Japonsko - Česká republika (*03:00) | Česko - Dánsko 8:7 (kon.)
Rusko - Česko 6:10 (kon.)
konec
Česko - Dánsko

8:7

(2:0, 0:2, 0:0, 2:0, 0:2, 2:0, 0:1, 1:0, 0:2, 1:0)

Čtvrtek 03.04.2014, 08:00 • The Capital Indoor Stadium, Peking • Curling - MS mužů
     
    Pro tuto chvíli se loučím a přeji hezký zbytek dne. (11:23:28)
     
    Zápas s Ruskem i zbývající program základní skupiny začne v 13:00 a my se vám jej pokusíme nabídnout v podrobném přenosu.
     
    Tak jsem zapnul v hlavě rychlou kalkulačku – Češi neskončí na MS hůř jak sedmí! To je skvělý výsledek, ale... Pokud Švýcaři a Čína vyhrají poslední zápasy (Čína hraje se Švédy) a tým Jiřího Snítila porazí Rusy, tak se posune brněnský celek na šesté místo!
     
    A než se zmiňovaný zápas dohraje, průběžná tabulka bez započtení tohoto duelu:

    Aktuální tabulka

    1. Norsko (10/1)
    2. Kanada (8/3)
    3. Japonsko (7/4)
    4. Čína (6/4)
    4. Švédsko (6/4)
    4. Švýcarsko (6/4)
    7. Česko (5/5)

    8. Německo (4/6)
    9. Skotsko (3/7)
    9. USA (3/7)
    11. Rusko (2/9)
    12. Dánsko (2/9)
     
    Takže, vítězí i Norsko 7:6, pojďme tedy započítat výsledek do tabulky...
     
    A Švýcaři s Norskem nám to natahují, za stavu 6:6 se bude hrát extra end.
     
    A vítězí i Kanada nad Skotskem, čímž si Kanaďané pojistili pozici v play-off.
     
    V asijském derby je hotov, Čína vítězí 6:4.
     
    Ostatní zápasy ještě finišují, tak si počkejme na jejich dohrání, ať víme, co to udělá s tabulkou.
     
    V souběžně hraném utkání se do zápasu s Čínou Japonci sice vrátili, ale nyní po 9. endu je stav 6:4 pro Čínu , která má navíc poslední end rozehrána lépe.
     
    Jiří Snítil zakončil zápas přesným draw na střed kruhů a český tým, nutno dodat po zásluze, poráží Dány!
     
    Utkání právě skončilo.
     
    10
    A ten stylově završil dnešní fantastický svůj výkon! Je to doma! Český tým vítězí v obrovském dramatu 8:7!
     
    10
    Jak jsem předpověděl, Stjerne Hansen staví kámen do středu kruhů. Teď je vše na Jiřím Snítilovi.
     
    10
    A Češi ho buď vyrazit a nebo zahrát kámen ještě lepší.
     
    10
    Bez starostí, Jiří Snítil zahrává takeout a svůj kámen také dostává ze hry. Takže scénář je před posledními odhozy přesně daný – Dánové musí zahrát káme tak, aby byl v kruzích nejlepší, což nyní nemají.
     
    10
    Staví hodně předsazený guard.
     
    10
    Poslední čtyři kameny utkání, nastupuje Rasmus Stjerne Hansen.
     
    10
    Frederiksen staví další kámen do kruhů, ale i ten Martin Snítil vyhazuje ven!
     
    10
    A Martin Snítil zahrává double takeout a čistí kruhy od dánského "plevelu"!
     
    10
    Bareš zahrává takeout guardu, bohužel český kámen před kruhy ale zůstal. Frederiksen okamžitě skládá další draw do kruhů.
     
    10
    Dupont staví další guard, Dánové mají odhozeny 4 kameny.
     
    10
    Bareš dle očekávání, vyhazuje oba guardy ze hry.
     
    10
    Dupont umísťuje svůj kámen za guardy.
     
    10
    Máme odhozy čtyři kameny, takže dva dánské guardy před kruhy, v kruzích jeden český kámen.
     
    9
    Po 9. endu: Česko – Dánsko 7:7

    Výhoda posledního kamene v 10. endu: Česko.
     
    9
    Dánský skip pozici zvládl a máme před posledním endem vyrovnáno. Tak, kluci, teď za to vemte a urvěte to, vždyť máte i výhodu posledního kamene!
     
    9
    Jenže Jiří Snítil za to opět bere se vší parádou, wohohooooo! Double takeout a dva dánské kameny jsou ze hry, Stjerne Hansen tak opravdu bude dohazovat "jen" na dvojku, za tohoto vývoje endu opravdu jen dvojka!
     
    9
    Dle očekávání zahrává Stjerne Hansen takeout kamene Jiřího Snítila a teď českému kapitánovi nezávidím. V kruzích stále velmi složitá situace a bude velká dřina umožnit Dánům maximálně dvojku.
     
    9
    A odbočím k asijskému derby, Japonci snížili v osmém endu zápasu s Čínou na rozdíl jediného bodu, prohrávají nyní již 4:5.
     
    9
    Pokus Jiřího Snítila o double takeout, tedy nejspíš tak český kapitán zamýšlel, nevyšel sice optimálně, ale jeden z dánských kamenů je přesto ze hry a místo něj v kruzích zůstává český.
     
    9
    Frederiksen odhazuje dobře umístěný kámen, zase v kruzích tedy tři dánské kameny na bodovaných místech. A do hry vstupují skipové jednotlivých týmů.
     
    9
    Mírné zjednodušení situace, Martin Snítil zahrál úspěšný double takeout, kterým vyřadil ze hry jeden dánský kámen z kruhů a dánský guard. Pojďme na tomhle ještě založit úspěšnou obranu, kluci!
     
    9
    A dánské kameny se začínají v kruzích hromadit, už je na čase, aby český tým zahrál nějaký precizní a důležitý kámen, který by situaci zlomil.
     
    9
    A bohužel ani Martin Snítil nemá v tomto endu zatím pevnou ruku, tak to se nám to začíná rýsovat všelijak, jen ne dobře.
     
    9
    A co hůř, Jakub Bareš svůj zamýšlený takeout nezahrál dobře, trefil jen český kámen před kruhy a dánské tak zůstaly nezasaženy! No, český tým se v tomto endu musí začít zamýšlet nad tím, jak z rýsující se složité situace ven.
     
    9
    Jindřichu Kitzbergerovi se rozehra devátého endu příliš nepovedla, nicméně – nyní mají Dánové v kruzích dva své kameny, oba na druhém mezikruží, a oba lepší než jediný český kámen v kruzích.
     
    8
    Ostatní průběžné stavy:
    Skotsko – Kanada 4:4 po 7. endu
    Norsko – Švýcarsko 5:3 po 7. endu
    Japonsko – Čína 2:5 po 7. endu

    Zvláště vedení Číny nad Japonskem nám moc do karet nehraje. Zvláště, když jsme s čínským týmem těsně prohráli v průběhu turnaje 5:6.
     
    8
    Statistiky úspěšnosti odhozů

    Fourth: Jiří SNÍTIL – 100 %
    Third: Martin SNÍTIL – 88 %
    Second: Jakub BAREŠ – 81 %
    Lead: Jindřich KITZBERGER – 88 %

    Dánsko
    Fourth: Rasmus STJERNE HANSEN – 81 %
    Third: Johnny FREDRIKSEN – 88 %
    Second: Oliver DUPONT – 72 %
    Lead: Troels HARRY – 88 %
     
    8
    Po 8. endu: Česko – Dánsko 7:5

    Výhoda posledního kamene v 9. endu: Dánsko
     
    8
    Jenže Jiří Snítil dnes v pozici malého curlingového boha. Naprosto suverénní dohoz na střed kruhů a český tým vede 7:5 po 8. endu.
     
    8
    Hansen i tento český kámen vyráží a v kruzích pět dánských kamenů, Jiřímu Snítilovi nezbývá než dohodit do kruhů a bodovat. Situace není jednoduchá, ale určitě není ani nereálná. Na druhou stranu, nějaká fatální chyba by byla velmi draze vykoupena!
     
    8
    To výkon Jiřího Snítila, který poslal do kruhů povedený draw, ani výš již nemůže jít, od začátku zápasu jej statistici utkání hodnotí na všech odhozech maximální úspěšností, z tohoto hlediska se dá říci, že je jeho výkon dokonalý. Na druhou stranu statistici těžko posoudí, zda byl odhoz kamene opravdu proveden s přesným úmyslem.
     
    8
    Jenže Hansen prožil jednu z těch světlejších chvilek v utkání a tuto úlohu zvládl, znovu v kruzích jen žluto, český kámen pak zcela na vnějším mezikruží. Hansen se protrápil hlavně úvodem zápasu, pak šel jeho výkon ale nahoru a evidentně má stále stoupající tendenci.
     
    8
    A Snítil to ví a hraje výborný kámen, tzv. freeze, který postavil na těsno před nejlepší dánský kámen, a to do osy, takže jej vyrazit půjde jen hodně těžce.
     
    8
    Ale Fredriksen tento end zvládl velmi dobře, zahrává double takeout a situace nyní se zdá být v kruzích katastrofální, čtyři dánské kameny a žádný český. Neklesat ale na mysli, stále je prostor k tomu uhrát v tomto endu minimálně jedničku.
     
    8
    A přesně to také Martin Snítil zahrál.
     
    8
    Fredriksen umístil svůj kámen do středových kruhů na pozici aktuálně nejlepšího kamene, nicméně tento kámen není za žádným guardem nebo jiným kamenem schován, takže lze na něj hrát přímý takeout.
     
    8
    Jsme v polovině endu, odhazovat nyní budou Fredriksen a Martin Snítil.
     
    8
    Český tým má nyní našlápnuto k dalšímu většímu bodovému zisku, v kruzích má dva kameny, oba jsou lepší než dánské dva, co jsou také v kruzích. A navíc je hodně složité je dostat oba ze hry jedním hodem.
     
    8
    Kitzberger staví i druhý svůj kámen do kruhů, také se jej snažil skrýt za dánské kameny, což se z části povedlo.
     
    8
    Na stejné místo měl políčeno Troels Harry, jenže jeho odhoz dopadl bídně, kámen se otřel o guard a skončil samozřejmě jinde, než měl, navíc posun guardu ještě lépe skryl český kámen v kruzích.
     
    8
    Dánové staví v úvodu endu guard, za který pak Jindřich Kitzberger posílá český kámen do kruhů.
     
    7
    Po 7. endu: Česko – Dánsko 6:5

    Výhoda posledního kamene v 8. endu: Česko
     
    7
    Hansenovi se to daří, snižuje na 5:6, ale to je pro Dány za této situace málo. Na druhou stranu, český tým je po celý zápas lepším, agresivnějším a jistějším týmem, to vedení je zasloužené, byť by mělo být asi větší. O to se pokusí tým 1. CK Sem Tam Brno, který reprezentuje Českou republiku, v dalším endu.
     
    7
    A to se daří! Jiří Snítil si zachovává stoprocentní úspěšnost odhozů a staví kámen na opačný konec kruhů, než je ten první český. A Hansen teď musí hrát na dohoz do kruhů tak, aby Dánové měli nejlepší kámen a získali tu jedničku. Ovšem zároveň ztratili výhodu posledního kamene do dalšího endu.
     
    7
    V tomto směru je tedy pořeba postavit poslední český kámen tak, aby Hansen neměl, popřípadě měl hodně malou šanci vyrazit oba kameny a svůj také dostat ze hry, čímž by end skončil 0:0 a Dánové by na vícenásobný zisk mohli s výhodou posledního kamene útočit v 8. endu.
     
    7
    A pozor, Hansen sice zahrál double takeout, ale nepříliš šťastný byl jeho úder, v kruzích zůstává jen jeden český kámen, a Jiří Snítil tak bude nutit Dány k jedničce, hlavně nedopustit čistý end!
     
    7
    Fredriksen dle očekávání zahrává double takeout a dva české kameny posílá z kruhů, svůj sice roluje do strany, ale moc. V kruzích nejlepším kamenem nyní český, ten dánský zůstává hodně stranou kruhů. Na řadu jdou odhody skipů, jako první Jiří Snítil, dnes naprosto bravurní.
     
    7
    Český hráč na pozici third to však zvládla výborně, zahrál takeout kamene žluté barvy a nyní v kruzích tři červené české, jinak nic.
     
    7
    Odházeno 10 kamenů v endu, zbývá tedy šest. Těsně u středu nyní dánský kámen, v kruzích pak již jen dva další kameny, oba české. A dá se čekat, že Martin Snítil bude hrát pokus na takeout toho dánského. Situace je však o to složitější, že právě za oním dánským kamenem je jeden z českých.
     
    7
    Situace mírně pokročila, před kruhy nic, v kruzích dva kameny, vlevo z pohledu odhazujícího hráče dánský zlutý, vpravo od centreline (čára protínající dráhu po celé její délce) pak červený český kámen.
     
    7
    Pátý kámen endu a Jakub Bareš čistí kruhy, to je teď logická hra českého týmu. Dánové vzápětí Dupontem staví kámen za jediný guard před kruhy.
     
    7
    Dánové ale dnes již dvakrát dokázali dvojkou kontrovat, byť to v obou případech bylo hodně natěsno.
     
    6
    Po 6. endu: Česko – Dánsko 6:4

    Výhoda posledního kamene v 7. endu: Dánsko
     
    6
    Jiří Snítil je génius a vymyslel další dvojku! Wow! Prostě WOW! To je zápas jako řemen! A brněnský tým vede 6:4!
     
    6
    Jenže Hansen nervy neztratil, naopak zahrál nejlepší možné řešení v dané situaci! Parádní kámen, bohužel, kterým trhá Hansen české plány na větší bodový zisk a z toho nejspíše bude jen dohoz Jiřího Snítila na jedničku, pokud český skip něco zajímavého nevymyslí.
     
    6
    Dánové se snaží ubránit českému velkému bodovému zisku, ale nevím nevím, teď navíc Jiří Snítil poslal svůj předposlední kámen znovu dobře do kruhů, stále má stoprocentní statistiku úspěšnosti, to je neskutečné číslo! A jestli Hansen ztratí nervy, tak z toho může být i česká čtyřka!
     
    6
    Máme za sebou dvanáct odházených kamenů a v kruzích po takeoutu Martina Snítila jsou pouze tři české červené kameny! Tak tohle je obrovský nápor českého týmu.
     
    6
    Bareš ihned usazuje další kámen do kruhů.
     
    6
    A Dupont chybuje, jeho kámen totiž končí až za kruhy mimo hru!
     
    6
    V šestém endu po prvních odhozech je ve středu český kámen, na vrcholu kruhů pak dva dánské guardy, byť jeden z nich zasahuje mírně do kruhů.
     
    5
    Úspěšnost hráčů v polovině utkání:

    Fourth: Jiří SNÍTIL – 100 %
    Third: Martin SNÍTIL – 90 %
    Second: Jakub BAREŠ – 90 %
    Lead: Jindřich KITZBERGER – 86 %

    Fourth: Rasmus STJERNE HANSEN – 75 %
    Third: Johnny FREDRIKSEN – 85 %
    Second: Oliver DUPONT – 68 %
    Lead: Troels HARRY – 92 %
     
    5
    Po 5. endu: Česko – Dánsko 4:4

    Výhoda posledního kamene v 6. endu: Česko
     
    5
    Hansen nakonec bohužel uhrává dvojku a stav je opět vyrovnaný, v polovině zápasu nás čeká kratičká pauza.
     
    5
    Záleží, co vytasí z rukávu Hansen.
     
    5
    Poslední český kámen endu odhozen, na řadě je Hansen. Český kámen je momentálně nejlepší v kruzích, ale situace se opravdu ještě může vyvrbit jakkoliv.
     
    5
    Divočina se rozpoutala v pátém endu, kousek od samotného středu kruhů se nám hromadí kamení. V tuto chvíli je nejlepší český kámen, k němu ale hned sedá dánský.
     
    4
    Nakonec ten odhoz nemusel být tak brilantní, protože český kámen byl před posledním kamenem endu mírně lepším v kruzích, takže stačilo na onu dvojku jen dohodit.
     
    4
    A Jiří Snítil dnes hraje opravdu brilantně! A český tým znovu vede o dva kameny, tentokrát 4:2!
     
    4
    Ale naštěstí tomu tak nebude. Poslední kámen endu má na bedrech Jiří Snítil a existuje šance i na dvojku, ale to by musel hodit naprosto precizní odhoz, případná chybka by byla trestána bodovým ziskem Dánů.
     
    4
    Český a dánský tým se střídá v pokládání nejlepších kamenů do kruhů, kde se po takeoutech střídají, nicméně – Dánové mají ještě k tomu v kruzích více kamenů a pokud by se end zvrhl, tak by to mohlo skončit hodně nepříjemným bodovým ziskem soupeře.
     
    4
    Martin Snítil znovu staví kámen do kruhů.
     
    4
    Teď tam přibyl třetí český, ovšem vzápětí zahrává Fredriksen velmi, ale velmi zdařilý kámen, kterým vyhazuje oba nejlepší kameny (oba české) z kruhů.
     
    4
    Ve 4. endu je v polovině hry situace v kruzích podstatně zajímavější než v tom předchozím. Obě strany mají v kruzích po dvou kamenech.
     
    3
    Přesně tak, skóre se tedy nemění. Po 3. endu je stav 2:2 a výhoda posledního kamene zůstává na české straně.
     
    3
    A Hansen odpovídá dalším takeoutem, takže poslední kámen endu pošle Snítil nejspíš skrze kruhy za backline.
     
    3
    Jiří Snítil dle očekávání staví kámen do kruhů.
     
    3
    Hansen teď navíc zcela čistí kruhy, takže se dá čekat, že – pokud někdo nezachybuje – uvidíme čistý end.
     
    3
    Třetí end nabízí rychlou a jednoduchou hru plnou takeoutů a naopak kruhy vcelku prázdné – střídá se v nich jeden jediný kámen, postupné té či oné barvy.
     
    2
    Po 2. endu: Česko – Dánsko 2:2

    Výhoda posledního kamene ve 3. endu: Česko
     
    2
    Nakonec naskakuje Dánům dvojka, tak to ale teď zahrál Hansen s takovou porcí štěstí, že by ho mohl rozdávat.
     
    2
    A Hansen sice trefil, ale o jiný dánský kámen, který byl původně nejlepším dánským. V tuto chvíli tak nejblíže středu jeden dánský, druhý nejlepší je český kámen. Tedy nejspíš, ještě se řeší, zda je druhý nejlepší český nebo dánský kámen.
     
    2
    Pokud Hansen trefí, tak budou brát Dánové dvojku.
     
    2
    Na řadě je Hansen a poslední kámen endu.
     
    2
    I po prvních kamenech skipů má český tým v kruzích stále nejlepší kámen, Stjerne Hansen svůj první odhoz v endu nezvládl stoprocentně. A Jiří Snítil staví další guard a tarasí cestu do kruhů.
     
    2
    V druhém endu před jeho polovinou je situace v kruzích vcelku přehledná, je v nich jen jeden dánský kámen, který však teď poslal Jakub Bareš ze hry.
     
    1
    Po 1. endu: Česko – Dánsko 2:0

    Výhoda posledního kamene ve 2. endu: Dánsko.
     
    1
    A Jiří Snítil se toho ujal naprosto precizně a zodpovědně, po úvodním endu tak vede jeho tým 2:0!
     
    1
    Situace se vyvinula nakonec tak, že po výborném takeoutu Martina Snítila se po třech kamenech skipů v kruzích nachází jako nejlepší dánský kámen, a to na kraji kruhů v přední části, druhý nejlepší je však český kámen. Od Jiřího Snítila tak je potřeba zahrát takeout toho nejlepšího dánského a svůj umístit ideálně na jeho pozici nejlepšího kamene. Pak bychom brali dvojku.
     
    1
    Ovšem Fredriksen zahrál výtečný takeout, na který naštěstínavázal Martin Snítil, i tak je najednou situace příznivější pro soupeře, který má po dalším Fredriksenově kameni v kruzích hned tři kameny, Češi ani jeden.
     
    1
    Dánové hned v úvodu postavili guard, za kterým se nyní odehrává celý dosavadní děj endu. Na oťukávací čistý end to nevypadá, bodovat se nejspíš bude. Jenže zatímco oba hráči na pozici lead zahráli na 100 procent dle statistiků, tak dánský second Oliver Dupont naopak ani jedním kamenem nezískal byť procento úspěšného ohodnocení. A Češi mohou při své výhodě začít útočit na vyšší bodový zisk hned v úvodním endu.
     
    Utkání právě začalo.
     
    Ostatní zápasy tohoto kola:
    Skotsko – Kanada
    Norsko – Švýcarsko
    Japonsko – Čína

    Zajímat nás bude hlavně souboj v asijském derby, z hlediska vylepšení českého umístění bychom potřebovali, aby Japonci čínské curlery porazili.
     
    Výhodu posledního kamene v úvodním endu zápasu budou mít čeští hráči.
     
    Nás tedy nyní čeká souboj se dvěma posledními tabulky, po skončení tohoto zápasu nastoupí ve 13:00 našeho času čeští borci i proti Rusům. Pokud by český tým oba zápasy vyhrál, nemohl by skončit hůře než sedmý.
     
    Aktuální tabulka

    1. Norsko (9/1)
    2. Japonsko (7/3)
    2. Kanada (7/3)
    4. Švýcarsko (6/3)
    5. Švédsko (6/4)
    6. Čína (5/4)
    7. Česko (4/5)

    8. Německo (4/6)
    9. Skotsko (3/6)
    10. USA (3/7)
    11. Dánsko (2/8)
    11. Rusko (2/8)
     
    Sestavy:

    Česko
    Fourth: Jiří SNÍTIL (skip)
    Third: Martin SNÍTIL
    Second: Jakub BAREŠ (viceskip)
    Lead: Jindřich KITZBERGER
    Alternuje: Marek VYDRA
    Trenér: Daniel RAFAEL

    Dánsko
    Fourth: Rasmus STJERNE HANSEN (skip)
    Third: Johnny FREDRIKSEN (viceskip)
    Second: Oliver DUPONT
    Lead: Troels HARY
    Alternuje: Lars VILANDT
    Trenér: James DRYBURGH
     
    Vážení fanoušci, vítejte u sledování dalšího přenosu z MS mužů v curlingu. Český tým se ve svém, teď již to můžeme říci najisto, předposledním utkání na turnaji s Dánskem..
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:00.
    bahis siteleri