Vlašim – Kladno 2:3 (kon.) | Letohrad – Karviná 5:1 (kon.) | Třinec – Jihlava 4:2 (kon.)
Hr. Králové – Pardubice 1:2 (po s.s.) | Most – Kert Park Praha 4:5 (2:3 po s.s.) | Plzeň – Ústí n/L 2:5 (kon.)
konec
HBC Enviform Třinec
4:2 (1:2, 0:0, 3:0)
SK Jihlava
Sobota 22.03.2014, 15:00 • Hřiště u 1. ZŠ, U Splavu, Třinec • CROSSDOCK Extraliga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny hokejbalové příznivce u dalšího kola FORD Credit extraligy mužů. Čeká nás duel týmu HBC Enviform Třinec s SK TOPTRANS Jihlava.
     
    Na úvod si oba celky ve stručnosti přiblížíme. Začneme hosty – SK TOPTRANS Jihlava. Jihlavští se v současnosti nacházejí na posledním postupovém místě do play-off, jsou tedy 8. se skóre 53:43. Leckdo by řekl, že se o své místo budou muset klepat, ovšem na devátý Třinec, s nímž změří síly, mají pohodlný náskok 13 bodů. Na jaře prokazují hosté dobrou formu. V úvodním utkání hraném v první březnový den porazili na domácí půdě Ústí nad Labem 5:2, následovala výhra 4:3 po samostatných stříleních v Letohradě, potom ovšem přišlo domácí klopýtnutí s Kladnem. Jihlavští v čele s Ondřejem Jobákem, Petrem Danekm a Radimem Smutným nepojedou do Třince pod žádným tlakem, ale určitě by rádi domů vezli všechny tři body.
     
    Domácí, HBC Enviform Třinec si před sezónou dávali za cíl postup do play-off. Na svého soupeře s Jihlavy, a tím i na postupová místa, ztrácejí již zmiňovaných 13 bodů čímž se šance rozplývají, pokud vezmeme v potaz, že do konce základní části zbývá odehrát 4 utkání. Třinečtí mají aktuálně 16 bodů se skóre 36:62. Třinečtí již ukázali, že v domácím prostředí umí podat zodpovědný výkon, důkazem budiž úvodní jarní výhra s Mostem po samostatných stříleních. Tento zápas a i ten následující na půdě Hradce Králové byl však kontumován (0:5). Třinci tak nejspíš nezbývá než se ctí dohrát základní část a chystat se na play-out. Parta kolem Reného Tomise, Martina Římana a Róberta Drábika určitě nebude chtít dát svou kůži lacino a Jihlavu s podporou domácích fanoušků porazit.
     
    Ještě doplním, že poslední měření sil 19. 10. 2013 dopadlo lépe pro domácí Jihlavu, který vyhrála 5:3. Jak dopadne jarní utkání těchto dvou tabulkových sousedů? Sledujte online přenos.
     
    Jihlavský útočník Štěpán Brázda se před utkáním nechal slyšet takto:„My díky zaváhání Třince a následné kontumaci zápasu s Mostem máme jistotu play off, takže se v posledních zápasech můžeme v klidu soustředit na snahu získat co nejvíce bodů a posunout se tak do vyšších pater tabulky. První šance bude právě v Třinci. Ten ale určitě bude chtít ztracené body získat zpět. Jako vždy se dá očekávat tvrdý souboj s řadou vyloučení a rozhodovat tak nejspíš bude hra v oslabení respektive v přesilovkách.“
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Enviform Třinec: Gabriel (Smolka) – Konvička, Turoň, Mišun, Filípek, Liboska, Samek, Podešva, Szmidt – Toman, Tomic, Szotkowski – M. Říman, Zvejška, D. Říman – Drábik, Cieslar, Barnošák – Daneček, Coldman

    SK TOPTRANS Jihlava: Humlíček (Ježek) – Šmíd, Homola, Brázda, Dlabaja – Javorka, Danko, Deveri – Fiala, Smutný, Jobák – Kučera

    Rozhodčí: Škrobák, Škrobák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:41
    Jihlava právě vstřelila branku!
    A máme tady úvodní branku utkání. Javorka našel před brankou volného PETRA DANKA, který střelou mezi betony otevírá skóre dnešního utkání. Asistence: Jaroslav Javorka.
     
    02:25
    Humlíček si na svoje konto připsal několik úspěšných zákroků.
     
    04:35
    Humlíček si nyní připsal na své konto pár úspěšných zákroků. Vynikají tvrdou střelu na hostujícího brankáře vyslal Toman, ale Humlíček chytá.
     
    05:44
    Třinec se pokouší o vyrovnávací branku, ale zatím všechny pokusy kryje dnes skvělý Humlíček.
     
    07:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme tady vyrovnávací branku utkání. Liboska dokázal sklepnou míček ze vzduchu a poté ho poslal na modrou čáru, kde byl MARTIN SAMEK a ten tvrdou střelou prostřelil vše co mu stálo v cestě.. Asistence: Rudolf Liboska.
     
    08:21
    Tomica se pokouší rozjet nějakou útočnou akci, ale zatím se mu to příliš nedaří.
     
    08:34
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Máme tady další branku. Jihlava moc dlouho nečekala a už je zase ve vedení. Smutný perfektně přečetl rozehrávku Tomise a ihned se zmocnil míčku. Nečekal a ihned přihrával na ONDŘEJE JOBÁKA, který prostřelil Gabriela – 1:2. Asistence: Roman Smutný.
     
    10:15
    Gabriel měl nyní plné ruce práce a nakonec to zvládl. Danko vyzkoušel takové menší nahození a nakonec domácí brankář chytá pěkným akrobatickým zákrokem.
     
    10:25
    Třinec se drží stále před hostujícím brankář a má velký tlak. Nyní to zkusili Goldmann a Konvička, ale bohužel byli neúspěšní.
     
    12:50
    Hra se nám pomalu uklidnila, ale stále jsou lepším celkem domácí, kteří se pokoušejí o vyrovnání.
     
    14:10
    Ještě před koncem třetiny jsme viděli velkou šanci domácích. Pail si s míček vyběhl mezi kruhy a z krásné pozice jen těsně minul Humlíčkovu branku.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina a výsledková tabule nám ukazuje výsledek 1:2. Domácí jsou sice lepším celkem, ale Jihlavu drží stále vynikající Humlíček. Uvidíme co nám přinese druhá třetina.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:50
    Hra se odehrává spíše ve středním pásmu.
     
    16:23
    Ve druhé třetině se oba týmy bojují o založení nějaké akce, ani jeden tým nechce udělat chybu.
     
    17:01
    Hra je opravdu neustále přerušovaná. Oba brankáři všechny střely či nahození ihned kryjí do svých lapaček.
     
    17:47
    A máme tady první vyloučení a to na straně hostů. Na dvě minuty za sekání odchází Jihlavský hráč Javorka.
     
    19:47
    Hosté v plném počtu. Jihlava zvládla oslabení bez problému a to hlavně díky skvělému Humlíčkovi, který si během oslabení na svůj účet připsal hned několik úspěšných zákroků.
     
    20:20
    Opět to byl Smutný, který se objevil tváři v tvář Gabrielovi. Jihlavský útočník se dostal až do mezikruží, odkud vyslal tvrdou střelu, ale jeho ránu vykryl domácí brankář.
     
    20:39
    Smutný musí být dnes smutný, protože nyní se mu naskytla další velká šance. Po chybě jednoho z domácích hráčů sebral míček a řítil se zcela osamocen proti Gabrielovi, ale domácí útočník nedokázal ani vystřelit, jelikož mu Gabriel zvládl svojí hokejkou míček vypíchnout.
     
    23:55
    Javorka (JIH) dostává dvě minuty za držení.
     
    26:22
    Smutný se mohl dostat do velké šance v oslabení, ale jelikož byl faulován, tak si domácí zahrají přesilovou hru.
     
    26:24
    Podešva (TRI) dostává dvě minuty za sekání.
     
    27:54
    Jobák se dokázal výborně uvolnit a dokonce se protáhl až za Gabriela a poté zakončoval. Hosté už slavili branku, ale domácí brankář perfektním a pohotovým zákrokem ještě míček stačil včas zachytit.
     
    29:57
    Ještě před koncem druhé třetiny mohl Třinec vyrovnat. Říman se dostal do ideální pozice, ale jelikož mu míček utekl, tak nakonec vystřelil z ostrého úhlu. Tuto střela také zlikvidoval Humlíček.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina a skóre se nám nezměnilo. Co nám nabídne třetí třetina? Sledujte náš on-line přenos.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    31:11
    Podešva se dostal až před Humlíčka, ale jeho bekhendová střela skončila v lapačce hostujícího brankáře.
     
    33:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme tady vyrovnávací branku. Třinečtí opět srovnávají skóre. Turoň nahodil kotouč před brankoviště, kde statečně a důrazně bojovali Tomis a Goldman. Nakonec míšek posunuli na volného RÓBERTA DRÁBIKA, který už jen zasunul míček za brankovou čáru. Asistence: René Tomis a David Goldmann.
     
    33:28
    Tak teď měli hosté velké štěstí, protože Cieslarova dorážka zacinkala o tyč.
     
    33:38
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Samek dostává dvě minuty za hrubost.
     
    35:50
    Samek ihned po návratu z trestné lavice se dostal do hry a vysloužil si faul.
     
    35:51
    Danko (JIH) dostává dvě minuty za podražení.
     
    37:40
    Třinečtí bojují a stále se drží před Humlíčkem, který má plné ruce práce, ale hosté se osvobozují. Domácí měli velký tlak, ale bohužel v něm nedokázali trefit branku.
     
    38:17
    Javorka spolu s Dankem se dostali do přečíslení dva na jednoho, ale Gabriel skvělým zákrok jejich akci přerušil.
     
    39:17
    Fila se dostal k míčku ihned po buly, ale jeho střela švihem skončila těsně nad brankou.
     
    39:52
    Brázda (JIH) dostává dvě minuty za hákování.
     
    40:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné domácí využívají přesilovou hru a otáčejí hru ve svůj prospěch. Barnošák zavezl míček po straně do útočného pásma, následně jej nahodil před bránu, kde jej za Humlíčka pohotově doklepl ALEŠ TOMAN.
    Asistence: Dominik Barnošák
     
    40:54
    Třinečtí se radovali z gólu, ale bohužel se míček zastavil v brankovišti mezi betony Humlíčka.
     
    42:02
    Domácí už jen kontrolují hru a přihrávají si v útočné třetině.
     
    43:25
    Gabriel nyní podržel svůj tým. Smutný se opět ocitl sám před brankářem, ale jeho střela byla chycena perfektní zákrokem domácího brankáře.
     
    43:45
    Oddechový čas pro hosty.
     
    43:45
    Hosté se rozhodli pro Power play. Humlíček zůstává na střídačce.
     
    44:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Konvička ve středním pásmu poslal míček na Cieslara a ten už mohl vystřelit, ale nakonec přihrál ještě na MARTINA ŘÍMANA, který bez problému trefuje odkrytou branku.. Asistence: Patrik Cieslar a Martin Konvička.
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání je tedy za námi a radovat se mohou domácí, kteří se po zasloužené výhře 4:2 zasadili o to, že všechny tři body zůstanou po dnešku v Třinci. Vítězství se ovšem nerodilo snadno. Jihlavští měli skvělý vstup do utkání a už ve 2. minutě šli do vedení zásluhou Danka. O vyrovnání na 1:1 se postaral Samek, ovšem tento stav netrval dlouho, jelikož hned minutu poté vrátil hostům vedení Jobák. V průběhu druhé a třetí třetiny již však byli domácí lepším týmem a zaslouženě vývoj utkání otočili brankami Drábika a Tomana. Výhru pak zpečetil několik vteřin před koncem trefou do prázdné brány Martin Říman. V tabulce se toho příliš nezmění, Třinec zůstává devátý, Jihlava osmá. To je ode mne pro dnešní den vše a budu se těšit u dalších online přenosů z nejvyšší české hokejbalové soutěže na počtenou. (17:17:14)

    Jiří Mravec


    Hledáme zpravodaje pro tým HBC Enviform Třinec. Pište na info@onlajny.com. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 8. Samek (Liboska), 34. Drábik (Tomis, Goldmann), 41. Toman (Barnošák), 45. Říman (Cieslar, Konvička) – 2. Danko (Javorka), 9. Jobák (Smutný, Brázda)


    HBC Enviform Třinec: Gabriel (Smolka) – Konvička, Turoň, Mišun, Filipek, Liboska, Samek, Podešva, Simajchl – Toman, Tomis, Szotkowski – M. Říman, Zvejška, D. Říman – Drábik, Cieslar, Barnošák – Daneček, Goldman
    SK Jihlava: Humlíček (Ježek) – Šmíd, Homola, Brázda, Dlabaja – Javorka, Danko, Deveri – Fiala, Smutný, Jobák – Kučera

    Rozhodčí: Škrobák, Škrobák

    Diváci: 97
    bahis siteleri