Chorvatsko – Česko 3:3 (kon.)
konec
Chorvatsko
3:3 (2:1)
Česko
Pátek 31.01.2014, 18:30 • Lotto Arena, Antverpy (Belgie) • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Páteční podvečer bude patřit všem českým futsalovým fanouškům! Do evropského šampionátu v belgických Antverpách totiž vstoupí futsalisté České republiky. Hned na úvod je čeká klíčové utkání, podle papírových předpokladů se právě s Chorvatskem budou prát o postupové místo.
     
    Ale přece jen nemusí být vše tak, jak se očekávalo. V úvodním zápase skupiny silní Španělé nečekaně ztratili právě s prvním soupeřem českého týmu. Skóre se vyvíjelo jako na houpačce, oba celky nedokázaly udržet vedení a zápas nakonec skončil nerozhodně 3:3.

    Španělsko – Chorvatsko 3:3 (1:2)

    Branky:
    15. Aicardo, 26. a 27. Lin – 9. Babič, 17. Jelovčič, 37. Capar
     
    Nominace České republiky:

    Brankáři: Jakub Žďánský (Chrudim), Libor Gerčák (Vysoké Mýto)

    Hráči do pole: Roman Mareš, Lukáš Rešetár, Matěj Slováček (všichni Chrudim), Michal Belej, Michal Kovács, Michal Seidler (všichni Tango Brno), Jiří Novotný, Zdeněk Sláma (oba Teplice), Marcel Rodek (Benago Praha), Petr Oliva (Slavia Praha), David Cupák (Helas Brno), David Frič (Kladno).
     
    Úvodní sestavy:

    Chorvatsko: Jukič (Stojkič) – Novak, Jelovčič, Marinovič, Šuton – Capar, Grcič, Grbeša, Protega, Matoševič, Duvančič, Pavič, Babič

    Česko: Gerčák (Žďánský) – Cupák, R. Mareš, Rešetár, Slováček – Novotný, Oliva, Frič, Kovacs, Rodek, Seidler, Sláma, Belej

    Rozhodčí: Šabanov (Rusko), Birkett (Anglie) – Ivanov (Ukrajina).
     
    -10
    Start českých futsalistů na evropském šampionátu je již opravdu za rohem, úvodní rozehrávka odstartuje již za několik málo minut. V sestavě trenéra Neumanna nenacházíme žádné překvapení – v brance zkušený reprezentant Libor Gerčák a před ním chrudimská trojice Roman Mareš, Lukáš Rešetár a Matěj Slováček doplněna Davidem Cupákem z brněnského Helasu.
     
    -5
    V úvodní chorvatské lajně se oproti zápasu se Španělskem nic nezměnilo, jediná změna znamená návrat Jakova Grciče, který byl v úvodním střetnutí suspendován.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    01:16
    Rešetár si pomohl nedovoleně proti Šutonovi, český výběr má hned ve druhé minutě na svém kontě jeden nedovolený zákrok.
     
    02:02
    Vstup do zápasu se svěřencům trenéra Neumanna vůbec nepovedl! Dvakrát za sebou v krátkém rozmezí si faul připsal David Cupák. Po dvou minutách hry mají čeští hráči již tři akumulované fauly a měli by rozhodně zbrzdit.
     
    02:23
    O první střelecký pokus dnešního zápasu se postaral Lukáš Rešetár, jeho rána se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    03:13
    Na druhé straně měli Chorvati slušnou příležitost na otevření střeleckého účtu! Jelovčič sice prostřelil brankáře Gerčáka, toho však na brankové čáře skvěle zastoupil jeden z českých hráčů, který zabránil nejhoršímu!
     
    03:28
    Na druhé straně se zahrával rohový kop, Frič však nic kloudného vymyslet nedokázal.
     
    04:06
    Naši reprezentanti se snaží vymyslet na soupeřově polovině kloudnou útočnou akci, vše však skončilo střelou kladenského Davida Friče mimo.
     
    04:22
    Právě Frič je v posledních vteřinách hodně aktivní, nyní proti dvěma chorvatským hráčům vybojoval další rohový kop pro Českou republiku.
     
    04:53
    Kapitán českého celku Lukáš Rešetár udělal chytrou kličku do středu, po které přišla nepříjemná rána. Jukič však zasahovat nemusel, protože ani tentokrát střela mezi tři tyče nemířila.
     
    05:29
    Češi převzali aktivitu a drží svého soka na jeho polovině. Narážečka Romana Mareše se Slováčkem však nevyšla podle představ, z následné protiútoku Chorvatsko českou branku neohrozilo.
     
    06:21
    Velké příležitosti na obou stranách! Nejprve skvěle zapracoval na středu hřiště Slováček, který vybojoval míč a poslal ho na Cupáka. Jeho křižný pas z ostrého úhlu vytěsnil do bezpečí Jukič. Na druhé straně šli vzápětí Chorvati do přečíslení dva na jednoho, přihrávka před odkrytou branku však byla o milimetry nepřesná!
     
    06:57
    Belej zkusil štěstí z velké dálky, jeho rána však byla zblokována a k brankáři Chorvatska se nedostala.
     
    07:09
    Naši hráči pokračují v ostřelování soupeřovy branky, Rešetár do černého zamířit nedokázal.
     
    07:11
    Sledujeme velmi pohledný futsal! Po pravé straně dostal přesnou přihrávku do šance Babič, v samostatném úniku ho napoprvé Gerčák vychytal, jeho následná dorážka skončila na boční síti!
     
    07:29
    O několik sekund později našel z rohového kopu Capar svého kolegu Grbešu, ten však v akrobatické pozici těsně minul levou tyč Gerčákovy klece.
     
    08:03
    Češi velmi sympaticky atakují rozehrávku soupeře, Novotný tím získal míč právě na sálovky svých spoluhráčů.
     
    08:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Velká radost na české střídačce! Čeští reprezentanti se dostávají v klíčovém zápase do vedení! Odražený míč skončil na noze JIŘÍHO NOVOTNÉHO, který udělal dva rychlé kroky a po zemi propálil Iva Jukiče mezi nohama – 0:1!
     
    09:16
    Nyní jsou na tahu Chorvati, jejich útočná kombinační akce skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    09:38
    Babič se šikovnou kolmicí pokusil vysunout do úniku svého spoluhráče, dobré myšlence však chybělo přesnější provedení.
     
    10:09
    Centr Libora Gerčáka pouze pozdravil Jukliče, ten balon odklidil do bezpečných vod svými rukavicemi.
     
    11:18
    Slováček zatím předvádí vynikající práci v defenzívě, nyní čistým způsobem obral o balon Šutona, který ho následně musel zezadu podrazit. Rozhodčí pochopitelně vytáhl žlutou kartu.
     
    11:25
    Roman Mareš spíše nastřeloval balon na teč, nikdo v červenobílé kombinaci ale jeho nabídku nevyslyšel.
     
    11:34
    Lodivod na chorvatské lavičce zatím nemůže být úplně spokojen, zcela logicky si vyžádal oddechový čas!
     
    12:01
    Fričova nabídka chytře mířila na Seidlera, těsně před nejproduktivnějším hráčem nejvyšší soutěže však zakročil brankář Jukič.
     
    12:34
    Marinovič zkusil zakončení ze sympatické pozici, trefil ale jen skluzujícího Rešetára. Chorvati se navíc dožadují pokutového kopu za ruku, sudí ale pouze zakroutil hlavou.
     
    12:56
    Po delší době si připsal brankář Gerčák také úspěšný zákrok, nepříjemná střela Novaka však mířila pouze do míst, kde byla česká jednička připravena.
     
    13:17
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Nyní již Libor Gerčák kapituluje! Tlak chorvatského týmu skončil rychlým rozehráním rohového kopu, na který již čeští hráči nestihli reagovat. Marinovič našel přesně nohu FRANKA JELOVČIČE, který z první nedal přesouvajícímu se brankáři žádnou šanci – 1:1!
     
    13:46
    Slováček je prozatím otloukánek českého týmu. Druhý faul Chorvatů zaznamenal Jelovčič a opět je z toho žlutá karta.
     
    13:46
    Před rozehrávkou volného přímého kopu si trenér Neumann bere drobný čas na poradu!
     
    13:48
    Rozehrávka standardní stiauce se však Romanovi Marešovi vůbec nevydařila, čeští hráči však zůstanou u balonu na polovině Chorvatů.
     
    13:53
    A opět v hlavní roli chrudimský Roman Mareš, pro tentokrát jeho rána z první zamířila až ke střešní konstrukci haly v Antverpách.
     
    14:12
    Na druhé straně je při chuti Jelovčič, jeho tvrdou ránu od levé postranní čáry si Gerčák sebral do své náruče.
     
    14:43
    Roman Mareš potvrzuje své ligové statistiky, že raději nahrává než střílí. Teď se ocitl v dobré pozici na střelu, tu se ale snažil ještě vylepšit přihrávkou na Cupáka. To však byla chyba, která celou akci pokazila.
     
    15:39
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvati otáčí skóre zápasu ve svůj prospěch! Čeští hráči zbytečně ztratili zbytečně ztratili balon na půlící čáře, zmocnil se ho Novak, který chytrým pasem našel před prázdnou brankou úplně volného DARIA MARINOVIČE, jenž pouze dopravil míč do odkryté sítě – 2:1!
     
    16:13
    Nyní si oba aktéři roli vyměnili, centr Marinoviče skončil na hlavě Novaka, chorvatský hráč ale balon mezi tři tyče usměrnit nedokázal.
     
    16:55
    Závěr prvního poločasu patří spíše Chorvatům, kteří se snaží držet balon ve své moci. To však českému týmu nevyhovuje ani náhodou.
     
    17:40
    Jiří Novotný je dalším hráčem potrestaný žlutou kartou, rozhodčí se s tím zatím vůbec nepářou.
     
    17:51
    Gerčák musel vyrazit nepříjemnou a hlavně skrytou střelu Grciče, český brankář stihl být u své levé tyče včas.
     
    18:40
    Klidné okamžiky silně narušil Šuton, který z nenápadného protiútoku vyslal dělovou ránu. Ta zamířila jen centimetry od levé tyče Gerčákovy branky!
     
    19:26
    Velká škoda v samotném závěru první půle! Po drobném závaru před chorvatskou brankou se míč dostal k Romanovi Marešovi, který mohl vyrovnat! Jeho tvrdá rána z první na vzdálenější tyč mezi tři tyče nezamířila!
     
    19:50
    Deset vteřin před koncem připisuje Roman Mareš na konto českých futsalistů pátý akumulovaný faul. V tuto chvíli to ale jistě není úplná tragédie.
     
    19:52
    Mnohem tragičtěji mohla skončit šance Babiče, chorvatský hráč totiž jen o centimetry nedosáhl na přihrávku Marinoviče!
     
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dvacetiminutovka dnešního mače je za námi, spokojenější mohou být zatím chorvatští hráči. Ti sice po brance Novotného od deváté minuty prohrávali, nicméně po dvou přesných kombinacích se skóre převrátilo v jejich prospěch. V důležitém zápase musí čeští hráči uspět, na obrat mají ještě dvacet minut. Plnění úkolu začne zhruba v 19:24.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    20:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Velký šok pro chorvatské hráče po příchodu z kabin! Dvě smolné chvíle za sebou si vybral brankář Jukič. Nejprve po jeho nepřesné rozehrávce postupovali Češi do nadějného protiútoku, jenž skončil střelou ROMANA MAREŠE z ostrého úhlu, kterou si chorvatský brankář sám srazil do sítě – 2:2!
     
    21:04
    Rázem je situace pro české hráče o něco růžovější, navíc jsou při chutí a snaží se zvrátit skóre na svoji stranu.
     
    22:16
    Hraje se nahoru dolů, více aktivnější jsou v tuto chvíli čeští hráči. Rešetár se ale po šikovné akci do zakončení nedostal.
     
    23:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    A opět je to o něco veselejší! Čeští hráči během čtyř minut po příchodu z kabin otáčí skóre ve svůj prospěch! David Cupák chytrou přihrávkou našel MICHALA BELEJE, který tvrdou ranou na přední tyč poslal český tým do vedení – 2:3!
     
    25:25
    O zápletku máme opět postaráno, nyní jsou to Chorvati, kdo musí hrát směrem dopředu.
     
    25:57
    Čeští hráči si ale ve druhé půle počínají naprosto bezchybně a pracují skvěle v defenzívě. Před Chorvaty rozhodně není jednoduchý úkol.
     
    26:01
    Saša Babič trefil Matěje Slováčka rukou do obličeje, za což mu rozhodčí ukázal žlutou kartu.
     
    26:30
    David Cupák vystihl rozehrávku Chorvatů a uháněl sám na branku! Zkusil Jukičovi udělat kličku, ten mu jí ale bravurně vystihl!
     
    27:21
    Matoševič to znovu trochu přehnal s tvrdostí, sudí opět vytáhl z kapsičky žlutý kartónek!
     
    27:47
    Oddechový čas pro tým Chorvatska!
     
    28:06
    Chorvati mají v tuto chvíli na kontě již čtyři fauly, což je dvanáct minut před koncem drobná nepříjemnost.
     
    28:48
    Gerčák nyní podržel český tým! Z bezprostřední blízkosti vychytal Jelovčiče!
     
    29:35
    Nyní je to doslova přehlídka chorvatských šancí! Novak zakončoval do poloprázdné branky, skluzem však jeho příležitost zablokoval Rešetár!
     
    31:02
    Frič zastavil postupující chorvatský útok u postranní čáry faulem. Nejen, že připsal na české konto třetí faul, navíc obdržel ještě žlutou kartu.
     
    31:05
    Rozehrávku standardní situace zakončil Novak tvrdou ranou pouze do nohou Novotného.
     
    31:29
    Šuton se dostal sám před brankáře Gerčáka, z bezprostřední blízkosti ho však napálil do obličeje! Při českém týmu nyní stojí všichni svatí!
     
    32:12
    Můžeme říci, že nás jistě čeká ještě zajímavých osm minut. Nejen, že je skóre velmi těsné, na akumulované fauly je to již 5:4. Pro ty, co se příliš ve futsale neorientují, šestý a každý následující přestupek znamená penaltu.
     
    32:48
    Šuton dostal přesnou přihrávku na levou stranu, z první však napálil pouze připraveného Gerčáka. Chorvatská smyčka se ale začíná stahovat.
     
    33:18
    Time-out si vybral také český kouč!
     
    34:03
    Novak se velmi chytře uvolnil kličkou do středu, následnou tvrdou ranou trefil tyč! Nyní stáli při českém týmu všichni svatí!
     
    34:28
    Novotný byl v úniku faulován, Česká republika bude zahrávat pokutový kop!
     
    34:28
    Jakov Grcič pochopitelně obdržel žlutou kartu, míč si staví Kovacs.
     
    34:28
    Také Tihomir Novak je za nějaké to slůvko k rozhodčím potrestán žlutým kartónkem. Utkání je velmi emotivní.
     
    34:28
    Neuvěřitelné! Kovacsovu penaltu Jukič vychytal, jenže podle rozhodčích vyběhl příliš brzy a pokutový kop se tak bude opakovat!
     
    34:28
    Brankář Ivo Jukič si také za své počínání vysloužil žlutou kartu.
     
    34:28
    Tentokrát se penalty ujal Michal Seidler, chorvatský brankář opět chytá!
     
    34:48
    Rychlá chorvatská akce nevyšla podle představ, s balonem si zase chvíli pohrají čeští hráči.
     
    35:05
    Cupákovo zakončení z bezprostřední blízkosti Jukič schytal do hrudi.
     
    35:13
    Chorvati vzápětí přistupují na hru v pěti, Jukič je na střídačce! První vystoupení českého týmu v Belgii jde do finále!
     
    35:54
    Pětice v modrých dresech zatím v poklidu kombinuje na polovině českého týmu. Naši drží přesnou a těsnou formaci.
     
    36:39
    Zatím stále bez jediného zakončení, Chorvati čekají na správný moment.
     
    37:32
    Přihrávka Jelovčiče byla sražena na rohový kop, soupeř českého týmu však zůstane u balonu.
     
    37:38
    Nyní ale přišla i chyba na straně druhé, defenzíva českého týmu si může na několik sekund odpočinout.
     
    38:22
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvati doslova uspali českou defenzívu a poté jedinou bleskurychlou akcí udeřili! Jelovčič nečekaným milimetrovým pasem našel volného MATIJU CAPARA, který tvrdou ranou propálil Gerčáka – 3:3!
     
    38:38
    Hru bez brankáře naopak zkouší český tým! Remíza mnohem více nahrává do karet chorvatskému mužstvu!
     
    39:20
    Našim reprezentantům se však nedaří podle představ, po ztrátě se velmi těžko dostávají zpět k balonu.
     
    39:58
    Jako poslední zakončil Frič nad branku Jukič, Chorvaté se radují.
     
    Konec zápasu.
     
    Úvodní utkání české reprezentace na turnaji končí remízou, mnohem spokojenější jsou v tuto chvíli Chorvati. Ti mají se dvěma body hodně blízko k postupu do další fáze, před Čechy je ještě důležité nedělní utkání proti Španělsku, které rozhodne o radosti či zklamání. Pro dnešek to je z futsalu vše, přeji příjemný zbytek pátečního večera. (20:12:18)

    Petr Dejnožka

    Branky: 13. Jelovčič (Marinovič), 15. Marinovič (Novak), 38. Capar (Jelovčič) – 8. Novotný, 20. R. Mareš (Cupák), 23. Belej (Cupák)

    Karty:   11. Šuton (CRO), 13. Jelovčič (CRO), 26. Babič (CRO), 27. Matoševič (CRO), 34. Grcič (CRO), 34. Novak (CRO), 34. Jukič (CRO) – 17. Novotný (CZE), 31. Frič (CZE)


    Chorvatsko: Jukič (Stojkič) – Novak, Jelovčič, Marinovič, Šuton – Capar, Grcič, Grbeša, Protega, Matoševič, Duvančič, Pavič, Babič
    Česko: Gerčák (Žďánský) – Cupák, R. Mareš, Rešetár, Slováček – Novotný, Oliva, Frič, Kovacs, Rodek, Seidler, Sláma, Belej

    Rozhodčí: Šabanov (Rusko), Birkett (Anglie) – Ivanov (Ukrajina)
    bahis siteleri