Wigan – Arsenal 1:1 (2:4 po pen.)
po penal. (2:4)
Wigan Athletic
1:1 (0:0)
Arsenal FC
Sobota 12.04.2014, 18:07 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:07.
     
    Příjemný sobotní večer. Vítám Vás u sledování semifinále FA Cupu, ve kterém na sebe narazí Wigan Athletic a Arsenal FC. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Wigan Athletic do letošního ročníku FA Cupu naskočil ve 3. kole, kdy si poradil s týmem Milton Keynes. Ve 4. kole narazil na Crystal Palace, proti kterému zvítězil v poměru 2:1. Dalším celkem, který stál Wiganu v cestě, byl Cardiff, nad kterým hráči Wiganu Athletic zvítězili 2:1. Ve čtvrtfinále se druholigový Wigan předvedl ve výborném světle a porazil favorizovaný Manchester City, kterému nadělil dvě branky a zápas skončil výsledkem 2:1.
     
    Také Arsenal FC naskočil do FA Cupu až ve 3. kole, ve kterém svedl souboj s nenáviděným Tottenhamem, proti němuž zvítězil 2:0. V dalším kole se Arsenalu postavilo do cesty Coventry a ani si neškrtlo, zápas skončil výsledkem 4:0 ve prospěch Arsenalu. Kanonýři v osmifinále narazili na Liverpool a poradili si s ním v poměru 2:1, pak se e čtvrtfinále střetli s Evertonem a nadělili mu celkem 4 branky, utkání skončilo výsledkem 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Wigan Athletic: Carson ─ Boyce, Ramis, Crainey ─ Perch, McEachran, McArthur, Beausejour ─ McManaman, Fortune, Gomez.
    Náhradníci: Caldwell, Maloney, Espinoza, Powell, Barnett, Al Habsi, Collison.

    Arsenal FC: Fabianski ─ Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Monreal ─ Arteta, Ramsey ─ Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Podolski ─ Sanogo.
    Náhradníci: Szczesny, Giroud, Jenkinson, Gibbs, Kallstrom, Eisfeld, Akpom.

    Rozhodčí: Oliver ─ Burt, England.
     
    -6
    Dnešní utkání začne se sedmiminutovým zpožděním. Uctěna bude památka obětí při tragédii na stadionu Hillsborough, kde před 25 lety přišlo o život 96 fanoušků Liverpoolu.
     
    -2
    Hlavní sudí Oliver přivedl dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    -1
    Následuje minuta ticha, kterou uctíváme památku obětí při tragédii na stadionu Hillsborough.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Wiganu, kteří dnes hrají v pruhovaných modro-bílých dresech a v modrých trenýrkách.
     
    1
    Nicméně Wigan míč na kopačkách příliš dlouho neudržel a už se musel vracet na vlastní polovinu hřiště a čelit nebezpečnému protiútoku. V obrovské šanci se ocitl Oxlade-Chamberlain, který se dostal do vápna, kam obdržel přihrávku, ale nevyšel mu krok, a tak se ke střele nedostal. Pozorný Carson okamžitě zareagoval a míč uklidil do své náruče.
     
    2
    Hráči Arsenalu zvolili tradiční červené dresy a bílé trenýrky.
     
    4
    Teď jsou u balonu fotbalisté Wiganu, kteří kombinují na soupeřově polovině, ale Arsenal rozehrávku aktivně napadá.
     
    5
    Arsenal měl už druhou šanci na gól, ale opět ji proměnit nedokázal. Na pravém křídle nastartoval své rychlé nohy Oxlade-Chamberlain, a stihl tak těžkou přihrávku. Poté poslal míč před brankáře, kam si naběhl Sanogo, který se ocitl ve výborné pozici, ale svoji šanci neproměnil. Carson si připsal výtečný zákrok a zneškodnil stoprocentní gól.
     
    7
    Do šance se dostával Fortune, ale Fabianski mu střelu nedovolil.
     
    11
    Hráči Arsenalu jsou v úvodních minutách aktivnější, ale prozatím gól nezaznamenali. Wigan se snaží a aktivně se brání. Také nesmíme zapomenout, že v 5. minutě si Carson připsal výtečný zákrok, díky kterému drží čisté konto.
     
    13
    Wigan se s míčem dostal na soupeřovu polovinu, ale jeho cesta skončila u pravé postranní čáry. Autového vhazování se zmocní Arsenal.
     
    14
    Arsenal se s míčem dostal na soupeřovu polovinu, ale nedovoleně byl zastaven Podolski, a tak budou hráči v červeném rozehrávat.
     
    15
    Výborný náběh za obranu předvedl Oxlade-Chamberlain, který se dostal k centrovanému míči a poté se ocitl ve stoprocentní šanci, avšak v souboji jeden na jednoho neuspěl a vybojoval pouze rohový kop.
     
    15
    Arsenal ze standardní situace vůbec nic nevytěžil, a Wigan se tak ubránil bez potíží.
     
    17
    Arsenal je velmi aktivní na míči a na svého soupeře vyvíjí obrovský tlak, avšak druholigový Wigan to zvládá v pohodě, alespoň prozatím.
     
    19
    Po delší době se na soupeřovu polovinu vydal Wigan, ale hráči Arsenalu mu nic moc nedovolují.
     
    20
    Wigan je stále u míče a nyní bude zahrávat volný přímý kop. Faulem se provinil Arteta.
     
    20
    Standardní situaci si vzal na starost Gomez, který našel přihrávkou Mcmanamana, ale ten souboj s protihráčem nezvládl a o balon přišel. Rozehrávat bude Arsenal, konkrétně brankář Fabianski.
     
    23
    Wigan se s míčem pohyboval znovu na soupeřově polovině, ale ani tentokrát se k ničemu nedostal. Své protihráče připravil o míč Monreal.
     
    24
    Na vlastní polovině kombinují Vermaelen a Mertesacker. Fotbalisté Arsenalu nikam nespěchají a vyčkávají, až jejich spoluhráči obsadí nějaké zajímavé místečko.
     
    25
    Do zajímavé pozice se s míčem dostal Oxlade-Chamberlain, ale svého soupeře nijak vážně neohrozil. Situace se dala řešit i lépe.
     
    25
    Sanogo se dostal za obránce, ale soupeřovu branku neohrozil. Nicméně Arsenal bude zahrávat rohový kop.
     
    26
    U vzdálenější tyče se objevil neobsazený Sagna, který se dostal k centrovanému míči a poté vystřelil, avšak jeho pokus na vzdálenější tyč byl nepřesný, a v brance tak neskončil.
     
    27
    Nedovoleně zastavený byl Gomez, proti kterému se provinil Sagna.
     
    29
    Fotbalisté Wiganu se dostali do šance a nevypadalo to vůbec špatně. Na levém křídle se uvolnil Gomez, jenž obdržel přihrávku a poté se prezentoval zajímavou střelou, avšak jeho pokus branku těsně minul.
     
    31
    Hráči Arsenalu chybovali ve středu hřiště a Wigan podnikl okamžitý protiútok. Na pravém křídle se s míčem prohnal McManaman, ale on ani jeho spoluhráči se vstřelené branky nedočkali. Z pravé strany poslal míč před branku právě McManaman, jenž hledal své spoluhráče, ale našel pouze kopačku bránícího protihráče, který míč odkopl do bezpečí.
     
    34
    Na levém křídle obdržel přihrávku Ramsey, ale souboj s protihráčem nezvládl a útočná akce Arsenalu skončila.
     
    35
    Arsenal byl nastěhovaný před brankou Wiganu a Carson musel zůstat pozorný, avšak zasahovat nemusel. Sanogo sebral odražený míč a prudce se do něj opřel, avšak střela mu nesedla a kulatý nesmysl skončil vysoko nad brankou.
     
    37
    Podle sudího si Mertesacker pomohl nedovoleným způsobem, a tak mu odpískal faul. Rozehrávat bude Wigan Athletic.
     
    38
    Standardní situaci si vzal na starost Gomez, jenž poslal na bližší tyč nadýchaný centr, ale nikdo z jeho spoluhráčů se ke střele nedostal. Arsenal se sice ubránil, ale Wigan u míče zůstane.
     
    38
    Jako lev se do pokutového území prodral McManaman, jenž se dostal ke střele, ale pálil téměř z nulového úhlu a jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    39
    V posledních minutách sledujeme vyrovnané utkání. Wigan svoji hru výrazně vylepšil, a už není tak moc zalezlý na vlastní polovině hřiště.
     
    40
    Pro faul si došel aktivní Oxlade-Chamberlain a Arsenal dostane výhodu volného přímého kopu.
     
    41
    Standardní situaci si vzal na starost Podolski a nemyslel to vůbec špatně. Zvolil přímou střelu, která se stáčela do pravého horního rohu, ale branku minula asi o metr.
     
    41
    Arsenal podnikl útočnou akci, ale ta brzy skončila, protože jeden z hráčů si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    42
    Brankář Carson si připsal další výtečný zákrok a zabránil stoprocentnímu gólu. Sám na branku se řítil Sanogo, ale Carson proti němu vystoupil a v souboji jeden na jednoho zvítězil.
     
    44
    Další útočnou akci Arsenalu přerušil opět praporek sudího, jenž signalizoval ofsajdové postavení.
     
    45
    Na pravém křídle se uvolnil Sanogo, který obdržel přihrávku do běhu a poté chtěl míč odcentrovat do vápna, avšak protihráč mu jeho pokus zablokoval. Následuje autové vhazování ve prospěch Arsenalu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o 1 minutu.
     
    45+1
    Chvíli před koncem prvního poločasu se snažil o gól Podolski, ale štěstí mu nepřálo. Hráči Wiganu se aktivně brání a zvládli to i tentokrát.
     
    45+1
    Arsenal zahrával rohový kop, ale ke střele na branku se nedostal. Cazorla sice odcentroval míč do vápna, ale tam našel pouze bránící protihráče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Prozatím sledujeme zajímavé utkání, ve kterém jsme viděli už několik gólových příležitostí, ale ani jedna z nich šťastná nebyla. Skvělý zápas chytá Carson, který svůj tým několikrát podržel a zneškodnil jedovaté pokusy svých protihráčů. Od úvodních minut je aktivnější Arsenal, ale stav skóre je stále 0:0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:10.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli hráči Arsenalu, konkrétně to byli Cazorla a Sanogo.
     
    49
    Začátek druhého poločasu pokračuje stejným způsobem, jakým se vyvíjel poločas první. Zatím žádná změna vidět není.
     
    50
    Z levé strany vyslal střelu ke vzdálenější tyči Beausejour, ale jeho pokus gólem neskončil. Nicméně myšlenka to byla velmi zajímavá.
     
    51
    Sanogo dnes štěstí prostě nemá. Před malou chvíli obdržel parádní přihrávku do velkého vápna, ale zpracování míče nezvládl a ke střele na branku se nedostal.
     
    54
    Wigan zahrával rohový kop, ale branku z něj nevytěžil. K odraženému míči se na hranici pokutového území dostal McArthur, jenž se opřel do balonu a ze své kopačky vyslal jedovatý pokus, avšak trefil pouze bránícího protihráče.
     
    56
    Hráči Arsenalu jsou nastěhovaní před brankou soupeře, ale nějak jim to tam nechce spadnout. Šance si vytvořit dokáží, ale proměnit je už ne.
     
    59
    Wigan bude zahrávat pokutový kop!
     
    60
    Ve vápně totiž fauloval Mertesacker a sudí byl u toho.
     
    62
    Nicméně hra je přerušena, protože na zemi zůstal ležet jeden z hráčů Arsenalu a je ošetřován.
     
    63
    Zraněný Monreal nemůže pokračovat ve hře, a tak ho na trávníku nahrazuje Gibbs.
     
    63
    Wigan právě vstřelil branku!
    JORDI GÓMEZ se nemýlil a bezpečně proměnil pokutový kop. Brankář Fabianski sice vystihl směr, ale inkasované brance zabránit nedokázal.
     
    64
    Na hrací plochu se podívá Jack Collison, který ve Wiganu hostuje z West Hamu United. Hřiště opouští Josh McEachran.
     
    65
    Doufejme, že Monrealovo zranění nebude příliš vážné a brzy se uzdraví.
     
    66
    Ramsey ze své kopačky vyslal zajímavou přihrávku, které se zmocnil Podolski, ale tento hráč branku Wiganu neohrozil.
     
    67
    Sanogo se ocitl už poněkolikáté v šanci, ale opět selhal. Ramsey přihrával na bližší tyč, kde Sanogo vystřelil z první, ale branku přestřelil.
     
    68
    Zahraje si také Powell, který nahrazuje McManamana.
     
    68
    Změnu v sestavě dělá také Arsenal: ze hřiště odchází Lukas Podolski, kterého nahrazuje parťák Olivier Giroud.
     
    71
    Když sledujeme záběry na fanoušky Arsenalu, můžeme si všimnout, jak velmi jsou nervózní a v jejich tvářích převládá zklamání.
     
    72
    Útočnou akci se snažil rozjet Oxlade-Chamberlain, ale jeho spoluhráči mu příliš moc nepomohli. Balon opustil hrací plochu a rozehrávat budou fotbalisté Wiganu.
     
    73
    Cazorla se dostal s míčem do pokutového území a poté jej chtěl odcentrovat, ale to se mu nepodařilo. Následuje rohový kop ve prospěch Arsenalu, na starost si ho bere právě Cazorla.
     
    74
    Cazorla se sice prezentoval zajímavým centrem, ale nikoho ze spoluhráčů nenašel. Wigan se v pohodě ubránil, ale Arsenal se opět dostal k balonu. Překvapivou střelu vyslal asi z 25 metrů Oxlade-Chamberlain, ale Carson jeho pokus vychytal.
     
    77
    Přihrávku obdržel Gomez, ale přiblížili se k němu hned tři protihráči, kteří ho o balon připravili.
     
    77
    Arsenal na svého soupeře vyvíjí tlak, ale Wigan se brání velmi pozorně. Nicméně do konce utkání zbývá ještě spoustu času a stát se může cokoliv. Pokud chce Wigan dnešní zápas zvládnout, nesmí usnout na vavřínech.
     
    78
    Teď se musí bránit Arsenal, protože fotbalisté v pruhovaných dresech budou zahrávat standardní situaci.
     
    79
    Žlutou kartou byl potrestán Jordi Gómez, který se provinil nepříjemným faulem.
     
    80
    Za obranu si naběhl Giroud, který obdržel zajímavou přihrávku, ale gólu se nedočkal. Pozorný Carson včas vyběhl a svůj tým ubránil.
     
    81
    Arsenal byl blízko vyrovnávací brance, ale opět to neklaplo. Gibbs se skvěle uvolnil a prezentoval se výbornou hlavičkou, avšak jeho pokus gólem neskončil. Gibbs sice překonal Carsona, ale na brankové čáře zasáhl Crainey, který skvělým zákrokem zabránil stoprocentnímu gólu.
     
    82
    Arsenal právě vstřelil branku!
    PER MERTESACKER zaznamenává důležitou branku a vyrovnává na 1:1. Gibbs poslal centr ke vzdálenější tyči, kde byl právě PER MERTESACKER, jenž nastavil svoji kopačku a dopravil míč mezi tři tyče. Brankář Carson byl teď bez šance.
     
    84
    Vypadá to, že Ramis bude muset střídat. Při došlápnutí si nejspíš natáhl sval.
     
    85
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.
     
    86
    Ramis nemůže pokračovat ve hře, a tak ho na poslední minutky nahrazuje Caldwell.
     
    87
    Giroud si zpracoval míč, připravil si jej na pravačku a poté se prezentoval přízemní střelou. Nicméně Carson byl na správném místě a balon lapil do rukavic.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dlouhých 5 minut.
     
    90+2
    Důležitý obranný zákrok si připsal Gibbs, který nenechal svého protihráče odcentrovat, ale i tak musí zůstat Arsenal pozorný, protože Wigan bude zahrávat rohový kop.
     
    90+3
    Gomez odcentroval míč do pokutového území, ale Arsenal se ubránil a míč odkopl do bezpečí.
     
    90+4
    Collison přidržel Mertesackera a sudí to posoudil jako nedovolený zákrok. Následuje volný přímý kop, který bude zahrávat Arsenal.
     
    90+5
    Žlutou kartu vyfasoval James McArthur.
     
    Semifinálové utkání jde do prodloužení. Zápas skončil v základní hrací době 1:1.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    94
    Fotbalisté Arsenalu se s míčem dostali do pokutového území a ocitli se v obrovské šanci, avšak jejich pokus gólem neskončil. Sanogo z bezprostřední blízkosti soupeře nepřekonal.
     
    95
    Wigan je u balonu, ale pohybuje se s ním pouze na vlastní polovině hřiště.
     
    98
    Sanogo dnes má hodně zajímavých příležitostí, ale gólu se zatím nedočkal. Buď ho vychytá brankář nebo se prezentuje nepřesnou střelou.
     
    99
    V prvním poločase prodloužení je aktivnější Arsenal, ale není příliš důrazný, a tak je stav skóre stále 1:1.
     
    104
    U balonu je Wigan, který bude zahrávat volný přímý kop.
     
    104
    Hráči v pruhovaných dresech Arsenal neohrozili a hra se přesouvá do středu hřiště, u balonu jsou fotbalisté v červeném.
     
    První poločas prodloužení skončil.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    U míče jsou fotbalisté Arsenalu, kteří si na starost berou autové vhazování.
     
    106
    Nicméně přišla nepřesnost v rozehrávce a balonu se zmocnil Wigan.
     
    107
    Pokud i druhý poločas prodloužení skončí nerozhodným výsledkem, bude muset dojít na penaltový rozstřel.
     
    107
    Arsenal dostane výhodu standardní situace, a tak se musí Wigan bránit.
     
    108
    Cazorla odcentroval míč na bližší tyč, ale nikdo z jeho spoluhráčů se ke střele nedostal.
     
    108
    Další standardní situace ve prospěch Arsenalu a opět si ji bere na starost Cazorla.
     
    109
    Wigan se ubránil i tentokrát, a stav skóre se tak nezměnil.
     
    109
    V prodloužení příliš pohlednou hru nevidíme, hráči volí spíš dlouhé nákopy, které jim nevychází.
     
    110
    Gól na 2:1 mohl zaznamenat Collison, ale jeho pokus na bližší tyč Fabianski zneškodnil.
     
    111
    Na druhé straně se jedovatou střelou prezentoval Oxlade-Chamberlain, jenž si navedl míč na pravačku a poté zakončil, avšak jeho pokus orazítkoval pouze brankovou konstrukci.
     
    113
    Ve velkém vápně se uvolnil hlavičkující Collison, jenž si vyskočil na centrovaný míč, ale nedokázal ho dopravit mezi tři tyče.
     
    114
    Na poslední minutky se na hřiště podívá Kim Källström, naopak odchází Aaron Ramsey.
     
    116
    Arsenal chyboval v rozehrávce a Wigan vyrazil do protiútoku. Přihrávku do běhu obdržel Powell, jenž si navedl míč na levačku, ale mířil nepřesně.
     
    118
    Do malého vápna přilétl centrovaný míč, ale pozorný Carson hráče Arsenalu ke střele nepustil a balon uklidil do rukavic.
     
    120
    Druhý poločas prodloužení bude nastaven o 1 minutu.
     
    120+1
    Jean Beausejour fauloval a byl potrestán žlutou kartou.
     
    120+1
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Ani v prodloužení branka nepadla, a tak dojde na pokutové kopy.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Jako první bude zahrávat pokutový kop hráč Wiganu, konkrétně Caldwell.
     
    Fabianski vystihl směr a Caldwellův pokus chytil!
     
    Arteta se nemýlil a přesnou trefou nedal Carsonovi šanci! 0:1
     
    Fabianski chytá další pokus, tentokrát neuspěl Collison! 0:1
     
    Carson neuspěl ani tentokrát a pustil další penaltu. Za Arsenal se trefil Kallstrom. 0:2
     
    Třetí penaltu už Fabianski nezneškodnil. Beausejour se nemýlil a snížil na 1:2.
     
    Nyní je na řadě Arsenal, konkrétně Giroud.
     
    Giroud se nemýlil a Carsonovi nedal šanci! 1:3
     
    McArthur napálil míč doprostřed brány a přesnou trefou snížil na 2:3.
     
    Cazorla se zachoval jako profesionál a nechytatelnou střelou nedal Carsonovi šanci! Fotbalisté Arsenalu jdou do finále FA Cupu.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnes jsme sledovali velmi zajímavé utkání, které skončilo v základní hrací době výsledkem 1:1. Za Wigan se trefil Gómez, jenž v 63. minutě proměnil pokutový kop a poslal druholigový celek do vedení. Nicméně 8 minut před koncem řádné hrací doby vyrovnal na 1:1 Mertesacker, a dal tak Arsenalu naději na postup do finále FA Cupu. V posledních minutách se už nic nestalo, a tak šlo utkání do prodloužení. Během půl hodiny žádná branka nepadla, a tak o finalistovi FA Cupu musely rozhodnout penalty.
     
    Tam byl šťastnější Arsenal, který zvítězil 2:4 a postoupil do finále FA Cupu. Arsenalu pomohl Fabiansky, který vychytal dva pokutové kopy.
     
    Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:56:47)

    Lucie Rapantová

    Branky: 63. Gómez (pen.) – 82. Mertesacker

    Karty:   79. Gómez (WIG), 90+4. Collison (WIG), 90+5. McArthur (WIG), 120+1. Beausejour (WIG)


    Wigan Athletic: Carson ─ Boyce, Ramis (86. Caldwell), Crainey ─ Perch, McEachran (64. Collison), McArthur, Beausejour ─ McManaman (68. Powell), Fortune, Gomez.
    Náhradníci: Caldwell, Maloney, Espinoza, Powell, Barnett, Al Habsi, Collison.

    Arsenal FC: Fabianski ─ Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Monreal (63. Gibbs) ─ Arteta, Ramsey (114. Källström) ─ Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Podolski (68. Giroud) ─ Sanogo.
    Náhradníci: Szczesny, Giroud, Jenkinson, Gibbs, Kallstrom, Eisfeld, Akpom.

    Rozhodčí: Oliver ─ Burt, England
    bahis siteleri