Tisková konference HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (kon.)
konec
Tisková konference HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Čtvrtek 10.04.2014, 13:00 • Síň slávy, ČEZ Arena Pardubice • Tiskové konference
     
    Podstatnou změnou pro pardubický tým je návrat Petr Čáslavy, který hrál téměř pět let v zahraničí. Nové smlouvy podepsali Gregorc, Kočí, Zohorna a Tybor. Naopak zahraniční angažmá zkusí Hudáček a Ďaloga. Smlouvu nemají ani Vašíček a Endál. V nadcházející sezoně budou Pardubice hrát obnovenou Ligu mistrů, kde mají garanci účasti na tři roky. (13:37:54)
     
    Oficiální část tiskové konference skončila.
     
    13:34
    Ondřej Šebek: Petr Sýkora má platnou smlouvu. Budeme s ním mluvit o uplynulé sezoně jako s každým jiným.
     
    13:32
    Zdeněk Venera: O skladbě týmu budeme ještě jednat. Chtěl bych mít hlavně kvalitního brankáře. Mám představu o silné první formaci, která bude rozhodovat a hrát klíčové momenty. Ve čtvrté laně je pak prostor pro mladé hráče, kteří přinesou dravost a důraz. Letos nám tohle trochu chybělo, mezi mladými byla malá konkurence.
     
    13:30
    Ondřej Šebek: Pravidlo o nasazování mladých hráčů bude obdobný jako v letošní sezoně. Pouze obránce Zdráhal se posune z této kategorie. V mládežnických reprezentantů máme Špačka, chceme ho zařadit do A týmu.
     
    13:29
    Ondřej Šebek: Radoslav Tybor má klauzuli o odchodu do KHL.
     
    13:28
    Ondřej Šebek: Uvědomujeme si, že musíme do Pardubic přivést kvalitní brankáře. Pokud tedy Hudáček odejde. Momentálně probíhají jednání. Návrat Růžičky je jednou z variant.
     
    13:27
    Zdeněk Venera o přípravě: Není co složitého vymýšlet. Hráči půjdou na led 28. dubna 2014. Zhruba v polovině května bychom měli vyjet na led. Do kádru zapojíme hodně mladých hráčů kvůli konkurenci.
     
    13:24
    Ondřej Šebek přiblížil program Ligy mistrů, jejíž los proběhne během mistrovství světa v Minsku. Diváci se mohou těšit minimálně na tři atraktivní domácí zápasy.
     
    13:24
    Ondřej Šebek: Jsme jedni ze čtyř klubů, které mají na tři roky garantovanou účast v hokejové Lize mistrů. Jsme jedním ze zakladatelů.
     
    13:24
    Dušan Salfický: Po rozhovorech s Hudáčkem vím, že nemá zájem o Rusko, ale chce a měl by jít do Švédska. Je to ale férový klub a říkal mi, že by se rád v Pardubicích ještě objevil. Podobné je to s Markem Ďalogou, který má také nabídky ze zahraničí. Pokud by to nevyšlo, zůstane v Pardubicích.
     
    13:21
    Ondřej Šebek: U Jiřího Vašíčka jsme neuplatnili opci na prodloužení smlouvy, s Lukášem Endálem povedeme jednání.
     
    13:20
    Ondřej Šebek: Ďaloga i Hudáček během sezony deklarovali, že budou preferovat zahraniční angažmá, což je pochopitelné. Nechceme jim bránit v jejich rozvoji. Máme od nich příslib, že pokud by se znovu vrátili do české extraligy, tak by šli do Pardubic. Zázemí a podmínky se jim tady líbily.
     
    13:20
    Ondřej Šebek: Chceme klub stabilizovat. Změn bylo hodně, chceme si z nich vzít jen to dobré. Nové smlouvy podepsali Gregorc, Kočí, Zohorna a Tybor.
     
    13:19
    Petr Čáslava je rád za návrat do Pardubic po pěti letech a těší se na novou sezonu.
     
    13:17
    Dušan Salfický: Jsem rád, že po konci kariéry mohu pokračovat s hokejem. Mým cílem je, abych z klubu vymačkal vše, co v něm je. Podle mě má na víc, než předvedl.
     
    13:16
    Ondřej Šebek představil nového sportovního manažera, kterým bude Dušan Salfický. Ten ještě v minulé sezoně odchytal 16 extraligových utkání, nyní s hokejem definitivně končí.
     
    13:15
    Václav Kočí: Měli jsme dobrý vstup do sezony, pak už to tak dobré nebylo. Nakonec jsme ale do čtvrtfinále postoupili. Je to škoda, kdybychom skončili do šestého místa, věřím, že by nám to pomohlo k lepšímu umístění.

    David Záruba

    bahis siteleri