konec
Velká cena Bahrajnu

Vítěz: L. Hamilton

Neděle 06.04.2014, 17:00 • Okruh: Sáchir, Manáma, Bahrajn • Formule 1
     
    Máme za sebou hodně zajímavý závod, který bychom mohli označit jako reklamu na formuli 1! Jezdci Mercedesu svedli mezi sebou několik soubojů o vítězství, které nakonec uzmul Lewis Hamilton před Nicem Rosbergem. Stupně vítězů pak uzavřel skvělým výsledkem Sergio Pérez. Další podnik nás čeká za 14 dní, kdy je na programu Velká cena Číny. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný zbytek neděle. (18:58:49)
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Bahrajnu: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Pérez, 4. Ricciardo, 5. Hülkenberg, 6. Vettel, 7. Massa, 8. Bottas, 9. Alonso, 10. Räikkönen. Závod nedokončili Vergne, Sutil, Ericsson, Gutiérrez, Magnussen a Button.
     
    Konec závodu.
     
    57
    LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Bahrajnu! Druhý dojel Nico Rosberg a třetí Sergio Pérez.
     
    57
    Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně Bahrajnu!
     
    56
    Jenson Button nečekaně zpomalil a vypadá to, že má nějaké problémy s vozem a i on v závodě končí!
     
    55
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Pérez, 4. Ricciardo, 5. Hülkenberg, 6. Vettel, 7. Massa, 8. Bottas, 9. Alonso, 10. Räikkönen.
     
    53
    Nico Rosberg se na malou chvíli dostal před Hamiltona, jenže Brit měl lepší výjezd ze zatáčky a hned vzápětí si tak vzal vedoucí pozici zpět! To je naprostá fantazie, co se děje v Bahrajnu mezi piloty Mercedesu!
     
    52
    Nico Rosberg znovu poškádlil Lewise Hamiltona, který se zuby nehty ubránil. Další fantastický souboj mezi jezdci Mercedesu!
     
    51
    Daniel Ricciardo je při chuti a už zkoumá, kudy by předjel Nica Hülkenberga. Ovšem Vettel se zdravě naštval a chce svému týmovému kolegovi předjetí vrátit.
     
    50
    Na konci cílové rovinky si Ricciardo vyšlápl na Sebastiana Vettela a díky pěknému manévru se dostal před čtyřnásobného mistra světa.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Pérez, 4. Hülkenberg, 5. Vettel, 6. Ricciardo, 7. Massa, 8. Bottas, 9. Button, 10. Alonso.
     
    49
    Nejrychlejší kolo závodu mezitím zajel Lewis Hamilton. Od tohoto okamžiku je opět povolen systém DRS.
     
    48
    Piloti Mercedesu dostali před malou chvílí instrukci, aby raději dovezli své vozy do cíle tak, jak jsou teď. Nicméně Rosberg toto doporučení trochu ignoroval a zaútočil na svého týmového kolegu Hamiltona, který s odřenýma ušima uhájil vedoucí pozici!
     
    47
    Pastor Maldonado dostal za způsobení kolize s Gutiérrezem penalizaci deseti sekund stop and go.
     
    47
    Zpomalovací vůz je pryč a závod je restartován!
     
    46
    Safety car zamíří do boxů na konci tohoto kola!
     
    46
    Incident mezi Maldonadem a Gutiérrezem je vyšetřován sportovními komisaři.

    Michal Šandor