Česko - Nový Zéland 7:6 (kon.)
konec
Olympijská kvalifikace: Česko - Nový Zéland

7:6

(0:0, 1:0, 0:1, 1:0, 0:1, 2:0, 0:2, 2:0, 0:2, 1:0)

Pátek 13.12.2013, 20:00Curling
     
    Tak ještě ze zasvěcených kruhů opravdových odborníků curlingu připlula informace, že Česká republika a Německo by se měly střetnout o postup, a USA s Koreou o 3. místo a tudíž o play-off. Asi se ještě loučit nebudu a budeme dál zjišťovat přesné detaily. (23:10:03)
     
    Nejspíš je nasnadě se pomalu rozloučit, i když určitě netrpělivě budeme mapovat, jak bude probíhat další dění na turnaji.
     
    Ještě připomínám, že zítra v 8:00 nastoupí české reprezentantky v posledním utkání skupiny proti Lotyšsku, a jen vítězství by jim nabídlo šanci dál snít o olympijských hrách.
     
    Teď už nezbývá než čekat, jak se týmy spolu střetnou o tři místa pro postup do Soči. No bude to boj...
     
    Tak nás čeká ještě pokračování dramatu v podobě boje českého týmu o play-off. Na děleném prvním místě se udržel kvartet USA, Korea, Česká republika a nakonec i Německo, které však v domácím prostředí proti Japoncům lapalo v závěru po dechu.
     
    10
    Tak ten japonský byl opravdu blíže a stav 8:7 pro Němce, protože Felix Schulze zahrál na jistotu.
     
    10
    Tohle už by si Němci snad měli ohlídat, i když...
     
    10
    A Japonec lepí svůj kámen na německý, ale troufám si tvrdit, že ten německý je středu blíže.
     
    10
    Felix Schulze zahrává takeout, staví svůj kámen zatím nejblíže středu. Poslední japonský kámen v endu zahraje skip Jusuke Morozumi.
     
    10
    12. kámen posílá John Jahr srkze celou dráhu, na kruhu vpředu mají Japonci jeden kámen, druhý pak hodně vlevo od centreline poblíž teeline, na druhé straně vpravo mají podobně umístěný kámen Němci, ale dál od středu než oba japonské kameny.
     
    10
    Český tým byl dopoledne v podobné pozici jako Němci, ale s Japonci pozici ustál a uhájil těsnou výhru 6:5. Že by na domácí výběr dolehla nervozita?
     
    10
    I v předchozím endu měli Němci výhodu posledního kamene, jenže s ní naložili neskutečně, Japonci srovnali na 7:7 a teď je na řadě extra-end.
     
    10
    Český tým vítězí v dramatickém souboji 7:6, a protože Němci hrají s Japonskem 7:7 v extra endu, honem se pojďme podívat na jejich dráhu, domácí totiž v případě prohry přijdou o play-off, a jistotu play-off by naopak definitivně získal český tým!
     
    10
    Peter De Boer posílá svůj kámen za tee line tak daleko, že český je blíže středu!
     
    10
    14. kámen: Výborný takeout Jiřího Snítila, který posílá další novozélandský kámen ze hry, místo něj staví svůj, a český tým má dva v kruzích a jeden před nimi. A pojďme na poslední novozélandský kámen endu, to vypadá dobře...
     
    10
    13. kámen: Peter De Boer schovává kámen za český, který leží před kruhy poblíž centreline.
     
    10
    12. kámen: Výborně, Martine! Oba novozélandské kameny jsou za backline, tedy ze hry, před kruhy jeden český, v kruzích na okraji druhý český kámen.
     
    10
    11. kámen: Sean Becker staví kámen za novozélandský guard, dá se očekávat, že Martin Snítil bude hrát na takeout.
     
    10
    10. kámen: Další takeout, teď Martin Snítil čistí prostor, v kruzích stále jen jeden český kámen.

    Jaroslav Svoboda

    bahis siteleri