Švédsko – Slovinsko 5:0 (kon.) | Finsko – Rusko 3:1 (kon.) | USA – Česko 5:2 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Slovinsko
Středa 19.02.2014, 09:00 • Bolšoj Ice Dome, Soči, Rusko • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    56:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédská suverenita ve třetí třetině nabírá gigantických rozměrů! Erik Karlsson znovu ukázal svůj obrovský přehled, když milimetrovým pasem našel čepel CARLA HAGELINA, jemuž pouze stačilo nastavit hokejku – 5:0! Asistence: Erik Karlsson a Marcus Krüger.
     
    51:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Oslabení sice dokázal slovinský tým zvládnout, vzápětí však Robert Kristan inkasuje počtvrté! CARL HAGELIN si najel na další pas Jimmieho Ericssona a následně umístil puk mezi betony slovinského brankáře – 4:0! Asistence: Jimmie Ericsson a Nicklas Kronwall.
     
    49:07
    Dlouhá švédská výhoda a pobyt Lundqvista na střídačce je nyní ukončen. Robar (SLO) si přidržel u mantinelu Hagelina, za což slovinský hráč obdržel dvouminutový pobyt na lavici hanby.
     
    48:04
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    O prvním semifinalistovi je již definitivně rozhodnuto! LOUI ERIKSSON dostal přihrávku kousek za modrou čarou, následně nikým nehlídám umístil kotouč střelou zápěstím nekompromisně do levé šibenice Kristanovy branky – 3:0! Asistence: Nicklas Backström a Johny Oduya.
     
    47:23
    David Rodman však z protiútoku mohl překvapit Lundqvista! Slovinský útočník prošel mezi obránci jako nůž máslem, jeho následnou ránu však brankář chytající ve službách New Yorku Rangers zlikvidoval!
     
    45:45
    Marcel Rodman vyslal od modré čáry jedovatou ránu, po teči Urbase musel Lundqvist předvést složitý zákrok! Švédové však stále drží čisté konto a hlavně dvoubrankové vedení!
     
    43:11
    Marcus Johansson (SWE) to nyní přehnal s tvrdostí, za sekání totiž putuje za katr. Slovinsko dostává šanci na snížení.
     
    42:54
    Na druhé straně se do velké šance dostal Anže Kopitar, z kvalitní pozice přestřelil břevno Lundqvistovy branky!
     
    41:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nyní se již slovinské naděje poněkud snižují. Tre Kronor předvedlo rychlou útočnou akci, Loui Ericsson zpoza branky posunul na volného DANIELA SEDINA, který prudkou ranou z první nedal přesouvajícímu se Kristanovi žádnou šanci – 2:0! Asistence: Loui Eriksson.
     
    37:12
    Backström nyní mohl znovu trošku více naklonit misku vah na stranu hokejistů Tre Kronor, na kruzích dostal poměrně hodně prostoru na střelu, jenže brankář Kristan nyní znovu drží svůj mančaft! Nyní byla na správném místě jeho vyrážečka!
     
    33:32
    Robar napřáhl na modré čáře a tvrdou ranou prověřil pozornost Lundqvista!
     
    31:57
    Už to vypadalo na další velkou šanci Švédska, Daniel Sedin (SWE) ale nečekal přihrávku od Backströma a zakončení mu vůbec nevyšlo. Navíc vzápětí hákoval, díky čemuž posílá také Švédy do čtyř.
     
    30:58
    Kovačevič (SLO) ve středním pásmu sestřelil naprosto zbytečně Hagelina, za což si půjde posedět za nedovolené bránění za katr. Navíc může být rád, že si za úder na hlavu nevykoledoval vyšší trest.
     
    30:27
    David Rodman se dostal do zajímavé příležitosti po slovinském protiútoku, zakončení z pravého kruhu trefilo Lundqvista do hrudi!
     
    21:43
    Nyní to však kapitán Colorada Avalanche Daniel Landeskog (SWE) v útočném pásmu přehnal, za držení hole půjde za katr a nabídne soupeři šanci na srovnání skóre.
     
    19:11
    Švédové si v závěru první části vytvořili silnou převahu, Sabolič (SLO) háčkem sundal Ericssona, což pochopitelně znamená další početní výhodu Švédska.
     
    18:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A početní výhoda dnešního duelu nám nabízí úvodní branku čtvrtfinálových bojů! Střela od modré čáry se od zadního mantinelu odrazila přímo na hokejku ALEXANDERA STEENA, jenž pohodlně zametl puk za bezmocného Kristana – 1:0! Asistence: Daniel Alfredsson a Erik Karlsson.
     
    17:44
    To by mohlo Slovince hodně mrzet. Faulem v útočném pásmu se totiž provinil Jan Muršak (SLO), který zasáhl Backströma do obličeje holí. Švédská přesilová hra je na olympiádě drtivá, podaří se jim v závěru první části udeřit?
     
    09:34
    Karlsson svou střelou od modré čáry trefil pouze Gregorce, čímž nabídl Slovinsku obrovskou šanci! Sám před brankáře se dostal Tomaž Razingar, pokusil se o bekhendový blafák, který ale Henrik Lundqvist dokázal vybruslit a jeho zakončení zlikvidovat!
     
    06:54
    Slovinci trpělivě čekali na šanci a ta nyní může přijít. Sabolič pronikal po levém mantinelu, Jonathan Ericsson (SWE) mu vložil hůl pod nohy, za což si půjde na dvě minuty posedět na trestnou lavici.
     
    04:23
    Alexander Steen dostal pobídku od Berglunda a dostal se do velké šance! Z mezikruží si mohl doslova vybrat, kam umístí kotouč, i přesto ho však Kristan skvělým zákrokem vychytal!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 19. Steen (Alfredsson, Karlsson), 42. D. Sedin (Eriksson), 49. Eriksson (Backström, Oduya), 52. Hagelin (Jimmie Ericsson, Kronwall), 57. Hagelin (Karlsson, Krüger)


    Švédsko: Lundqvist (Enroth) – Jonathan Ericsson, Kronwall (C), Hjalmarsson, Oduya, Edler, Karlsson, Ekman-Larsson – Alfredsson, Berglund, Steen – Backström, Eriksson, D. Sedin – Silfverberg, Johansson, Landeskog – Krüger, Nyquist, Jimmie Ericsson – Hagelin. Trenér: Pär Marts.
    Slovinsko: Kristan (Hocevar) – Pretnar, Kranjc, Kovačevič, Robar, Gregorc, Pavlin, Tavželj, Podlipnik – Kopitar, D. Rodman, Muršak – Jeglič, Tičar, Sabolič – Urbas, M. Rodman, Razingar (C) – Goličič, Musič, Pance. Trenér: Matjaž Kopitar.

    Rozhodčí: Meier, Šindler – Carlson, Wheler
    bahis siteleri