Hibernian – Hearts 2:1 (kon.)
konec
Hibernian FC
2:1 (0:0)
Heart of Midlothian FC
Čtvrtek 02.01.2014, 20:45 • Easter Road Stadium (Edinburgh) • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že derby zvládlo lépe domácí Hibernian se s vámi loučím a přeji hezký zbytek čtvrtečního večera. Na počtenou zase zítra u hokejového utkání mezi Kometou a Spartou Praha. (22:45:15)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na bránu: 17:2
    Střely mimo: 5:2
    Rohy: 10:6
     
    Rozhodčí utkání pořádně protáhl, celkem šest minut nastavil, ale úřadovat mohli především domácí. Výsledek se už neměnil a duel tak končí těsnou výhrou Hibernian. To otevřelo skóre v 60. minutě Collinsem a zdálo se, že je hotovo. Jenže hosté se nevzdali a z nenápadné akce udeřili Smithem. Vše nakonec rozhodla sporná penalta, kterou bezpečně proměnil Craig.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Stále se hraje a ten závěr zápasu je pořádně hektický. Domácí chtějí zvýšit na 3:1, ale ani Collins a poté ani Heffernan nedokázali trefit poloprázdnou bránu. Jasné tutovky a jasné pozice. Skóre je však stále stejné.
     
    90+3
    Už se blíží závěr zápasu, hosté se zoufale snaží nakopávat míče před bránu. Nedaří se to a Willams má míč ve své moci po nepřesné přihrávce Hamilla.
     
    90+1
    Hostům nelze dnes nic vyčíst. Skutečně bojují a nyní sahali po vyrovnání. Pořádnou pumelici vyslal McGhee a Williams se musel pořádně protáhnout k pravé tyči. Poté se Smith provinil faulem a bude se kopat od brány Hibernian.
     
    90
    Vypršela řádná hrací doba tohoto utkání, nastavovat se budou tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Hibernian FC: ze hřiště odchází Stanton, přichází Cairney.
     
    88
    Nebezpečný centr Craiga z pravé strany propadl až před MacDonalda, tomu ještě pomohl McHattie a uklidil míč do bezpečných míst.
     
    86
    Času už mnoho nechybí, hosté sice zahrávali trestný kop, ale nebyl nikterak nebezpečný.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Cairney (Hibernian FC).
     
    83
    Hibernian právě vstřelilo branku!
    LIAM CRAIG to provedl zkušeně. Nebylo co řešit. MacDonald šel k pravé tyči, autor druhého gólu umístil míč přesně na druhou stranu. Domácí tak opět vedou a do konce už nechybí mnoho minut. Pro bojovný Heart je to těžký direkt. Už to vypadalo nadějně, ale vše je zase pryč.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Paterson (Heart of Midlothian FC).
     
    80
    Penalta! Dá se říct, že hodně přísná. Mcghee fauloval ve vápně, šel do souboje se Stevensonem a po jemném strčení ukazuje rozhodčí Madden na puntík.
     
    78
    V oficiálním zápisu stále figuruje David Smith, už to tak zřejmě zůstane.
     
    77
    Hosté koušou a štípou dál. Stále je rušno před Williamsem, který musel nejdřív likvidovat roh a poté s pomocí obrany i nepříjemnou střelu Stevensona.
     
    75
    A hostům narostla křídla. Walker si šel do vápna pro penaltu, uvolnil se šikovně, ale na trávník spadl až moc ochotně. Jasná žlutá za komediální vložku.
     
    73
    Střídání v týmu Hibernian FC: ze hřiště odchází Tudur-Jones, přichází Robertson.

    Roman Zajíček

    Branky: 60. Collins, 83. Craig (pen.) – 71. Smith

    Karty:   84. Cairney (HIB) – 31. Robinson (HEA), 51. R. Stevenson (HEA), 75. Walker (HEA), 82. Paterson (HEA)


    Hibernian FC: Williams – Forster, Nelson, Hanlon, McGivern – Cairney (89. Stanton), Robertson (73. Tudur-Jones), Craig, L. Stevenson – Collins, Cummings (61. Heffernan).
    Náhradníci: Murdoch – Tudur-Jones, Maybury, Handling, Heffernan, Stanton, Zoubir.

    Heart of Midlothian FC: MacDonald – McGhee, McKay, McGowan, McHattie – Taping (66. Smith), Robinson, Hamill, Walker, R. Stevenson – Paterson.
    Náhradníci: Hamilton – Smith, Carrick, B. King, A. King, Nicholson.

    Rozhodčí: Madden – Chambers, Connor.