Švédsko – Slovinsko 5:0 (kon.) | Finsko – Rusko 3:1 (kon.) | USA – Česko 5:2 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 2:1 (kon.)
konec
Finsko
3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Rusko
Středa 19.02.2014, 13:30 • Ledový palác Bolšoj • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    58:37
    Bobrovskij jde ven z brány, poslední zoufalý pokus Ruska, které to zkusí v šesti.
     
    56:46
    Podobně dopadl vzápětí i Antti Pihlström, který zakončoval bekhendem do poloprázdné brány, ale Bobrovskij drží poslední zbytky akcií domácího mužstva.
     
    55:32
    Už mohlo být rozhodnuto, Finové ujeli ve dvojici proti jedinému obránci, Olli Jokinen hledal lépe postaveného Jussi Jokinena, ale Bobrovski snad vůbec poprvé musel vytáhnout výtečný zákrok. Betony nacpal k pravé tyči a zachytil puk mířící do brány.
     
    51:17
    Naopak Finsko bojuje o postup a má i štěstí. Malkin byl v další dobré pozici, ale Rask jen kontroloval, kam puk letí. Těsně mimo jeho tři tyče.
     
    48:24
    Rusům tečou nervy a Kuljomin půjde na trestnou. Vysoká hůl v obličeji a byla tam i krev. Přesto to vypadá na pouhé dvě minuty.
     
    47:17
    Senzační zákrok Raaska, který odolal přesilovkovému tlaku Rusů. Ovečkin přihrál zpoza brány na Radulova, který nebyl schopen protlačit puk mezi Raskovy betony. Chyběl skutečně kousek, puk byl těsně před brankovou čárou, ale finský mág ucpal všechny prostory.
     
    45:42
    Malkin si najel před bránu a lehce jej potáhl obránce Kukkonen. Rusko má přesilovku a potřebuje urychleně chytit a dostat se do hry.
     
    37:20
    No, Olli Jokinen mohl udeřit z poměrně nenápadné akce. Na modré si vzal kotouč, najel si mezi kruhy a svižnou střelou těsně minul zařízení. V hledišti to jen zahučelo. A zahučelo to i po střele Ovečkina, který ani nadvakrát nedokázal procpat puk za finského démona.
     
    33:26
    Ruský tlak graduje a bude zřejmě pokračovat, protože na trestné sedí Aaltonen – sekání.
     
    32:43
    Až se to povedlo Sjominovi, který si najel od modré čáry před finskou bránu, ale Rask dobře zmenšil úhel a perfektně přečetl úmysl ruského forvarda, který chtěl pálit nad beton. Ještě předtím na něj pálil Ovečkin a tečující Malkin, ovšem Sjominova tutovka byla daleko hrozivnější.
     
    30:57
    Hezká kombinační akce prvního ruského útoku, ale překombinovaná. Finská obrana byla sice totálně rozebraná, ale proč přišla přihrávka Ovečkina na slepo, když měl před sebou dálnici a tím pádem prostor ke střele. Jenže nahrál do těžkého úhlu na Radulova a toho si už pohlídal obránce Timonen.
     
    26:42
    Do brány jde tedy Bobrovskij, Varlamov neprožil dobrý zápas, nebyl vůbec jistý a Finsko toho využilo.
     
    25:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Protože je přesilovka využita. Selänne kličkoval, kličkoval a pak si našel prostor na střelu. Ta mu sice vůbec nesedla, přesto propadla před Varlamova a finský útočník MIKAEL GRANLUND se jej chopil a z hodně ostrého úhlu jej dopravil expres rekomando do sítě. Tohle je už pro Rusko poměrně šok a nesmírně složitá situace. Asistence: Teemu Selänne a Kimmo Timonen.
     
    24:27
    Bude se vylučovat. Jemelin sice podrazil jednoho z finských hráčů, ten ale při pádu zasáhl ruského beka do obličeje a spustila se mu krev. Vyloučen je pouze domácí hráč.
     
    23:57
    Pak ho ale vyvezl Popov a krásně nacentroval před Raskovu bránu, kde byl zaparkovaný Ovečkin. Obrovská šance Ruska ale nebude využita, teč ruského útočníka končí ve výstroji finského mága.
     
    17:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, nádhera a paráda. Vojnov se nechal zbytečně obrat o kotouč šikulou Granlundem, ten se projel po levé straně hřiště, stáhl na sebe dalšího beka a poté promptně přihrál na legendu světového hokeje. Třiačtyřicetiletý TEEMU SELÄNNE to udělal mazácky, uviděl vyjetého Varlamova a prostřelil ho přízemní ranou k tyči. Finsko tak překlápí skóre na svou stranu. Asistence: Mikael Granlund.
     
    15:10
    Rusové i tohle oslabení zvládají, navíc mohli udeřit Radulovem. Tento elegán na ledě udělal krásnou piruetku a přihrál do druhé vlny, kde byl najetý Kovalčuk, ale fantastický zákrok předvedl finský brankář, který se roztáhl na brankovišti a kotouč vytěsnil mimo tři tyče.
     
    13:43
    Jenže tu bude druhá přesilovka pro Finsko. Těreščenko zahákoval Lehtereho a půjde si na dvě minuty posedět.
     
    09:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Odpověď se nabízí sama, ihned. Nádherná akce a je velice rychle vyrovnáno po nájezdu a parádní kličce JUHAMATTI AALTONENA, který se dostal před Varlamova a překvapil ho takovou lehčí střelou u pravé tyče. Puk mu proskotačil kolem lapačky a došoural se do sítě. Sice si na něj sáhl, nebylo to však nic platné. Asistence: Petri Kontiola.
     
    07:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla rychlopalba v podání ruských mazáků, respektive mazáka. Dacjuk si najel na pravý kruh, podíval se kam puk nahrát, oči nahoře a přesná příhra na volej pro ILJU KOVALČUKA, který vymetl všechny pavučiny ve finské bráně. To byla rána jako z děla a s tím Rask nemohl nic dělat. Možná ani neviděl na tu prudkou ránu, která mu prošla za záda. Rusko tak využilo přesilovku a přesně tohle potřebovalo. Jít do vedení. Asistence: Pavel Dacjuk.
     
    06:54
    Chvíli se hrálo, ale už sedí finský šikula na trestné. A je tu první přesilovka také pro Rusko.
     
    02:57
    Hodně přísné vyloučení pro Kovalčuka, který jde na trestnou za nedovolené bránění.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 10. Aaltonen (Kontiola), 18. Selänne (Granlund), 26. Granlund (Selänne, Timomen) – 8. Kovalčuk (Dacjuk)


    Finsko: Rask (Lehtonen) – Timonen, Vatanen, Määttä, Salo, Lepistö, Hietanen, Väänänen, Kukkonen – Selänne (C), Immonen, Granlund – O. Jokinen, Ruutu, J. Jokinen – Kontiola, Korpikoski, Aaltonen – Lehterä, Pihlström, Komarov. Trenér: Erkka Westerlund.
    Rusko: Varlamov (27. Bobrovskij) – Vojnov, Markov, Jemelin, Medveděv, Nikitin, Bělov, Tjutin, Tichonov – Dacjuk (C), Radulov, Kovalčuk – Ovečkin, Malkin, Popov – Sjomin, Kuljomin, Anisimov – Těreščenko, Ničuškin, Tarasenko. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

    Rozhodčí: Marcus Winnerborg (SWE), Kelly Sutherland (CAN) – Greg Devorski (CAN), Jesse Wilmot (CAN).
    bahis siteleri