Hertha – Norimberk 1:3 (kon.) | Bayern – Frankfurt 5:0 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:3 (1:1)
1. FC Norimberk
Neděle 02.02.2014, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Nürnberg právě vstřelil branku!
    JOSIP DRMIĆ si posavil balon a nechytatelnou ranou k levé tyči definitivně rozhodl o osudu duelu.
     
    90+4
    Velmi dramatický závěr duelu, za spíše hokejový bodyček nařizuje sudí Weiner pokutový kop pro Norimberk!
     
    90+2
    Za nedovolený zákrok na obranné polovině dostává žlutou kartu Timo Gebhart (NUR).
     
    88
    Nepříliš často vídaná situace! Schäfer nejprve odvrátil prudký balon, který následně poslal domácí záložník padáčkem do branky. Na čáře zasáhl Petrák, který se však podle všecho dotkl míče nejprve rukou. Následní dorážka, která zapadla do branky neplatí.
     
    82
    Střídat bude rovněž Norimberk. Kojitakeho nahradí čerstvý Timo Gebhart.
     
    81
    Kapitán domácích zastavil unikajícího hostujícího borce ostrým skluzem, za což Fabian Lustenberger (HER) dostává žluté napomenutí.
     
    77
    Domácí družina využívá poslední možné střídání a posiluje ofenzivu. Místo Hosogaje vyběhne na trávník Sandro Wagner.
     
    71
    Domácí posílají na trávník čerstvé síly. Schulte nahradí Manny Mukhtar. Pomůže Berlínu tato změna?
     
    71
    Markus Feulner (NUR) přidává ke vstřelené brance ještě žlutou kartu za velmi ostrý skluz.
     
    68
    Nürnberg právě vstřelil branku!
    Hosté se zčistajasna dostávají do vedení. Rychlou kombinaci Norimberku nejprve zakončoval Ginczek, jehož přízemní pokus zamířil do levé tyče. Následnou dorážku již nazvdory skluzu domácího zadáka zužitkoval JOSIP DRMIĆ. Hertha to nyní bude mít velmi obtížné.
     
    64
    Kromě faktu, že je Ronny (HER) velmi agilní, bude nyní "odměněn" také žlutou kartu, a to za nechtěný úder dlaní do obličeje soupeře, kterému se domácí záložník ihned omlouval.
     
    48
    Kijotake si potáhl míč a tvrdou ranou z uctivé vzdálenosti donutil Krafta k robinsonádě, která ale nakonec nebyla potřeba. Trajektorie letu nasměrovala balon těsně nad horní tyč. V ochozech to jen zahučelo, k vedoucí brance Norimberku chybělo zhruba dvacet centimetrů.
     
    37
    Hertha přitápí pod kotlem, což probudilo i domácí fanoušky. Po delším tlaku pálil zpoza velkého vápna Allaqui, jehož rána sice překonala Schäfera, ovšem posledního stojícího obránce Norimberku již ne. Chandler na poslední chvíli vykopl míč z brankové čáry, čímž zabránil jisté brance.
     
    35
    Pokud byste v dnešním utkání toužili některého z borců označit za "paliče" slibných šancí, byl by jím zcela jistě Adrian Ramos. Útočník Herthy by při lepší produktivitě mohl mít již hattrick, avšak na svém kontě má pouze jednu branku. Nyní na domácího rychlíka zela po perfektní přihrávce z levé strany prázdná brána, kterou ale Ramos přestřelil, za což si sám vynadal.
     
    34
    Opět chyba hostující defenzivy. Tentokráte ale zůstane nepotrestána. Ronny získal balon, který následně posunul do běhu Allaquimu. Domácí středopolař ale zamířil pouze do náručí Schäfera.
     
    32
    Zdánlivě nenápadný zákrok končí velmi ošklivým střetem koleno na koleno, za jehož iniciaci obdrží žlutou kartu Mike Frantz (NUR). Domácí budou rozehrávat.
     
    23
    Johannes van den Bergh bude za svou chybu zřejmě pykat. Lodivod Berlína se jej rozhodl odvolat z hrací plochy a poslat místo něj slovenského zadáka Petera Pekaríka.
     
    20
    Nürnberg právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jenom dočkali. Johannes van den Bergh předvedl fatální minelu, když lehký centr nepřesně odpálil pouze na nohu připraveného MARKUSE FEULNERA, který poté milimetrovou dělovkou k levé tyči vymazal nepříznivé skóre duelu.
     
    11
    Ramos se po rychlé kombinaci dostal do další slibné příležitosti. Schäfer vyběhl, čímž dobře zmenšil domácímu střelci úhel. Tento počin se ukázal jako rozhodující, neboť forvard Herthy zazmatkoval a vypálil velmi nepřesně.
     
    8
    Ramos se po dobré přihrávce za obranu řítil sám za míčem, po kterém na poslední chvíli skočil Schäfer. Hostující brankář svůj celek zachránil, k tomu, aby Ramos na pas dosáhl, příliš nechybělo.
     
    4
    Hertha právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. na rohový kop si naskočil ADRIAN RAMOS, který přesnou hlavičkou do levého horního rohu norimberské svatyně rozjásal příznivce Herthy.
     
    2
    Úvodní žlutá karta utkání, za ostrý skluz ji obdržel Johannes van den Bergh (HER). Hostujícímu celku se následný přímý kop příliš nevyvedl, obrana Herthy balon včas odhlavičkovala do bezpečí.

    Libor Kucza

    Branky: 4. Ramos (Ronny) – 20. Feulner, 68. Drmić (Ginczek), 90+5. Drmić (pen.)

    Karty:   2. van den Bergh (HER), 64. Ronny (HER), 81. Lustenberger (HER) – 32. Frantz (NUR), 71. Feulner (NUR), 90+2. Gebhart (NUR)   90. Petrák (NUR)


    Hertha BSC: Kraft – van den Bergh (23. Pekarík), Langkamp, Lustenberger (C), Ndjeng – Hosogaj (77. Wagner), Skjelbred, Schulz (71. Mukhtar), Ronny, Allagui – Ramos.
    Náhradníci: Gersbeck – Pekarík, Kobiašvili, Janker, Niemeyer, Mukhtar, Wagner.

    1. FC Norimberk: Schäfer (C) – Plattenhardt, Pinola, Petrák, Chandler – Frantz, Hloušek, Kijotake (82. Gebhart), Feulner, Drmić – Ginczek.
    Náhradníci: Rakovsky – Angha, Dabanlı, Gebhart, Mak, Gärtner, Pekhart.

    Rozhodčí: Weiner – Grudzinski, Henschel

    Diváci: 40 000
    bahis siteleri