Slovensko U20 – Německo U20 9:2 (kon.) | Finsko U20 – Norsko U20 5:1 (kon.)
konec
Finsko U20
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Norsko U20
Pátek 27.12.2013, 17:40 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Malmö je to pro dnešek vše. Turnaj pokračuje už zítra, kdy nás čeká další porce zápasů. Zajímat nás bude především česká reprezentace, jež se utká s Kanadou. Děkuji vám za pozornost, ze Švédska se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (19:58:42)
     
    Utkání sledovala 734 diváků.
     
    Finští příznivci si ještě z plného hrdla zazpívali státní hymnu.
     
    Nejlepším hráčem Norska není vyhlášený nikdo jiný než gólman Joachim Svendsen, který předváděl skvělé zákroky. Z Finů je oceněn autor dvou gólů Saku Maenalanen.
     
    Skandinávské derby je u konce. Spokojenější jsou po něm finští fanoušci, protože Suomi naplnili roli papírového favorita a porazili nováčka z Norska přesvědčivě 5:1. Norové ale předvedli sympatický a bojovný výkon, na jejich hře je oproti úvodnímu zápasu vidět značný výkonnostní progres.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Norsko je jako vyměněné. Respekt z favorizovaného soupeře zmizel a Finové se musejí mnohem více soustředit na bránění, než tomu bylo v předchozím průběhu zápasu.
     
    58:40
    Stále sledujeme územní převahu Norů, ale Finové si už dobře hlídají předbrankový prostor a drží svého soka hlavně u mantinelů, odkud gólmanu Sarosovi hrozí jen minimální nebezpečí.
     
    57:30
    Norsko je rázem na koni a pokračuje v útočení.
     
    56:52
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Poprvé si užívají gólovou euforii i Norové, kteří snižují na 1:5! Krásnou nahrávku od Cristoffera Rasche do předbrankového prostoru obdržel ROBIN TIM JOHNSGARD, který bez přípravy klepl svou holí do puku, jenž skončil až za zády gólmana Sarose, jenž tentokrát nestihl zareagovat na bleskovou akci! Asistence: Christoffer Rasch, Jens Tonjum.
     
    56:06
    Za svými spoluhráči nezůstal pozadu ani Juuso Ikonen, jenž byl autorem střely, jež hlasitě volala po gólu. Z mezikruží ale doletěla jen do rukavice padajícího gólmana Svendsena, který chytá skvěle!
     
    55:22
    Se svou troškou do mlýna přispěl i Saku Maenalanen, který se uvolnil v mírném úhlu na levé straně a tvrdou ranou poslal kotouč do náruče Joachima Svendsena.
     
    55:15
    Dnes neúnavný Teuvo Teravainen opět vypálil a jak jinak, znovu to bylo z levého kruhu. Jeho projektil proplachtil kousek od vzdálenější tyčku a v publiku to jen pochvalně zahučelo.
     
    54:32
    Přesilovka Norů už je pryč, ale seveřané se jí naladili na příznivou útočnou vlnu a pokračují v dobývání Sarosovy svatyně. Finsko se dobře brání.
     
    54:00
    Norové vyhráli dlouhou přetlačovanou v rohu pásma a Mattias Norstebo se pokusil vstřelit čestný gól od modré čáry. Vzduchem však prosvištěla Sarosova lapačka, do níž kus černé gumy zamířil.
     
    53:40
    Bíločervení jsou zpět v útočném pásmu.
     
    53:15
    Finové ale vystihli jednu z nahrávek a ihned vyvezli kotouč na opačnou stranu hřiště.
     
    53:07
    Norsko kombinuje v postavení velkého pětiúhelníku kolem gólmana Sarose.
     
    52:55
    Christer Simonsen zůstal chvíli ležet otřesený v pravém kruhu norského pásma. Nakonec se ale postavil na brusle a odjel na střídačku. Nemělo by jít o nic vážného. Dvouminutový trest vyfasoval Ville Leskinen (FIN) za podražení.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 20. Lehkonen (Maenalanen), 23. Maenalanen (Teravainen, Lehkonen), 35. Maenalanen (Pokka), 36. Nikko (Kulmala), 48. Leskinen (Rauhala) – 57. Johnsgard (Rasch, Tonjum)


    Finsko U20: Saros (Husso) – Lindell, Pokka, Lehtonen, Ristolainen (A), Honka, Vainonen, Vainio – Maenalanen, Teravainen (C), Lehkonen (A) – J. Ikonen, Mustonen, H. Ikonen – Nikko, Kinnunen, Kulmala – Leskinen, Haapala, Rauhala.
    Norsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Hoff, Medby, Karterud (A) – Rasch, Johnsgard, Tonjum – Nilsen, Ronnild, Henriksen – Fischer, D. Svendsen, Nielsen.

    Rozhodčí: Tobias Bjorg, Marcus Linde (oba SWE) – Joris Muller (SUI), Rudolf Tošenovjan (CZE)

    Diváci: 734
    bahis siteleri