Manchester Utd. – Šachtar 1:0 (kon.) | Real Sociedad – Leverkusen 0:1 (kon.) | Kodaň – Real Madrid 0:2 (kon.)
Benfica – PSG 2:1 (kon.) | Olympiakos – Anderlecht 3:1 (kon.) | Bayern – Manchester City 2:3 (kon.)
Plzeň – CSKA Moskva 2:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (0:0)
CSKA Moskva
Úterý 10.12.2013, 20:45 • Doosan Arena (Plzeň) • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Všem čtenářům a fanouškům kopané přeji pěkný zbytek večera a někdy zase u Ligy mistrů se budu těšit na počtenou. (23:04:47)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na bránu: 10:7
    Střely mimo: 10:5
    Fauly: 17:7
    Rohy: 13:3
    Držení míče: 54:46 %
     
    V Plzni mohou naplno propuknout Vánoce nebo Silvestr? Každopádně noc bude hodně dlouhá. Loučení Pavla Vrby tak dopadlo nejlépe, jak mohlo. CSKA nehrálo vůbec špatně, především Musa mohl za stavu 0:1 rozhodnout, jenže poté přišel zbytečný blikanec Dzagojeva a Viktorka toho dokázala využít. Fantazie, paráda a obrovská gratulace.
     
    Příběh nekončí! Pavel Vrba předává svému nástupci mužstvo, které postoupilo po tuhém boji do Evropské ligy. Za dnešní výkon zaslouží absolutní uznání, pro fanoušky je to pohádka a zázrak. Český fotbal ukázal, že má svou kvalitu a na jaře budeme i nadále sledovat poháry. Teď už jen stačí popřát Liberci, aby se také kvalifikoval do další fáze.
     
    Hosté tu standardku provedli prachbídně a navíc dohrávali zápas pouze v devíti lidech. V závěru ještě oplácel Wernbloom a také mizel pod sprchy. Je to skvělé, Viktorka nakonec zápas otočila a postupuje po skvělém výkonu do Evropské ligy. Rusové mohou žehrat na nedisciplinovanost, především vyloučení Dzagojeva je zřejmě stál postup.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Červenou kartu dostává Pontus Wernbloom (CSKA Moskva). Hosté nakonec dohrávají v devíti lidech. Wernbloom oplácel, fauloval Bakoše a vypadá to už velice dobře. Rusové jako vždy nezvládají vypjaté situace a dnes za to budou pravděpodobně po zásluze potrestáni.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň).
     
    90+1
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Ahmed Musa, přichází Vitinho.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Kejsuke Honda (CSKA Moskva).
     
    90
    Nastavují se tři minuty a standardka pro CSKA z velice dobré pozice. Naštěstí nakonec dopadla špatně, pod velkým tlakem zamířil Elm pouze do zdi.
     
    90
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přesným úderem devadesáté minuty se ve Štruncových sadech může odšpuntovat šampaňské. Střídající TOMAŠ WÁGNER je hodně blízko, aby se stal hrdinou zápasu, a aby mu fanoušci postavili sochu. Životní trefa, životní akce a možná i postupová miliónová trefa. Ještě však není konec, ale Wágner dokázal prostřelit Akinfejeva po fantastickém centru Rajtorala a postup je hodně blízko. Příběh plzeňského fotbalu tak pokračuje a vypadá to, že bude i na jaře. Asistence: František Rajtoral.
     
    89
    Blíží se konec základní hrací doby, Plzeň u míče a v zoufalém tlaku. Těch sil už mnoho nebude, ale snaha je očividná.
     
    88
    Teď už domácí budou míče jen nakopávat před bránu, ale stále je hodně času na vstřelení branky. Dá se čekat nějaké nastavení.
     
    87
    Střídající Wágner se mohl stát hrdinou, jeho hlavička ale měla mít lepší směr. To je škoda, nikde nikdo a pro Wágnera tam bylo velké množství místa. Míč však končí vedle.
     
    86
    Rusové dělají vše možné i nemožné, aby tento výsledek udrželi. V Plzni je díky nim pořádná mlha. Bohužel to není dáno počasím, ale již zmíněným ohňostrojem.
     
    85
    Utkání sleduje 11 205 diváků.
     
    84
    Skvěle Limberský, který zasáhl před Hondou. Předtím však měla Plzeň dobré šance, v pokutovém území měla převahu, ale vše až příliš překombinovala. Především přiklepnutí na Rajtorala volalo po střele. Nestalo se.
     
    83
    V sektoru hostů probíhá příprava na Silvestra, bohužel se to k fotbalu příliš nehodí. Rány práskají a pořadatelé mají co dělat.

    Roman Zajíček

    Branky: 76. Kolář (Horváth), 90. Wágner (Rajtoral) – 65. Musa (Honda)

    Karty:   25. Procházka (PLZ), 90+2. Bakoš (PLZ) – 80. Ščennikov (CSK), 90. Honda (CSK)   67. Dzagojev (CSK), 90+3. Wernbloom (CSK)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 10:5.
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Čišovský, Procházka, Limberský – Petržela (70. Bakoš), Horváth (C), Hořava, Kolář, Ďuriš (58. Kovařík) – Tecl (82. Wágner).
    Náhradníci: Bolek – Hejda, Hubník, Řezník, Kovařík, Wágner, Bakoš.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Karavajev, A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Milanov (74. Zuber), Elm, Wernbloom, Dzagojev, Tošić (52. Honda) – Musa (90+1. Vitinho).
    Náhradníci: Čepčugov – Vasin, Nababkin, Honda, Zuber, Vitinho, Bazeljuk.

    Rozhodčí: Damir Skomina – Primož Arhar, Bojal Ul (všichni Slovinsko)

    Diváci: 11 205