Jihočeský kraj – Karlovarský kraj 6:2 (kon.) | Kraj Vysočina – Liberecký kraj 4:2 (kon.) | Pardubický kraj – Plzeňský kraj 2:5 (kon.)
Královéhradecký kraj – Ústecký kraj 1:0 (kon.) | Olomoucký kraj – Zlínský kraj 5:2 (kon.) | Jihomoravský kraj – Středočeský kraj 0:3 (kon.)
Pardubický kraj – Liberecký kraj 6:1 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Kraj Vysočina 2:5 (kon.) | Praha – Jihočeský kraj 2:2 (kon.)
Plzeňský kraj – Olomoucký kraj 0:2 (kon.) | Královéhradecký kraj – Karlovarský kraj 2:1 (kon.) | Zlínský kraj – Moravskoslezský kraj 4:3 (kon.)
Ústecký kraj – Jihomoravský kraj 3:2 (kon.) | Středočeský kraj – Praha 2:6 (kon.)
konec
Moravskoslezský kraj
2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
Kraj Vysočina
Středa 22.01.2014, 11:30 • Horácký zimní stadion • Olympiáda dětí a mládeže
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci třetího hracího dne VI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR, konkrétně pak hokejového turnaje, se utká Moravskoslezský kraj a Kraj Vysočinaj. Úvodní buly bude vhozeno v 11:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Úvodní sestavy:

    Moravskoslezský kraj: Prokop (Kardinál) – Ficek, Kučera, Juřena, Szturc, Srníček, Lelek, Rufer, Krzak – Molin, Najsar, Sojka, Przybyla, Gřesík, Hladoník, Kalus, Vondál, Toman, Pastor, Papaj. Pawliczek

    Kraj Vysočina: Šťastný (Škarek) – Frič, Habermann, Mareš, P. Slabý, Trejbal, Vála, Havelka – Novák, Nečas, Machala, Geba, Adam, Donda, Kaut, J. Slabý, Bednář, Strnad, Prokš, Veverka, Vrátný

    Rozhodčí: Kotlík – Rittich, Sibera.
     
    Favoritem utkání je Kraj Vysočina, který zatím v předchozích dvou dnech neztratil ani bod a suverénně vede tabulku skupiny A. Moravskoslezský kraj se se ziskem pěti bodů nachází na třetí pozici.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Hned v úvodu duelu se bude vylučovat. Kraj Vysočina je potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě. Moravskoslezský kraj tak má minutovou početní výhodu.
     
    01:05
    Vysočina ale drží kotouč, nyní navíc doputovala až k Prokopovi, který musel přerušit hru. Vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    01:23
    Hladoník se pokoušel protáhnout mezi dvěma beky soupeře, avšak tvrdě narazil. Vysočina poté opět vyhodila přes všechny čáry.
     
    01:53
    Moravskoslezský kraj se chtěl urychleně vrátit do útočného pásma, leč byl chycen v ofsajdové pasti. Buly v neutrální zóně.
     
    02:21
    Po nepovedené rozehrávce Kraje Vysočina je pískáno zakázané uvolnění. Veškeré dění se tak stěhuje zpět před Šťastného.
     
    02:50
    Moravskoslezský kraj je v úvodních minutách o něco aktivnějším celkem. Do větších brankových příležitostí se ale nedostává.
     
    03:54
    Nadějně se rozvíjející akci, kterou vedl Dominik Molin, brzdí opět ofsajdové postavení. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    04:52
    Tým Moravskoslezského kraje se na delší dobu usadil v útočné třetině. Na branku ale nevystřelil, hrálo se především u mantinelů.
     
    06:04
    Jan Prokš nabral rychlost, prodral se do pásma, načež směřoval přihrávku na zcela volného spoluhráče, který číhal před brankou. Prudký pas pouze prosvištěl brankovištěm.
     
    07:19
    Ondřej Trejbal napřáhl a od modré poslal tvrdou ránu jen těsně nad Prokopovu svatyni. Puku se poté chopil Moravskoslezský kraj.
     
    08:09
    Vysočina se začíná osmělovat. Po briskní zadovce minul branku soupeře jen o centimetry Milan Strnad.
     
    09:05
    Moravskoslezský kraj se ocitl v první větší brankové příležitosti. Po závaru před Šťastným se Kristiánu Sojkovi naskytla zcela odkrytá brána. Forvard v bílém dresu ale nedokázal trefit neposedný touš.
     
    10:02
    Zakázané uvolnění Kraje Vysočina. Hvizd některého ze sudích slyšíme prakticky po osmi minutách, utkání má velmi plynulý spád.
     
    10:55
    Domácí tým, tedy Moravskoslezský kraj, pouze nahodil a odjel střídat. Vysočina tak může zahájit novou ofenzivní akci. Zatím sledujeme velice ospalé utkání, kterému chybí větší šance.
     
    11:38
    To však tentokráte neplatí, Przybyla měl na holi otevření skóre. Po přesné přihrávce však z mezikruží zamířil těsně vedle pravé tyče. Domácí jsou opět aktivnější družinou.
     
    11:59
    Vysočina si zahraje přesilovou hru. Daniel Szturc (MSK) obdržel menší trest za podražení.
     
    12:33
    Kraj Vysočina právě vstřelil branku!
    Hokejisté v modrých bravách nemilosrdně trestají. Petr Slabý nahodil od modré čáry kotouč, který ještě Prokop vytěsnil. Na dorážku MATĚJE NOVÁKA již ale nestačil, útočník Kraje Vysočina zvedl touš nad brankářův pravý beton. Asistence: Petr Slabý.
     
    13:41
    Vysočina je při chuti, i nadále operuje v útočném pásmu. Vše končí zblokovaným pokusem Habermanna, puk pouze orazítkoval ochranné plexisklo za Prokopovou svatyní.
     
    14:45
    Veverka si narazil s Machalou, přeje modrou čáru, načež vyslal porudkou střelu zápěstí. Trajektorie dráhy kotouče však mezi tři tyče nevedla.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní třetina, která přinesla spíše opatrný hokej. O něco více ze hry měl Moravskoslezský kraj, avšak vedení se ujala zásluhou využité přesilovky a trefy Matěje Nováka Vysočina. Jak se bude souboj vyvíjet nadále?
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:25
    Po chybě defenzivy Kraje Vysočina se k volnému puku dostal Michal Papaj. Hosté však svou chybu napravili a žádné nebezpečí nedopustili.
     
    15:55
    Ondřej Machala se rychlostí blesku prohnal až před Prokopa, kde mu ale ve finální fázi přeskočil puk hokejku. Kus gumové pryže poté jen prosvištěl těsně vedle pravé tyče.
     
    16:59
    Kraj Vysočina nastoupil do prostřední části s podstatně větší dávkou elánu, momentálně je lepším týmem.
     
    17:31
    Že by se defenzivní valy obou družin přece jenom trochu otevřely? René Najsar probil až za posledního zadáka Kraje Vysočina a následně vypálil. Táhlý pokus ale zamířil nad.
     
    18:14
    Kraj Vysočina právě vstřelil branku!
    Zástupci Kraje Vysočina nemilosrdně trestají minelu obrany soupeře. MILAN STRNAD získal po nejistém počínání protihráče kotouč, který poté poslal nad vyrážečku Prokopa. Moravskoslezský brankář si na puk sáhl, leč zabránit jeho průniku za brankovou čáru nedokázal. Bez asistence.
     
    19:23
    Matěj Novák již vysílal spoluhráče do tutové příležitosti, když na poslední chvíli padl do přihrávky moravskoslezský obránce, který tak zabránil s největší pravděpodobností další brance.
     
    20:13
    Po delší době provětral svou lapačku Daniel Šťastný. Lehké nahození od modré čáry bylo pro gólmana Kraje Vysočina laskominou. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    21:14
    Daniel Šťastný musel předvést své umění. Přečíslení dvou na jednoho nejprve zakončoval Daniel Pastor, následně se k dorážce dostal také David Gřesík. V obouch případech selhali forvardi Moravskoslezského kraje na výborně chytajícím brankáři hostí.
     
    21:31
    Nyní si ale Moravskoslezští zahrají v početní převaze. Jiří Slabý (VYS) je potrestán za hákování. Podaří se domácím dostat svému sokovi na dostřel?
     
    22:07
    Proti dělovce od modré zasáhl Šťastný hlavou. Puk poté letěl až do ochranné sítě. Buly tak proběhne v útočném pásmu Moravskoslezského kraje.
     
    22:15
    Vysočina svou aktivitou vybojovala cenné vhazování před Prokopem. Tato situace je pro svěřence Jiřího Jungwirtha vzhledem k oslabení velice příznivá.
     
    22:52
    Kraj Vysočina právě vstřelil branku!
    Nyní to již budou mít domácí obtížné. Jakmile Moravskoslezský kraj vyrobí byť sebemenší chybičku, Vysočina ji ztrestá. Přihrávku Dominika Adama usměrnil přesně mezi betony JIŘÍ SLABÝ. Asistence: Dominik Adam, Richard Habermann.
     
    22:52
    Moravskoslezský kraj střídá brankáře, místo Oskara Prokopa nastoupí Tomáš Kardinál. Uvidíme, zda domácím tato změna přijde k duhu.
     
    23:41
    Vysočina je i nadále aktivnější, dobrý pokus Kauta z mezikruží ale nově příchozí muž v masce vytěsnil nad bránu. Moravskoslezský kraj se poté osvobodil.
     
    24:46
    Další obrovská šance Kraje Vysočina. Ondřej Machala svým typickým způsobem procestoval celým útočném pásmem až před Kardinála, který však jeho ránu mezi betony očekával, tudíž své chrániče sklapl včas.
     
    26:13
    Kraj Vysočina právě vstřelil branku!
    Vysočina dominuje, na ledové ploše je již jen jedno mužstvo. Moravskoslezský kraj kupí jednu chybu za druhou. Prvotní přečíslení dvou na jednoho ještě Kardinál uhasil, avšak následně se chopil kotouče MATĚJ NOVÁK. Kapitán Kraje Vysočina pak přesn mířenou střelou vymetl pavučiny v pravém horním rohu branky. Asistence: David Donda, Petr Bednář.
     
    27:30
    Šťastný si nerozuměl s Trejbalem, který si nevšiml uvolněného kotouče. Před dojíždějícím forvardem Moravskoslezského kraje pak gólman v modrém hávu raději ukryl puk a přerušil hru.
     
    28:39
    Kalus si sjel do mezikruží a s nápřahem napálil přesně Šťastného hruď. Moravskoslezané vybojovali alespoň vhazování v útočném pásmu. Na jejich herním projevu je však patrná nervozita.
     
    29:21
    Rána Matěje Vály od modré neměla naději na úspěch, neboť obránce Kraje Vysočina nedal puku potřebnou razanci. Kardinál poté přerušil hru.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda byla zcela v režii Kraje Vysočina, který vsítil hned tři branky. Od této chvíle je mnohem lepším týmem. Pokud bude chtít Moravskoslezský kraj pomýšlet na bodový zisk, musí značně přidat. Uvidíme, zda se stane zázrak. Spíše je pravděpodobné, že souboj dovede do zdárného konce Vysočina.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:42
    Moravskoslezský kraj si zahraje v početní výhodě. Za podražení putuje na lavici hanby Adam Frič (VYS). Podaří se borcům v bílých dresech vsítit branku?
     
    31:05
    Vysočina se zatím brání poměrně v klidu, soupeře se nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    31:25
    Moravskoslezský kraj právě vstřelil branku!
    Moravskoslezané se ale nakonec prosazují a dávají tak utkání nový náboj. Po přesném pasu rozvlnil síť za Šťastným RADIM TOMAN. Jedná se již o druhou využitou početní výhodu v utkání. Asistence: Michal Papaj.
     
    32:43
    Hosté jsou jako polití živou vodou, v dobré pozici před Šťastným se ocitl Jan Kalus, jehož táhlou střelu však brankář Vysočiny pohotově zlikvidoval.
     
    34:26
    Vysočina je opět nastěhovaná v útočném pásmu, rána Ondřeje Machaly ae byla zblokována. Moravskoslezský kraj se poté osvobodil.
     
    35:09
    Moravskslezský kraj bude hrát v početním deficitu. Je totiž potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    35:45
    Kraj Vysočina právě vstřelil branku!
    Tak to byla vynikající individuální akce v podání VOJTĚCHA VEVERKY. Technicky založený útočník si efektní, ale hlavně efektivní stahovačkou obhodil obránce a zavěsil přesně do levého horního rohu branky. Asistence. Oliver Havelka.
     
    36:52
    Moravskoslezský kraj je usazen v útočném pásmu, kde činí obraně Vysočina velké potíže. Šťastný ale nakonec zasahovat nemusel, obrana si poradila na výbornou.
     
    37:44
    Zakázané uvolněné Kraje Vysočina vrací hru zpět do obranného pásma této družiny. Hokejisté v modrých dresech hrají ve velké pohodě, přičemž v poklidu kontrolují jasné vedení.
     
    38:46
    Pokus Dominika Molina ze středního pásma nemohl Šťastného překvapit, brankář Vysočiny zasáhl pomocí levého betonu.
     
    39:17
    Moravskoslezský kraj si zahraje další přesilovou hru. Oliver Havelka (VYS) je potrestán za podražení. Jak domácí naloží s touto výhodou?
     
    41:47
    Domácí bojují v útočném pásmu o každý centimetr ledu, avšak o vítězi duelu je již pravděpodobně rozhodnuto.
     
    43:11
    Moravskoslezský kraj právě vstřelil branku!
    Mladíci v bílých dresech korigují skóre. Po chybě defenzivy Kraje Vysočina vymetl z pozice levého kruhu levý horní roh Šťastného svatyně DOMINIK MOLIN. Asistence: Jan Hladoník.
     
    43:59
    Moravskoslezský kraj branka evidentně velmi povzbudila, domácí stále pokračují v ofenzivní činnosti. Vysočina si ale vedení zkušeně hlídá a nepřipouští žádné komplikace.
     
    44:33
    Lehké nahození Kardinál kryje. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Třetí část sice ovládl Moravskoslezský kraj, avšak na konečném vítězství Vysočiny v poměru 5:2 tento fakt nic nezměnil. Kraj Vysočina tak proplul celou základní částí turnaje doslova jako nůž máslem a bez ztráty bodu ovládl skupinu A. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!
     
    Ceny pro nejlepšího hárče předal nadějným hokejistům současný lodivod jihlavské juniorky Petr Svoboda. Za Moravskoslezský kraj byl oceněn forvard Matouš Vondál, za Kraj Vysočina se v dnešním duelu nejlepším výkonem prezentoval muž v masce, tedy Daniel Šťastný. (13:01:52)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 32. Toman (Papaj), 44. Molin (Hladoník) – 13. Novák (Slabý), 19. Strnad, 23. Slabý (Adam, Habermann), 27. Novák (Donda, Bednář), 36. Veverka (Havelka)


    Moravskoslezský kraj: Prokop (23. Kardinál) – Ficek, Kučera, Juřena, Szturc, Srníček, Lelek, Rufer, Krzak – Molin, Najsar, Sojka, Przybyla, Gřesík, Hladoník, Kalus, Vondál, Toman, Pastor, Papaj. Pawliczek
    Kraj Vysočina: Šťastný (Škarek) – Frič, Habermann, Mareš, P. Slabý, Trejbal, Vála, Havelka – Novák, Nečas, Machala, Geba, Adam, Donda, Kaut, J. Slabý, Bednář, Strnad, Prokš, Veverka, Vrátný

    Rozhodčí: Kotlík – Kuřítko, Sibera

    Diváci: 176
    bahis siteleri