Kanada – Korea 11:0 (kon.) | Finsko – Norsko 5:2 (kon.) | Maďarsko – Japonsko 5:3 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 12:2 (kon.)
konec
Švédsko
12:2 (3:0, 5:0, 4:2)
Lotyšsko
Středa 11.12.2013, 20:00 • ČEZ Aréna A, Ostrava • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
     
    58:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rozjeté Švédky ještě neřekly poslední slovo. Ve skrumáži před brankou Lotyšska se k míčku dostala JENNY GUSTAFSSONOVÁ a proměnila svou příležitost. Asistence: Anna Jakobssonová.
     
    57:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na hranici velkého brankoviště se k přesné přihrávce dostala JOSEFINA EIREMOOVÁ a trefila se ke vzdálenější tyči lotyšské brankářky. Asistence: Johanna Holmbomová.
     
    56:29
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Z trestného střílení se prosazuje LUIZE BILINSKAOVÁ, která si švédskou brankářku položila a pak neměla žádný problém se zakončením.
     
    51:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na přihrávku zpoza branky si před velké brankoviště naběhla SANNA SCHEER a prostřelila vše před sebou, i brankářku Visnevskaovou. Asistence: Anna Wijková.
     
    47:17
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšky se přece jenom dočkávají alespoň čestné branky a kazí švédské brankářce čisté konto. Od pravého mantinelu se prosadila DIANA ISJOMINAOVÁ. Bez asistence.
     
    42:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko nestačilo na další kombinaci Švédek a do koncovky se dostala SOFIE ANDERSSONOVÁ, která svou šanci proměnila. Asistence: Johanna Holmbomová.
     
    36:06
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na míček se před brankou dostala AMANDA LARSSONOVÁ, zamíchala s ním a prosadila se nad lotyšskou brankářku. Asistence: Anna Wijková.
     
    34:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po delší odmlce od střel se do střelecké pozice dostala JOHANNA HOLMBOMOVÁ a střílí sedmou branku Švédska. Asistence: Victoria Wikstrom.
     
    27:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po kombinaci na jeden dotek se do koncovky dostala ANNA WIJKOVÁ a zvyšuje již na 6:0. Asistence: Amanda Larssonová.
     
    24:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    THERESE KARLSSONOVÁ přidává pátý gól Švédska, když se její střela odrazila od lotyšské Visnevskaové za její záda. Asistence: Anna Wijková.
     
    22:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky využívají svou přesilovou hru, když se do protipohybu brankářky Lotyšska trefila EMELIE LINDSTROMOVÁ. Asistence: Therese Karlssonová.
     
    19:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po rychlé akci Švédek se do koncovky dostala SANDRA MATTSSONOVÁ a zamířila přesně pod víko lotyšské branky. Asistence: Emelie Lindstromová.
     
    06:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky přidávájí druhá gól. Před velkým brankovištěm se napřáhla THERESE KARLSSONOVÁ a prostřelila vše, co jí stálo v cestě. Asistence: Anna Wijková.
     
    04:16
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pěknou přihrávku připravila zpoza branky Karlssonová a nahrála přesně na hůl ANNY WIJKOVÉ, která před sebou měla odkrytou branku a nemýlila se. Asistence: Therese Karlssonová.

    Zuzana Košťálová

    Branky a nahrávky: 5. Wijková (Karlssonová), 7. Karlssonová (Wijková), 20. Mattssonová (Lindstromová), 23. Lindstromová (Karlssonová), 25. Karlssonová (Wijková), 27. Wijková (Larssonová), 35. Holmbomová (Wikstromová), 37. Larssonová (Wijková), 43. Anderssonová (Holmbomová), 52. Scheerová (Wijková), 58. Eiremoová (Holmbomová), 59. Gustafssonová (Jakobssonová) – 48. Isjominaová, 57. Bilinskaová (TS)


    Švédsko: Marklundová (Frisková) – Lundstromová, Karlssonová, Wijková, Scheerová, Eiremoová, Wickstromová, Tschopová, Holmbomová, Jakobssonová, Lindstromová, Larssonová, Wikstromová, Rydfjallová, Gustafssonová, Anderssonová, Krantzová, Mattssonová, Edbergová
    Lotyšsko: Visnevskaová (Cemaová, Jekabsoneová) – Kunciteová, Berzinaová, Rudziteová M., Bilinskaová, Bankavaová, Garbareová, Egleová, Ametereová, Karklinaová, Adamaneová, Liceová, Jurusaová, Rudziteová E., Vancaneová, Isjominaová, Garklavaová, Torstereová

    Rozhodčí: Aleksander Bienkowski, Marek Chomnicki

    Diváci: 446