Hokejová nominační tisková konference (kon.) | Tisk. konference před zahájením play-off MS žen (kon.)
konec
Nominační tisková konference před Channel One Cup

Středa 11.12.2013, 11:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.
     
    Tiskové konference se účastní mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund a trenér reprezentace Alois Hadamczik.
     
    11:05
    Nominace české reprezentace na Channell One Cup (19. – 22. prosince):

    Brankáři:
    Alexandr Salák (Petrohrad, KHL), Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL).

    Obránci:
    Petr Čáslava (Čerepovec, KHL), Ondřej Němec, Martin Ševc (oba Lev Praha, KHL), Tomáš Kaberle (Rytíři Kladno), Lukáš Krajíček (Dynamo Minsk, KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava, KHL), Michal Barinka (HC Vítkovice Steel), Petr Zámorský (PSG Zlín).

    Útočníci:
    Roman Červenka (Petrohrad, KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk, KHL), Tomáš Vincour (Kazaň, KHL), Jiří Novotný, Jiří Sekáč (oba Lev Praha, KHL), Zbyněk Irgl (Dynamo Minsk, KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava, KHL), Petr Nedvěd (Bílí Tygři Liberec), Jaroslav Hlinka, Jan Buchtele (oba HC Sparta Praha), Jiří Šimánek (Mountfield HK), Robert Kousal, Tomáš Nosek (oba HC ČSOB Pojišťovna Pardubice)
     
    11:08
    Trenér Hadamczik: Jelikož jsme na posledních turnajích nehráli dobře, chtěl jsem dát přednost hlavně zkušeným hráčům, kteří by měli být oporami. Takovým příkladem je třeba liberecký Petr Nedvěd.
     
    11:10
    Hadamczik má za sebou inspekční cestu po NHL, kolik zámořských hokejistů ale vezme s sebou na olympijské hry, nyní nechce specifikovat. "Žádné konkrétní číslo není, ani já ho teď neznám. Šanci mají všichni, kdo jsou v širší nominaci."
     
    11:11
    Proč není v nominaci Tomáš Rolinek? "Tomáš chybí na vlastní žádost. Má zánět průdušek a ve Spartě momentálně ani netrénuje, pouze hraje zápasy," prozradil zkušený kouč.
     
    11:12
    Ze zdravotních důvodů prý v nominaci schází také Petr Koukal nebo Vladimír Roth.
     
    11:14
    Trenér Hadamczik: S Tomášem Kaberlem jsme domluveni, že odehraje pouze domácí zápas s Finskem. Pak se přesune do Ameriky za rodinou, kterou už tři týdny neviděl.
     
    11:16
    V nominaci figurují gólmani Alexander Salák s Jakubem Kovářem. Prvně jmenovaný by měl odchytat dvě utkání, Kovář absolvuje zápas s Finskem.
     
    11:18
    "Nezapomínáme ani na Štěpánka s Mrázkem. Nominace na olympijské hry je v tomto směru zcela otevřená," zdůraznil Hadamczik.
     
    11:19
    Na Chanell One Cupu bude chtít národní tým hlavně zlepšit produktivitu. "To naši hru v minulých zápasech hodně brzdilo. Je to o kvalitě i zkušenosti jednotlivých hráčů," poznamenal Hadamczik.
     
    11:22
    Utkání s Finskem bude v libeňské O2 areně sledovat minimálně deset tisíc fanoušků. V úterý byly do prodeje uvolněny zbylé vstupenky ze čtvrtého patra a také několik lístků v prvním patře z plánovaných technických blokací.
     
    11:25
    Z každé prodané vstupenky poputuje 10 Kč ve prospěch organizace Dejme dětem šanci o.s. a na projekt Přál/a bych si, díky čemuž se k dětem dostanou třeba zdravotní nebo školní pomůcky.
     
    11:31
    Před utkáním Česká republika – Finsko (19. prosince) budou do Síně slávy českého hokeje uvedeni Bohumil Prošek, Arnold Kadlec, Bedřich Ščerban a Josef Dovalil. Ceremoniálu se zúčastní prezident ČSLH Tomáš Král a předseda návrhové komise Síně slávy Dominik Hašek.
     
    11:36
    Tisková konference právě končí, začínají individuální rozhovory s trenérem. Děkujeme Vám za pozornost, dnes vám nabídneme ještě tiskovou konferenci před zahájením play-off MS ve florbale.

    Ondřej Huml