Sparta – Slavia 3:0 (kon.) | Příbram – Liberec 3:1 (kon.) | Ostrava – Slovácko 0:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:0 (1:0)
SK Slavia Praha
Sobota 12.04.2014, 15:00 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    87
    David Lafata přispěl k dnešní pravděpodobné sparťanské výhře důležitou vedoucí brankou, na závěrečné minuty teď přepouští místo na hřišti Lukáši Julišovi.
     
    82
    Za velkého potlesku obecenstva v letenské arény dostává prostor k odpočinku Ladislav Krejčí, místo něj do hry vbíhá Tomáš Přikryl.
     
    80
    Do hry vstupuje také zmiňovaná čerstvá posila Slavie ze Švýcarska Roger Eschmann, kterému přepouští místo na hřišti Nitrianský.
     
    80
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Damien Boudjemaa, přichází Michal Smejkal.
     
    77
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané povedenou souhrou v pokutovém území udělali z hostujících zadáků přihlížející diváky a Hušbauerovu přesnou finální přihrávku gólově zakončil BOŘEK DOČKAL.
     
    72
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Lukáš Mareček.
     
    68
    Hušbauer propasíroval kolmici přes hostující obrannou formaci, za níž si naběhl Lafata, sparťanský kapitán ovšem ve skluzu nedokázal překonat brankáře Černého.
     
    67
    Hostům se povedla jedna z mála jejich útočných akcí. Dostálův přetažený centr Necid hlavou sklepl pro nabíhajícího Juhara, ten ale v zajímavé střelecké pozici nedokázal trefit sparťanskou branku.
     
    61
    Žlutou kartu vidí Marek Matějovský za zákrok na Boudjemuu.
     
    53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhá gólová radost na Letné! Sparťané rozehráli rohový kop po zemi, Dočkal přízemní přihrávkou našel na hranici pokutového území JOSEFA HUŠBAUERA, jehož tečovaná rána doletěla do slávistické sítě!
     
    46
    Slávisté do druhého poločasu vystřídali, Necid na hrací ploše nahradil Čonku. Měl by tak operovat na hrotu a Juhar jej bude podporovat z levé strany.
     
    45+1
    Krejčí dostal dlouhý pas za slávistickou obranu, přehodil vyběhnuvšího brankáře Černého, ovšem než stačil míč z výšky dopadnout zpět ke Krejčímu, byl u míče dříve Škoda, jenž jej odehrál do bezpečí.
     
    44
    Dočkal vysunul na pravé křídlo Kadeřábka, toho poslal k zemi Čonka a sudí Jílek okamžitě tasí z kapsy žlutou kartu pro Čonku.
     
    36
    Juharův projektil směřoval do středu branky, Vaclík jej ale nedokázal udržet a dorážející Nitrianský sparťanskou branku výrazně minul. Nicméně jednalo se o první vážnější ohrožení z hostující strany.
     
    29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bouře radosti na Letné! Hušbauer na levém křídle posunul míč do běhu Krejčímu a jeho centr před branku z bezprostřední blízkosti zakončil do odkryté svatyně DAVID LAFATA. Pro sparťanského kapitána se jedná už třináctou letošní ligovou branku.
     
    27
    Pohlednou fotbalovou souhru Sparty zakončoval po Kadeřábkově centru z voleje Hušbauer, zcela osamocen v pokutovém území soupeře ale nedokázal míč dobře trefit a nasměroval jej vysoko nad slávistickou branku.
     
    7
    První žlutou kartu za nedodržení předepsané vzdálenosti při rozehrávce míče soupeřem inkasuje Damien Boudjemaa.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 29. Lafata (Krejčí), 53. Hušbauer (Dočkal), 77. Dočkal (Hušbauer)

    Karty:   61. Matějovský (SPA) – 7. Boudjemaa (SLA), 44. Čonka (SLA)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:5.
    AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Nhamoinesu – Dočkal, Hušbauer, Vácha, Matějovský (72. Mareček), Krejčí (82. Přikryl) – Lafata (C) (87. Juliš).
    Náhradníci: Švenger – Brabec, Přikryl, Mareček, Vacek, Konaté, Juliš.

    SK Slavia Praha: Černý – Dostál, Škoda, Gecov (C), Neves – Nitrianský (80. Eschmann), Hrubý, Boudjemaa (80. Smejkal), Zmrhal, Čonka (46. Necid) – Juhar.
    Náhradníci: Čontofalský – Souček, Smejkal, Tusjak, Necid, Sodoma, Eschmann.

    Rozhodčí: Jílek – Kordula, Kotík
    bahis siteleri