Severní Makedonie – Island 27:29 (kon.) | Rakousko – Španělsko 27:28 (kon.) | Dánsko – Maďarsko 28:24 (kon.)
konec
Rakousko
27:28 (12:14)
Španělsko
Pondělí 20.01.2014, 18:15Mistrovství Evropy mužů
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání nám nabídlo opravdu dramatickou podívanou, ve které se přiklonilo házenkářské štěstí na stranu španělského výběru. Do utkání vkročili lépe španělští házenkáři, kteří dokázali v prvních minutách vést rozdílem tří branek. Rakouský celek se ale rychle dokázal probudit a zároveň svým nasazením stáhnul španělský náskok na rozdíl jediné branky. V polovině prvního poločasu se povedlo rakouským házenkářům otočit utkání ve svůj prospěch, když vedli rozdílem jediné branky. Od této chvíle bylo utkání opravdu velmi vyrovnanou partií. Španělé se v prvním poločase nedokázali střelecky prosadit, jak by si představovali a rovněž je v útocích doprovázely časté technické chyby. V závěru prvního poločasu Španělé zásluhou využitého sedmimetrového hodu a rychlého útoku, odskočili svému soupeři rozdílem dvou branek. S tímto rozdílem odcházeli o poločase do šaten. V druhém poločase si Španělé dokázali nejen toto brankové vedení udržet, ale podařilo se jim zvýšit náskok, až na rozdíl čtyř branek. Rakouskému celku neklesala snaha zdramatizovat utkání na maximum, což se na výbornou povedlo v závěru druhého poločasu po střelecké neúspěšnosti Španělska z křídla Weberovi. Rakousku byla udělena poslední možnost srovnat stav utkání z nařízeného volného devítimetrového hodu, ale rakouské spojky pálily mimo bránu. Z tohoto utkání odchází jako šťastnější celek reprezentace Španělska. Nezapomínejte na našich on-line přenosech sledovat další utkání dnešních čtvrtfinálových bojů. Martin Petřek (21:22:12)
     
    60
    Konec zápasu. (27:28)
     
    Rakušané pálí mmimo! Španělsku vítězství již neuteče! (27:28) (27:28)
     
    59
    Rakousko bude i po odpískání závěru utkání házet nařízený volný devítimetrový hod. Do brankoviště vstoupil hráč z pole bránícího družstva Španělska a získal tím výhodu, ale nezmařil jasnou brankovou příležitost, což nenaznačuje, že by měla být udělena Rakousku sedmička. Zároveň Španělé obdrželi dvouminutový trest a nyní se pět španělských bránících hráčů staví do řady. Rakouský trenér má ztížnost a řeší herní situaci, ze které vznikl volný devítimetrový hod s delegátem utkání. Rakušané si nejspíš představovali, že rozhodčí rozhodnou sedmimetrovým hodem. (27:28) (27:28)
     
    59
    Rakouský brankář podržel své spoluhráče! Nyní fantastickým zákrokem překonal španělské křídla! Dopředu jde Rakousko, ale trenér tohoto celku svolává v posledních šesti vteřinách utkání své svěřence na válečnou poradu. Uvidíme, co rakouský celek předvede v útoku po oddechovém čase! (27:28) (27:28)
     
    59
    Španělský trenér nic neponechává náhodě a bez váhánní bere oddechový čas. (27:28) (27:28)
     
    59
    Španělský kádr s neúspěchem pálí z volného devítimetrového hodu. V rakouském útoku snižuje na rozdíl jediné branky střelou, která se postarala o opravdové drama v závěru Weber. (27:28) (27:28)
     
    58
    Španělé si drží vedení rozdílem dvou branek. (26:28) (26:28)
     
    57
    Španělé to zkoušejí z pivota, ale střelu pivotmana fantastickým zákrokem chytá rakouský brankář. Následně přechází Rakousko do protiútoku, který končí rovněž střeleckým neúspěchem. (26:28) (26:28)
     
    56
    Nyní padl dvouminutový trest na stranu Španělska. Zárověň rakouský výběr proměňuje sedmimetrový hod. (26:28) (26:28)
     
    55
    Španělé zkouší Rakousko překvapit vysunutou obranou. V útoku se Maqueda vyznamenal tvrdou střelou ze spojky, která se zasluhuje o španělské vedení rozdílem tří branek. (25:28) (25:28)
     
    54
    Španělé ale nemohou nálezt recept na rakouského brankáře. Španělská střela z křídla nenalezla v útoku úspěch. (25:27) (25:27)
     
    53
    Těžká zkouška nyní bude následovat pro Rakušany. Španělsko bude hrát dvouminutovou přesilovou hru. (25:27) (25:27)
     
    52
    Rakousko nevyužívá svůj útok. Nahrávku, kterou obdržel pivot s úspěchem chytá španělský brankář. Dopředu jdou tedy Španělé. (25:27) (25:27)
     
    51
    Velmi atraktivní střelu vyslal z desíti metrů ze spojky Schmid, který se snaží zdramatizovat zápas na maximum. (25:27) (25:27)
     
    50
    Szilagyi dokázal snížit na rozdíl dvou branek. Španělé si ale z proskoku vrací zpátky na svou stranu tří brankové vedení. (24:27) (24:27)
     
    49
    I přes snahu bránících španělských hráčů se prosazuje brankou Szilagyi . Španělé neváhají ve svém útoku a posílají nahrávku na pivota, který nezklamal. (23:26) (23:26)
     
    49
    Španělé zásluhou křídel odpovídají brankou. (22:25) (22:25)
     
    48
    Rakousku ve střelecké úspěšnosti neslevuje. Nyní celek Rakouska využívá rychlý útok. (22:24) (22:24)

    Martin Petřek

    Rakousko: Edelmüller Christoph, Schmid Dominik, Posch Fabian, Bozovic Janko, Wilczynski Konrad, Kolar Markus, Wagesreiter Markus, Hermann Maximilian, Marinovic Nikola, Santos Raul, Wöss Richard, Weber Robert, Schlinger Roland, Bauer Thomas, Szilagyi Viktor, Ziura Vytautas.
    Španělsko: Rocas Comas Albert, Garcia Robledo Antonio Jesus, Ruesga Pasarin Carlos, Ugalde Garcia Cristian, Sarmiento Melian Daniel,Gurbindo Martinez Eduardo,Guardiola Villaplana Gedeon,Perez de Vargas Moreno Gonzalo,Canellas Reixach Joan, Maqueda Pena Jorge,Sierra Mendez Jose Manuel,Andreu Candau Juan, Entrerrios Rodriguez Raul, Rivera Folch Valero, Tomas Gonzalez Victor,Morros de Argila Viran.

    Rozhodčí: Andrei Gousko (BLR) Siarhei Repkin (BLR) EHF-SUPERVISOR Bozidar Djurkovic (SRB) EHF-OBSERVER Wolfgang Gremmel (GER)