Dortmund – Wolfsburg 2:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:0 (2:0)
VfL Wolfsburg
Úterý 15.04.2014, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německý pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Dnes je na programu semifinále německého poháru a budeme sledovat dva silné týmy a účastníky Bundesligy. V dobré pohodě hrající Dortmund, který se nachází na druhém místě a neméně silný Wolfsburg, který se nachází na páté příčce. Duel to může být nesmírně zajímavý, samozřejmě může rozhodovat výhoda domácího prostředí.
     
    VfL Wolfsburg:

    Jakou mají hosté formu? Poměrně dobrou. Z posledních pěti zápasů přišla jedna remíza, tři výhry a jedna prohra. A právě s Dortmundem na jeho půdě v poměru 2:1. Celkově není herní projev špatný a výsledky týmu kolem českého záložníka a brněnského rodáka Jana Poláka, naznačují, že by to Borussia nemusela mít na cestě do finále vůbec lehké.

    Jen je nutno dodat, že druhý semifinálový pár tvoří Bayern Mnichov a překvapení ze druhé ligy, 1. FC Kaiserslautern. Tady favorita můžeme najít hned, ale nikdy člověk neví. Zvlášť v poháru se občas stanou zázraky a šokující výsledky.
     
    Borussia Dortmund:

    Pět posledních zápasů včetně Ligy mistrů? Výhra, prohra, výhra, výhra a výhra. Svěřence Jürgena Klopa nakopla především hra s Realem Madrid. Mnoho nechybělo a mohlo se prodlužovat. To byl super výkon, který si udržují hráči BVB i nadále.

    Své o tom ví Bayern Mnichov, který už je sice mistr ligy, ale doma prohrát ostudně 0:3 s Borussií...mistr nemistr, takový výsledek by se asi urodit neměl. Stalo se a není vyloučeno, že se Bayern s Dortmundem ještě potká ve finále. To bychom však předbíhali.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Hummels, Durm – Jojic, Kehl (C), Reus, Mchitarjan, Großkreutz – Lewandowski. Trenér: Jürgen Klopp.
    Náhradníci: Langerak – Friedrich, Kirch, Hofmann, Sahin, Aubameyang, Schieber

    VfL Wolfsburg: Grün – Träsch, Naldo (C), Knoche, M. Schäfer – Luiz Gustavo, Junior Malanda, de Bruyne, Arnold, Perišič – Olič. Trenér: Dieter Hecking.
    Náhradníci: Drewes – Klose, Ochs, D. Caligiuri, Medojevič, Polák, Vieirinha

    Rozhodčí: Gräfe – Sinn, Seidel.
     
    Zaplněný stadion v Dortmundu očekává velkou bitvu, za pár chvil rozhodčí Manuel Gräf odstartuje tento duel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Borussia rozehrává svůj první útok. Ještě se chvíli čekalo na úklid konfet a všeho možného smetí, které použili domácí fanoušci v rámci svého chorea.
     
    2
    Na hřišti ještě něco málo zůstalo, ale vadit by to nějak nemělo. U míče brankář Grün, který chytá míč poprvé do rukavic.
     
    3
    Přetažený centr Perišiče nemohl nikoho z hostujících hráčů ve vápně najít. Naopak Ivica Olič vybojoval první rohový kop pro Vfl.
     
    4
    Perišič šel do ostrého souboje s Romanem Weidenfellerem a byl z toho faul na domácího brankáře. Tomu míč vypadl z rukavic a došoural se do sítě, ale bylo to proti pravidlům.
     
    5
    Hosté nezačali vůbec špatně, zatím jsou častěji nastěhovaní u Weidenfellerovy svatyně.
     
    6
    Borussia zatím vyčkává s nějakou útočnou akcí. Nedaří se jí navíc rozehrávka.
     
    7
    První žlutou kartu dostává hostující Luiz Gustavo, který doslova nabral na vidle kapitána Kehla.
     
    8
    Weidenfeller musel znovu řešit nebezpečný centr, který na něj vyslal de Bruyne.
     
    9
    Dobrá akce domácích. Reus přihrál na hranici vápna na Lewandowskiho, který vtipnou patičkou chtěl překvapit Grüna, ten se ale rozhodit nenechal.
     
    10
    Další rychlá akce Lewandowskiho, jenž se dostal za obranu soupeře, ale utekl mu míč z dobré palebné pozice.
     
    11
    Poslední minuty patří Lewandowskimu, který chytl slinu a neustále operuje před bránou, kterou střeží Grün. Dortmund se po počátečních otrkávání začíná rozjíždět.
     
    12
    Ovšem ani Wolfsburg nehraje vůbec špatně. Škoda jen, že se opět do sestavy nedostal český záložník Honza Polák.
     
    13
    Ten musel ze střídačky sledovat slušnou akci svého týmu, kterou musel včasným výběhem řešit brankář Weidenfeller.
     
    13
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Když se to umí, pak je to brnkačka. Skvělou bombu z hranice vápna vyslal HENRIKH MCHITARJAN a zapadla přesně k levé Grünově tyči. Ačkoliv si brankář na balon sáhl, neměl na prudkou střelu armenského talentu šanci lépe reagovat. Asistence: Marco Reus.
     
    14
    Vlastně jedna větší akce stačila Dortmundu, aby se dostal co nejlepší pohody.
     
    15
    Pro fotbal jen dobře, dostane teď určitě daleko větší grády a zápletku.
     
    16
    Obrovská šance Borussie, kterou mohl zakončovat Reus. Ten se dostal za obranu soupeře a sám pádil na brankáře. Jenže mu v klíčový moment utekl míč a nedokázal zakončit.
     
    17
    Jen se držel za hlavu a držet se musí i domácí lavička. Wolfsburg zahrával roh a důrazně upozornil na to, že se dnes bude chtít prát o postup. Na zadní tyči byl Olič, který místo zařízení trefil poslední instanci v podobě obránce Sokratise.
     
    18
    Chorvat je při chuti a snaží se s výsledkem něco udělat, ale další jeho pokus byl zablokován.
     
    20
    Ať je to Bundesliga nebo ligový pohár, má to vždy vysokou úroveň. Fotbal jako víno, to se divákům musí líbit.
     
    21
    Další tutovka Wolfsburgu je tu. Roman Weidenfeller zachránil svůj tým od vyrovnání. De Bruyne byl na pravé straně vápna a rovnou práskl do míče. Jenže pouze do vyběhnuvšího německého brankáře. Dobré čtení hry a odhad.
     
    22
    Ačkoliv domácí vedou, tak si troufám tvrdit, že více ze hry má Wolfsburg.
     
    23
    Aktuálně pátý tým Bundesligy už měl minimálně dvě příležitosti, jenže ta koncovka je zatím žalostná. Naopak protivníkovi stačilo málo a Grün obrazně řečeno lovil kapříka ze své kádě.
     
    25
    Stále se hraje před Weidenfellerovou bránou, kde se z ničeho nic ocitl Ivica Olič a to je zarputilost sama. Na něj si musí dávat hráči BVB velký pozor.
     
    26
    Na hřišti leží Piszczek, kterého přeskočil hlavičkující Perišič a dle všeho to bylo v pořádku. O žádný faul se nejednalo, možná po tom zakončení tam přišla srážka hlavami.
     
    27
    Fotbalisté nejsou žádná ořezávatka, obešlo se to bez nějakých následků.
     
    28
    Možná trochu překvapení, ale fotbalisté v bílých dresech jsou daleko aktivnější a diktují tempo hry.
     
    29
    Snad padesátimetrový centr předvedl Mchitarjan na rozběhnutého Lewandowskiho, ale toho zradilo zpracovaní a navíc uklouzl na konfetách, které jsou stále pod domácím kotlem.
     
    30
    Třicet minut hry je za námi, dvě střely na bránu a stačilo to bohatě na to, aby tým kouče Kloppa vedl.
     
    31
    Hosté pálili celkem čtyřikrát, ale výsledek vidíte sami. Nicméně duel nekončí, času na vyrovnání je mnoho. Může se klidně i prodlužovat.
     
    32
    Což si ale fanoušci Borussie asi přát nebudou. Jak asi víte, BVB má v poslední době skvostnou formu a důkazem výhra 3:0 na Bayernu Mnichov.
     
    33
    Weidenfeller musí vyhlásit poplach. Jeho obrana se chystá natáhnout požární hadice a kropit soupeře, který zahrává standardku....
     
    34
    ...a moc to kropení neúčinkovalo. Naldův prudký centr prosvištěl celým vápnem a těsně minul Weidenfellerovu bránu. Jen to v hledišti zahučelo.
     
    35
    Deset minut do konce prvního dějství a už se chystal zakončovat Lewandowski, nic platné pro chlapce z Polska. Odpískán ofsajd.
     
    36
    Gustavo fauval, bude se kopat směrem na Grünovu bránu.
     
    37
    Že by to byla v prvním poločase ze strany Dortmundu nějaká střelecká hitparáda, to se říct nedá. Možná teď se něco bude dít. Durt vybojoval na nepříjemných konfetách a na obránci Träschovi roh.
     
    38
    Podívejme se na to. Kde nic tu nic a všudybyl Mchitarjan se dostal k nebezpečné hlavičce. Naskočil na solidní centr a rybičkou posílal míč na Grüna. Trefil bohužel pro něj jen padajícího obránce.
     
    39
    Škoda, škoda. Kevin Großkreutz určitě ví, že mohl střílet daleko lépe. Jeho placírka ze sedmnácti metrů míjí hostující branku.
     
    40
    Tak se nám to zase trošičku přehouplo, poslední minuty patří BVB. Stačila jedna akce, jeden roh a hned se žlutý stroj nastartoval na plné obrátky.
     
    41
    Výtečné Knoche, který před sebe nepustil Lewandowskimu. Postavil se mu do cesty jako stožár veřejného osvětlení.
     
    42
    Wolfsburg byl znovu velice blízko vyrovnání. Na centr de Bruyneho si naskočil Perišič a trefil tyč domácí brány. To však nebylo vše, poté se opřel do balonu Malanda a jen o pár čísel netrefil prostor meti třemi tyčemi.
     
    43
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Jak se dávají branky, to názorně ukázal kanonýr ROBERT LEWANDOWSKI. Domácím stačí skutečně málo a zakousnou se do svého soupeře neuvěřitelným způsobem. Polský útočník si pohrál s obranu a pak přes ni poslal nechytatelný projektil. Není co řešit, jeden se směje a dáva góly, druhý je zahazuje jako na běžícím pásu. Asistence: Marco Reus.
     
    45
    Už se hraje poslední minuta prvního poločasu. Nastavuje se ještě minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Tak to bychom měli první poločas. Vfl nehraje vůbec špatně, ale když nedává góly, to je pak těžké. Borussia ukazuje téměř stoprocentní produktivitu a po poločase vede po přesných trefách Mchitarjana a Lewandowskiho. Ačkoliv hosté měli řadu tutovek, krom toho trefili i tyč, do kabiny jdou za hodně nepříznivého stavu.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:32.
     
    Hráči se pozvolna vrací do zaplněného kotle na stadionu BVB. To je přímo interesantní pohled na žlutou lavinu, která celou sezónu vytváří fantastickou kulisu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Už se hraje a vypadá to, že bez nějakého střídání. Zůstávají tak stejné jedenáctky.
     
    48
    Nebezpečný centr Lewandowskiho, který propadl na Reuse. Tedy propadl, dřív byl u míče připravený Grün, jenž mu překazil gólovou radost.
     
    49
    Na druhé straně otravuje chorvatské duo Perišič – Olič, ale dlouho ten průvan v domácí obraně netrval.
     
    50
    I druhý poločas se hraje v ohromném tempu a pořádně od podlahy. Dortmund dobře napadá a nechce ponechat nic náhodě.
     
    51
    Sice má docela dobrý náskok, ale co je ve fotbale 2:0?
     
    52
    Střelecké trápení hostů pokračuje. Weidenfeller prohrál souboj s Oličem a najednou se dostal ke střele Arnold. Jenže z dvaceti metrů netrefil prázdnou bránu. Možná tam byla ještě teč někoho z hráčů Borussie. Každopádně tohle byla tutovka a musí se dávat.
     
    53
    Dva rohy v řadě mají k dispozici hráči Vfl, ale žádné další nebezpečí se nekoná.
     
    54
    Naldo zastavil rozběhnutého Lewandowskiho, obešlo se to sice bez karty, ale budeme sledovat standardku z velice dobré pozice.
     
    55
    Lodivod na domácí střídačce Klopp musí klopit hlavu. Po centru Reuse se dostal k hlavičce Lewandowski a mohlo být 3:0, kdyby rozhodčí neodmával těsný ofsajd. To už by bylo asi hotovo.
     
    56
    K hlavičce se dostal na druhé straně Olič, ale ani jemu nebylo přáno. Šancí má Wolfsburg jako máku, ale zakončení je málo efektivní. Spíš vůbec.
     
    58
    Hummelsův centr byl lahůdkou pro Grüna, který má míč v rukavicích.
     
    60
    Máme za sebou téměř hodinu hry a Borussia hraje ve velké pohodě. Vede stále 2:0 a je z ní cítit nadšení. Nicméně i hosty je třeba pochválit, nehrají vůbec špatný fotbal. Jen ty šance...
     
    61
    Piszczekův centr nebyl vůbec špatný. Míč posílal do vápna z levé strany, kam si naskočil Mchitarjan, ale chyběla tomu větší přesnost.
     
    62
    Hosté by se potřebovali dostat do hry nějakou kontaktní brankou, no a pokud možno co nejdřív.
     
    63
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Arnold, přichází Vieirinha.
     
    64
    První střídání je za námi, je jasné, že se trenér Vfl snaží oživit výkon svých svěřenců. A jak již bylo řečeno, není vůbec špatný, ale na střeleckém kontě stále nula.
     
    65
    Roh pro Dortmund, který rozehraje Reus.
     
    66
    Výborný centr našel hlavu Lewandowskiho, který trefuje tyč Grünovy brány. Jenže to vypadalo, že se ještě předtím pískal útočný faul.
     
    66
    Sebastian Kehl překazil rychlou akci hostů a je potrestán žlutou kartou.
     
    68
    Čas se začíná krátit a hosté musí co nejrychleji vstřelit kontaktní gól.
     
    69
    Dortmund navíc hraje na brejky a trpělivě čeká na okénka v soupeřově obraně.
     
    69
    Olič pokračuje v zahozování šancí. Nyní přeskočil Hummelse, který byl málo důrazný, ale svou hlavou poslal míč vysoko do nebes. Pozice ovšem velice dobrá.
     
    70
    Hraje se před Weidenfellerovou bránou a další navštívenku na něj posla trdou střelou Schäfer. Nevypadalo to vůbec špatně, ale německý brankář míč vyboxoval.
     
    72
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mchitarjan, přichází Kirch.
     
    73
    Ne, Malanda předvedl útočný faul a tohle samozřejmě Borussii musí vyhovovat.
     
    74
    Hra se začíná trhat, kouskovat a žádný větší tlak se ze strany Wolfsburgu nekoná.
     
    75
    Ještě má na nějakou změnu ve výsledku zhruba patnáct minut. A je u míče.
     
    76
    Tak to vypadá, že kdyby se hrálo do půlnoci, tak ten gól stejně Wolfsburg nedá. Nyní si naběhl na zadní tyč Malanda, měl před sebou prázdnou svatyni, ale jak to mohlo asi dopadnout. Opět je míč mimo Weidenfellerovu klec.
     
    77
    Ani prázdná brána nestačila hostům k tomu, aby se radovali. Naopak si musí dávat pozor na Lewandowskiho, který mohl definitivně potvrdit postup. Nesedla mu střela na levačku. Ovšem tento borec hraje velký zápas a patří k nejlepším na place.
     
    78
    Grün chytá míč do rukavic po centru Reuse. Hraje se momentálně na útočné polovině hráčů ve žlutých dresech.
     
    80
    Neskutečné, neuvěřitelné a Weidenfeller na hrad! Standardka hostů byla velmi nebezpečná. Gustavo našel Malandu, který nejprve levačkou trefil německého brankáře, který míč vyrazil na tyč. Poté přišla dvojitá dorážka znovu Malandy z malého vápna, ale když vám není přáno. Tohle byl moment Weidenfellera.
     
    81
    Oba hráči zůstávají na hřišti, Weidenfeller vypadá celkem k světu, ale Malanda má zřejmě o večerní zábavu postaráno. S ním to nevypadá vůbec dobře.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Malanda, přichází Caligiuri.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Lewandowski, přichází Aubameyang.
     
    86
    Jak se hra rozkouskovala, tak už tu máme rázem jen čtyři minuty do konce.
     
    87
    O postupu už je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Zítra bude o finále poháru bojovat i Bayern Mnichov.
     
    88
    Střely na bránu 4:6, střely mimo 3:6. Jak je vidět, hosté nehráli dnes vůbec špatně. Proti byl však skvělý brankář Dortmundu. Ten si musí ještě v závěru dávat pozor na rohový kop.
     
    89
    Už nám běží poslední minuta zápasu a obrana Vfl je hodně otevřená. Borussia se ovšem nikam zbrkle nechce hnát.
     
    90
    Nastavovat se bude celkem pět minut. Přeci jen bylo k vidění mnoho ošetřování.
     
    90+1
    Ještě střídající Caligiuri pozlobil brankáře Borussie, ale ten se rozhodit nenechal. Hosté se snaží alespoň o korekci ve skóre, ale slovy klasiky, "je to marný".
     
    90+3
    Platí to i v případě hlavičkujícího Caligiuri, který mířil hodně vedle.
     
    90+3
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Reus, přichází Schieber.
     
    90+4
    Dnešní utkání sleduje 80 645 diváků.
     
    90+5
    Už se hraje dokonce šestá minuta nastavení. Ještě uvidíme žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+6
    Dostává ji Aubameyang.
     
    Konec zápasu.
     
    Dobojováno. Borussia splnila úlohu favorita a postupuje do finále poháru. Výhra se však nerodila hladce. Soupeř hrál velice dobře a nebýt nevyužitých šancí, vypadalo by to jinak. Jenže skvělý Weidenfeller svou bránu doslova začaroval a pomohl svému týmu toto utkání vyhrát. Dortmund tak ukázal, že po rozpačitém období je zpět a musí se s ním zase počítat.
     
    Myslím, že to bylo pěkné utkání, divákům se muselo líbit. Postoupit však může je jen jeden. Do finále postupuje Borussia Dortmund. S tímto konstatováním se loučím a přeji hezkou noc. (22:37:24)

    Roman Zajíček

    Branky: 13. Mchitarjan, 43. Lewandowski

    Karty:   66. Kehl (DOR), 90+6. Aubameyang (DOR) – 7. Gustavo (WOF)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Hummels, Durm – Jojič, Kehl (C), Reus (90+3. Schieber), Mchitarjan (72. Kirch), Großkreutz – Lewandowski (85. Aubameyang). Trenér: Jürgen Klopp.
    Náhradníci: Langerak – Friedrich, Kirch, Hofmann, Sahin, Aubameyang, Schieber

    VfL Wolfsburg: Grün – Träsch, Naldo (C), Knoche, M. Schäfer – Luiz Gustavo, Junior Malanda (84. Caligiuri), de Bruyne, Arnold (63. Vieirinha), Perišič – Olič. Trenér: Dieter Hecking.
    Náhradníci: Drewes – Klose, Ochs, D. Caligiuri, Medojevič, Polák, Vieirinha

    Rozhodčí: Gräfe – Sinn, Seidel

    Diváci: 80 645
    bahis siteleri