Česko - Čína 5:11 (kon.) | Skotsko - Česko 6:4 (kon.)
Česko - Německo 5:8 (kon.)
konec
Česko - Německo

5:8

(0:3, 0:0, 0:1, 0:1, 4:0, 0:0, 1:0, 0:1, 0:1, 0:1)

Pondělí 17.03.2014, 23:30 • Saint John, New Brunswick, Kanada • Curling - MS žen
     
    Tímto se s vámi loučím. Curlingové onlajny pokračují i zítra a odpolední zápas s Koreou tak můžete sledovat s námi. Dobrou noc. (02:38:27)
     
    Průběžná tabulka po konci pondělního programu:

    1. Švýcarsko (5/0)
    2. Kanada (4/1)
    2. Švédsko (4/1)
    4. Korea (3/2)
    4. Rusko (3/2)
    4. USA (3/2)
    4. Čína (3/2)
    8. Skotsko (2/3)
    9. Lotyšsko (1/4)
    9. Dánsko (1/4)
    9. Německo (1/4)
    12. Česko (0/5)
     
    Jak to vypadalo po sedmém endu nadějně, když české hráčky dotáhly pětibodovou ztrátu, tak se závěr nevyvedl. V posledních třech endech měly Češky dvakrát výhodu posledního kamene, ale všechny tři skončily bodem pro Německo. Tým kolem kapitánky Lehmannové se raduje z prvního vítězství na mistrovství světa. Naopak Anna Kubešková se svým týmem si na své vítězství musí i nadále počkat. Nejbližší možnost bude již ve 13:30 proti reprezentantkám Korejské republiky.
     
    Utkání právě skončilo.
     
    10
    Nepodařilo se. I desátý end přináší bod Německa při české výhodě.
     
    I třetí souběžně hrané utkání již skončilo. Čína zužitkovala výhodu posledního kamene v závěrečném endu k zisku potřebného bodu a vítězí nad Skotskem 8:7.
     
    10
    Výhoda posledního kamene sice zůstala českému týmu, ale situace je velmi složitá. Na vítězství je potřeba zahrát minimálně trojku, dva body stačí na extra end, ve kterém by měly výhodu posledního kamene Němky. Cokoliv horšího znamená vítězství Německa.
     
    9
    To se nemělo stát. Němky se vzchopily a donutily české hráčky k chybám. Výsledkem je jeden bod pro Německo a zvýšení náskoku na 7:5. Nyní to bude velmi těžké.
     
    Hraje se tak již pouze jedno další střetnutí, kde stále sledujeme obrovské drama. Skotky hrají po devíti endech s Číňankami 7:7, když se dokázaly vrátit do zápasu dvěma body právě v devátém endu. Výhodu posledního kamene v desátém endu má na své straně Čína.
     
    Druhé utkání večerního programu je u konce. Švýcarky nedopustily překvapení a hladce přehrály Dánsko 7:3. Dánky za stavu 7:2 získaly v 8. endu při své výhodě pouze bod a poté zápas vzdaly. Švýcarky bez porážky vedou skupinu, naopak vítěz duelu Česko – Německo se na Dánky dotáhne.
     
    9
    Do devátého endu půjdou s výhodou posledního kamene české hráčky. V případě, že by se v tomto endu nenaskytla šance jít do vedení, tj. získat minimálně 2 body, budou se Česky snažit odehrát end bez jakýchkoliv kamenů v kruzích a udržet si výhodu do desátého endu.
     
    8
    Němky svoji výhodu proměňují pouze v zisk jediného bodu a pro Češky se rýsuje solidní šance vyhrát tento zápas!
     
    8
    Výhoda posledního kamene je však v 8. endu i nadále na straně německého týmu.
     
    7
    Výborně! Sedmý end odehrály Češky ještě lépe a připisují si při německé výhodě bod! Je vyrovnáno a psychická výhoda je nyní rozhodně na straně českých děvčat.
     
    První zápas je u konce! Kanaďanky přidaly v 6. endu 3 body, což bylo na Američanky moc a vzdaly. Duel týmů z čela tabulky měl nečekaně jednoznačný průběh. Konečný výsledek USA – Kanada 3:9.
     
    6
    Dobrá obrana českých děvčat nedala Němkám příležitost k výraznějšímu zvýšení náskoku. Lehmannová tak dohrála 6. end tak, aby skončil 0:0 a podržela si výhodu posledního kamene i nadále.
     
    6
    Do šestého endu půjdou Němky poprvé v zápase s výhodou posledního kamene.
     
    Jak vypadají v polovině další hrané zápasy?
    Kanaďanky odehrály skvělý 4. end, kdy si připsaly 4 body a i přes okamžité snížení Američanek vedou v hitu večerního programu 6:3.
    Skotky a Číňanky spolu svádí vyrovnanou bitvu, v každém endu se bodovalo a skóre je zatím 4:4.
    Švýcarky zatím potvrzují roli favorita v zápase s Dánkami, od počátku vedou a vždy ihned odpovídají na dánské snížení. Stav 4:2.
     
    5
    To však již neplatí! České družstvo zabralo, odehrálo v pátém endu skvělou partii a skórovalo hned čtyřmi kameny! Z hrozícího debaklu je rázem těsný zápas. Na krátkou přestávku se jde za stavu 4:5.

    Libor Štěpán

    bahis siteleri