Slovensko U20 – Německo U20 9:2 (kon.) | Finsko U20 – Norsko U20 5:1 (kon.)
konec
Finsko U20
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Norsko U20
Pátek 27.12.2013, 17:40 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Malmö je to pro dnešek vše. Turnaj pokračuje už zítra, kdy nás čeká další porce zápasů. Zajímat nás bude především česká reprezentace, jež se utká s Kanadou. Děkuji vám za pozornost, ze Švédska se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (19:58:42)
     
    Utkání sledovala 734 diváků.
     
    Finští příznivci si ještě z plného hrdla zazpívali státní hymnu.
     
    Nejlepším hráčem Norska není vyhlášený nikdo jiný než gólman Joachim Svendsen, který předváděl skvělé zákroky. Z Finů je oceněn autor dvou gólů Saku Maenalanen.
     
    Skandinávské derby je u konce. Spokojenější jsou po něm finští fanoušci, protože Suomi naplnili roli papírového favorita a porazili nováčka z Norska přesvědčivě 5:1. Norové ale předvedli sympatický a bojovný výkon, na jejich hře je oproti úvodnímu zápasu vidět značný výkonnostní progres.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Norsko je jako vyměněné. Respekt z favorizovaného soupeře zmizel a Finové se musejí mnohem více soustředit na bránění, než tomu bylo v předchozím průběhu zápasu.
     
    58:40
    Stále sledujeme územní převahu Norů, ale Finové si už dobře hlídají předbrankový prostor a drží svého soka hlavně u mantinelů, odkud gólmanu Sarosovi hrozí jen minimální nebezpečí.
     
    57:30
    Norsko je rázem na koni a pokračuje v útočení.
     
    56:52
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Poprvé si užívají gólovou euforii i Norové, kteří snižují na 1:5! Krásnou nahrávku od Cristoffera Rasche do předbrankového prostoru obdržel ROBIN TIM JOHNSGARD, který bez přípravy klepl svou holí do puku, jenž skončil až za zády gólmana Sarose, jenž tentokrát nestihl zareagovat na bleskovou akci! Asistence: Christoffer Rasch, Jens Tonjum.
     
    56:06
    Za svými spoluhráči nezůstal pozadu ani Juuso Ikonen, jenž byl autorem střely, jež hlasitě volala po gólu. Z mezikruží ale doletěla jen do rukavice padajícího gólmana Svendsena, který chytá skvěle!
     
    55:22
    Se svou troškou do mlýna přispěl i Saku Maenalanen, který se uvolnil v mírném úhlu na levé straně a tvrdou ranou poslal kotouč do náruče Joachima Svendsena.
     
    55:15
    Dnes neúnavný Teuvo Teravainen opět vypálil a jak jinak, znovu to bylo z levého kruhu. Jeho projektil proplachtil kousek od vzdálenější tyčku a v publiku to jen pochvalně zahučelo.
     
    54:32
    Přesilovka Norů už je pryč, ale seveřané se jí naladili na příznivou útočnou vlnu a pokračují v dobývání Sarosovy svatyně. Finsko se dobře brání.
     
    54:00
    Norové vyhráli dlouhou přetlačovanou v rohu pásma a Mattias Norstebo se pokusil vstřelit čestný gól od modré čáry. Vzduchem však prosvištěla Sarosova lapačka, do níž kus černé gumy zamířil.
     
    53:40
    Bíločervení jsou zpět v útočném pásmu.
     
    53:15
    Finové ale vystihli jednu z nahrávek a ihned vyvezli kotouč na opačnou stranu hřiště.
     
    53:07
    Norsko kombinuje v postavení velkého pětiúhelníku kolem gólmana Sarose.
     
    52:55
    Christer Simonsen zůstal chvíli ležet otřesený v pravém kruhu norského pásma. Nakonec se ale postavil na brusle a odjel na střídačku. Nemělo by jít o nic vážného. Dvouminutový trest vyfasoval Ville Leskinen (FIN) za podražení.
     
    52:05
    Situace se opakuje. Norové sice znovu odrazili útok svého soka, jenže vzápětí jim to zaskřípalo při přechodu do ofenzivní fáze, když vyhodili na icing.
     
    51:40
    Hokejisté ze západní části Skandinávie se musejí neustále bránit. Finsko hraje ve velké pohodě a nutí svého soupeře aktivním napadáním rozehrávky k vyhozením na zakázaná uvolnění.
     
    51:10
    Finové pokračují v enormním tlaku. Jejich útočný válec teď gólman Svendsen přečkal, když vychytal sérii střel z bezprostřední blízkosti a zamezil za přetíženou obranou jisté pohromě!
     
    51:00
    Norové vyhodili.
     
    50:10
    A znovu v akci střelecky velmi aktivní Teuvo Teravainen, jehož dělovka bez přípravy po přiťuknutí do jeho oblíbené palebné pozice v levém kruhu skončila v mrštné Svendsenově lapačce!
     
    49:40
    Finové jsou stále usídleni v norském území a pálí jednu tvrdou ránu za druhou, jimž fakt schází přesnost.
     
    49:20
    Kapitán Suomi Teuvo Teravainen práskl v levém kruhu do puku a trefil gólmana Svendsena u přední tyčky do masky. Norové ihned po zisku kotouče vyhazují.
     
    49:03
    Didrik Svendsen (NOR) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    48:40
    Finové mají velký tlak.
     
    47:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové završují potupného "bůra"! Postaral se o to čtvrtý útok, když Otto Rauhala nastřelil mezi kruhy jen před sebou stojícího obránce, jenže kotouč zůstal stát před brankovištěm, kam si pro něj dojel VILLE LESKINEN a svižnou střelou zápěstím nedal gólmanu Svendsenovi nejmenší šanci! Asistence: Otto Rauhala.
     
    46:35
    Suomi už jsou v útočném pásmu a opět si sjednávají respekt kolem gólmana Svendsena. Ten teď moc práce nemá, požár hasí už v jeho počátcích obránci.
     
    46:05
    Úsměvná chvilka. Finové rozjížděli akci a jeden z jejich obránců při nahrávce do středního pásma trefil brusle střídajícího Henri Ikonena, jenž mířil na střídačku.
     
    45:26
    Saku Kinnunen zkusil překvapivou střelu až od levého mantinelu, jenže gólman Svendsen se na švestkách načapat nenechal. Od bližší tyče kotouč betony poslal do bezpečí.
     
    44:40
    Norové vyhodili přes všechny čáry na odpískané zakázané uvolnění.
     
    44:14
    Fantasticky Joachim Svendsen! Norský gólman teď ukázal, že dres národního týmu obléká zcela po právu. Soupeřovi střelci jej zasypali vydatnou sprškou nepříjemných střel, na jejichž konci dorážel ze dvou kroků Saku Maenalanen, ale jen do Svendsenovy lapačky, jež vyletěla vzhůru!
     
    44:00
    Finsko přečkalo oslabení bez úhony a v plném počtu už má útočné choutky. Vydatně teď buší do norského obranného bloku v čele s brankářem Svendsenem.
     
    43:20
    Artturi Lehkonen to teď přehnal s důrazem, když se ze strany tlačil před branku gólmana Svendsena. Norskou svatyni vychýlil z původního postavení.
     
    43:10
    A znovu kotouč vyletěl od finské brány až do Svendsenova hájemství. Norsko se v početní převaze hodně trápí.
     
    42:26
    Finsko získalo puk a ihned toho využili k vyhození.
     
    42:10
    Ale už je tu znovu válec mladíků ze země fjordů. Sledujeme jejich dlouhou kombinaci kolem gólmana Sarose, ale zatím bez střelby.
     
    41:55
    Norové nakonec přišli o puk a Finsko hned vyhodilo.
     
    41:31
    Henri Ikonen (FIN) – 2 minuty – hákování.
     
    41:00
    Gólman Saros musel zasahovat, ale s dalekonosná rána skončila na jeho připravených betonech, přičemž těžil i ze svého dobrého postavení ve středu brankoviště.
     
    40:30
    Kotouč se zatím zdržuje především ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Návštěvníci Malmö Areny si krátí o přestávkách čekání na další třetiny v útrobách stadionu, kde střílejí na plastového brankáře.
     
    Finové měli značný tlak i v prostřední části. Rozdíl byl ale v tom, že tentokrát z toho vytěžili i to hlavní – góly. Dvěma brankami se blýskl Saku Maenalanen, jednou pálil přesně do černého Joni Nikko. Převahu Suomi vyjadřuje i počet střel na bránu, který činí 38:19. Závěrečné dějství začne přibližně v 19:09.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Kotouč se zdržuje především v blízkosti norské branky, a to i přesto, že Finové hrají oslabení o jednoho hráče.
     
    38:29
    Na 2 minuty vyloučen Rasmus Kulmala (FIN) za podražení.
     
    37:25
    Obrázek hry se nemění, Suomi stále drží soupeřovy střelce na uzdě.
     
    36:55
    Finsko se zatím brání s velkým přehledem, kotouče vyhazuje daleko od své brány s železnou pravidelností.
     
    35:57
    Henrik Haapala (FIN) – 2 minuty – hrubost, Otto Rauhala (FIN) – 2 minuty – nedovolené bránění, Mikko Vainonen (FIN) – 2 minuty – hrubost. Didrik Svendsen a Tallak Lyngseth (oba NOR) – 2 minuty – hrubost. Norské tresty přineseme později. Norové hrají přesilovku.
     
    35:57
    Bude se vylučovat na obou stranách. Přestávka bude delší, rozhodčí rozdávají tresty.
     
    35:57
    Střelecké příležitosti byly k vidění na obou stranách ledového kolbiště, ale gólmani se překonat nenechali.
     
    35:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že o vítězi skandinávského souboje je definitivně rozhodnuto! Při další útočné akci putoval kotouč od Rasmuse Kulmaly na hůl JONIHO NIKKA, jenž si v bezprostřední blízkosti gólmana Svendsena už věděl rady, když skóroval tvrdou ranou o tyčku! Asistence: Rasmus Kulmala.
     
    34:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už se Suomi může se svými fanoušky radovat, gólman Svendsen se ohlíží smutně za svá záda potřetí! Ránu Villeho Pokky z vrcholu levého kruhu sice ještě zmařil svým betonem, jenže na okamžitou dorážku SAKU MAENALANENA, který trefil z mírného úhlu na pravé straně odkrytý kout brány, už si nemohl poradit! Asistence: Ville Pokka.
     
    33:35
    Už jsou tu znovu Finové se svou útočnou silou.
     
    32:50
    Jens Tonjum teď zaměstnal gólmana Sarose nenápadnou, nicméně poměrnou nebezpečnou střelou, jíž nechyběly razance ani přesnost. Maskovaná opora Finů si ale u přední tyčky poradila.
     
    32:30
    Henri Ikonen se uvolnil na levém kruhu, když zamíchal s kotoučem na holi a zbavil se tak svých norských strážců. Jeho rána však postrádala potřebnou přesnost.
     
    32:14
    Protáhnout se teď musel i gólman Juuse Saros, který zlikvidoval štiplavou střelu z mezikruží po rychlém protiútoku Norska. Kotouč podržel na hrudi a přerušil hru.
     
    31:30
    Norové sice stále drží proti favoritovi velmi dobrý výsledek, jenže stále jsou to oni, kdo se musí soustředit na zadní vrátka, do nichž jejich soupeř ze Skandinávie usilovně a vytrvale buší.
     
    30:35
    Norové se dostali pod narůstající tlak, ale Finové se teď nemohou probít k zakončení. Fanoušci je při jejich útočné aktivitě hlasitě povzbuzují.
     
    30:05
    Mikko Vainonen nic složitého nevymýšlel a z blízkosti modré čáry zakončil. Brankář Svendsen opět podržel svůj tým, kotuč vyrazil hrudí ke svým bekům.
     
    29:27
    Otto Rauhala to dvakrát zkoušel z vrcholu kruhů, jenže pokaždé nastřelil jen hráče, který stál těsně před ním. Suomi ale zůstávají u puku a v pásmu soupeře.
     
    28:55
    Zahanbit se nechtějí ani hokejisté ze země vyhlášených fjordů. Usadili se v Sarosově blízkosti, jenže kotouč drží hlavně u hrazení, kde u něj musejí stále bojovat.
     
    28:17
    Henri Ikonen se prezentoval pohlednou individuální akcí, když převzal ve středu pole kotouč, nabral rychlost, objel obránce a ranou zápěstím z kruhu zasáhl dobře postaveného brankáře Svendsena.
     
    27:56
    Gólman Svendsen si připisuje na konto další čárku za úspěšný zákrok. Jednalo se o rutinní práci, když na něj kotouč vyletěl z levé strany. Maskovaná opora bíločervených kotouč schovala do náruče.
     
    27:15
    Finsko přeneslo děj hry na opačný konec ledové plochy, kde trpělivě buší do norské obrany. Jeho fanoušci, kteří jsou vyzbrojeni i vlajkami, jsou zatím hodně slyšet. V Malmö Areně nechybí ani příznivci Kanady, jichž je na tomto mistrovství světa opravdu hodně.
     
    26:33
    Andreas Klavestad vystřelil z totožné pozice v prostoru levého kruhu, ale jeho projektil opět našel jen pozorného gólmana Sarose u přední tyče, který přerušil hru.
     
    26:06
    Didrik Svendsen se nemazal s kotoučem na holi a u levého mantinelu vypálil. Touš doplachtil vzduchem k přední tyčce do připravené Sarosovy lapačky.
     
    25:37
    A sami mohli teď být rádi, že neinkasovali potřetí! Při vlastním oslabení se objevil před brankou finský kapitán Teuvo Teravainen, jehož bekhendovou ránu zblízka ukryl brankář Svendsen pod betony!
     
    25:15
    Norové sevřeli svého soupeře pod tlak a v přesilovkovém postavení si vyměňují kotouč. Přes dobře se pohybující obranný blok Finska zatím nezakončili.
     
    24:56
    Julius Honka (FIN) – 2 minuty – hákování.
     
    23:35
    Oba brankáři, finský Juuse Saros i norský Joachim Svendsen, se museli činit. Se střelami ze stran, které nebyly příliš povedené a měli proti nim dobrý výhled, neměli problémy.
     
    22:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Norové se dostali pod chvilkový tlak a nakonec kapitulovali podruhé! V prostoru levého kruhu se po sérii neúspěšných střel probil ke kotouči SAKU MAENALANEN, který se rychlým švihem opřel do kusu černé gumy a jeho dělovka odrazem o tyčku zapadla za záda překvapeného gólmana Svendsena! Asistence: Teuvo Teravainen, Artturi Lehkonen.
     
    22:30
    Gólman Svendsen se musel zapojit do hry, když vykopl betonem od bližší tyčky utěšenou střelu z pravé strany.
     
    21:50
    V těchto chvílích přihlížíme marnému dobývání pásma Norska. To opravdu velmi dobře brání a papírovému favoritovi už tak ošemetnou roli vůbec neulehčuje.
     
    21:10
    Modrobílí se nahrnuli v hojném počtu do útočného pásma, jenže odtud byli dříve, než stihli vystřelit, vyhnáni zpět ke středovému kruhu.
     
    20:50
    Finsko drží kotouč za svou bránou, ale stále vyčkává s rozehrávkou, protože Norové se prezentují velmi aktivním a vysunutým napadáním.
     
    20:22
    Oba týmy se hned vydaly kupředu, jenže ani v jednom případě z toho nevzešlo nic, co by mělo gólmany vzrušovat. Obránci si se svou úlohou hravě poradili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Nechybí ani čtveřice mužů v pruhovaném, kteří skandinávský souboj řídí.
     
    Hráči už jsou zpět na hrací ploše.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je v Malmö Areně minulostí. Finsko v ní potvrdilo roli papírového favorita, ale jen ve smyslu značné územní převahy. S pevnou norskou obranou a mizernou koncovkou se potýkalo až do poslední minuty, v níž prolomil jeho trápení přesnou trefou člen první formace Artturi Lehkonen. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:20, vedou mladíci ze země jezer nad nováčkem elitní skupiny jen 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už se ale Suomi radují, jejich tlak vyústil v otevření gólového účtu zápasu! Kotouč zavezl před brankoviště Norů ARTTURI LEHKONEN, po čemž zakončoval Saku Maenalanen jen do betonů gólmana Svendsena, ale kotouč se znovu odrazil k prvně jmenovanému, který po ledě prostrčil kus černé gumy za brankovou čáru podél lapačky brankáře! Asistence: Saku Maenalanen.
     
    18:26
    Teuvo Teravainen dostal nabito do prostoru levého kruhu, odkud střelou zápěstím minul vzdálenější tyčku. Norsko ihned vyhazuje.
     
    18:02
    Finové nepřesně vystřelili a Norsko odražený puk odpálilo až na druhou stranu hřiště.
     
    17:58
    Jens Tonjum (NOR) – 2 minuty – podražení.
     
    17:19
    Modrobílá lavina už se znovu valí na gólmana Svendsena, který se musí mít neustále na pozoru, protože Finové si kolem něj vyměňují kotouč. Zatím bez střelby, jež by byla přesná.
     
    16:35
    Po delší odmlce registrujeme také šanci Norska. Endre Medby se opřel do kotouče v levém kruhu, ale trefil jen hůl před sebou stojícího protihráče.
     
    15:47
    Tlak Finska teď poněkud ochabl, Norům se daří držet kotouč alespoň ve středním pásmu, odkud gólmanovi Svendsenovi nehrozí žádné velké nebezpečí.
     
    15:25
    Juuso Vainio předvedl pohlednou individuální akci, když na pravém křídle rozkmital své brusle, ze strany si vybruslil až před bránu a ze vzdálenosti několika metrů vyprášil jen Svendsenovy betony!
     
    14:58
    Norsko si zaslouží pochvalu. Po včerejším jedenáctigólovém výprasku od Ruska se proti papírovému favoritovi drží velmi dobře. Uvidíme, jestli mu to vydrží.
     
    14:34
    Hodně štiplavou ránu vyslal ze své hole v prostoru mezi kruhy Joni Nikko, který o kousek minul pravou Svendsenovu tyčku. Kotouč tak zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    13:50
    Když už se ale Norsko dostane do zakončení, jako třeba teď, tak maskovaná opora je ve správný čas na správném místě.
     
    13:30
    Norové se dostávají ke kotouči jen sporadicky. Gólman Saros spíše jen nezúčastněně sleduje dění před sebou, protože za něj všechnu práci odvede jeho obrana.
     
    12:35
    Nakonec se jim to povedlo a bylo z toho obrovské nebezpečí! Otto Rauhala tvrdě vypálil z prostoru kruhů do náruče brankáře Svendsena, jenž upadl na led a musel likvidovat i dorážku Saku Maenalanena zblízka!
     
    12:00
    Finové se nemohou probít ke střele.
     
    10:37
    Obrázek hry se nemění. Za delší konec pomyslného provazu stále tahají Finové, jenže narážejí na poctivou norskou obranu. Nyní favorita utkání trápí nepřesná střelba.
     
    10:15
    Artturi Lehkonen vyslal od modré čáry ránu, jež měla ale spíše propagační charakter. Brankář Svendsen puk dobře viděl a zasáhl svými betony.
     
    09:50
    Suomi jsou aktivnější. Mají kotouč častěji na svých holích a dostávají se s ním k soupeřově bráně. Zatím ale bez gólového úspěchu.
     
    09:20
    Finové znovu zamkli svého soupeře u jeho brány, jenže ze své útočné aktivity nevyprodukovali nic, co by nadělalo brankáři Svendsenovi vrásky na čele.
     
    09:00
    Sledujeme teď méně atraktivní pasáž hry. Ani jednomu z táborů se nedaří získat na delší dobu útočné pásmo, na ledě teď dominují obě pozorné defenzivy.
     
    08:24
    Finská obrana opět zafungovala v Sarosově blízkosti velmi dobře. Stadionem se začíná rozléhat pokřik "Suomi!".
     
    07:50
    Bíločervení se ujali kotouče a založili útok, na jehož konci dokázali zakončit. Brankář Saros ale neměl s dalekonosnou ranou nejmenší problém.
     
    07:26
    Rasmus Ristolainen se postaral o další nebezpečí pro strážce norské svatyně, když se do kotouče opřel v mírném úhlu na pravé straně a jeho rána zacinkala na bližší tyč!
     
    07:00
    Do akce se zapojili poprvé kvůli šarvátce i rozhodčí, když se hráči začali pošťuchovat u brankáře Svendsena.
     
    07:00
    Mladíci ze země tisíce jezer se po zisku kotouče okamžitě vrhli do útočného území, kde zpoza brány našel Aleksi Mustonen hůl Mikko Lehtonena, jenž z vrcholu pravého kruhu trefil jen náruč brankáře Svendsena, jenž si pohlídal první tyč.
     
    06:05
    Brankář Svendsen se teď musel mít na pozoru, když se Finsko nastěhovalo k jeho brance. Vyletělo na něj několik střel od modré čáry, ale těm chyběla přesnost.
     
    05:17
    V těchto chvílích sledují fanoušci v Malmö Areně především tuhý boj o střed pole, který zatím nezná svého vítěze. Na hole hráčů se kupí nepřesnosti.
     
    05:00
    Nyní se karta otočila a kupředu se pokoušejí probít modrobílí.
     
    04:30
    Hra se zatím přelévá ze strany na stranu, přičemž do koncovky se probíjejí střelci obou táborů. Nyní vypálil z levého křídla Martin Ronnild, ale jen do náruče u bližší tyčky připraveného brankáře Sarose.
     
    03:45
    Ludvig Hoff o sobě dal hodně důrazně vědět, když se přes finské zadáky protlačil až před branku, kde prověřil betony Juuse Sarose. Buly po pravici finského muže s maskou.
     
    03:15
    Suomi jsou stále v útočném pásmu, ale jejich snaha není podpořena střelbou z nebezpečnějšího prostoru. Norové dobře hlídají prostor před Svendsenovým brankovištěm.
     
    02:35
    Hokejisté ze země tisíce jezer sevřeli svého soupeře ze Skandinávského poloostrova do pevného objetí, ale obrana Norů zatím náporu odolává.
     
    01:59
    Zapojit do hry se musel i jeho protějšek Saros, který si hravě poradil svými betony s projektilem Matrina Ronnilda, když na něj kotouč vyletěl z mezikruží,
     
    01:30
    Gólman Svendsen se pořádně zapotil! Nejdříve vyrážel ránu Aleksi Mustonena z mezikruží svými betony a stejnou části výstroje vychytal i Henri Ikonena, jenž si vybruslil z rohu pásma až před jeho svatyni.
     
    01:03
    Finsko, které hraje v modro-bílých dresech, se zkusilo natlačit v hojném počtu do útočného pásma, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    00:45
    Norsko se na chvíli usadilo kolem branky gólmana Sarose, ale ten mohl zůstat klidný. Jeho obránci odvedli skvělou práci a soupeřovy střelce do koncovky nepustili. Nyní rozehrávají.
     
    00:17
    Finové byli o něco úspěšnější na úvodním vhazování a snažili se dostat do útočného pásma nahozením. Neúspěšně. Kotouč zachytila norská obrana.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou mužstev už naskakují na ledovou plochu.
     
    Začátek zápasu se o několik minut opozdí.
     
    Na ledě Malmö Areny právě probíhá rozbruslení. Hala je opravdu velmi pěkná, český tým se má na co těšit.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko U20: Saros (Husso) – Lindell, Pokka, Lehtonen, Ristolainen (A), Honka, Vainonen, Vainio – Maenalanen, Teravainen (C), Lehkonen (A) – J. Ikonen, Mustonen, H. Ikonen – Nikko, Kinnunen, Kulmala – Leskinen, Haapala, Rauhala.

    Norsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Hoff, Medby, Karterud (A) – Rasch, Johnsgard, Tonjum – Nilsen, Ronnild, Henriksen – Fischer, D. Svendsen, Nielsen.

    Rozhodčí: Tobias Bjorg, Marcus Linde (oba SWE) – Joris Muller (SUI), Rudolf Tošenovjan (CZE).
     
    Finsko, které si odbude na turnaji svou premiéru, protože během úvodního dne nehrálo, má po minulém ročníku co napravovat. Zatímco v roce 2012 si zahrálo o medaile a po neúspěšné bitvě s Kanadou skončilo na 4. místě, v Ufě neprošlo ani do čtvrtfinále a účastnilo se jen bojů o záchranu. Do souboje s Norskem půjdou hokejisté ze země tisíce jezer jako jednoznační favorité.
     
    Během zahajovacího dne světového šampionátu, který probíhá ve švédském městě Malmö, se v rámci skupiny B uskutečnily dva zápasy. Rusko porazilo rozdílem několika tříd nováčka elitní skupiny Norsko, když jej rozstřílelo 11:0. Ve druhém utkání domácí Švédové přetlačili Švýcarsko, jehož odpor zlomili v závěrečném dějství dvěma brankami a slavili vítězství 5:3.
     
    Příjemný páteční podvečer, je mou milou povinností vás z Malmö Areny přivítat u sledování on-line přenosu zápasu Finsko – Norsko, jež se odehraje v rámci druhého hracího dne mistrovství světa do dvaceti let. Utkání začíná v 17:38.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 20. Lehkonen (Maenalanen), 23. Maenalanen (Teravainen, Lehkonen), 35. Maenalanen (Pokka), 36. Nikko (Kulmala), 48. Leskinen (Rauhala) – 57. Johnsgard (Rasch, Tonjum)


    Finsko U20: Saros (Husso) – Lindell, Pokka, Lehtonen, Ristolainen (A), Honka, Vainonen, Vainio – Maenalanen, Teravainen (C), Lehkonen (A) – J. Ikonen, Mustonen, H. Ikonen – Nikko, Kinnunen, Kulmala – Leskinen, Haapala, Rauhala.
    Norsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Hoff, Medby, Karterud (A) – Rasch, Johnsgard, Tonjum – Nilsen, Ronnild, Henriksen – Fischer, D. Svendsen, Nielsen.

    Rozhodčí: Tobias Bjorg, Marcus Linde (oba SWE) – Joris Muller (SUI), Rudolf Tošenovjan (CZE)

    Diváci: 734
    bahis siteleri