
    Indrašisovo nahození nemohlo Birjukova vystrašit. Na druhé straně se do dobré možnosti dostával Savinainen, avšak jeho pokus byl tečovaný mimo kluziště.
     
    57:10
    Ke Kručininovi se nyní dostal puk za modrou čáru, domácí útočník ho napálil na Tellqvista, jehož tahle dělovka určitě musela vystrašit.
     
    58:04
    Brejk dva na jednoho! Jakubov přihrál doprava na úplně volného Buljanského, který z blízkosti trestuhodně minul.
     
    59:15
    Už jen pár desítek sekund do konce. Oba týmy mohly rozhodnout hned v několika tutovkách, jenže ani jednu z nich využít nedokázaly, a tak se zřejmě dočkáme minimálně prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Krásné třetí třetině plné tutovek chybělo jen stále frázované koření – góly. Byť byli Birjukov i Tellqvist pod sprškou několika skvělých možností, ani jeden z týmů se nedokázal prosadit, aby rozhodl o třech bodech pro sebe. O vítězi tak rozhodně prodloužení či samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:58
    Robinson dostal dobrou přihrávku k pravé tyčce, Birjukov proti němu vyrazil, jenže své objetí kolem branky nedotáhl do úspěšného konce.
     
    61:13
    Velká možnost pro Rigu! Rozhodčí ve třetí třetině ani jednou nevylučovali, tentokráte na trestnou lavici poslali Starostu (JUG) za držení.
     
    61:13
    Oddechový čas pro hosty.
     
    61:45
    První čtvrtinu oslabení Jugra přečkala, puk je nyní v útočném pásmu soupeře, kde se to domácím samozřejmě líbí.
     
    62:31
    Szczechura přihrál na Hossu k pravé tyčce, odkud slovenský forvard tvrdě vypálil. Birjukov ještě odolal.
     
    62:43
    Riga právě vstřelila branku!
    Hosté přidávají i svou druhou branku v zápase z početní výhody, trestají tak vyloučení Starosty. Robinson nabil za levý kruh PAULU SZCZECHUROVI, na jehož tvrdou ránu z první si sice Birjukov šáhl, ale puk se přesto došoural za brankovou čáru. Asistence: Mat Robinson, Kyle Wilson.
     
    Konec zápasu.
     
    Jugra neodehrála vůbec špatnou partii, i tak ale na své konto zaznamenala již svou třináctou porážku ze čtrnácti posledních utkání. Po Slovanu Bratislava a Lvu Praha tak nedokázala skolit ani Dinamo Riga, které o svém vítězství rozhodlo v prodloužení zásluhou Szczechury. Kanadský bod za asistenci si připsal mimochodem i domácí Radek Smoleňák a hostující Marcel Hossa.
     
    Z mé strany vše, u KHL brzy nashledanou. (16:22:30)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 15. Savinainen (Dixon, Smoleňák) – 7. Wilson (Hossa, Robinson), 63. Szczechura (Robinson, Wilson)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Kuzněcov) – Šefer, Chvostov, Trončinský, Starosta, Pepeljaev, Sokolov, Djakov – Buljanskij, Jakubov, Sitnikov – Savinainen, Dixon, Smoleňák – Žukov, Kručinin, Knjazev – Plotnikov, Krysanov, Petrov – Gusev
    Dinamo Riga: Tellqvist (Cimermanis) – Ozolinš, Rekis Robinson, Lavinš, Sotnieks, K. Redlihs, Augstkalns – Pavlovs, Wilson, Hossa – Indrašis, Haščák, Szczechura – Cipulis, Niživijs, Džerinš – Begovs, Kuzmenkovs, Upitis – Bičevskis

    Rozhodčí: Zacharov, Komarov – Aljošin, Ivanov
    bahis siteleri