Waalwijk – Ajax 0:2 (kon.) | Twente – Den Haag 1:1 (kon.) | GA Eagles – Breda 2:1 (kon.)
Utrecht – Cambuur 1:0 (kon.) | Heracles – Feyenoord 1:2 (kon.)
konec
FC Utrecht
1:0 (0:0)
SC Cambuur Leeuwarden
Středa 02.04.2014, 18:45 • Stadion Galgenwaard, Utrecht • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Utrecht čeká ve středu večer důležitý souboj o záchranu, v němž se střetne s o dvě příčky výše postaveným Cambuurem. Duelem nizozemské Eredivisie Vás z Stadion Galgenwaard provede komentátor Tomáš Reiner.
     
    Utrecht
     
    Utrecht vyhrál pouze jeden z posledních pěti zápasů a nutně potřebuje zabrat. Domácí se sice nacházejí na čtrnáctém místě ligové tabulky, jenže od sestupového pásma ho dělí pouhé dva body. Do konce zbývá jen 5 kol a každý bod může mít cenu zlata.
     
    Cambuur
     
    Hostující Cambuur stejně jako Utrecht ve třech z posledních pěti ligových zápasů pouze remizoval, jenže v dalších dvou duelech dokázal zvítězit a aktuálně se nachází se ziskem pětatřiceti bodů na jedenáctém místě tabulky Eredivisie.
     
    Sestavy
     
    Úvodní sestavy:

    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel, Delpierre, Heerings, Bulthuis – Sarota, Martensson, Oar – Mulenga, Toornstra, De Ridder.
    Náhradníci: van der Gun, Markiet, Diemers, Agudelo, Dorda, Fernando Quesada, Verhoeven.
    Trenér: Jan Wouters.

    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Droste, Leeuwin, van der Laan, Bijker – Bakker, El Makrini, Ritzmaier – Lukoki, Barto, Manu.
    Náhradníci: Pereira, van Moorsel, Hemmen, Dijkstra, Ogbeche, Zeinstra, Schepers.
    Trenér: Henk de Jong.

    Rozhodčí: Björn Kuipers. Asistenti: S. van Roekel, E. Zeinstra. Čtvrtý rozhodčí: M. van den Kerkhof.
     
    Týmové novinky
     
    Domácí Utrecht se dnes musí obejít bez zraněného Ayouba, kterého trápí poraněné koleno, stejně jako Janssena, zatímco Duplan je mimo hru kvůli fraktuře. Hostující Cambuur má na seznamu zraněných dva hráče. Mimo hru jsou de Graaf (kotník) a Feldballe (koleno).
     
    Těsně před výkopem
     
    Hráči obou celků už jsou připraveni v tunelu Stadion Galgenwaard, ze kterého právě nastupují na hrací plochu. Zápas mezi Utrechtem a Cambuurem, který bude řídit hlavní rozhodčí Björn Kuipers, bude moci za pár okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Björn Kuipers dal pokyn k rozehrání zápasu, jehož výkop obstarali hráči Cambuuru.
     
    1
    Heerings dojel ve středu hřiště tvrdým skluzem Ritzmaiera, po němž hosté zahrozili dlouhým nákopem do šestnáctky, k zakončení se ale žádný z hráčů Cambuuru nedostal.
     
    2
    Mulenga se mohl řítit po přihrávce za obranu sám na brankáře Nienhuise, vzrušení ale bylo zbytečné, pomezní rozhodčí totiž odmával ofsajd.
     
    3
    Mulenga dostal dobrou přihrávku doprava a z úhlu se pokusil pravačkou ohrozit bránu Cambuuru, jeho následná střela ale skončila nad břevnem.
     
    4
    Domácí jsou v úvodu zápasu nebezpečnější a dobrým výkonem se zatím prezentuje Mulenga. Uvidíme, zda se dnes útočník Utrechtu dočká nějakého gólu.
     
    5
    Utrecht rozehrál první rohový kop zápasu, ten byl ale odvrácen, a do protiútoku mohli vyrazit hráči v modrém. Následný útok Cambuuru ovšem nic nepřinesl.
     
    6
    Mulenga se natahoval na přední tyči na centr svého spoluhráče z levé strany, do zakončení se ale nedostal a brankář Nienhuis mohl zůstat v klidu.
     
    7
    De Ridder se nechtěl nechat zahanbit a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, s níž si Nienhuis hravě poradil a připsal si první úspěšný zákrok.
     
    8
    Utrecht nastoupil do dnešního zápasu v červenobílých dresech a zatím je o poznání aktivnější, než v modrém hrající hráči Cambuuru.
     
    9
    Cambuur se přitom v tabulce nachází výše než Utrecht. Domácím patří aktuálně 14. místo, zatímco Cambuur je o dvě příčky výše a má o tři body více.
     
    10
    Barto se ocitl v šestnáctce Utrechtu ve velmi dobré šanci, jenže mu na levé straně nevyšlo zpracování a u míče byl jako první brankář Ruiter!
     
    11
    No vida. Nechybělo mnoho a Cambuur mohl z ničeho nic udeřit. Barto se však do zakončení bohužel pro hosty nedostal.
     
    12
    Nizozemská Eredivisie patří mezi ligové soutěže, které každé kolo nabízejí velký počet gólů. Mezi úplný TOP Evropy však ještě stále nepatří.
     
    13
    Barto upadl po souboji s jedním z obránců v pokutovém území Utrechtu, penalta se ale nepískala a hlavní rozhodčí Björn Kuipers nechal ve hře pokračovat.
     
    14
    Cambuur se pokusil zahrozit po pravém křídle a do šestnáctky Utrechtu poslal z pravé strany nebezpečný přízemní centr, po kterém šel Ruiter raději na zem, aby ho vyrazil do bezpečí.
     
    15
    Hosté vzápětí vybojovali svůj první rohový kop v zápase.
     
    16
    V pokutovém území číhalo hned několik hráčů v modrém, ani jeden se však do zakončení nedostal a domácí Utrecht si mohl oddechnout.
     
    17
    Hosté se rozhodli pro dlouhý nákop vpřed, který skončil pouze u připraveného brankáře Ruitera.
     
    18
    Bulthuis si dal u vlastního rohového kopu pozor, udržel soupeře na zádech a poté míč podél postranní čáry odkopl do bezpečí. Skvělá práce.
     
    19
    Sarota chtěl Mulengovi oplatit přihrávku, jeho narážečka do šestnáctky ale postrádala přesnost a z útoku Utrechtu nic nebylo.
     
    20
    Mulenga byl faulován na útočné polovině a hráči Utrechtu budou mít k dispozici první standardní situaci.
     
    21
    Domácí fanoušci to v hledišti pěkně roztleskali, následná střela kapitána Toornstra ale zamířila k jejich zklamání nad.
     
    22
    Na druhé straně měli k dispozici standardní situaci hráči Cambuuru a následný centr téměř z poloviny hřiště skončil pouze v náruči pozorného Ruitera.
     
    23
    Mulenga se snažil po dlouhém autovém vhazování vymodlit penatlu, se svým počínáním ale neuspěl. Vzápětí však přišel faul, po kterém budou domácí zahrávat volný přímý kop z 29 metrů.
     
    23
    Žlutou kartu dostává El Makrini (SC Cambuur Leeuwarden).
     
    24
    Kapitán Toornstra to vzal na sebe a jeho následná střela z volného přímého kopu jen těsně míjela břevno. To byl velmi dobrý pokus!
     
    25
    Toornstra se snažil míč zatočit technickou střelou do levého horního rohu, což se mu při předchozí střela až zase tolik nepovedlo, přesto z toho ale bylo obrovské nebezpečí a jeho pokus těsně minul horní tyč.
     
    26
    Cambuur se vydal na polovinu soupeře, kde jeho rozvíjející se akci zastavil útočný faul Barta.
     
    26
    Mulenga dostal dobrou přihrávku a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střelou, kterou Nienhuis skvělým zákrokem dokázal vyrazit na rohový kop a zabránil tomu, aby míč z jeho kopačky zamířil ke vzdálenější tyči!
     
    27
    Domácí rozehráli rohový kop a po sraženém centru Martenssona z pravé strany měli k dispozici další. Ani v jednom případě se však do zakončení nedostali.
     
    28
    Cambuur se nezatěžoval nějakou kombinační akci a nakopl míč dopředu, kde ho ze vzduchu v pohodě stáhl nikým neatakovaný brankář Ruiter.
     
    29
    Kapitán Utrechtu Toornstra se ocitl v další dobré šanci, když se na hranicí malého pokutového území dostal po přízemním centru z pravé strany do zakončení, jeho následná střela z pozice na přední tyči ale byla sražena mimo!
     
    30
    Utrecht obstaral rohový kop, který na vzdálenější tyči ukryl v náručí pozorný Nienhuis.
     
    31
    Domácí rozehráli rohový kop nakrátko a Sarota napřáhl zpoza šestnáctky k povedené tvrdé střele, která ve vzduchu ještě nepříjemně zaplavala, a brankář Nienhuis měl co dělat, aby ji vyrazil na rohový kop!
     
    32
    ROHOVÉ KOPY: Utrecht 6 Cambuur 1
     
    33
    Utrecht si během posledních minut vytvořil velké množství šancí, na vynikajícího brankáře Nienhuise však domácí zatím vyzrát nedokázali.
     
    34
    Domácí se rozhodli pro útok po levém křídle, ten však tentokrát nic nepřinesl a Cambuur mohl vhazovat.
     
    35
    Na opačné straně zahrozili hosté, když do šestnáctky Utrechtu posílali z pravého křídla nebezpečný centr, domácí ale zvládli nebezpečí uhasit a míč odvrátili do bezpečí.
     
    36
    Toornstra nepříjemně dojel Mana a hosté měli k dispozici standardní situaci.
     
    37
    Hráči v modrém posílali do šestnáctky Utrechtu další dlouhý nákop, do zakončení se ovšem stejně jako v předchozích případech nedostali.
     
    38
    Končí 38. minuta. Utrecht hraje na domácím stadionu v závěru prvního poločasu s Cambuurem bez branek 0:0.
     
    39
    Na nedostatek šancí si zatím ztěžovat nemůžeme. Utrecht jich měl k dispozici hned několik, ale míč za záda skvěle chytajícího Nienhuise zatím propasírovat nedokázal.
     
    40
    V dresu Utrechtu je velmi nebezpečný kapitán Toornstra a útočník Mulenga.
     
    40
    Cambuur přešel na polovinu soupeře a poté mu byl odpískán útočný faul.
     
    41
    Utrecht se pokusil rozjet pohlednou kombinaci, kterou zastavil milimetrový ofsajd, který neunikl zraku pomezního rozhodčího.
     
    42
    Do šestnáctky Cambuuru přiletěl z pravé strany velmi nebezpečný přízemní centr, který se snažili usměrnit na bránu De Ridder a Mulenga, ani jeden z domácích hráčů se ale k zakončení těsně nedostal.
     
    43
    To byla velmi nebezpečná situace, hosté z ni však vyšli bez úhony.
     
    44
    Van der Laan pohlídal na pravém křídle na zádech dotírajícího De Riddera a dobrým obranným zákrokem překazil útok Utrechtu.
     
    45
    Barto uvolnil na levém křídle El Makriniho, jehož následný přízemní centr byl odvrácen a v prvním poločase se už nic nestane.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Utrecht měl během prvního poločasu jasně na vrh, nebezpečně pálili několikrát Toornstra s Mulengou, ani v jednom případě ale na skvělého brankáře Nienhuise vyzrát nedokázali. Na opačné straně měl dobrou šanci Barto, tomu ale v pokutovém území nevyšlo zpracování a u míče byl jako první brankář Ruiter. Skóre po prvním poločase. Utrecht 0 Cambuur 0.
     
    Domácí Utrecht si vytvořil během prvního poločasu hned několik dobrý gólových příležitostí, vždy si ale vylámal zuby na brankáři Nienhuisovi, který přiváděl jeho hráče k šílenství. Dokáže se Utrecht prosadit nebo brankář Nienhuis udrží čisté konto? To se dozvíme po skončení druhého poločasu, který začne za pár okamžiků.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hráči Utrechtu rozehráli druhý poločas, ve kterém se budu snažit prolomit bezbrankové skóre.
     
    46
    Martijn van der Laan si málem vstřelil v úvodu druhého poločasu vlastní gól! Domácí hráči se dostali na pravém křídle k centru, který se snažil odvrátit obránce van der Laan, jenže míč nešťastně usměrnil na vlastní bránu a jeho odkop se následně odrazil od břevna zpět do hry.
     
    47
    Kdyby si van der Laan vstřelil vlastní gól, tak by si brankář Nienhuis mohl vytrhat všechny vlasy na hlavě, protože v prvním poločase předvedl několik fantastických zákroků, které by vyšly vniveč.
     
    48
    Naštěstí pro Cambuur se tak nestalo a brankář Nienhuis si paruku pořizovat nemusí.
     
    49
    Elvis Manu zkusil své střelecké štěstí, jeho střela zpoza šestnáctky ovšem zamířila nad.
     
    50
    Bartoooo! Útočník Cambuuru dostal nádhernou kolmou přihrávku za obranu, poté udělal kličku vybíhajícímu Ruiterovi, po které mohl míč uklidit do prázdné brány, jenže jeho následná přízemní střela rozvlnila pouze boční síť.
     
    51
    Co teď Barto zahodil to je neuvěřitelné. Cambuur mohl jít z ničeho nic do vedení. Nestalo se tak.
     
    52
    Cambuur předchozí šance povzbudila a vzápětí se dostal ke křižné střele zpoza šestnáctky, ta však zamířila stejně jako předchozí pokus mimo.
     
    53
    Duel mezi Utrechtem a Cambuurem nabízí velmi atraktivní podívanou a já jsem rád, že u toho můžu společně s Vámi být.
     
    54
    Lukokiho centr z pravého křídla byl sražen a hosté měli k dispozici rohový kop, který byl na vzdálenější tyči odvrácen.
     
    55
    Hráči Cambuuru tentokrát zvolili útok po levém křídle, k ničemu se však nedostali a domácí navíc mohli vhazovat.
     
    56
    Útok Utrechtu zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. O ofsajdu se ocitl Mulenga.
     
    56
    Utrecht právě vstřelil branku!
    JACOB MULENGA posílá Utrecht do vedení!! De Ridder ve středu hřiště nejspíš zahrál při zpracování rukou, ta se ale nepískala, a Mulenga se mohl řítit po jeho přihrávce sám na bránu, což také udělal a mezi nohama prostřelil bezmocného Nienhuise.
     
    57
    Domácí fanoušci jsou ve varu. Ještě, aby ne. Jejich miláčci vedou nad Cambuurem po gólu Mulengy 1:0.
     
    58
    Hosté se pokusili odpovědět ze standardní situace, která byla sražena na rohový kop.
     
    59
    Hráči Cambuuru se po obstarání rohového kopu k ničemu nedostali a Utrecht mohl naopak přejít do rychlého protiútoku. V šestnáctce číhal Mulenga, u centrovaného míče z pravé strany byl ale jako první brankář Nienhuis.
     
    60
    Útok Utrechtu zastavil další ofsajd, v němž se opět ocitl útočník Mulenga.
     
    61
    Jacob Mulenga hraje skvělý zápas a já bych se ho nyní nebál vyhlásit mužem zápasu. Konkurovat mu mohl akorát brankář Nienhuis, jenže právě jeho dokázal Mulenga překonat a připravit ho tak o čisté konto.
     
    62
    Hráči Cambuuru se pokusili dostat do šestnáctky Utrechtu dobrou kombinační akcí, ta ale postrádala přesnou finální přihrávku a Ruiter mohl v klidu rozehrát.
     
    63
    Hostující trenér Cambuuru přichystal dvojité střídání.
     
    64
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Bakker, přichází Ogbeche.
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Barto, přichází Hemmen.
     
    65
    Utrecht zvolil tentokrát místo kombinační akce dlouhý nákop vpřed, se kterým neuspěl.
     
    66
    Na hřišti se strhla menší potyčka poté, co se hostující Bijker dopustil zbytečně ostrého faulu.
     
    67
    Lucas Bijker vidí za svůj zbytečný zákrok červenou kartu a musí předčasně odejít do útrob Stadion Galgenwaard.
     
    68
    Nyní už to budou mít hosté hodně těžké, aby se zápasem dokázali něco udělat.
     
    69
    Cambuur okamžitě zareagoval střídáním. Do hry se chystá s číslem 5 Pereira.
     
    70
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Lukoki, přichází Pereira.
     
    71
    Cambuur využil všechna tři střídání a navíc bude dohrávat zbytek zápasu o desíti. Jediné, co ještě hostujícímu trenérovi chybí je, aby se některý z jeho hráčů nyní zranil.
     
    72
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Mulenga, přichází van der Gun.
     
    73
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází De Ridder, přichází Agudelo.
     
    73
    Jeden z hostujících hráčů Cambuuru se dostal na zadní tyči k pohotové střele, brankář Ruiter si s ní ale dokázal poradit!
     
    74
    Van der Gun mohl po dlouhém pasu za obranu zahrozit, do zakončení se ale nedostal a vybojoval alespoň rohový kop.
     
    75
    Střídající Juan Agudelo mohl definitivně rozhodnout! Agudelo se dostal na levé straně pokutového území k nebezpečné přízemní střele, která skončila po jemné teči těsně vedle vzdálenější tyče Nienhuisovy brány.
     
    76
    Domácí vzápětí mohli rozehrát rohový kop, po kterém jim byl odpískán útočný faul.
     
    77
    ROHOVÉ KOPY: Utrecht 8 Cambuur 4
     
    78
    Ve středu hřiště došlo k nepříjemnému střetu, po kterém se skáceli k zemi oba hráči. Vypadá to však, že budou v pořádku.
     
    79
    Ritzmaier napřáhl k povedené střele zpoza šestnáctky, která těsně míjela pravou tyč Ruiterovy brány!
     
    79
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Bulthuis, přichází Dorda.
     
    80
    Oba týmy využily všechna tři střídání a zbytek zápasu by už nemělo nic přerušit, pokud tedy nedojde k nějakému nepříjemnému zranění.
     
    81
    Pokud dnes Utrecht dotáhne zápas do vítězného konce, tak bude mít na svém kontě stejný počet bodů jako Cambuur – 35.
     
    82
    Mnohem důležitější však pro domácí je, že se zásluhou tohoto vítězství mohou přiblížit k záchraně.
     
    83
    Utrecht přešel do útoku a jeho následný centr z pravé strany byl na zadní tyči odvrácen na autové vhazování, po jehož rozehrání se domácí k ničemu nedostali.
     
    84
    Útok Utrechtu zastavil ofsajd.
     
    85
    Žlutou kartu dostává van der Laan (SC Cambuur Leeuwarden).
     
    86
    Oar zastavil skvělým obranným zákrokem rozehrávku hostů a vzápětí vybojoval pro svůj tým autové vhazování.
     
    87
    Cambuur se mohl v závěru zápasu pokusit vyrovnat, jeden z hostujících hráčů se ale v šestnáctce neodhodlal ke střele.
     
    88
    Hráči Cambuuru měli k dispozici rohový kop, stejně jako v předchozích případech, se ale k ničemu nedostali.
     
    89
    Sarota předvedl u postranní čáry ostrý faul, za který uviděl žlutou kartu.
     
    90
    ŽLUTÉ KARTY: Utrecht 1 Cambuur 2
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+1
    Pokud jsem tedy dobře rozuměl. Holandština není zrovna jednoduchý jazyk, i když se trochu podobá němčině.
     
    90+2
    Pro holandský jazyk je typické chrochtání, které velmi ztěžuje srozumitelnost. Nyní už se ale raději věnujme zbytku zápasu.
     
    90+3
    Hosté se ještě zmohli na jedno zakončení, to však bylo nepřesné a Ruiter mohl v klidu vykopávat.
     
    90+3
    Frustrovaný Leeuwin se dopustil na své útočné polovině faulu a v dnešním zápase se už zřejmě nic nestane.
     
    90+4
    Tak přece jen ještě jedno autové vhazování pro Utrecht. To už je ale opravdu to poslední, co se v dnešním zápase stane.
     
    Konec zápasu.
     
    Utrecht dokázal na domácích hřišti udolat Cambuur a v boji o záchranu si připisuje důležité tři body. Domácí byli jasně lepší a Cambuur neutrpěl debakl jen díky fantastickým zákrokům Nienhuise, který se zejména v prvním poločase několikrát vyznamenal. Ve druhém poločase ale nestačil na střelu Jacoba Mulengy, který se stal hrdinou Utrechtu a vystřelil mu vítězství. Utkání trochu pošpinila červená karta, kterou uviděl po zbytečném zákroku Bijker. Konečný výsledek. Utrecht 1 Cambuur 0.
     
    Zápas mezi Utrechtem a Cambuurem sice nabídl jediný gól, o který se postarali domácí, sledovali jsme však velmi atraktivní duel bohatý na šance, s tímto konstatováním se s Vámi pro tuto chvíli loučí komentátor Tomáš Reiner. (20:40:36)

    Tomáš Reiner

    Branky: 56. Mulenga

    Karty:   89. Sarota (UTR) – 23. Makrini (CMU), 85. Laan (CMU)   67. Bijker (CMU)


    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel, Delpierre, Heerings, Bulthuis (79. Dorda) – Sarota, Martensson, Oar – Mulenga (72. van der Gun), Toornstra, De Ridder (73. Agudelo).
    Náhradníci: van der Gun, Markiet, Diemers, Agudelo, Dorda, Fernando Quesada, Verhoeven.

    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Droste, Leeuwin, van der Laan, Bijker – Bakker (64. Ogbeche), El Makrini, Ritzmaier – Lukoki (70. Pereira), Barto (64. Hemmen), Manu.
    Náhradníci: Pereira, van Moorsel, Hemmen, Dijkstra, Ogbeche, Zeinstra, Schepers.

    Rozhodčí: Björn Kuipers. Asistenti: S. van Roekel, E. Zeinstra. Čtvrtý rozhodčí: M. van den Kerkhof

    Diváci: 17531
    bahis siteleri