Košice – Nitra 2:1 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC Košice
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
HK Nitra
sk Čtvrtek 17.04.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Finálová séria je poriadne zamotaná, o čom svedčí jej vyrovnaný stav 2:2 po základných štyroch dueloch. Steel aréna bude dnes o 17:00 svedkom ďalšieho zápolenia Košíc a Nitry, po ktorom jeden z celkov získa na svoju stranu mečbal, a teda ide zrejme o najdôležitejší zápas celej sezóny. My vám ho, samozrejme, ponúkneme v podrobnom online prenose.

    O doterajšom neuveriteľne dramatickom priebehu série dvoch najlepších slovenských extraligistov tejto sezóny svedčia výsledky predchádzajúcich finálových zápolení. Ani jeden zápas sa doteraz neskončil rozdielom vyšším ako jeden gól. Tímy víťazili "na striedačku", a teda Košičania sa vždy ujali vedenia v sérii a Nitra ju ihneď na druhý deň vyrovnala.

    Výsledky prvých štyroch finálových zápasov:
    Košice – Nitra 4:3 sn (2:1, 0:1, 1:1 – 0:0, 1:0) / 1:0
    Košice – Nitra 1:2 (0:2, 0:0, 1:0) / 1:1
    Nitra – Košice 3:4 pp (1:1, 2:1, 0:1 – 0:1) / 1:2
    Nitra – Košice 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) / 2:2

    Posledný duel poznačil veľmi nepríjemný faul pod Zoborom. V 27. minúte hry domáci Lukáš Novák nešetrným spôsobom pri mantineli poslal k zemi majstra sveta, bývalého rekordéra v počte reprezentačných štartov, košického kapitána Martina Štrbáka. Ten po následnom krvácaní z ušnice okamžite skončil v nitrianskej nemocnici a diagnóza znela priam hrozivo – dve praskliny v lebke. Nitriansky útočník Lukáš Novák sa súperovi okamžite po zápase osobne ospravedlnil a vedúca osobnosť košickej defenzívy to prijala. Medzičasom už Novák za svoj zákrok spoznal aj trest – od klubu je to finančná pokuta vo výške mesačného platu, od disciplinárnej komisie SZĽH dvanásťzápasový nepodmienečný dištanc, ktorý sa mu prenesie aj do ďalšej sezóny. Ostáva nám iba veriť, že Martin Štrbák bude v poriadku!
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Deyl, Klouček, Macejko, Cebák, Šeda, Kolba, Takáč – Bartánus, Marcinko, Hrnka – Jenčík, Bartoš (C), Spilar (A) – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Gmitter, Jokeľ, Hinďoš, Skalický

    HK Nitra: Kristan – Milo (A), Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – Kováčik (A), Lelkeš, J. Ručkay – H. Ručkay, Stümpel (C), Tománek – Bajtek, Chrenko, Segľa – Piačka, Hrazdíra, Mráz

    Rozhodca: Baluška, Kubuš – Šefčík, Valach.
     
    Vážení športoví priatelia, ešte raz vás vítame pri sledovaní zrejme najdôležitejšieho zápasu finálovej série. Steel aréna sa už postupne naplnila fanúšikmi oboch celkov a hráči sú už pripravení na ľadovej ploche. V košickej bránke začína Rastislav Staňa, na opačnej polovici ľadovej plochy sa od úvodných sekúnd predstaví Robert Kristan.
    Pred prvým vhadzovaním si ešte vypočujeme zvuky štátnej hymny Slovenska.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Zápas sa začal víťazným buly pre domáci celok. Košičania sa ihneď chceli dostať do útoku, ale to im nevyšlo. Hra sa presunie pred Staňu.
     
    00:32
    Domáci hokejisti sa pred svojím brankárom dlho nezdržali. Bartánus puk po ľavom krídle zaviezol do pásma, tam volil ešte prihrávku na spoluhráča na modrej čiare, ale ten trafil iba obrancu stojaceho pred ním.
     
    01:02
    Nitra rýchlo preniesla hru na opačnú polovicu ľadovej plochy, ale tam veľa vody nenamútila. Brankár Staňa môže ostať pokojný, rovnako ako aj jeho náprotivok Kristan.
     
    01:26
    Domáci hokejisti opäť zaviezli puk do pásma. Podarilo sa to Cebákovi, ktorý chcel spoza brány hľadať spoluhráčov, no puk k nikomu z nich neprešiel.
     
    01:55
    Košičania stále ostávajú v útočnej tretine, ale nevedia sa dostať k strele. Ďalší z možných pokusov bol opäť iba zblokovaný, hostia sa veľmi dobre bránia.
     
    02:22
    Nitra po dlhom čase chcela vyštartovať do útoku. Hostia si nepočínali zle a rýchly prechod vyzeral zaujímavo, no zastavil ho ofsajd na útočnej modrej čiare.
     
    02:39
    Košičania nezaháľali a puk rýchlo preniesli na opačnú polovicu ľadovej plochy. Tam ho na bránku iba poľahky nahodili, no Kristan nič neriskoval a kus čiernej gumy schoval pod svojou lapačkou.
     
    02:55
    Hostia v snahe o rýchle rozohranie hry na druhú stranu vyhadzujú puk cez všetky čiary, z čoho je iba zakázané uvoľnenie.
     
    03:34
    Atmosféra v Steel aréne je skutočne elektrizujúca. Fanúšikovia oboch celkov sa zatiaľ bavia na hokeji, ktorý sa rýchlo prelieva zo strany na stranu, no je bez vyložených šancí.
     
    03:56
    Opäť rovnaká chyba hosťujúcich hráčov ako pred malou chvíľou. Nitra vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    04:26
    Domáci gólman musel byť prvýkrát stopercentne pripravený! Hostia puk nahodili pred jeho bránkovisko, no Staňovi pomohla vlastná defenzíva. Košickí obrancovia puk odpálili z vlastnej obrannej tretiny.
     
    04:43
    Prvá vážna šanca zápasu! Domáci Bicek puk z veľkého uhla z ľavej strany nahodil na brankára, ktorý mal s jeho udržaním poriadne problémy. Následne sa ešte strieľajúci hráč pokúsil využiť zmätok a Kristanovi puk vypichnúť, no rýchlo ho uzemnil urastený Bača.
     
    05:10
    Aj domáci brankár sa zapojil do hry svojho celku. Hostia smerom dopredu veľmi nepríjemne napádajú a Staňa teraz svojím vykorčuľovaním a následným odpálením puku všetko upokojil.
     
    05:24
    Úspešne sa prezentoval aj Robo Kristan. Nitriansky gólman správne vystihol prudký švih domáceho Sojčíka a puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    06:10
    Nitrianski hráči by chceli ísť do útoku, ale teraz sa im to príliš nedarí. Hostia sú stiahnutí za vlastnou bránkou a nevedia rozohrať.
     
    06:40
    Napokon z toho bolo ešte veľa nepríjemností pre Kristana! Hrnka vybojoval puk za bránkou, prihral ho spoluhráčovi na modrú čiaru, no toho vychytal rýchlym pohybom betónom iba brankár Kristan.
     
    07:18
    Na opačnej strane sa musí brániť aj domáci tím. Kováčik sa dravo predieral cez dvojicu obrancov Košíc, no tí mu napokon tesne pred strelou puk vzali.
     
    07:48
    Ale opäť veľká šanca Košíc! Z uhla to tentokrát skúšal Šeda, no Kristan predviedol doslova ukážkový zákrok lapačkou, v ktorej puk pevne zovrel a nikomu neprenechal.
     
    08:20
    V Košiciach sledujeme rýchly hokej, ktorý sa v týchto momentoch ani neprerušuje. Puk lieta po celom klzisku a diváci sa nemajú na čo sťažovať.
     
    08:57
    Nitra na malý moment preniesla hru do vlastnej útočnej tretiny. Tam si po súboji pri mantineli diváci želali vylúčenie, ale rozhodcovia po tejto stránke zatiaľ mlčia.
     
    09:45
    Teraz sa už hodnú dobu hrá bez prerušenia. Puk nemajú v moci hokejisti ani na jednej strane a v ostatnej minúte sme nevideli ani vážnejšie ohrozenie žiadnej z bránok.
     
    10:13
    Až teraz sa prerušuje. Nitra sa chcela rýchlo vrátiť späť do pásma, ale zastavil ju iba ofsajd.
     
    10:49
    Obrovská šanca Košíc! Domáci súpera úplne rozobrali a nasťahovali sa pred Kristana, ktorý zabránil jasnému gólu. Puk sa po jeho zásahu odrazil ku Bartošovi, ktorý mieril do prázdnej siete, kam sa ale v momente spomínaný gólman presunul. Klobúk dole!
     
    11:16
    Vylúčenie Košíc – Češík – dve min. za hákovanie.
     
    11:39
    Košičania začali vlastné oslabenie ukážkovo. Puk vyhodili cez všetky čiary a Bartánus navyše robí problémy v rozohrávke. Nitra sa nevie dostať od Kristana.
     
    11:52
    Hosťom sa to napokon podarilo, ale nie tak, ako chceli. Puk v snahe o rýchly prechod do pásma vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    12:29
    Nitra sa konečne dostala do pásma! Nasjkôr od modrej čiary pálil König, ale tesne minul. Následne sa ešte hostia priamo pred bránkou dostali do zakončenia, no z otočky nepochodili. Veľmi rušno pred Staňom!
     
    12:59
    Obrovská šanca Košíc vo vlastnom oslabení! Domáci zvládli enormný tlak súpera a dostali sa do brejku. Na bránku sa rútil Jenčík, no bol v poslednej chvíli dovoleným spôsobom zastavený.
     
    13:25
    A medzičasom je už po presilovke. Videli sme v nej príležitosti na jednej i druhej strane a plná Steel aréna sa skutočne nenudí.
     
    13:55
    Oba celky už hrajú v pätici a pokračuje sa v hre. V obrannom pásme Košíc sa zrazila dvojica hráčov a jeden z domácich prišiel o prilbu, takže musí na striedačku.
     
    14:27
    Brankár Staňa si vyslúžil potlesk publika! Košický gólman odolal aj popresilovkovému tlaku súpera a puk schoval v lapačke. Hra sa na moment upokojí.
     
    14:50
    Alebo ani nie? Košičania sa tlačili do ďalšej dobrej pozície, no na konci akcie jednému z domácich hráčov puk tesne ušiel, a tak nemohol strieľať.
     
    15:36
    Domáci rýchlonohý Spilar robil súperom problémy. Šikovný útočník chcel svojimi kľučkami prekvapiť nitriansku defenzívu, no tá si tentokrát dala veľký pozor.
     
    16:10
    Hra sa v týchto chvíľach príliš neprerušuje a nevidíme ani vážnejšiu šancu. Puk majú vo svojej moci domáci hráči.
     
    16:55
    Košičania sa pokúsili niečo vymyslieť vo vlastnej útočnej tretine. Puk tam mal na hokejke Bartánus, no nepodarilo sa mu nájsť nikoho zo spoluhráčov.
     
    17:29
    Nitra sa ale veľmi dobre bráni. Hosťom sa podarilo dotieravého súpera aspoň vytlačiť von z pásma.
     
    18:11
    Pozor ale na takéto šance Košíc! Za bránkou operoval s pukom Spilar a prišiel mu pomôcť aj Jenčík. nebyť rýchleho presunu Kristana, Nitra mohla inkasovať.
     
    18:45
    Nitra sa konečne opäť oslobodila. Hosťujúci hráči puk vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a po rušných sekundách pred Kristanom si poriadne vydýchli.
     
    19:10
    Do konca prvej tretiny už ostáva iba necelá minúta. DO útoku pôjdu hosťujúci hráči.
     
    19:30
    Nitra ale veľa vody pred Staňom nenamútila. Košický gólman síce musel zasahovať, ale táto strela skúsenému brankárovi veľa starostí narobiť nemohla.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je za nami. Môžeme konštatovať, že taktická bitka o titul pokračuje aj naďalej a zaplnená Steel aréna sa baví rýchlym hokejom, no gól doposiaľ nevidela. Viac šancí naň mali zatiaľ domáci, ktorí súpera prestrieľali pomerom 12:7.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Úvodné buly druhej tretiny získal na svoju stranu domáci Marcinko a okamžite ho posunul spoluhráčom. Hrnka ho nahodil do pásma, no tam ho nemal kto dokorčuľovať.
     
    20:45
    Nitra nastrelením puku na zadný mantinel získala pásmo a bola z toho zaujímavá situácia pre Henrocha Ručkaya. Ten v rýchlosti Staňu neprekvapil.
     
    21:10
    Zaujímavo to ale mysleli aj domáci hráči. Marcinko puk potiahol po pravej strane a napokon sa dostal aj k zakončeniu, no horné miesta Kristanovej bránky boli pokryté.
     
    21:40
    Začalo sa opäť rýchlo, takticky a bez prerušení. Puk si oba celky vymieňajú medzi sebou a každý by chcel ísť do útoku.
     
    22:04
    Brankár Staňa zachytil puk a pre istotu ho podržal. nešlo o nebezpečnú situáciu, ale hra sa aspoň upokojila.
     
    22:56
    Košice dali gól!

    Domáci sa dostávajú do vedenia! Košičania sa natlačili pred Kristana, a ten nevedel, kam skôr skočiť. Napokon neprehľadnú situáciu využil PETER SOJČÍK, ktorý puk pretlačil za čiaru. Asistencia: Jiří Bicek.
     
    23:12
    Domáci sú poriadne nabudení! Košičania sa opäť tlačia do zakončenia, no hostia si už v týchto chvíľach dávajú pozor a zakončenie nepripúšťajú.
     
    23:59
    Pozor si ale musí dávať aj brankár Staňa. Jeho defenzíva je veľmi pozorná a puk na neho síce nepustila, no hostia by už radi vyrovnali.
     
    24:37
    Stalo sa presne to, čo Nitra určite nechcela. Hostia nezvládli úvodný nápor v druhej tretiny a prehrávajú o jeden gól, čo ale ešte určite nič neznamená.
     
    25:02
    Brankár Kristan si vyslúžil opäť raz potlesk celej haly. Košickí hokejisti ho obstreľujú z každej strany, no nitriansky brankár sa drží.
     
    25:19
    Emócie sú skutočne vypäté. Košičania boli nasťahovaní pred Kristanom a chceli mu puk vypichnúť, no hosťujúci obrancovia situáciu rýchlo upratali.
     
    25:30
    Nitra dala gól!

    Nitra rýchlo odpovedá! Domáca defenzíva teraz neustrážila dvojicu súperov, ktorí sa dostali do prečíslenia, na ktorého konci bol iba MIROSLAV KOVÁČIK a jeho umiestnenie puku do prázdnej časti brány! Asistencie: Richard Lelkeš a Dušan Milo.
     
    26:21
    Ako sme pred malou chvíľou spomínali, jeden gól je v tejto sérii v podstate ničím. Nitra okamžite vyrovnáva zápas, no musí sa hneď aj brániť.
     
    26:45
    Oceliari síce získali útočnú tretinu, no nerozumeli si v nej. Košickí hokejisti ani len nevystrelili a o pásmo prišli.
     
    27:16
    Domáci pridávajú na ofezívnom tlaku, ale hostia ich odmietajú pustiť do zakončenia. Košičania musia začínať spoza vlastnej bránky.
     
    27:35
    Obrovská šanca Košíc! Bol v nej kapitán Bartoš, no Kristan opäť raz predviedol svoje kvality a puk za chrbát nepustil.
     
    27:41
    Vylúčenie Nitra – Mráz – dve min. za hákovanie.
     
    28:16
    Domáci si v pásme nerozumeli a navyše aj hostia hrali veľmi agresívne smerom k stredovému kruhu. Nitrianski hráči súperovi puk vypichli.
     
    28:45
    Košičania sa stále nevedia dostať do zakončenia. Nitra sa veľmi dobre bráni a vysoký forčeking robí domácim problémy.
     
    29:16
    Stále rovnaký obraz na ľadovej ploche. Košičania sa dostanú cez modrú čiaru, prídu o puk a je po akcii. Hostia sa dobre bránia.
     
    29:40
    Nitra sa dostala do šance vo vlastnom oslabení! Bajtek po pravej strane potiahol puk a poslal ho bekhendom až na Staňu, ale ten si poradil.
     
    30:24
    Stretnutie sa nám preklenulo do svojej druhej polovice. Nitra hrá už medzičasom v plnom počte.
     
    30:40
    Obrovská šanca Nitry! Tománek operoval s pukom na hokejke pri ľavej žrdi Staňovej bránky, no košický gólman pevne osadenými betónmi nedovolil puku prejsť za čiaru.
     
    31:06
    Vzápätí sa brániť museli aj hostia! Bicek to skúsil po rýchlej prihrávke po pravej strane, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný a skončil iba tesne vedľa bránky Kristana.
     
    32:24
    Ďalšia dobrá šanca Nitry! Lelkeš bol zakončujúcim hráčom, no brankár Staňa sa predviedol. Ani táto tvrdá rana domáceho gólmana nezaskočila.
     
    32:50
    Opäť tvrdo pálil Lelkeš, no teraz už nebol natoľko presný. Strelu nitriansskeho hráča Staňa zblokoval hokejkou mimo priestoru troch žrdí.
     
    33:36
    Nitra súpera poriadne tlačí! Košičania nevedeli, kam skôr skočiť. no puk napokon za čiaru nepustili. Staňa bol na zemi a nevedel, kde sa kus čiernej gumy nachádza, no pomohla mu obrana.
     
    34:30
    Obrovská šanca Nitry! To bol Tománek, kto sa ocitol úplne sám v priestore medzi kruhmi. Hosťujúci útočník nečakal a tvrdo pálil, no Staňa bol pripravený.
     
    34:59
    Hra má poriadne tempo! Rozhodcovia už hodnú dobu vôbec neprerušujú a diváci sa bavia skvelým hokejom.
     
    35:20
    Domáci Spilar sa chcel opäť predviesť svojimi šikovnými rukami. Teraz to ale prešpekuloval a zamotal sa, puk sa mu na Kristana poslať nepodarilo.
     
    35:56
    Domáci hokejisti si teraz nerozumeli a hra sa konečne prerušuje. Na modrej čiare sa príliš skoro rozbehol Sojčík a skončil v ofsajde.
     
    36:27
    Domáci postupne prišli o pásmo. Košičania sa doň síce po buly dostali. ale vysoké napádanie ich rozohrávky prinieslo hokejistom Nitry úspech.
     
    36:57
    Čas sa pomaly, ale isto kráti a pred nami je posledná trojminútovka tejto tretiny.
     
    37:29
    Veľká šanca domácich Košíc! Hrnka dostal puk stojac pri ľavej žrdi Kristanovej bránky, no okamžitým zakončením z uhla nepochodil. Nitriansky gólman sa stihol presunúť.
     
    37:50
    Hra sa prerušuje pred Staňom a bude sa vhadzovať. Na košického brankára letelo ľahké nahodenie, no Staňa ho pred Heňom Ručkayom radšej podržal v lapačke.
     
    38:19
    Nitra v pásme veľa nevymyslela. Hostia síce mali puk na svojich hokejkách, no k strele sa vôbec nedostali. Následne sa budú brániť.
     
    38:50
    Poriadne rušno pred Kristanom! Košičania prešli do útoku, vypálili od modrej a nitriansky gólman vôbec nevedel, kde má puk. Ťažko teraz povedať kto ho odpálil, no hostia sa ubránili.
     
    39:20
    Poriadne rušné sekundy pokračujú! Češík sa so svojimi spoluhráčmi pokúšal zasunúť puk za čiaru, no hostia ho dokázali zastaviť.
     
    39:56
    Nitra sa musí brániť až do poslednej sekundy! Domáci to teraz pred hosťujúcim brankárom poriadne roztočili, ale Kristan neinkasoval.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou skutočne ukážkovú tretinu! Videli sme v nej dva góly – po jednom na každej strane, no predvedená hra je skutočne hodná finálovej série. Vypredaná Steel aréna nevie, kam sa skôr pozerať a aktuálny stav pred poslednou dvadsaťminútovkou dáva rovnaké nádeje fanúšikom oboch celkov. Pomer striel celkovo 26:18.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:09
    Úvodné buly tretej tretiny získali na svoje hokejky hostia. Tí puk okamžite nahodili na mantinel za Staňom, ale tam ho nemal kto dokorčuľovať.
     
    40:19
    Domáci hokejisti si nerozumeli v rozohrávke. Puk spoza vlastnej bránky poslali cez všetky čiary a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    41:20
    Nitra sa dostala opäť do pásma,a le nie k zakončeniu. Hosťujúci hráči sú zatlačení iba k mantinelom, odkiaľ nemôžu vystreliť.
     
    41:50
    Domáci hráči sa stále musia brániť. Košičania sa nevedia vymaniť spod zovretia súpera a puk sa im nedarí dostať z pásma.
     
    42:10
    Napokon sa to podarilo až Spilarovi! Košický útočník puk zaviezol na opačnú stranu klziska, ale tam bol odstavený a zakončovať nemohol.
     
    43:20
    Nitra začala v tejto časti hry skutočne podstatne aktívnejšie. Košičania sa musia iba brániť, no hostí zatiaľ z lepších pozícií s pokojom vytláčajú.
     
    43:43
    Teraz nikto na ľade nevedel, kde je puk. Rozhodca ho videl až na ochrannej sieti, a tak sa bude vhadzovať pred Staňom.
     
    44:01
    Pozor ale na rýchle úniky domácich! Puk potiahol Bartánus, ktorý bol ešte podporovaný Hrnkom, no tejto dvojici sa puk za Kristana pretlačiť nepodarilo.
     
    44:52
    Ďalšia veľká šanca Košíc a Kristan sa hnevá na svojich spoluhráčov. Nitrianski hokejisti akoby pri ofenzívnej snahe zabudli na obranu a teraz mu veľmi nepomohli. Do bránky sa natlačil Jenčík s Marcinkom, no puk za čiaru neposlal ani jeden z nich.
     
    45:18
    Hostia ustáli ďalšie rušné sekundy, ale príliš sa im to nepodarilo využiť. Rozohrávať chceli spoza vlastnej bránky, no skončilo to iba zakázaným uvoľnením.
     
    45:36
    Domáci hokejisti museli čeliť prudkej rane Jakuba Ručkaya. Ten strieľal okamžite po prechode do pásma, ale Staňu neprekvapil.
     
    46:31
    Hra je v týchto chvíľach plná nepresností. Košičanov zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    46:59
    Stümpel chcel preniknúť pomedzi dvojicu hráčov súpera, ale bol tvrdo odstavený hneď za modrou čiarou. Nitrianskemu kapitánovi to teraz nevyšlo, nemal totiž komu prihrávať a puk stratil.
     
    47:15
    Brániť sa musia aj hostia, ale zvládli to veľmi dobre. Po ľavej strane sa pokúšal preniknúť Marcinko, ale Nitra ho pritlačila na mantinel a zakončenie nepripustila.
     
    47:50
    Toto už ale bolo o poznanie nebezpečnejšie! Domáci kapitán Bartoš potiahol puk, spätne prihral do medzikružia Jenčíkovi, no ten v rýchlosti netrafil.
     
    48:59
    Hrá sa pomerne dlho bez prerušenia, ale hra nie je natoľko otvorená, ako tomu bolo v predchádzajúcej tretiny. Ani jeden z celkov nechce riskovať, a tak nevidíme žiadnu nebezpečnú šancu.
     
    49:20
    Nitra sa dostala do útoku. Hostia to skúsili prudkou strelou, ale tá napokon skončila tesne vedľa bránky.
     
    49:57
    čas pomaly, ale isto plynie. Ostáva nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby a kto dá nasledujúci gól, s najväčšou pravdepodobnosťou získa mečbal.
     
    50:40
    Košičania si musia na takéto situácie dávať veľký pozor! Hostia sa dostali do zakončenia z hranice pravého kruhu, ktoré ale zachytil Staňa.
     
    51:32
    Na opačnej strane pozor aj na košickú šancu! V dobrej streleckej pozícii bol Češík, ale jeho strelu Kristan schoval v lapačke.
     
    52:40
    Nitrianski hokejisti to skúšajú všelijako. Do pásma sa im nedarilo dostať normálne, a tak tam puk iba nahodili. Ani to ale zverencom trénera Stavjaňu úspech neprinieslo.
     
    53:26
    Obrovské šance na oboch stranách! Domáci Hrnka už dvíhal ruky nad hlavu po tom, čo prepálil Kristana. Ten ale asi ani sám nevie ako, ale neinkasoval. Puk prekĺzol poza jeho chrbát ponad celú bránkovú čiaru, no z bránky vyšiel na opačnej strane. Následný prechod hosťom vyšiel, no tvrdé zakončenie zlikvidoval Staňa.
     
    53:55
    Veľmi rušné sekundy sú už za nami. Košičania opäť útočia, Sojčík ale na puk nedočiahol, a tak nemohol zakončovať do odkrytej časti siete.
     
    54:26
    Hrá sa skutočne veľmi rýchlo. Jeden z hlavných rozhodcov sa dokonca počas prerušenia musel pristaviť pri trestnej lavici a osušiť sa uterákom. Tempo je obrovské.
     
    55:12
    Bavia sa aj fanúšikovia oboch táborov, pričom dobre vedia, ako dôležitý je tento duel. Uvedomujú si to aj hráči, a preto bojujú zo všetkých síl.
     
    56:02
    Nitrianski hokejisti si prevzali puk na svoje hokejky a pokúsia sa zakončiť na Staňu. To ale bude zjavne náročnejšie, než to vyzerá.
     
    56:45
    Zo strany na stranu. presne takto sa v týchto chvíľach hrá a ani jeden z celkov nevie prekvapiť brankárov. Tí dnes opäť predvádzajú excelentný výkon.
     
    57:16
    Hru na malý moment upokojí reklamná prestávka. Hrá sa skutočne o veľa, uvidíme, kto nude mať pevnejšie nervy.
     
    57:46
    Nitra sa po vhadzovaní musela brániť, ale urobila to dobre a puk poslala preč z vlastnej obrannej tretiny.
     
    58:01
    Staňova bránka je posunutá, hra sa musí na malý moment prerušiť. Nitra získa útočné pásmo.
     
    58:35
    Nitra sa ale v pásme dlho neudržala. Napokon sa k strele na opačnej strane klziska dostal Sojčík, ale jeho pokus spoza obrancu skončil iba mimo priestoru bránky.
     
    59:10
    Medzičasom sa nám začala posledná minúta riadnej hracej doby. V Steel aréne to bude ešte poriadna dráma.
     
    59:27
    Nitra sa ešte všemožne snaží dostať k strele. Hostia to skúsili, ale zakončujúci hráč skončil iba na Staňovi, Hra sa prerušuje a hostia získajú pásmo.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Opäť budeme svedkami predĺženia, Ani piaty finálový duel neostal povesti série nič dlžný a opäť sa skončí rozdielom jediného gólu.

    Predĺženie sa začne približne o 19:21.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:16
    Úvodné buly získali na svoje hokejky domáci. Marcinko chcel ihneď preniknúť do pásma,a le vôbec mu to nevyšlo a puk nechal v strede klziska.
     
    60:37
    Na opačnej strane ľadovej plochy musel zasahovať Staňa. Tvrdú ranu košický gólman bez problémov vyrazil do bezpečia.
     
    61:02
    Pozor ale pred Kristanom! Tam sa na modrej čiare poriadne tvrdo napriahol Macejko, no jeho rana skončila v lapačke Kristana.
     
    61:27
    Staňa teraz nevedel, kde má puk. Hostia to skúsili nenápadnou ranou spoza obrany, no košický brankár si poradil.
     
    62:20
    Nervy pokračujú. Najbližší gól bude znamenať veľmi veľa, a tak si tímy radšej dávajú pozor pred vlastnými bránkami.
     
    62:50
    Nitrianski hráči sa chceli dostať do pásma, ale puk tam iba nahodili. Staňa pre istotu ešte kontroloval všetko lapačkou.
     
    63:12
    Domáci Marcinko s pukom prenikol do pásma a hosťom nemohlo byť všetko jedno. V poslednej chvíli spomínaného hráča od puku odstavili.
     
    63:29
    teraz už ale Kristan zasahovať musel po rane z opačnej strany. Nitrianskemu brankárovi puk vypadol, ale obrana mu pomohla.
     
    64:13
    Košičania ostávajú v pásme. Za bránkou operoval s pukom Jenčík, no nepodarilo sa mu ho predrať za čiaru.
     
    64:59
    Veľká dráma pokračuje. košickí hráči už boli od puku odstavení a budú sa brániť.
     
    65:30
    Domáci ale súpera do za končenia nepustili. Zverenci trénera Tomka si prevzali puk a stiahli sa za vlastnú bránku, odkiaľ budú rozohrávať.
     
    65:49
    Vysoký forčeking Nitry znepríjemňuje domácim život. Košičania sa nevedia dostať z pásma.
     
    66:20
    Nitra na malý moment udržala útočné pásmo. Hostia tam bojovali pri mantineli, no nepodarilo sa im puk posunúť do streleckej pozície.
     
    66:41
    Veľká dráma pokračuje. nevidíme vyložené šance, ale puk lieta zo strany na stranu.
     
    67:06
    Prudká strela domáceho Jenčíka vystrašila snáď viac divákov, ako Kristana. Puk letel tesne vedľa bránky.
     
    67:29
    Košičania stále útočia. poriadne tvrdo teraz pálil Klouček, ale Kristan puk vyráža.
     
    68:02
    Nitra preniesla puk na opačnú stranu ľadovej plochy. Tam hostia nemali čo vymýšľať a puk jednodudcho poslali na Staňu, s čím menovaný nemal problém.
     
    68:21
    Hra sa nám ale opäť presunie pred Kristana. Nitriansky gólman takisto nič neriskoval a vo svojej lapačke schoval nahodenie súpera.
     
    68:38
    Veľká dráma vrcholí. Kristan sa opäť predviedol po vyrazení strely. V tomto predĺžení má viac práce ako jeho náprotivok.
     
    69:00
    Nitra sa dostala do pásma a poriadne to tam roztočila! jeden z hráčov sa obtočil okolo celej bránky a napokon aj zakončil, Staňa hru rýchlo prerušil.
     
    69:19
    Nitrianski hokejisti už síce nie sú v útočnom pásme, ale puk sa snažia držať vo svojej moci.
     
    69:39
    Ostáva posledných 21 sekúnd. Vhadzovať sa bude pred Staňom.
     
    70:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Veľká dráma vyvrcholí v samostatných nájazdoch!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ako prvý to skúsil hosťujúci Chrenko. Nebol úspešný, Staňu neoklamal. (0:0)
     
    Za Košice sa predstavil Bartoš – takisto nebol úspešný. (0:0)
     
    Nitriansky Kováčik súpera neprekonal! (0:0)
     
    Domáci Spilar vymiešal Kristana a dáva gól. (1:0)
     
    Hosťujúci Lelkeš musel dať a dal! (1:1)
     
    Domáci Bartánus volil bekhend, úspešný ale nebol. (1:1)
     
    Za domácich sa predstavil opäť Bartoš, ale tentokrát bol úspešný. (2:1)
     
    Nádašdi netriafa bránku, Košice majú mečbal!
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Gól strelil PETER BARTOŠ.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, Košičania môžu v sobotu získať titul, Nitra musí vyrovnať sériu. Zápas sa začne o 17:30 pod Zoborom. (19:57:58)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 23. Sojčík (Bicek), rozh. náj. Bartoš – 26. Kováčik (Lelkeš, Milo)


    HC Košice: Staňa – Deyl, Klouček, Macejko, Cebák, Šeda, Kolba, Takáč – Bartánus, Marcinko, Hrnka – Jenčík, Bartoš (C), Spilar (A) – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Gmitter, Jokeľ, Hinďoš, Skalický
    HK Nitra: Kristan – Milo (A), Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – Kováčik (A), Lelkeš, J. Ručkay – H. Ručkay, Stümpel (C), Tománek – Bajtek, Chrenko, Segľa – Piačka, Hrazdíra, Mráz

    Rozhodčí: Baluška, Kubuš – Šefčík, Valach

    Diváci: 8347
    bahis siteleri