Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:1 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 1:2 (po pr.) | Riga – Doněck 7:3 (kon.)
Záhřeb – Lev 2:5 (kon.)
konec
Dinamo Riga
7:3 (1:1, 3:2, 3:0)
HC Donbass Doněck
Pondělí 10.03.2014, 18:30 • Arena Riga • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:03
    V závěru se bude ještě jednou vylučovat. Za hru vysokou holí putuje na trestnou Mejja.
     
    45:22
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak tohle už začíná zavánět debaklem. LAURIS DŽERINS využil volného prostoru k najetí do útočné třetiny, konkrétně mezi kruhy, kde vystřelil z forhendu a zavěsil svůj střelecký pokus přesně nad nataženou lapačku slovenského muže v masce. Asistence: Kristaps Sotnieks, Roberts Bukarts.
     
    43:44
    Riga právě vstřelila branku!
    Aréna bouří, jelikož se ani Laco příliš neohrál a již inkasuje. A opět domácí rozehráli akci zpoza branky, kde zůstávají naprosto nehlídání. Niživijs totiž poslal kotouč k mezikruží, kam si sjížděl KRISTAPS SOTNIEKS, který z první vypálil a kus černé pryže poslal pod levý horní růžek kam se Laco natahoval naprosto marně. Asistence: Alexandr Niživijs, Marcel Hossa.
     
    40:49
    A i hosté dnes mění své brankaře. Místo Leightona nastoupí slovenský gólman Laco.
     
    40:49
    Riga právě vstřelila branku!
    A hned ze začátku třetí periody utíká Dinamo soupeři na rozdíl dvou gólů. Hossa poslal od zadního mantinelu přihrávku k mezikruží. Tam si sjel ANDRIS DŽERINS, jenž napřáhl až ke stropu a dělovkou poslal kus černé pryže k nepokryté levé tyči. Asistence: Marcel Hossa, Alexandr Niživijs.
     
    38:44
    Riga právě vstřelila branku!
    A svůj tlak přetavuje domácí tým ve vedoucí gól. MARCEL HOSSA podobně jako v předchozí akci obkroužil nikým nehlídán svatyni, najel si před brankoviště, kde vyslal tažný projektil, kterým nedal Leightonovi šanci. Asistence: Alexandr Niživijs.
     
    36:10
    Riga právě vstřelila branku!
    Dvojnásobnou početní výhodu sice Lotyši nevyužili, ale záhy se prosazují proti plné síle soupeře. GINTS MEJJA kroužil s kotoučem za hostující brankou, kterou poté objel a se vším důrazem dokázal před Leightonem vypálil a puk usměrnil ke vzdálenější tyči nad beton gólmana. Bez asistence.
     
    33:42
    Jenže Szczechura podrazil při svém počínání protihráče a taktéž on si odpočine na trestné lavice.
     
    33:02
    Tak tohle už je neuvěřitelné. Další hostující hráč míří na trestnou. Fedotěnko se totiž provinil hrubostí.
     
    32:46
    Piganovič ale také zahákoval soupeře a hosty tak čeká hodně dlouhé oslabení ve třech.
     
    32:17
    Opět se vylučuje. Za hákování poputuje na lavici hanby Wirtanen.
     
    28:53
    Piganovič podrazil soupeře a putuje na trestnou. Početní výhoda pro Dinamo.
     
    28:13
    A domácí střídají brankaře. Místo Tellqvista nastoupí na led český gólman Jakub Sedláček.
     
    28:13
    Doněck právě vstřelil branku!
    Na ledě se nám z toho začíná stávat střelnice. LUKÁŠ KAŠPAR dostal krásný pas za obranu domácích a nikým nehlídán si to zamířil vstříc brance. Tellqvista sice nepřestřelil, avšak puk přes domácího gólmana přelétl a skončil za jeho zády. Asistence: Clay Wilson.
     
    26:34
    Riga právě vstřelila branku!
    No ale stačí jedna útočná akce domácích a je opět vyrovnáno. Od modré čáry totiž napřáhl MARIS BICEVKIS a propálil vše, co mu stalo v cestě. Leighton měl zakrytý výhled a na jeho ránu neviděl, tudíž nedokázal včas zakročit. Asistence: Mat Robinson.
     
    24:10
    Doněck právě vstřelil branku!
    Ukrajinský tým svůj nápor využívá a jde opět do vedení. Jakucenja našel od mantinelu v mezikruží najetého JEVGENIJE DADONOVA,, který se dokázal prosadit poměrně s velkým štěstím k levé tyči. Asistence: Ruslan Fedotěnko.
     
    16:16
    Riga právě vstřelila branku!
    Za svůj urputný boj v obranném pásmu soupeře jsou ale domácí odměněni vyrovnáním. Od modré čáry vypálil Bukarts a před bránou clonil MARCEL HOSSA, který ránu svého spoluhráče tečoval přesně nad vyrážečku Leightona. Asistence: Roberts Bukarts, Sandis Ozolins.
     
    12:18
    Doněck si zahraje také svou první početní výhodu. Za podražení putuje na trestnou Meija.
     
    09:24
    Bude se poprvé vylučovat. Za hákování putuje na trestnou Wilson. Přesilovka pro Dinamo.
     
    07:32
    Nebezpečný průnik Donbassu zakončoval z mezikruží Wirtanen. Ten tvrdě vypálil, ale Tellqvist zasáhl včas svou lapačkou.
     
    03:58
    Doněck právě vstřelil branku!
    Hosté jdou na začátku utkání do vedení. Ozolins ztratil ve svém obranném pásmu puk a soupeř jel do přečíslení, ve kterém našel Fedotěnko najetého MAXIMA JAKUCENJU, jenž bekhendovou střelou našel mezírku mezi betony domácího brankaře. Asistence: Ruslan Fedotěnko.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 17. Hossa (Bukarts, Ozolins), 27. Bicekvic (Robinson), 37. Meija, 39. Hossa (Niživijs), 41. Džerins (Hossa, Niživijs), 44. Sotnieks (Niživijs, Hossa), 46. Džerins (Sotnieks, Bukats) – 4. Jakucenja (Fedotěnko), 25. Dadonov (Jakucenja), 29. Kašpar (Wilson)


    Dinamo Riga: Tellqvist ( 29. Sedláček) – Ozolins (C), J. Redlihs, Robinson, Pujacs, K. Redlihs, Sotnieks – Bukarts, Szczechura, DarzinŠ – Niživijs, Džerins, Hossa – Meija, Bičevskis, Upitis – Skvorcovs, Begovs, Cipulis.
    HC Donbass Doněck: Leigthon (49. Laco) – Piganovič, Kolář, Wilson, Podhradský, Razin, Bartulis, Silnickij, Ščegolkov – Kiskinen, Wirtanen, Laine – Jakucenja (C), Fedotěnko, Dadonov – Kagarlickij, Varlamov, Kašpar – Torjanik, Beluchin, Zacharov.

    Rozhodčí: Kulakov, Sojn – Raming, Misjur
    bahis siteleri