Kometa Brno – Sparta 7:6 (kon.) | Zlín – HC Plzeň 1:3 (kon.) | K. Vary – Olomouc 5:2 (kon.)
Hr. Králové – Havířov 1:4 (kon.) | Liberec – Chomutov 2:4 (kon.) | Vítkovice – Jihlava 4:2 (kon.)
Letňany – Vsetín 3:5 (kon.) | HC Litvínov – Písek 3:5 (kon.) | Pardubice – Poruba 2011 7:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Slavia – Kladno 3:8 (kon.) | Třinec – Č. Budějovice 5:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Piráti Chomutov
Pátek 28.02.2014, 17:00 • Svijanská aréna, Liberec. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné páteční odpoledne z města pod Ještědem, kde je dnes na programu další duel nadstavbové části starších dorostenců. Domácí Bílí Tygři změří síly s Chomutovem.
     
    Liberec jde do zápasu v roli favorita, modrobílí vyhráli na domácí půdě už neuvěřitelných šestnáct utkání v řadě. Posledně si mladí Tygři poradili s Vítkovicemi, které přetlačili 2:0.
     
    Piráti mají v zádech úspěšnou bitvou s brněnskou Kometou, nad kterou triumfovali 6:3. Letos mají navíc na libereckého soupeře dobré vzpomínky: v zatím jediném vzájemném střetnutí letošního ročníku totiž protivníka porazili.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Stezka) – Běhula, Klinger, Tržický, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Hylena, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko, Solenský, Zachar, Kačírek, Chlum, Pilař.

    Piráti Chomutov: Lukeš (Danylec) – Dvořák, Páleník, Hlaváček, Hierman, D. Novák, Kozák – Polák, Lyszczarczyk, A. Macháček, Kašpar, Adámek, Dimitrov, P. Macháček, Rohla, Toman, Wágner, Strunz.

    Rozhodčí: Hrubý – Bosák, Grundler.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Stezka) – Běhula, Klinger, Tržický, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Hylena, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko, Solenský, Zachar, Kačírek, Chlum, Pilař.

    Piráti Chomutov: Lukeš (Danylec) – Dvořák, Páleník, Hlaváček, Hierman, D. Novák, Kozák – Polák, Lyszczarczyk, A. Macháček, Kašpar, Adámek, Dimitrov, P. Macháček, Rohla, Toman, Wágner, Strunz.

    Rozhodčí: Hrubý – Bosák, Grundler.
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše. Bitva zanedlouho odstartuje!
     
    Kačírek proti Lyszczarczykovi na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Parádní nástup v podání domácího celku! Piráti zaspali v obraně, elitní liberecká pětka se usadila před Lukešem a po přihrávce Gecka zavěsil MATYÁŠ KAČÍREK neomylně. Na spodní části kruhu si kotouč srovnal a vypálil pod břevno. Asistence: Michal Gecko – 1:0.
     
    01:39
    Chomutov usiluje o odpověď, Hosnedl však zatím likvidoval pouze jeden střelecký pokus z dálky. Trojice borců se nyní přetahuje o kotouč u hrazení.
     
    01:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nakonec ale domácí gólman kapituluje. A to trošku nešťastně. Kašpar byl úplně volný před brankovištěm, ale nadvakrát před ležícím gólmanem trestuhodně selhal. Zdálo se, že další nebezpečí už domácí zažehnali. Pohotový JOSEF TOMAN ale zanedlouho mířil přesně, puk přitloukl zblízka pod víko. Asistence: Michal Kašpar – 1:1.
     
    02:35
    Atraktivní podívaná pokračuje, Bílí Tygři mohli mít znovu nejtěsnější možný náskok. Kačírek se protáhl po křídle, udělal rychlou kličku do středu a zápěstím vypálil. Lukeš měl štěstí, jelikož ho zachránila tyč.
     
    03:57
    Liberečtí jsou aktivnější, ve svižném tempu mají navrch. Chomutovského muže s maskou nyní prověřil Mečíř, ale mířil přesně doprostřed branky. Bude se vhazovat po gólmanově pravici.
     
    05:16
    Hostům teď zatrnulo! Zachar hlídkoval na středovém kruhu a málem se dostal do samostatného úniku. Spoluhráčova přihrávka byla však příliš prudká, celá akce končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    06:06
    V útočném pásmu před malým okamžikem zase operoval Chomutov. Petr Macháček se zjevil ve slušné palebné pozici, avšak neuspěl. V tísni několika protivníků se mu nepodařilo přihrát.
     
    06:48
    O poznání větší příležitost měl Petr Macháček tentokrát! Řítil se úplně sám na Hosnedla, ale po dlouhém střídání už neměl dostatek sil. Na paty mu navíc dýchal soupeř, útočník tak rovnou střílel. A to pouze do gólmanovy hrudi.
     
    08:06
    Hra se vyrovnala, z kruhu se k zakončení probojoval Lyszczarczyk. Ovšem Hosnedl moc práce neměl, plachtící kotouč pohodlně vyrazil a obránci poté černou pryž uklidili do bezpečí.
     
    09:40
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští mladíci jdou v desáté minutě zápasu do vedení. ALEŠ MACHÁČEK byl volný mezi kruhy a s přihrávkou Wágnera naložil na výbornou. Kotouč poslal s přehledem do horní části svatyně. Asistence: František Wágner, Petr Macháček – 1:2.
     
    10:47
    Domácí gólman si neodvážil rozehrát. Kotouč měl v lapačce, před atakujícím Polákem však puk do hry nepustil. Vhazuje se před jeho klecí.
     
    11:35
    Zajímavý pokus Wágnera! Útočník přejel modrou čáru a vyslal směrem na domácí klec ostrý projektil. Hosnedl měl plné ruce práce, puk ale krkolomným zákrokem přeci jen vytěsnil vysoko nad.
     
    12:49
    Liberec v obraně nestíhá, bruslivý protivník si chvílemi vytváří tlak. Strunz se zpoza klece vytočil až před brankoviště a bekhendem zakončil, ovšem Hosnedl byl na svém místě.
     
    14:40
    První přesilová hra v dnešním klání. Tomáš Tržický jde pykat za nedovolené bránění a Piráti mají k dispozici početní převahu.
     
    15:41
    Minuta přesilovky je pryč, Chomutov se zatím k ničemu nedostal. Domácí již dvakrát odpálili kotouč přes všechny čáry a pohodlně vystřídali.
     
    16:32
    Po kostrbaté kombinaci se ke střeleckému pokusu prodral Toman, jenž převzal puk ve středním pásmu a protáhl se přes modrou čáru. Střílel švihem, o hůl zadáka se však černá pryž dostala až do ochranné sítě.
     
    16:53
    Tržický je zpět na ledové ploše, Pirátům se přesilová hra nepovedla. Krátce poté ale nebezpečně pálil Rohla, z levého kruhu namířil svůj nebezpečný projektil nad břevno.
     
    17:36
    Po kratší odmlce si na kotouč sáhl i hostující brankář Lukeš. Pozdravil jej pokus, který ze své hole vyslal Klinger. Vše skončilo pouze přerušením hry, jelikož puk přistál přesně v gólmanově lapačce.
     
    18:56
    Tohle mohlo skončit vyrovnávacím gólem! Geckovu střelu vyrazil Lukeš pouze před sebe a k dorážce se protlačil Kačírek. Na pravém kruhu měl čas i prostor, ale přesouvajícího se muže s maskou nepropálil.
     
    19:48
    Domácí dohrávají třetinu s pukem na holích, do útočného pásma se již netlačí. Aktivní soupeř je svým aktivním forčekingem ani k ofenzivním výpadům nepouští.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce. Domácí začali lépe, ale po vstřelené brance převzal otěže zápasu protivník. A hosté se také dvakrát radovali. Po trefách Aleše Macháčka a Josefa Tomana vedou pod Ještědem 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Bílí Tygři vlétli do prostředního dějství s velkým odhodláním. Kačírek vyřešil přečíslení dvou proti jednomu individuálně, z kruhu se rozhodl bez dlouhého přemýšlení rovnou zakončit a těsně přestřelil.
     
    21:19
    Domácí se budou bránit ve čtyřech, Mečíř vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
     
    21:55
    Zacharovu příležitost v oslabení zlikvidoval Lukeš! Domácí byli ve druhé části znovu blízko k vyrovnání. Ale dobře postavený brankář teď útočníkův nájezd betonem zneškodnil.
     
    23:05
    Početní převaha se chýlí ke konci, hosté ještě nevystřelili na bránu. Několik vteřin sice před Hosnedlem operovali, po sérii přihrávek ovšem vždy černou pryž ztratili.
     
    23:30
    Tygři už jsou v plném počtu, duel trošku ztratil na atraktivitě. Hra se často kouskuje a hráči kazí i jednoduché přihrávky. Tak jako před chvílí Lyszczarczyk, jemuž zadovka na středu hřiště nesedla.
     
    24:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    Polák na JAKUBA HIERMANA a Chomutov už má dvoubrankový náskok! Řízný bek si od modré čáry popojel blíže k brankáři a ostrou střelu namířil přesně k pravé tyči. Hosnedl se natahoval marně. Asistence: Tom Polák – 1:3.
     
    25:36
    Modrobílí mají slušnou příležitost k tomu, aby soupeřův náskok ztenčili: na trestnou lavici si jde odpočinout Adam Macháček, jenž se dle výroku sudích provinil podražením.
     
    27:03
    Zaváhání domácí defenzívy mohl ztrestat Lyszczarczyk. V mezikruží převzal kotouč, který za sebou nechal obránce. A už měl před sebou pouze brankáře Hosnedla! Ten se však nadvakrát vyznamenal a udržel svůj tým ve hře.
     
    27:39
    Krátce poté, co trestnou lavici opustil Adam Macháček, míří za katr další chomutovský hráč. Za podražení si jde odpočinout Wágner. Jak naloží domácí s přesilovou hrou tentokrát?
     
    28:50
    Sviták z pravé strany nemířil špatně, ale kotouč ke vzdálenější tyči nezaslal. Černá pryž se otřela pouze o hrazení a už je opět ve středním pásmu.
     
    29:40
    Přesilová hra je u konce, Liberec znovu výrazněji nezahrozil. Chomutov se v obraně výraznějšího zaváhání nedopustil a krátce před polovinou střetnutí stále držení nadějné vedení 3:1.
     
    30:58
    Pilařova slabá střela nemohla Lukeše ohrozit. Liberecký forvard mířil od modré čáry k pravé tyči, avšak kotouč zaslal přímo do brankářovy lapačky.
     
    32:10
    Běhula si ve vlastní třetině nevěděl rady. A nakonec zvolil nejjednodušší řešení: černou pryž napálil z otočky přímo na zakázané uvolnění a hráči se už staví na vhazování před Hosnedlem.
     
    32:53
    Na druhé straně zakončil z úhlu Gecko, ale pouze do betonů Lukeše. Vzápětí se dostal do strkanice s Hiermanem, rozhodčí tentokrát nechali celou situaci bez povšimnutí. Rozzuřenou dvojici od sebe pouze odtrhli.
     
    33:57
    Další pošťuchování... Lyszczarczyk stál dlouho v brankovišti, odkud jej důrazným způsobem odstavil Tržický. A rozhodčí posílají oba borce za katr. Důvod? Hrubost.
     
    34:20
    Slušná střela Dimitrova. Ovšem Hosnedl se vyznamenal, přestože měl částečně zakrytý výhled. Kotouči postavil do cesty svoji lapačku a vysloužil si potlesk publika.
     
    36:03
    Fantastický Lukeš! Chomutovský gólman nyní odolal dvěma příležitostem soupeře. Nejprve vyrazil zakončení Pilaře a zanedlouho zneškodnil i jasnou šanci Radka Šíra.
     
    37:00
    Liberec má k dispozici další hru proti oslabenému soupeři. Na trestné lavici již vydechuje Wágner, jenž si odpykává dvouminutový trest za podražení.
     
    38:26
    Hostující brankář se rozchytal do skvělé formy. Lukeš výborně čte hru a je vždy včas na správném místě. Tak jako při střele Zachara, proti které zdánlivě snadně zasáhl vyrážečkou.
     
    39:46
    Chomutov hraje v plném počtu, domácí ovšem v útočném zápolení nepolevují. Teď je ale místo vlastní nepřesnosti zastavil ofsajd – buly ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Šestnáctizápasová domácí neporazitelnost Bílých Tygrů je v ohrožení. Liberečtí ztrácí proti Chomutovu po čtyřiceti minutách hry dva góly. Modrobílí jsou chvílemi v útočné fázi bezzubí, Piráty navíc drží skvělý gólman Lukeš.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:51
    Kotouč drží pod svoji lapačkou gólman Hosnedl, jehož z úhlu prověřil Aleš Macháček. Jeho střela ale neměla nebezpečné parametry, útočník však alespoň vybojoval útočné pásmo.
     
    41:37
    Hierman míří za katr, provinil se držením a Bílí Tygři stojí před další výzvou jménem přesilovka. Dnes se jim však při této variantě absolutně nedaří.
     
    43:15
    Běhulův pokus se mezi tři tyče nevešel, černá pryž už je zase na opačné straně hřiště. Liberec se teď nemůže prodrat zpět před brankáře Pirátů.
     
    43:45
    Chomutov je kompletní, Liberec ale pokračoval v aktivní hře a Radek Šír měl na své holi kontaktní trefu. Jenže z nadějné pozice před brankovištěm selhal. Svůj projektil totiž namířil těsně vedle.
     
    45:04
    Početní převaha pro Chomutov, menší trest za hákování vyfasoval domácí zadák Babec.
     
    47:01
    Toman a po něm Strunz přidělali v samém závěru přesilovky domácím obráncům práci. Nadějnou šanci měl druhý jmenovaný, ale jeho bekhend ze spodní části kruhu si cestu do sítě nenašel.
     
    48:20
    Solenský už mířil na střídačku, volným pukem ale nemohl pohrdnout. Z křídla ihned pálil, avšak pouze do hole clonícího beka. Lukeš čekal na zákrok marně.
     
    48:47
    Další trest, tentokrát pro chomutovskou stranu. Menší trest vyfasoval Dimitrov – držení.
     
    49:56
    Kačírek hraje výborný zápas, dnes už poněkolikáté nebezpečně prověřil Lukeše. Jeho rána zleva rozhodně měla gólové parametry, ale brankář jí reflexivním zákrokem vyrazil nad.
     
    50:07
    Přesilovka domácích končí předčasně. Sviták to přehnal s důrazem u hrazení a pravice sudího ihned vylétla do vzduchu. Útočník si odpyká trest za hákování.
     
    51:23
    Liberecká šance v oslabení znovu končí neúspěchem. Důvod? Další skvělý zákrok Lukeše a ledabylé zakončení Krále, který ujížděl zcela sám na gólmana. Zkoušel zasunout puk mezi jeho betony, jenže neúspěšně.
     
    52:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Lukeš sedm minut před koncem základní hrací doby přeci jen podruhé kapituluje a závěr utkání se mění v drama. Husovu přihrávku proměnil v přesnou trefu SAMUEL SOLENSKÝ, jenž z vrcholu kruhu mířil nad gólmanovu vyrážečku. Asistence: Jakub Husa – 2:3.
     
    53:48
    Bílí Tygří mají skvělou příležitost k vyrovnání. Hierman jde na trestnou lavici za pád pod nohy, chomutovská obrana musí znovu vyhlásit stav nejvyššího ohrožení.
     
    55:21
    Domácí sice drží útočnou zónu, avšak nejsou nebezpeční. Kotouč putuje z jedné čepel na druhou, ale střelecké pokusy míří mimo. Puk duní jen o hrazení.
     
    55:50
    Piráti hrají v plném počtu, jsou ovšem pod tlakem. Liberec přidal, Tygři jsou teď jednoznačně aktivnější a snaží se pálit z každé pozice. Pozorný Lukeš má znovu napilno.
     
    57:23
    Oddechový čas pro Bílé Tygry a další nedovolený zákrok Pirátů. Toman odpočívá za hákování. Domácí vyhráli buly v útočné třetině, Hosnedl ale zatím zůstává v brance.
     
    57:50
    Královu nabídku od hrazení se snažil tečovat Pilař. A nakonec puk také zasáhl, ten ale orazítkoval jen Lukešovu hruď. Hra je přerušena.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby. Královu střelu zastavil Lukešův beton, hosté se krátce poté osvobodili posílají na led čerstvé síly.
     
    59:08
    Kotouč je znovu za brankou Hosnedla, odkud ho zpět do ofenzivní zóny zavezl Husa. Jeho přihrávka na spoluhráče však byla nepřesná a Chomutov šetří další vteřiny.
     
    59:27
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosnedl sotva opustil svoji klec a Chomutov riskantní tah protivníka potrestal. FRANTIŠEK WÁGNER se neukvapil, počkal na nejvhodnější příležitost a kotouč poslal do opuštěné branky. Asistence: Petr Macháček – 2:4.
     
    60:00
    Konec zápasu. (19:09:44)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 1. Kačírek (Gecko), 53. Solenský (Husa) – 2. Toman (Kašpar), 10. A. Macháček (Wágner, P. Macháček), 25. Hierman (Polák), 60. Wágner (P. Macháček)


    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Stezka) – Běhula, Klinger, Tržický, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Hylena, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko, Solenský, Zachar, Kačírek, Chlum, Pilař.
    Piráti Chomutov: Lukeš (Danylec) – Dvořák, Páleník, Hlaváček, Hierman, D. Novák, Kozák – Polák, Lyszczarczyk, A. Macháček, Kašpar, Adámek, Dimitrov, P. Macháček, Rohla, Toman, Wágner, Strunz.

    Rozhodčí: Hrubý – Bosák, Grundler.
    bahis siteleri