Polsko – Německo 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Finsko 2:6 (kon.) | Švédsko – Česko 9:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:6 (1:0, 0:5, 1:1)
Finsko
Sobota 14.12.2013, 14:00 • ČEZ Aréna • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
     
    59:12
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky se nakonec na potřetí dokázaly trefit do prázdné brány. Prosadit se dokázala KAROLINA KUJALOVÁ. Asistence: Kristiina Kauppilaová.
     
    45:23
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky po hezké rychlé kombinační hře při signalizované výhodě snižují na rozdíl tři branek. Hermannová přiťukla své kolegyni SEREINĚ ULBEROVÉ, která přesnou střelou překonová Makelaovou. Asistence: Rebecca Hermannová.
     
    38:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky se znovu dokázaly prosadit. Švýcarky jsou teď psychicky dole. Po přihrávce Kauppilaové se míček dostal k ELINĚ KUJALAOVÉ, která dokázala prostřelit Schmidovou. Asistence: Kristiina Kauppilaová.
     
    35:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je rána pro Švýcarky! Finky teď v zápase jednoznačně dominují. Po přihrávce Karoliiny Kujalaové se míček dostal k její sestře ELINĚ KUJALAOVÉ, která počtvrté překonává švýcarskou brankářku. Asistence: Karoliina Kujalaová.
     
    35:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky přidávají další branku. Po přihrávce od Raitanenové se míček dostal k NINĚ RANTALOVÉ, která přesnou střelou překonala Schmidovou. Asistence: Tiia Raitanenová.
     
    35:10
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky otáčejí zápas. Tak tohle byla paráda. K rozehráni standardní situace se postavila KATRI LUOMANIEMIOVÁ. Chvilku rozmýšlela co udělá, pak napřáhla a poslala míček přímo do sítě. Bez asistence.
     
    22:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba Švýcarek před vlastní brankou. Zwinggiová ztratila míček před velkým brankovištěm. Míček se tak dostal k úplně volné KAROLINĚ KUJALAOVÉ, která střelou pod horní tyč vyrovnává utkání. Asistence: Kristiina Kauppilová.
     
    09:28
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky se dostávají do vedení. Stellaová našla přesnou přihrávkou na pravé straně SILVANU NOTZLIOVOU, která střelou do levého horního rohu nedala Makelaové šanci. Asistence: Tanja Stellaová.

    MCh

    Branky a nahrávky: 10. Notzliová (Stellaová), 46. Ulberová (Hermannová) – 23. Karoliina Kujalaová (Kauppilová), 36. Luomaniemiová, 36. Rantalová (Raitanenová), 36. Elina Kujalaová (Karoliina Kujalaová), 39. Elina Kujalaová (Kauppilaová), 60. Karoliina Kujalová (Kauppilaová)


    Švýcarsko: Schmidová (Bircherová) – Wüthrichová, Wikiová, Notzliová, Mischlerová, Bartschiová, Stellaová, Kernová, Chalveratová, Scheideggerová, Fricková, Rüttimanová, Ulberová, Zimmermanová, Hermannová, Burgiová, Martiová, Zwinggiová, Putziová
    Finsko: Makelaová (Loisaová) – Tikkanenová, Ilmolaová, Kokkoová, Alankoová, Kauppilaová, Manninenová, Karjalainenová, Mertsalmiová, Niemeläová, Uimonenová, Kujalaová E., Kujalaová K., Hannonenová, Rantalaová, Luomaniemiová, Pollanenová, Ukkonenová

    Rozhodčí: Jon Moberg, Jonatan Lindberg

    Diváci: 1827