Tisková konference před MS žen ve florbale (kon.) | Tisková konference k Final Four Poháru FAČR (kon.)
konec
Tisková konference před MS žen ve florbale

Pondělí 02.12.2013, 11:00Tiskové konference
     
    Jirovský: V tuto chvíli máme mezi diváky zhruba 50% vstupenek, k ideálu by to chtělo, aby se haly na jedlotivé dny naplnily ještě o nějakých 1300 až 1400 lístků denně. Věřím ale, že jak se bude šampionát blížit, lístků na pokladnách bude ubývat a turnaj bude mít důstojnou kulisu. (11:46:24)
     
    Šuman: Šampionát má zhruba rozpočet 20 milionů a neměl by být mínusový. Zhruba 40% šlo z veřejných peněz, přičemž si velice vážíme výrazné podpory města Ostravy, kde vlastně celý šampionát končí.
     
    Macurová: Kanáry, kde byly Švédky na soustředění, by asi byly malinko lepší, ale i ta Bystřice pro nás byla fajn. Těšíme se moc.
     
    Kapitánka Zuzana Macurová: Těšíme se všichni strašně moc. Na posledním soustředění jsme dolaďovali sehrávku různých situací, hru v oslabení, když jsme byli pod tlakem.
     
    Štéglová: Věříme, že jsme se na to dokázaly za ty dva roky připravit a teď zúročíme naše schopnosti. Byli jsme spokojeni prakticky se vším, mělo by to být v pořádku.
     
    Trenérka Štéglová: Myslím si, že jsme připraveni dobře, byť se zranila Denisa Billá, což nám trochu zkomplikovalo přípravu. Trošičku nám nahrává rozjezd turnaje, že nezačínáme hned se Švýcarskem, ale proti Norsku. Máme tedy možnost vidět jak Lotyšky, tak také Švýcarky.
     
    Trenérka Šatalíková: Pro nás to bude šampionát prakticky jenom o florbale. Zapracovali jsme s užším kádrem, užší partou holek a myslím si, že celkově šla naše hra hodně nahoru. Připravovali jsme se na tuto akci celé čtyři roky.
     
    C
    Ceny vstupenek na jednotlivá utkání a fáze turnaje:

    Brno – celodenní vstupenka základní skupiny (150 KČ)
    Ostrava – celodenní vstup na čtvrtfinále (190 KČ)
    Ostrava – celodenní vstup na semifinále (190KČ)
    Ostrava – celodenní vstup na finále (250 KČ)
     
    Jirovský: Součástí bude i doprovodný program k MS. Ten zahrnoval televizní přenosy ze ženské extraligy, MISS Český florbal a také charitativní projekt – Florbal přináší naději. Osobně jsem rád za tu MISS, která vyvolala velký ohlas, vznikaly fancluby jednotlivých účastnic na sociálních sítí, bylo to skvělé.
     
    Jirovský: Důležité motto šampionátu – TEAM 2013. Je to organizační tým složený z dobrovolníků, bez nichž by šampionát nemohl fungovat.
     
    Jirovský: Chtěli bychom především získat diváckou zlatou medaili. Dosavadní rekord drží šampionát ve Švýcarsku, kde dohromady přišlo až 28 180 diváků. Současný rekord návštěvy na jedno ženské utkání drží v Česku mistrovství světa v basketbale z Karlových Varů.
     
    Češky začnou v sobotu s Norskem (17), pak hrají se Švýcarskem (17) a skupina zakončí pondělním duelem s Lotyšskem. Ve čtvrtek na ně čeká případné čtvrtfinále.
     
    Jirovský: Celý šampionát hrajeme ve dvou halách. Začínáme v Brně, kde budou k vidění všechna utkání základních skupin a prvního předkola, pak se to přemístí do Ostravy. Měl by to být koncept světového šampionátu mužů v roce 2008.
     
    Jan Jirovský: Je to historicky první ženský šampionát u nás. Navíc to bude první kolektivní sport v Ostravě, která přivítá jeho finále.
     
    Šuman: Silnější týmy jsou nalosovány do svou skupin po čtyřech, dva jdou přímo do čtvrtfinále. Pro český tým to tak jsou už tři velmi těžké zápasy v základní skupině.
     
    Šuman: Šampionát v roce 2008 se nám povedlo posunout florbal dopředu, fanoušci byli vybláznění tak, že celou dobu fandili. Nahrává nám i změna hracího systému, v němž budou už ve skupině hrát elitní týmy proti sobě.
     
    Šuman: Je to pro nás výjimečná akce, protože se jich v Česku mnoho nepořádá. Veřejnost vnímá úspěchy sportu pouze na mezinárodní úrovni. Florbal chce dokumentovat, že český sport umí pořádat dobré a populární akce.
     
    Úvodní slovo si vezme Filip Šuman.
     
    Všichni přítomní už dorazili před novináře, tiskovka za malý moment začne.

    Radek Barkman

    bahis siteleri