Česko U18 – Finsko U18 4:3 (1:0 po s.n.) | Švédsko U18 – Maďarsko U18 5:1 (kon.) | USA U18 – Rusko U18 6:1 (kon.)
Kanada U18 – Japonsko U18 7:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 23.03.2014, 16:40 • KAJOT ARENA - Brno • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:56
    Machovský už se chystal jít z brány, ale musel se vrátit, protože se na něj chystal zaútočit Němec. Stihl to.
     
    58:28
    Oddechový čas pro hostujícího kouče Milana Razýma. Machovský zatím zůstává v kleci.
     
    54:26
    Slalom speciál předvedl obránce Tomáš Slovák, jehož kličkovaná skončila až u připraveného Čiliaka, který mu do střely přiložil svůj beton.
     
    53:01
    Dnešní utkání sleduje 7200 diváků – vyprodáno.
     
    50:40
    Němcova obrovská šance nekončí v síti. Kometa si přeci jen v samotném závěru přesilovky vytvořila dvě dobré šance, ale neuspěl ani autor první dnenší trefy a poté nepostřelil Machovského bombou Jozef Kováčik.
     
    49:17
    Devět vteřin bude hrát Kometa přesilovku 5/3.
     
    49:17
    Další faul hostů ukazuje rozhodčí Robin Šír z Ostravy. Na trestnou putuje obránce Mozík.
     
    47:26
    Radek Duda v "péči" brněnského publika a také rozhodčích, kteří jej vykazují na trestnou lavici za sekání.
     
    43:24
    Další komplikace pro Brno, Jan Hanzlík vyloučen za podražení. Plzeň může pokračovat v útočném snažení.
     
    40:48
    Kratěna měl na hokejce vyrovnání. Domácí čtveřice je přímo v kalamitním stavu. Nejprve střílel do boční sítě Kratěna, aby o pár chvil později nedokázal uklidit touš do Čiliakovy brány Martin Straka. Opět chyběl jen kousek, ale slovenský branář chytá životní mač. To jsou věci co dnes tento mág a kouzelník Plzni pochytal.
     
    39:35
    A bude hrát v oslabení, útočného faulu se dopustil právě Hynek Zohorna, který srazil k zemi Dudu. Plzeňský bouřlivák si od publika schytal pár ostřejšího výrazů, ale to není v Brně nic nového. Místní publikum ho má tradičně ve velké "oblibě".
     
    39:00
    Už se hraje poslední minuta první třetiny a v další šanci Pivko se Zohornou. Prvně jmenovaný nechal puk za bránou a Hynek se snažil procpat kus černé gumy do Machovské klece. Ten však zůstal před brankovou čárou. Kometě se nepodařilo proměnit další ze sérii velkých tutovek.
     
    36:37
    Kometa udělala pořádný průvan v plzeňské třetině a zároveń si vytvořila loženku. Sám před Machovským byl Hruška, ale hostující brankář možná ani sám neví, jak dokázal zakročit. Poté byl ve střelecké pozici Čermák, puk přepadl těsně brankovou konstrukci.
     
    34:48
    Samozřejmě se hraje v pěti a Čiliak se teď vytasil dalším zákrokem do zlaté helmy. Ján Sýkora vypálil do pravé šibenice a semafor vyletěl brankáři slovenské reprezentace rychle jako šraňky na nadráží.
     
    31:11
    Navíc vybojovala přesilovku, Jan Hanzlík vyfasoval menší trest za hru vysokou holí.
     
    29:49
    Kometa je ve velkém laufu, co dokáže jedna branka udělat s výkonem týmu. Další tutovku měl na lopatě Jan Hruška, jehož rána z mezikruží putovala do klece, ale Machovský senzačně zasáhl.
     
    28:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    A pak že nepadají. VOJTĚCH NĚMEC má v této sezóně neskutečnou fazónu a čuch na góly. Nyní si před bránu najel zkušený mazák Pivko, hledal prostor před bránou, kam si najel brněnský ostrostřelec a zasunul kotouč do sítě Machovského. Brankář Plzně neměl v této třetině a vůbec v zápase tolik zasáhů, ale je to on, který poprvé v zápase inkasuje. Asistence: Libor Pivko, Hynek Zohorna.
     
    27:42
    Kometu podržel výtečným zákrokem Marek Čiliak. Před jeho bránou se z ničeho nic ocitl Martin Straka, ale puk do brněnské sítě neprocpal. Každopádně obrovská šance Plzně, která pokračuje před domácí bránu v dalších akcích.
     
    20:58
    Tomáš Svoboda si dojel odražený kotouč od mantinelu a Kometa se dostává do tlaku. Po jeho střele končí puk těsně vedle. Posléze si puk vzal Káňa a jeho prudkou ránu málem tečoval Němec. Ten stejný hráč poté našel poskakující puk u Machovského levé tyče. Stačilo ho uklidit do sítě, těsně se to nepodařilo.
     
    16:32
    A je po přesilovce, tentokrát jde za katr brněnský Tomáš Svoboda – sekání.
     
    15:35
    Kempný si najel na pravý kruh a poslal jedovou střelu na Machovského, který fantasticky zásáhl. Obránce Komety se jen nevěřícně dívá do nebes co se mu nepovedlo proměnit.
     
    15:06
    Jiří Hanzlík vyloučen za vyhození kotouče mimo hřiště. Tak je tu první přesilovka i pro Kometu.
     
    10:32
    Dvořákova střela skončila u brněnského brankáře, poté se opět strhla menší potyčka a na trestné už sedí Kempný s Dvořákem.
     
    07:36
    Další rušivé momenty před brněnskou bránou a bude to i s faulem. Kempný vyloučen za sekání a je tu první přesilovka pro Plzeň. Poté tam byl ještě lehčí šarvátka v podání Holec – Káňa, vše se obešlo bez dalších trestných minut.
     
    06:38
    Obrovská šance tentokrát pro Kometu, Leoš Čermák projevil velké zkušenosti, v klidu a pohodě podržel kotouč, najel si před Machovského, ale v jeho těsné blízkosti trefuje jen jeho výstroj.
     
    04:07
    Obrovská šance Plzně a v ní Radek Duda, který využil zmatků v brněnské obraně a stačil se v klíčový moment přesunout k levé tyči. Jednoznačně svůj tým podržel, to byla šance jako hrom. Dudovi chyběl kousek.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 29. V. Němec (Pivko, H. Zohorna)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Jan Hanzlík, Miller, Kempný, Kováčik, Kuboš, Dlapa, Žižka – Hruška, Čermák (C), Pivko – Káňa, V. Němec, T. Svoboda – T. Vondráček, Koreis, J. Svoboda – H. Zohorna, Raška, Burian – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Seman, Jiří Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Moravčík, Mozík, Boháč – Pletka, Straka (C), Duda – J. Sýkora, Vlasák, Kratěna – Schleiss, Kašpařík, Indrák – Holec, Lev, Dvořák – Pitule. Trenér: Milan Razým.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina (Hlinice), Robin Šír (Ostrava) – Stanislav Barvíř, Petr Blümel (oba Pardubice).

    Diváci: 7200 (vyprodáno)
    bahis siteleri