Ottawa – Vancouver 2:5 (kon.) | Nashville – Edmonton 0:3 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 2:1 (kon.)
Boston – NY Rangers 3:2 (kon.) | Tampa – Pittsburgh 0:3 (kon.) | NY Islanders – Detroit 0:5 (kon.)
Anaheim – Calgary 5:2 (kon.) | San Jose – St. Louis 6:3 (kon.) | Washington – Montreal 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
Nashville Predators
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Edmonton Oilers
Pátek 29.11.2013, 02:10 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Aleš Hemský (EDM) 0+0, 2 střely, čas na ledě 12:42
    Marek Mazanec (NSH) 59 minut, 25 zákroků, 2 gólů, 92,6% (04:39:57)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ilja Bryzgalov (EDM) 33 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Ryan Nuhent-Hopkins (EDM) 1+0
    3. Jordan Eberle (EDM) 1+1
     
    Je konec! Domácí nenavázali na dobré vystoupení v Columbusu a zejména díky nízké produktivitě podlehli Edmontonu 0:3. O zpečetění výsledku se postaral střelou do prázdné brány Jordan Eberle. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!
    Střely na branku: 33:28
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:04
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Taylor Hall zavezl puk do pásma, předal jej JORDANU EBERLEMU, který neměl se zametením puku do odkryté klece potíže. Asistence: Taylor Hall, Nicky Schultz.
     
    58:17
    Domácí jsou v útočném pásmum ale zatím se nedostávají ke střele.
     
    57:31
    Ryan Smyth ze středního pásma minul branku!
     
    57:18
    Wilson posílal po rychlém objetí brány přihrávku naslepom ke které se ale nikdo ze spoluhráčů nedostal. Predátoři odvolávají brankáře!
     
    56:15
    Ellis se pokoušel zavézt puk do pásma, avšak ani to se Predátorům nedaří, Edmonton brání velmi pozorně. Nakonec se ale domácí přece jenom dostali ke střele, kterou Bryzgalov kryje. Na řadě je zřejmě poslední komerční přestávka v utkání.
     
    55:08
    Eberle se snažil z velkého úhlu zaskočit Mazance. Talentovaný gólman se ale zaskočit nenechal a pokus vytěsnil.
     
    54:18
    Grebeškov chyboval na modré čáře, vinou čehož se museli hosté vrátit do do středu hrací plochy. Posléze byl k vidění další ofsajd.
     
    53:21
    Útok Edmontonu zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude středním pásmu. Hosté se budou muset znovu usazovat v útočné třetině.
     
    52:44
    Olejáři si zahrají přesilovou hru, což je další komplikací pro domácí. Ryan Ellis (NSH) se provinil podražením. Jak hosté naloží s touto výhodou?
     
    52:23
    Bryzgalov musel vytáhnout další ze svých vynikajících zákroků, tentokráte proti ráně Richarda Cluneho od modré. Predátorům se čas na vyrovanání stále více krátí.
     
    51:45
    Nystrom se pokusil po efektní, ale hlavně efektivní stahovačce vyzvat spoluhráče ke skórování. Jeho pas ale nikdo neobdržel.
     
    51:09
    Eberle navezl puk před Mazace, který chvíli netušil, kde jej má. Nakonec touš jen tak prosvištěl brankovištěm.
     
    50:10
    Cullen se po fantastické kličce dostal do střelecké pozice, z níž se snažil tregit skulinu mezi Bryzgalovovými betony. To se mu ale nepodařilo, ruský muž v masce je bleskově sklapl.
     
    49:16
    Clune kombinoval v útočném pásmu s Legwandem, leč bez výsledku. Oilers se poté nepovedla rozehrávka, puk zamířil na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude před Bryzgalovem.
     
    47:59
    Jordan Eberle bleskovým bekhendem z mezikruží trefuje břevno domácí branky! Při Nashvillu nyní stálo štěstí. Nechybělo mnoho a Mazanec mohl opět lovit touš ze své sítě.
     
    46:48
    Po Ferencově nahození se hosté usadili v útočném pásmu. Ke střele se nakonec dostal David Perron, jehož ale Mazanec vychytal.
     
    45:57
    Justin Schultz testoval ihned po přejetí útočné modré pozornost Mazance. Ten byl bezchybný a lehkou přízemní střelu vytěsnil do bezpečí. Následuje komerční přestávka.
     
    44:48
    Po Bourquově pasu páli z mezikruží David Legwand. Bryzgalov ale opět předvedl své umění a šanci eliminoval.
     
    43:35
    Hall nahodil kotouč do útočného pásma, kde ale nikdo z Olejářů nebyl. Na druhé straně hrací plochy pak nadvakrát neuspěl Mike Fisher. Bryzgalov je zatím v dnešním utkání bezchybný.
     
    42:30
    Aleši Hemskému utekl puk do středního pásma, hosté budou muset své ofenzivní snažení započít znovu. Opětovnou akci poté zastavuje lapačka Mazance.
     
    41:31
    Ryan Smyth obkroužil branku a poslal puk najíždějícímu Gordonovi, který nechal vyniknout Marka Mazance. Vzahovat se bude po levé ruce brankáře Nashvillu.
     
    40:36
    Fisher posílal z pravého rohu puk před branku Bryzgalova, avšak nenalezl tam nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je minulostí. Tempo utkání již bylo o poznání lepší, vedení se ujali hosté, když se v krátkém sledu prosadili Ryan Nugent-Hopkins a Taylor Hall. Dokáží Predátoři zvrátit nepříznivý vývoj, nebo je o vítězi rozhodnuto? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
    Střely na branku: 19:23
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Klein zavezl puk do pásma a pokusl se při přečíslení tří na dva sám zakončit. Nakonec mu ale vložil do blafáku hůl ležící Bryzgalov, který tak zmařil šance domácího borce.
     
    39:14
    Gaustad bekhendem z pozice pravého kruhu neuspěl, gólman Oilers si levou tyč pohlídal.
     
    38:30
    Opět v akci Ilja Bryzgalov. Zdá se, že domácím začínají stále více šlapat na plyn. Uvidíme, zda tato snaha přinese Predátorům kýžené ovoce.
     
    37:15
    Davide Perron si již sjížděl do středu hrací plochy ke střele, avšak narazil pouze na dobře postaveného Ellise, který jej o touš připravil.
     
    36:48
    Josiho dělovku ze středního pásma Bryzgalov raději podržel v rukavici, neboť domácí byli svižní a ihned k brankáři hostí dorazili.
     
    36:02
    Z otočky pálil velmi nebezpečně David Legwand. Bránu Oilers ale přestřelil. K dorážce se poté žádný ze spoluhráčů nedostal.
     
    35:12
    Wilson se ocitl v obrovské příležitosti, zcela sám před Bryzgalovem ale selhal. Více si již Predátoři přát nemohou. Pokud nebudou využívat takovéto šance, zůstane úspěch v utkání pouze v oblasti teorií.
     
    34:42
    Arcobello nyní schytal v předbrankovém prostoru tvrdý hit, ale zdá se být v pořádku.
     
    33:48
    Hemský byl velmi nevybíravě sražen, avšak rozhodčí vylučovat nebude. Hostujícímu útočníkovi se tento výrok nelíbí, naví se zdá, že má pardubický rodák potíže s ostřím brusle.
     
    32:55
    Hosté dlouho kombinovali v útočné třetině, což se však minulo účinkem, neboť vzápětí přišli o kotouč.
     
    31:48
    Domácí se probouzejí, velice nebezpečně pálil Seth Jones, avšak Bryzgalov zatím stále drží čisté konto. Proti ráně domácího obránce vykopl levý beton.
     
    31:02
    Aleš Hemský se snažil svou typickou stahovačkou do středu hrací plochy obalamutit domácího obránce. To se mu ale nepodařilo, defenziva Preds byla pozorná.
     
    30:19
    Domácí v plném počtu. Olejáři si příliš střeleckých pozic nevytvořili, Nashville si v tomto oslabení počínal velmi dobře.
     
    29:20
    Rána Justina Schultze byla sražena domácím obráncem, který poté vyslal Hendrickse do úniku. Hosté se ale stihli vrátit a forvarda Preds odzbrojit.
     
    28:19
    Na ledové ploše došlo k menší šarvátcem za níž jsou potrestáni Richard Clune (NSH) a Ryan Jones (EDM). Oba borci dostávají dvě minuty za hrubost, domácí zástupce pak dvě minuty navíc. Edmonton si tak zahraje přeislovou hru.
     
    28:07
    Další ofenzivní akce Oilers končí již na modré čáře, neboť byli hosté chyceni do ofsajdové pasti. Na řadě je krátká komerční přestávka. Utkání již nabralo patřičné tempo, jehož výsledkem jsou dvě branky v síti Nashvillu.
     
    26:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to jsou smrtící momenty v podání Edmontonu Oilers! Po přečíslení dvou na jednoho vytáhl perfektní bekhendový blafák TAYLOR HALL. Domácí brankář neměl proti osamocenému forvardovi nárok. Asistence: Sam Gagner.
     
    25:32
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté se při čtyřech mužích v poli na obou stranách ujímají vedení! RYAN NUGENT-HOPKINS tečoval pokus Petryho od modré čáry za záda Mazance. Asistence: Jeff Petry, Jordan Eberle.
     
    25:07
    Hlavní arbitr nechce připustit komplikace a současně vylučuje za nesportovní chování dva borce. Na lavici hanby usednou Paul Gaustad (NSH) a David Perron (EDM).
     
    25:07
    Mazanec nyní netušil, kde má kotouč. Ryan Smith se ještě pokoušel gólmana domácích více znervóznit svou přítomností. Po následném závaru byla posunuta brána Predators.
     
    24:20
    Hemský přihrál Belovovovi, jehož střelu tahem z pravé strany hrací plochy srazil domácí obránce do ochranné sítě. Oilers tak mají stále výhodu buly v útočném pásmu.
     
    24:00
    Další ofenzivní snažení Olejářů zastavuje postavení mimo hru, které neuniklo pomeznímu sudímu. Buly v neutrální zóně.
     
    22:53
    Cullen hledal nalevo najíždějícího Stalberga, k němuž ale kotouč nedoputoval, hostující obrana komplikace nepřipustila. Temto utkání je o poznání vyšší než v prvním dějství.
     
    22:10
    A znovu nabuzení Oilers, Ryan Smith si ale z uctivé vzdálenosti na branáře Preds nepřišel.
     
    20:51
    Jakupov měl dvě možnosti k otevření skóre! Nejptve pálil z prostoru pravého kruhu, poté svůj střelecký pokus dorážel. V obou případech byl ale úspěšnější Mazanec.
     
    20:18
    Justin Schultz vypálil ihned po přejetí modré čáry, načež do jeho pokusu vložil hůl Grebeškov. Mazanec byla ale pozorný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodné dějství, které příliš hokejové krásy nepřineslo. Klání je zatím skoupé i na větší brankové příležitosti. Uvidíme, zda se tempo střetnutí zvýší. Sledujte náš on-line přenos!
    Střely na branku: 9:13
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Eberle využil chyby domácí obrany a v závěrečných vteřinách vypálil ze značného úhlu. Mazanec tuto ránu srazil do ochranné sítě.
     
    19:26
    Po Wilsonově ráně nechal vyniknout lapačce Bryzgalova Roman Josi. Brankář hostí pak raději podržel kotouč.
     
    18:43
    Síly na ledové ploše se vyrovnají. Za nezbytné nedovolené bránění na unikajícího Arcobella obdržel dvě minuty Seth Jones (NSH).
     
    18:24
    Další přesilová hra pro Nashville. Vydaří se teď domácímu mužstvu lépe? Ryan Smyth (EDM) dostává dvě minuty za hákování.
     
    18:18
    Arcobello obdržel obrý pas od modré čáry, bačež se snažil co nejrychleji zakončit. Narazil však pouze na dobře se přemístivšího Mazance, který tuto ránu zlikvidoval.
     
    17:26
    Již se zdálo, že Predators vyrazí do přečíslení, které ale zmařil pád od přihrávky Davida Legwanda. na druhé straně hrací plochy orazítkoval Mazancovu vyrážečku Smyth.
     
    16:46
    Stalberg opět nikoho nenalezl, k vidění je celá řada nepřesností a posléze i další ze spousty icingů. Buly bude vhozeno před Markem Mazancem.
     
    15:21
    Nystrom ukořistil puk, vydal se s ním do pásma, odkud jej vzápětí poslal na Josiho. Švýcarský reprezentant pak napálil beton brankáře Oilers.
     
    14:50
    Fisher se natahoval po nahozeném kotouče, u kterého byl ale rychleji Bryzgalov. Hostující brankář jej odehrál do bezpečí. Stále čekáme na úvodní branku utkání.
     
    13:26
    Na pas Halla spoluhráči nedosáhli, a tak se musela celá pětka Oilers vrátit až do obranného pásma. Územní převahu má v současné době Edmonton, avšak ke sřelám se nedostává.
     
    12:55
    Smithova přihrávka adresáta nenalezla, a tak je pískáno další zakázané uvolnění domácí družiny. Vhazovat se tak bude před Mazancem.
     
    12:18
    Opět v akci kapitán domácích Shea Weber, jehož střelu zápěstím navzdory stínění Stalbega Bryzgalov znovu lapil. Následuje další komerční přestávka.
     
    11:42
    Hosté v plném počtu. Ke střele se dostal pouze Weber, mužstvo se šavlozubou šelmou ve znaku si tuto početní výhodu za rámeček rozhodně nedá.
     
    10:45
    Weberova zvrdá rána nadělal Bryzgalovovi spoustu potíží. Nakonec si ale ruský gólman poradil a kotouč zkrotil. Více zatím Predátoři v přesilové hře nepředvedli.
     
    09:42
    Nashville si zahraje první přesilovou hru. Na lavici hanby usedá za hákování Jordan Eberle (EDM). Jak domácí naloží s touto výhodou?
     
    09:32
    První větší příležitost utkání. Po střele Gagnera z mezikruží se dostal k bekhendové dorážce Aleš Hemský. Český hračička ale z otočky neuspěl.
     
    08:59
    Mazanec musel nadvakrát zasahovat proti ranám Jordana Eberleho. Z obou minisoubojů vyšel jako vítěz mladý gólman. Po následném icingu se hra vrací zpět do obranného pásma Predators.
     
    08:15
    Smyth hledal přihrávkou zpoza bárny spoluhráče, který ale myšlenku zkušeného forvarda nesdílel. Puk tak pouze prosvištěl do střední třetiny.
     
    07:55
    Před dojíždějícím Nystromem Bryzgalov raději ukryl kotouč do své rukavice. Po krátké komerční přestávce se tak bude vhazovat v útočném pásmu Nashvillu. K vidění je zatím nepříliš pohledný hokej, který fanouškům mnoho vzrušení nepřináší.
     
    07:05
    Opět se hraje převážně ve středním pásmu, kde žádné nebezpečí nehrozí.
     
    05:49
    Domácí se mírnému tlaku Oilers ubránili a mohli se vydat do protiútoku, který ale skončil ve středním pásmu. Ani jedno z mužstve si zatím nevytvořilo větší příležitost.
     
    05:00
    Rozehrávka z vlastního pásma se Preds nepovedla, puk zamířil až na zakázané uvolnění. Veškeré dění se tak přesouvá zpět před branku domácí družiny.
     
    04:12
    Taylor Hall po bleskovém vstupu do útočného pásma vypálil švihem. Mazanec si pokus hostujícího forvarda bez větších potíží pohlídal. Buly bude po levici českého brankáře.
     
    03:05
    Stalberg zabetonoval kotouč v útočním pásmu, posléze se puk dostal podél hrazení k Weberovi, jehož dělovku Bryzgalov vytěsnil.
     
    02:06
    Hemský odzbrojil Ellise a málem se dostal ke kotouči. Domácí defneziva ale nakonec zvládla svou minelu napravit.
     
    01:25
    Další ofenzivní snahu Nashvillu amří postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    00:58
    Weber se vydal na útočný výlet, který skončil přízemní střelou. Tu ale hostující obránce srazil do rohu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Mazanec (Hutton) – Josi, Weber, Klein, Jones, Ellis, Bartley – Nystrom, Fisher, Wilson – Stalbeg, Legwand, Borque – Smith, Cullen, Spaling – Hendricks, Gaustad, Clune

    Edmonton Oilers: Bryzgalov (Dubnyk) – Ference, Petry, Schultz J., Grebeškov, Bjelov, Schultz N. – Eberle, Nugent-Hopkins, Hall – Hemský, Gagner, Jakupov – Perrom, Gordon, Smyth – Joensuu, Arcobello, Jones.
     
    Start utkání bude o několik málo minut opožděn.
     
    Československá stopa v utkání
    V dresu Nashvillu se představí stále lépe se prezentující Marek Mazanec, který v předchozím utkání vychytal svou druhou nulu v nejslavnější hokejové soutěži na světě. Pochlubit se může průměrem 2,01 branky na zápas a 93,46% úspěšností zásahů.

    Za Edmonton pak nastoupí hračička Aleš Hemský, který poněkud postrádá svou bývalou fazonu, která však odešla ruku v ruce s bídnými výsledku mužstva. Na svém kontě má zatím pardubický rodák 4 branky a 8 asistencí.
     
    Vzájemné zápasy
    Klání dvou dnešních soupeřů jsou vyrovnaná, z psoledních pěti duelů zvítězil třikrát Nashville, dvakrát se pak mohl radovat Edmonton. V letošním ročníku půjde o perimérové střetnutí. Pro koho vyzní lépe?
     
    Edmonton Oilers
    Olejáři prožívají velmi bídný ročník. S šestnácti body jsou druhým nejhorším celkem NHL, méně bodů má pouze Buffalo. Před několika dny se zdálo, že by se do Edmontonu mohly vrátit pozitivnější časy, avšak nestalo se tak. Fanoušky vrátila na zem porážka 1:5 od silného Chicaga. Nejproduktivnějším hráčem Oilers je dvacetibodový Jordan Eberle. Pouze o bod méně má kanadská naděje Ryan Nugent-Hopkins.
     
    Nashville Predators
    Texaské mužstvo v dosavadním ročníku postupové příčky do vyřazovacích bojů neokupuje, v rámci západní konference mu patří desátá příčka. V silné centrální pozici pak patří Predátorům pátá pozice. Své poslední utkání Nashville zvládl na výbornou, když zdolal Columbus 4:0. Nejproduktivnějším hráčem Predátorů je zkušený David Legwand, který nasbíral 20 bodů za 5 branek a 15 asistencí.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kanadsko-americká NHL má na programu další velmi zajímavé utkání, Nashville Predators přivítají ve svém stánku trápící se Edmonton Oilers. Start utkání je naplánován na 02:00 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 26. Nugent-Hopkins (Petry, Eberle), 27. Hall (Gagner), 60. Eberle (Hall, Schultz)


    Nashville Predators: Mazanec (Hutton) – Josi, Weber, Klein, Jones, Ellis, Bartley – Nystrom, Fisher, Wilson – Stalbeg, Legwand, Borque – Smith, Cullen, Spaling – Hendricks, Gaustad, Clune
    Edmonton Oilers: Bryzgalov (Dubnyk) – Ference, Petry, Schultz J., Grebeškov, Bjelov, Schultz N. – Eberle, Nugent-Hopkins, Hall – Hemský, Gagner, Jakupov – Perrom, Gordon, Smyth – Joensuu, Arcobello, Jones

    Rozhodčí: Hasenfratz, VanMassenhoven – Shewchyk, Cameron
    bahis siteleri