Německo – Japonsko 3:2 (kon.) | Finsko – Rusko 4:0 (kon.)
konec
Finsko
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Rusko
Úterý 18.02.2014, 13:30 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    V Přerově se od 6. do 12. dubna 2014 uskuteční Mistrovství světa v ledním hokeji žen divize I, skupiny A. Oficiální web turnaje najdete na adrese www.msprerov2014.cz. (16:00:24)
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Šajba aréna se už vyklízí pro večerní federální bitvu mužského turnaje, na kterou se všichni moc těšíme. Z vyvrcholení ženského hokeje se Vám přihlásíme zase ve čtvrtek, kdy už přijde na řadu jediné – rozhodnout o držitelích medailí! Do té doby na shledanou.
     
    Finská brankářka Noora Rätyová tak na závěr svého účinkování v reprezentačním týmu vychytala čisté konto. Sama ale připustila, že nic není definitivní a za pár let se třeba může vrátit. Teď se bude snažit najít angažmá v nějakém profesionálním mužském týmu, jinak by bohužel podle svých slov s hokejem skončila nadobro.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Finsko – 14 (29)
    Rusko – 6 (19)
     
    Ženská reprezentace Finska tedy na turnaji končí pátá, výběr hostitelů z Ruska šestý. Dnes neměl dostatečnou sílu na to, aby sáhl po vítězství, navíc se mu ani nepodařilo skórovat. Finky zvládly souboj zklamaných jednoznačně lépe.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Kotouč mají na hokejkách Rusky, ale už se nezdá, že by měly zaútočit na gólový účet zápasu.
     
    59:21
    Hned po buly přišla skvělá střela, ale Prugovová se blýskla neméně výtečným zákrokem lapačkou.
     
    59:18
    Tentokrát už souboj Välimäkiová versus Prugovová dopadl pro ruskou gólmanku. Tváří v tvář soupeřce ji ještě na poslední chvíli pomohla obránkyně, která sáhla do zakončení hokejkou.
     
    58:43
    Na druhé straně to přes obránkyni zkusila Jekatěrina Smolinová, Rätyová přidržela kotouč na hrudi.
     
    58:10
    Finky už jsou kompletní a Anna Prugovová se má dál co činit.
     
    57:01
    Rozhodčí teď nechtěně sebrala Lindě Välimäkiové gól, na který by ani útočnice ani gólmanka dlouho nezapomněly. Finka se parádně protáhla celým hřištěm a i když už dokonce ležela na ledě za bránou (!), nataženou hokejkou ještě stačila poslat puk, ležící vedle betonu Prugovové, do sítě. Hra ale byla zlomek vteřiny předtím přerušena.
     
    56:16
    Zatím to moc nebezpečně nevypadá, hraje se daleko od Rätyové. Navíc záhy přišla nepovedená rozehrávka a zakázané uvolnění.
     
    55:39
    Ještě mají Rusky možnost zkorigovat skóre v početní výhodě. Michelle Karvinenová (FIN) – 2 minuty za držení protihráčky.
     
    55:34
    Nádhernou přihrávku narýsovala jedna z finských hokejistek Nuutinenové. Ta ale těžký puk poslala na druhou stranu mimo ruskou klec.
     
    54:59
    Ďubanoková nechala protihráčce v cestě pozadí, přesto Seveřanky dál pokračují v náporu.
     
    54:30
    Finky se teď budou snažit udržet nulu pro svou brankářku Nooru Rätyovou, a tím jí zařidit příjemné loučení s národním dresem. Bude jim moc chybět.
     
    53:59
    Další šance pro výtečně hrající elitní formaci Finek. V přečíslení scházelo druhé hráčce ke kotouči pár centimetrů.
     
    53:28
    Jedna dělovka prolétla vedle ruské brány, druhou zastavila clonící protihráčka.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Välimäkiová (Rantamäkiová, Hoviová), 18. Väliläová (Tapaniová, Hiirikoskiová), 43. Karvinenová (Väliläová, Tarkkiová), 44. Karvinenová (Väliläová, Tuominenová)


    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová "C", Tarkkiová, Kilponenová, Villiläová, Terhová – Väliläová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Rantamäkiová – Rajahuhtaová, Tuominenová, Nuutinenová – Tanskanenová, Tikkinenová. Trenér: Mika Pieniniemi.
    Rusko: Prugovová (Leskinová) – Tkačjovová, Ďubanoková, Gončarenková, Kapustinová, Chomičová, Šibanovová, Šukinová – Gavrilovová, Burinová, Skibová – Smolencevová "C", Sosinová, Lebeděvová – Vafinová, Smolinová, Děrgačjovová – Šochinová, Paškevičová. Trenér: Michail Čekanov.

    Rozhodčí: Blairová – Johnsonová (obě USA), Gagnonová (CAN).

    Diváci: 4112
    bahis siteleri