Švédsko – Japonsko 1:0 (kon.) | Rusko – Německo 4:1 (kon.)
konec
Rusko
4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
Německo
Neděle 09.02.2014, 14:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Ode mě to je už pro dnešek všechno. Věřme, že i další zápasy ženského hokejového turnaje nabídnou takové představení jako v tomto případě. Zítra pokračujeme dvojicí soubojů v elitní skupině A, tak si odpočiňte a užijte příjemný zbytek olympijské neděle! (16:18:12)
     
    Střely na branku ve 3. třetině:

    Rusko 17 – Německo 1

    Celkem:

    Rusko 37 – Německo 15
     
    Zápas nám ukázal obrovskou krásu, kterou disponuje ženský hokej i bez zámořských velmocí. Sledovali jsme od začátku do konce parádní vyhecovanou bitvu, hranou na 120 procent, ve které se překvapivě dostaly do vedení Němky.

    Útočná síla ruských hokejistek, tah do brány a obrovská vůle potěšit frenetické publikum – to jsou ale faktory skvělého čtyřbrankového obratu, který Šajba aréna sledovala ve třetí třetině. Na místě je opravdu termín "ruská mašina", přesně tak to totiž na ledě vypadalo. Chvíle umění domácích hráček střídaly chvíle smůly jejich soupeřek, každopádně takový je hokej.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Pravědpodobně poslední přerušení zápasu a také poslední zásah Viony Harrerové.
     
    59:34
    Pas napříč pásmem Ruskám moc nepomohl, střeleckou pozicí to neskončilo.
     
    58:59
    Už se hra tolik nedostává do předbrankového prostoru, statečně bojující Sosinová nakonec neměla místo na střelu.
     
    58:16
    Hru za rozhodnutého stavu kouskují technické prohřešky, teď je to opět icing Rusek. Jejich generální manažer Alexej Jašin spokojeně rozdává úsměvy v ochozech haly.
     
    57:46
    Harrerová bude mít kolem čtyřicítky zákroků, a to možná ještě tak přesně nedokresluje reálnou útočnou vášeň v podání domácích.
     
    57:27
    A teď je to pro změnu zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Leskinovou.
     
    57:21
    Ofsajd ruského týmu, vhazování na druhé straně středního pásma.
     
    57:10
    Skákavý puk, který přišel od modré čáry, nakonec dokázala Viona Harrerová vytěsnit.
     
    56:37
    Stále sledujeme obětavou hru v podání všech hráček na hřišti. Bezpochyby je to zatím nejlepší zápas celého turnaje, i když oba týmy pochopitelně kvalitě zámořských celků nemohou konkurovat.
     
    55:50
    Po delší době si zachytá taki Julia Leskinová. Její spoluhráčky nedokázaly 40 minut skórovat, proto její chyba tak vynikla, teď už je ale brankářka součástkou týmu, který tenhle zápas vyhraje. Víc už pro ni není podstatné.
     
    55:19
    Už jsem chtěl říct, že se hra trochu zklidnila, když přišla exkluzivní přihrávka na rozjetou Paškevičovou. Dobrou práci ale odvedla německá obránkyně, která ji při střele zablokovala.
     
    54:48
    Publikum v Šajba aréně je samozřejmě na nohou. Za své peníze teď fanoušci dostávají všechno, na co čekali!
     
    53:33
    Připomínám, že gól padl ve hře čtyř proti čtyřem. Teď už jsou oba týmy kompletní.
     
    52:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jenže o chvíli později už se v německé síti čtvrtý kotouč třepotá, sledujeme fantastickou třetí třetinu v podání mohutně podporované sborné! Střelu Ďubanokové vyrazila Harrerová před sebe, kde byla nejdůraznější právě OLGA SOSINOVÁ, která okamžitou dorážkou mezi betony slaví svůj druhý gól v zápase – 4:1! Asistence: Inna Ďubanoková, Jekatěrina Smolencevová.
     
    52:08
    Ou, tohle byla nefalšovaná nádhera! Sosinová fantastickým slalomem vybudovala pozici Smolencevové, jenže ta Harrerovou tváří v tvář nepřekonala!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 46. Gavrilovová (Chomičová, Smolencevová), 49. Sosinová (Ďubanoková, Burinová), 50. Smolencevová (Šibanovová), 53. Sosinová (Ďubanoková, Smolencevová) – 27. Buschová (Anwanderová, Weisserová)


    Rusko: Leskinová (Prugovová) – Tkačjovová, Ďubanoková, Gončarenková, Kapustinová, Chomičová, Šibanovová, Šukinová – Gavrilovová, Burinová, Skibová – Smolencevová "C", Sosinová, Lebeděvová – Vafinová, Smolinová, Děrgačjovová – Šochinová, Paškevičová. Trenér: Michail Čekanov.
    Německo: Harrerová (Harssová) – Götzová, Fellnerová, Lanzlová, Eisenschmidová, Hammerlová, Weisserová – Seilerová, Schusterová, Beckerová – Anwanderová, Janzenová, Buschová – Kameniková, Spielbergerová, Bittnerová – Kratzerová, Eversová, Zornová. Trenér: Peter Kathan.

    Rozhodčí: Eskolaová (FIN) – Johnsonová (USA), Novotná (CZE).

    Diváci: 5048
    bahis siteleri