Sparta – Brno 4:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:0 (2:0)
FC Zbrojovka Brno
Pondělí 24.02.2014, 18:00 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    90
    Sparta právě vstřelila branku!
    O čtvrtou branku Sparty se postaral KAMIL VACEK, jehož parádním lobem vysunul za brněnskou defenzivu Bořek Dočkal, Vacek udělal kličku brankáři Hladkému a zasunul míč do hostující svatyně!
     
    86
    Dočkal následně nedovoleně atakoval Zavadila a jeho počínání je oceněno žlutou kartou. Následný nákop Zavadila před branku stahuje do svých rukavic Vaclík.
     
    82
    Za aplausu letenských fanoušků je ze hry stažen kapitán David Lafata, kterého na závěrečné minuty nahradí na hřišti Kamil Vacek.
     
    81
    Po rohovém kopu hostů už měl Vaclík plné ruce práce! To když na brankové čáře likvidoval nebezpečnou hlavičku Buchty.
     
    79
    Hosté naposledy střídají, ze hry je stažen Janotka a nahrazuje jej Hyčka.
     
    72
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Miroslav Markovič, přichází Karel Kroupa.
     
    71
    Zároveň sudí Jílek dostal možnost dodatečně "ocenit" Šislerův faul z předchozí situace žlutou kartou. Žlutý kartónek před očima pak vidí i Šumbera za svůj atak na sparťanského brankáře.
     
    68
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Roman Bednář.
     
    67
    Sparťané teď přelstili ofsajdovou past, Hušbauer mířil z úhlu zcela osamocen na Hladkého, z druhé vlny mu ještě běželi na pomoc Přikryl s Lafatou, nejlepší sparťanský střelec ale zvolil individuální zakončení a vysoko přestřelil brněnskou branku.
     
    65
    Na Dočkalův centr si naskočil zcela osamocený Mario Holek, jeho hlavička se od břevna odrazila do vzduchu, dopadla znovu na horní část konstrukce branky a poté už míč definitivně odskočil na horní síť mimo hru.
     
    59
    Hosté střídají, ze hry byl stažen Keresteš, kterého nahrazuje Šisler.
     
    52
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letenští vedou už o tři branky! Matějovský nahrál na stranu Costovi, ten odcentroval na přední tyč na DAVIDA LAFATU a míč se už třepotá v síti.
     
    40
    Dočkal využil hrubé chyby v brněnské obraně, udělal kličku brankáři Hladkému, ovšem v klíčovou chvíli neudržel rovnováhu, byl vytlačen z úhlu a následnou střílenou přihrávku na dobíhajícího Lafatu vyhlavičkoval z brankové čáry Pernica.
     
    31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Míč si na penaltový bod postavil DAVID LAFATA a sparťanský kapitán posílá balón nezadržitelně do horního rohu brněnské branky!
     
    30
    Costův centr z levého křídla zablokoval Janotka rukou a sudí Jílek s nařízením pokutového kopu neváhal ani sekundu! Janotka zároveň také vidí žlutou kartu.
     
    28
    Lafata si pustil míč do prostoru kolem Schustera, brněnský obránce jej poté stáhl k zemi a jeho počínání ocenil sudí Jílek žlutým napomenutím.
     
    24
    V další obrovské šanci Sparty mířil Lafata před poloprázdnou brankou do břevna a z dorážky Kadeřábek těsně míjí hostující svatyni. Sparťané zatím mají herně výrazně navrch.
     
    22
    Kadeřábek parádním pasem vysunul za hostující obranu Lafatu, ten byl těsně bráněn Pernicou, přesto dokázal udělat kličku brankáři Hladkému, ale z ostrého úhlu už ve skluzu nedokázal zakončit svoji akci střeleckým pokusem.
     
    19
    Sparťané jsou nuceni poprvé střídat, zdravotní potíže nedovolují pokračovat v zápase Ladislavu Krejčímu, kterého nahrazuje Tomáš Přikryl.
     
    16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po kratším hluchém období domácí skórují! Po rohovém kopu Bořka Dočkala se k bližší tyči zavěsil do vzduchu PAVEL KADEŘÁBEK a přesnou hlavičkou neomylně zavěsil míč do sítě!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 16. Kadeřábek (Dočkal), 31. Lafata (pen.), 52. Lafata (Costa), 90. Vacek (Dočkal)

    Karty:   86. Dočkal (SPA) – 28. Schuster (BNO), 30. Janotka (BNO), 71. Šisler (BNO), 71. Šumbera (BNO)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:1.
    AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Matějovský (68. Bednář), Mareček, Hušbauer – Dočkal, Lafata (C) (82. Vacek), Krejčí (19. Přikryl).
    Náhradníci: Čech – Švejdík, Hybš, Krátký, Přikryl, Vacek, Bednář.

    FC Zbrojovka Brno: Hladký – Janotka (79. Hyčka), Pernica, Schuster, Keresteš (59. Šisler) – Buchta, Zavadil (C), Fischer, Šumbera, Lutonský – Markovič (72. Kroupa).
    Náhradníci: Doležal I. – Hyčka, Vávra, Sedlák, Kroupa, Šisler.

    Rozhodčí: Jílek – Pospíšil, Gallo

    Diváci: 7 532
    bahis siteleri