Třinec – Kladno 6:0 (kon.) | Plzeň – Slavia 4:1 (kon.) | Zlín – Chomutov 6:3 (kon.)
Litvínov – K. Vary 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Liberec – Pardubice 4:1 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 7:0 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
HC Slavia Praha
Úterý 25.02.2014, 17:30 • ČEZ Aréna • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Bude se ještě vylučovat, přestože o výsledku zápasu už téměř nikdo nepochybuje. David Štich (SLA) odchází na trestnou lavici.
     
    58:26
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hostům se podařilo skórovat a připravit tak Machovského o sedmou nulu v sezóně. Poletín zatáhl puk po straně do pásma a nacpal se před Machovského, který puk vyrazil, ale zůstal dezorientován mimo branku. Ke kotouči se snadno dostal JAN STRÁNSKÝ a upravil na 1:4 z pohledu svého týmu.
    Asistence: Michal Poletín.
     
    56:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Modrobílí trestají vyhození Pražanů a hned po buly se prosazují! RADEK DUDA se ihned po vhazování dostal k puku, prosmýkl se mezi dvěma obránci a střelou k bližší tyči překonal Furcha počtvrté! Asistence: Tomáš Vlasák.
     
    51:33
    Síly na ledě se vyrovnají Ve chvíli, kdy ze Sýkorova trestu zbývá 121 vteřin, odchází na trestnou lavici Vladimír Růžička (SLA).
     
    49:34
    Tomáš Sýkora (PLZ) oslabuje svůj tým a hosté tak mají šanci dostat se zpět do hry. Plzeňský útočník fasuje celkem čtyři trestné minuty.
     
    48:37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A v Plzni už to je o tři branky a s hosty to vypadá bledě! Domácí teď trestají hrubou chybu obrany. JAKUB LEV dostal puk od Indráka těsně za modrou a sám jel na Furcha, rychlou kličkou do forhendu jej oklamal a poslal puk pod jeho betony do branky! Asistence: Miroslav Indrák.
     
    45:56
    Bednář vystihl rozehrávku domácích a dostal se k zakončení, odražený puk hosté znovu nahodili a před brankou tečoval Petr Jelínek, puk ale usměrnil nad horní tyčku!
     
    43:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A sotva se domácí ubránili, vyrazili do útoku a je z toho branka na 2:0! JÁN SÝKORA dostal nahrávku na dlouhou hůl, v pádu ale dokázal puk procpat pod Furchem do slávistické branky! Asistence: Martin Straka.
     
    37:32
    Vlasák minul po křižné nahrávce zcela odkrytou branku!
     
    36:55
    Tak to je nepříjemná situace pro pražský tým, ten se teď totiž bude muset obejít bez Petra Kadlece (SLA), který si přisedl k Šenkeříkovi na trestnou lavici. Škodováky čeká dlouhá přesilová hra pěti proti třem!
     
    36:13
    Jenže to se změní, na trestnou lavici totiž míří Šenkeřík (SLA), Plzeň tak čeká hra v početní výhodě.
     
    33:03
    Žejdl předal puk rozjetému Skokanovi a ten byl sám před Machovským, chtěl mu puk poslat mezi betony, ale plzeňský gólman včas sklapnul!
     
    31:44
    Teď se rýsuje dobrá šance pro hosty. Tomáš Sýkora (PLZ) byl odeslán na trestnou lavici a Pražané budou hrát přesilovou hru.
     
    30:46
    Žejdl v gólové šanci! Slávistický útočník se řítil sám na Machovského, nevymýšlel nic složité a volil střelu, plzeňský gólman tento úmysl ale vystihl a puk vyrazil mimo tři tyče!
     
    29:46
    Teď to vypadá už jako přesilová hra Plzně, Lev dvakrát nad kruhy dostal prostor ke střele a vyslal dvě dělovky, ani jednou ale netrefil branku!
     
    28:09
    Pletka na modré ťukl Vlasákovi puk do jízdy, Vlasák zasekl obránce a přes jeho nohy prudce vystřelil, puk ale těsně minul levou tyč Furchovy branky!
     
    09:47
    Duda se chtěl kličkou vyhnout Štichovi (SLA), ten jej ale podrazil, a tak je tu další přesilová hra pro Škodu.
     
    05:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A indiáni první početní výhodu bleskově využívají! Domácí se dostali do tlaku, hosté se stáhli na brankoviště a JAKUB JEŘÁBEK nakonec dostal puk za Furchova záda! Na první pohled už to vypadalo, že slávistický gólman puk drží, ten se ale k radosti domácích vykutálel za ním a zamířil za brankovou čáru. Asistence: Václav Pletka.
     
    05:02
    Jelínek (SLA) vyloučen a přesilovku si zahrají domácí.
     
    03:50
    Hosté vyhráli buly v útočné třetině a Poletín tečoval nahozený puk tak, že kotouč přeskočil Machovského beton a odrazil se od tyčky!
     
    01:22
    Vzápětí tu je ale vyloučení. Radek Duda (PLZ) si vykoledoval menší trest a jeho tým se bude bránit.
     
    01:01
    Teď už ale bylo Furchovi pořádně horko! Ján Sýkora totiž těsně před ním tečoval střelu jednoho ze svých spoluhráčů, Furcha překonal, ale puk projel těsně vedle pravé tyčky branky hostí!
    Marken.cz

    Lukáš Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 6. Jeřábek (Pletka), 44. Sýkora J. (Straka), 49. Lev (Indrák), 57. Duda (Vlasák) – 59. Stránský (Poletín)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Seman, Slovák, Boháč, Jeřábek, Frolo, Mozík, Moravčík – J. Sýkora, Straka "C", Kratěna "A", Pletka, Vlasák "A", Duda, Lev, Kašpařík, Indrák, Pitule, T. Sýkora, Holec.
    HC Slavia Praha: Furch (Svoboda) – Šenkeřík, Kadlec "C", Wharton, Kolařík, Štich, Valach, Knot – Tomica "A", Jelínek, Bednář "A", Sklenář, Růžička, Skokan, Doležal, Langhammer, Krenželok, Poletín, Žejdl, Stránský.

    Rozhodčí: Minář, Polák – Gabauer, Lederer

    Diváci: 4965
    bahis siteleri