Kometa Brno – Sparta 7:6 (kon.) | Zlín – HC Plzeň 1:3 (kon.) | K. Vary – Olomouc 5:2 (kon.)
Hr. Králové – Havířov 1:4 (kon.) | Liberec – Chomutov 2:4 (kon.) | Vítkovice – Jihlava 4:2 (kon.)
Letňany – Vsetín 3:5 (kon.) | HC Litvínov – Písek 3:5 (kon.) | Pardubice – Poruba 2011 7:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Slavia – Kladno 3:8 (kon.) | Třinec – Č. Budějovice 5:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Piráti Chomutov
Pátek 28.02.2014, 17:00 • Svijanská aréna, Liberec. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu. (19:09:44)
     
    59:27
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosnedl sotva opustil svoji klec a Chomutov riskantní tah protivníka potrestal. FRANTIŠEK WÁGNER se neukvapil, počkal na nejvhodnější příležitost a kotouč poslal do opuštěné branky. Asistence: Petr Macháček – 2:4.
     
    59:08
    Kotouč je znovu za brankou Hosnedla, odkud ho zpět do ofenzivní zóny zavezl Husa. Jeho přihrávka na spoluhráče však byla nepřesná a Chomutov šetří další vteřiny.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby. Královu střelu zastavil Lukešův beton, hosté se krátce poté osvobodili posílají na led čerstvé síly.
     
    57:50
    Královu nabídku od hrazení se snažil tečovat Pilař. A nakonec puk také zasáhl, ten ale orazítkoval jen Lukešovu hruď. Hra je přerušena.
     
    57:23
    Oddechový čas pro Bílé Tygry a další nedovolený zákrok Pirátů. Toman odpočívá za hákování. Domácí vyhráli buly v útočné třetině, Hosnedl ale zatím zůstává v brance.
     
    55:50
    Piráti hrají v plném počtu, jsou ovšem pod tlakem. Liberec přidal, Tygři jsou teď jednoznačně aktivnější a snaží se pálit z každé pozice. Pozorný Lukeš má znovu napilno.
     
    55:21
    Domácí sice drží útočnou zónu, avšak nejsou nebezpeční. Kotouč putuje z jedné čepel na druhou, ale střelecké pokusy míří mimo. Puk duní jen o hrazení.
     
    53:48
    Bílí Tygří mají skvělou příležitost k vyrovnání. Hierman jde na trestnou lavici za pád pod nohy, chomutovská obrana musí znovu vyhlásit stav nejvyššího ohrožení.
     
    52:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Lukeš sedm minut před koncem základní hrací doby přeci jen podruhé kapituluje a závěr utkání se mění v drama. Husovu přihrávku proměnil v přesnou trefu SAMUEL SOLENSKÝ, jenž z vrcholu kruhu mířil nad gólmanovu vyrážečku. Asistence: Jakub Husa – 2:3.
     
    51:23
    Liberecká šance v oslabení znovu končí neúspěchem. Důvod? Další skvělý zákrok Lukeše a ledabylé zakončení Krále, který ujížděl zcela sám na gólmana. Zkoušel zasunout puk mezi jeho betony, jenže neúspěšně.
     
    50:07
    Přesilovka domácích končí předčasně. Sviták to přehnal s důrazem u hrazení a pravice sudího ihned vylétla do vzduchu. Útočník si odpyká trest za hákování.
     
    49:56
    Kačírek hraje výborný zápas, dnes už poněkolikáté nebezpečně prověřil Lukeše. Jeho rána zleva rozhodně měla gólové parametry, ale brankář jí reflexivním zákrokem vyrazil nad.
     
    48:47
    Další trest, tentokrát pro chomutovskou stranu. Menší trest vyfasoval Dimitrov – držení.
     
    48:20
    Solenský už mířil na střídačku, volným pukem ale nemohl pohrdnout. Z křídla ihned pálil, avšak pouze do hole clonícího beka. Lukeš čekal na zákrok marně.
     
    47:01
    Toman a po něm Strunz přidělali v samém závěru přesilovky domácím obráncům práci. Nadějnou šanci měl druhý jmenovaný, ale jeho bekhend ze spodní části kruhu si cestu do sítě nenašel.
     
    45:04
    Početní převaha pro Chomutov, menší trest za hákování vyfasoval domácí zadák Babec.
     
    43:45
    Chomutov je kompletní, Liberec ale pokračoval v aktivní hře a Radek Šír měl na své holi kontaktní trefu. Jenže z nadějné pozice před brankovištěm selhal. Svůj projektil totiž namířil těsně vedle.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 1. Kačírek (Gecko), 53. Solenský (Husa) – 2. Toman (Kašpar), 10. A. Macháček (Wágner, P. Macháček), 25. Hierman (Polák), 60. Wágner (P. Macháček)


    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Stezka) – Běhula, Klinger, Tržický, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Hylena, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko, Solenský, Zachar, Kačírek, Chlum, Pilař.
    Piráti Chomutov: Lukeš (Danylec) – Dvořák, Páleník, Hlaváček, Hierman, D. Novák, Kozák – Polák, Lyszczarczyk, A. Macháček, Kašpar, Adámek, Dimitrov, P. Macháček, Rohla, Toman, Wágner, Strunz.

    Rozhodčí: Hrubý – Bosák, Grundler.
    bahis siteleri