Tomsk – Samara 2:0 (kon.) | Lok. Moskva – Groznyj 2:1 (kon.) | Machačkala – Zenit 1:2 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
2:1 (0:1)
FK Achmat Groznyj
Sobota 19.04.2014, 13:30 • Lokomotiv Stadium • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Lokomotiv slaví důležité tři body v honbě o titul, naopak Groznyj si v boji o záchranu nepolepšil. Hosté přitom vyhráli první poločas díky brance Ailtona, jenže vytrvalý tlak Moskvanů po přestávce dokázal dvakrát zužitkoval Pavljučenko a stanovil tak konečný výsledek na 2:1. Ode mě je to dnes vše, přeji vám hezký den. (15:22:09)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Z druhé vlny mohl ještě něco vymyslet Piriz, měl míč pěkně na střelu, jenže místo toho přišla přihrávka, kterou zachytil a poté míč odkopl Ďurica.
     
    90+2
    Lokomotiv se nadvakrát ubránil.
     
    90+2
    Po dlouhém autu Temnikova a obranné hlavičce budou hosté rozehrávat rohový kop.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Rybus střílel i z takto velké vzdálenosti, branku minul snad o deset metrů.
     
    89
    Ještě žlutá karta pro Čorluku, kterému zřejmě rozhodčí nasčítal všechny tvrdé zákroky za celý zápas. Přidržení Ailtona přitom nyní dobrých čtyřicet metrů od branky rozhodně nebylo nějak dramatické.
     
    88
    Míč mají na kopačkách hráči v červeném, Groznyj se snaží napadat, ale zatím bez úspěchu.
     
    87
    Poslední střídání trenéra Kučuka. V týmu domácích odstupuje Boussoufa, místo něj si zahraje Ozdoev.
     
    87
    Rybus to zkusil rovnou na branku, míč letí těsně nad, ovšem Guilherme situaci s přehledem jistil.
     
    86
    Hodně zajímavá standardka pro Těrek. Denisov povalil Rybuse na levé hraně vápna, Boussoufa poté dostává žlutou kartu za protesty.
     
    85
    Domácí zatím soupeři nedávají příliš možností vytvořit si nějaký závěrečný tlak. Naopak Godzjur se musel mít na pozoru a včas vyběhnout proti Pavljučenkovi, který dostával dlouhý míč za obranu.
     
    83
    Druhé střídání Grozného. Lebeděnka nahrazuje Piriz.
     
    82
    Roh pro Těrek. Ještě než míč doletěl do skrumáže je ovšem pískán útočný faul některého z nabíhajících útočníků.
     
    80
    Pavljučenko dostává žlutou kartu za divokou oslavu gólu, při které sundal dres, navlékl jej na rohový praporek, se kterým poté mával jako s vlajkou. Show pro diváky musí být.
     
    80
    Lokomotiv právě vstřelil branku!

    Domácí otáčí vývoj zápasu! Na centr z pravé strany si na malém vápně mezi stopery vyskočil opět ROMAN PAVLJUČENKO a hlavou ze snadné pozice nezaváhal!
     
    79
    Spíše ve snaze neztratit míč než s touhou oslovit někoho ze spoluhráčů nakopl míč dopředu Ivanov, Guilherme míč chytá.
     
    78
    Tohle zavánělo velkým nebezpečím na druhé straně. Brejk Těreku tři na dva táhl Bokila, ale ten nezvládl klíčovou přihrávku doleva na úplně volného Ailtona, který by byl býval šel sám na branku.
     
    77
    Jen pár centimetrů teď scházelo, aby Pavljučenko hlavou nelízl střílený centr od Samedova. Tlak Lokomotivu sílí.
     
    77
    Stále jsou u míče hráči v červeném. Do vápna Grozného létá jeden centr za druhým, obranná čtveřice však zatím pracuje dobře.
     
    75
    První střídání Těreku. Trenér Rachimov se pokusí rozmělnit tlak soupeře výměnou Kanua za Bokilu.
     
    73
    Další útok Moskvanů táhl Denisov, jeho centr tentokrát odvrací Ojala, stejně jako následnou přízemní příhru Samedova z druhé strany.
     
    72
    Lokomotiv právě vstřelil branku!

    Přece jen se domácí dočkávají vyrovnání a teď budou chtít určitě přidat i druhý gól! Po nedomluvě mezi obránci Těreku se k vysokému míči v šestnáctce dostal Tkačev, hlavou z těžké pozice nechtěl zakončovat, ale jen obloučkem posunul míč napříč malým vápnem k ROMANU PAVLJUČENKOVI, jenž z bezprostřední blízkosti jen po zemi uklidil míč do branky!
     
    71
    Tak tohle byl nepříjemný střet. Ailton si v rychlém breku předkopl míč trochu více dopředu, Denisov jej zakřižoval, ale Brazilec přesto zkoušel střílet a vší silou nakopl Denisova zezadu do lýtka.
     
    69
    Domácí se snaží, ale jejich útočným akcím schází nápad. Většinou se obrana Těreku stihne zformovat a centry si dokáží pohlídat stopeři.
     
    69
    Centr Samedova zblokoval Ivanov, aut pro Lokomotiv.
     
    68
    Už to mohlo být o dva góly! Zřejmě to byl Rybus, kdo se krásně protáhl od pravé lajny až do vápna, od koncové čáry přihrál zpětně Ailtonovi, který z penaltového puntíku trefuje tyčku!
     
    68
    Znovu byl kousek před vápnem faulován Pavljučenko, domácí místo pořádného přímého kopu rozehráli hodně rychle a o míč nakonec přišli.
     
    67
    Na druhé straně centroval zprava Tkačev, Ojala míč odvrátil pár metrů před vápno, kde Šiškin doslova zalehl Ivanova. Těrek bude rozehrávat.
     
    66
    Po dalším z faulů Lokomotivu posílal dlouhý míč do šestnáctky Rybus, Guilherme si v poklidu stáhl míč do náruče.
     
    65
    Mychalyk si při napadání pomohl útočným faulem. Klidná rozehrávka pro Groznyj.
     
    64
    Rozpaky v obraně Lokomotivu. Nejprve se Ailton div neprobil přes tři obránce, až ten čtvrtý mu míč ukopl, po špatném odkopu Guilhermeho pak ihned pálil z třiceti metrů Rybus, jenž vysoko přestřelil.
     
    63
    Boussoufa si ukázal, kam chce míč, dostal jej podél lajny na pravačku, ale nepohlídal si ofsajdovou hranu. Jeho přihrávka do vápna tak už nebyla nebezpečná.
     
    61
    Hodně ostře si však nyní počínal i hostující Temnikov, který nekompromisně poslal k zemi Tkačeva, který se rozbíhal k založení rychlého brejku. Za žlutou kartu nyní může být Temnikov i celkem rád.
     
    61
    Další hráč v bílém na zemi. Za hlavu se drží Ivanov po vzdušném souboji s Ďuricou. Fotbalisté Těreku polehávají na můj vkus až příliš často, na druhou stranu domácí hrají pěkně od podlahy.
     
    60
    Je za námi hodina hry. Tlak Moskvanů trochu opadl, míč teď díky několika vhazování na polovině soupeře ovládají hráči Grozného.
     
    59
    Mezitím to vypadá, že Kanu bude v pořádku. Po dlouhém a hlavně nepřesném nákopu hostů bude vhazovat Denisov.
     
    58
    Druhé střídání Lokomotivu, Grigorjev uvolní místo Tkačevovi.
     
    57
    Na zemi se svíjí Kanu po dalším ostrém zákroku Čorluky.
     
    57
    Lebeděnka na levé straně Janbajev málem vysvlékl u rohového praporku z dresu, přesto se faul nepíská a dopředu mohou jít domácí.
     
    56
    Až teď si může přetížená obrana Těreku vydechnout. Hráči v bílém kombinují okolo půlící čáry.
     
    55
    Zkrácený roh vyrazil Godzjur na roh regulérní.
     
    54
    Domácí pokračovali v útoku, po levé straně se protáhl Grigorjev, Lebeděnko jej skluzem poslal k zemi a dostává žlutou kartu.
     
    54
    Boussoufa z přímého kopu trefuje tyč!
     
    54
    Teď ovšem Semenov hodně netakticky fauloval Pavljučenka, který byl dva metry před vápnem zády k brance a bude z toho zajímavý přímý kop pro Lokomotiv.
     
    53
    Hráči v červeném okupují území Grozného, ale zatím se přes dvě pětičlenné řady nemůžou dostat do vápna.
     
    52
    Ďurica se dostal před napadajícího Ailtona, který jej na půlce podkopl a jen se štěstím unikl žluté kartě.
     
    51
    Lokomotiv vstoupil do druhé půle se zjevnou touhou něco udělat s nepříznivým výsledkem. Nový muž na hřišti Mychalyk se pokoušel ihned po převzetí míče o střelu, jeho pokus byl hodně nepřesný.
     
    50
    Hostující Ivanov ve spolupráci s Temnikovem zpacifikovali rozběhnutého Denisova u levé lajny, ten reagoval dost podrážděně a na poslední chvíli si rozmyslel dohrání Temnikova po odpískání.
     
    49
    Dva rohy po sobě pro domácí, ani ten druhý nebyl nebezpečný a Těrek se osvobozuje odkopem.
     
    48
    Zblokovaná přihrávka na Pavljučenka chytla zajímavou rotaci, po dopadu ve vápně nešla podle očekávaní k brankáři Godzjurovi, ale nakonec musel Komorowski míč odkopnout na roh.
     
    47
    Další hráč hostů na zemi. Tentokrát leží Ailton po zákroku Čorluky. Chorvatský stoper Lokomotivu se svému soupeři po krátké diskuzi s rozhodčím omlouvá.
     
    47
    Vysokánský nákop do vápna sbírá Guilherme nad hlavami všech nabíhajících hráčů.
     
    46
    Výkop měli hosté. Dlouhý míč Semenova hledal Kanua, kterého zezadu přejel Grigorjev a je pískán faul.
     
    46
    Trenér domácích Kučuk udělal o poločase změnu v sestavě. Místo Šešukova bude hrát Ukrajinec Mychalyk.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:33.
     
    První poločas vyzněl lépe pro Groznyj, který využil díky rychlé akci Ailtona svoji jedinou šanci v utkání, poté zapnul i Lokomotiv, ale kromě dvou závarů na samém konci nevytěžil nic. V druhé půli můžeme určitě očekávat zvýšenou aktivitu domácích, kteří si v boji o titul nesmí dovolit ztrátu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nastavovat se měla jen jedna minuta, přesto ještě domácí rozehráli další roh, po kterém se strhla ve vápně obrovská mela, míč nakonec propadl k Boussoufovi, který jej předložil na hranu malého čtverce ještě jednomu ze spoluhráčů, jehož velká rána míří nad břevno!
     
    45+1
    Mohlo být vyrovnáno! Pěkný pas do skrumáže proletěl hradbou těl a zastavil se až o Kanua, který zřejmě ani nevěděl, že k němu míč propadne, každopádně zabránil kulatému nesmyslu v cestě do branky!
     
    45
    Na druhé straně naopak Lebeděnko nestíhal Denisova a zatáhl za záchrannou brzdu. Standardku od pravé lajny rozehraje Samedov.
     
    44
    Aha, tak Ailtona v souboji pořádně nakopl Čorluka. Rozhodčí přehlédl jasný faul, za který by se mohla dávat i žlutá karta.
     
    43
    Hosté míč dlouho neudrželi, při dalším pokusu o kontr se navíc zranil Ailton, Lokomotiv sportovně zakopává míč do zámezí.
     
    42
    Agilní Janbajev zkoušel na pravé straně další centr, našel Boussoufu na hraně vápna, který byl ovšem v záklonu a jen nadzvedl míč pro Godzjura.
     
    42
    Dlouhý míč na Rybuse polsk záložník Těreku sklepl do druhé vlny pro Kanua, jehož ránu z voleje schytal do nohou zřejmě Ďurica.
     
    41
    Nadějně vyhlížející akci zazdil z pohledu Lokomotivu Janbajev, který mohl zkusit jít na hraně šestnáctky jeden na jednoho s Temnikovem, nakonec ale zkusil dát míč do běhu Pavljučenkovovi, který byl však daleko a v pohodě jej zakřižoval Ojala.
     
    40
    Příliš vysoký a pomalu letící centr byl snadnou kořistí obrany v bílém.
     
    39
    Denisov se hnal podél levé lajny, vrátil se s ním Kanu a srazil míč na roh.
     
    37
    Tohle bylo ovšem zajímavé. Pavljučenko dostal míč až k levé lajně, odtud si dokázal vyjet až ke středu a vypálil hodně tvrdě, Godzjur míč vyrazil před sebe, kde musel Komorowski míč pohotově odhlavičkovat před dotírajícím soupeřem.
     
    36
    Komorowski v hlavičkovém souboji dal loktem do hlavy Šiškinovi a je potrestán žlutou kartou.
     
    36
    Nutno dodat, že ani Těrek není bůhvíjak kreativní ve hře dopředu. Dlouhý míč na Ailtona je zatím jedinou alternativou pro svěřence trenéra Rachimova.
     
    35
    Moskvané stále naráží na dobře organizovanou obranu hostů Nyní Šiškin spíše z nedostatku jiných možností nakopl míč dopředu, pohodový obranný zákrok si připisuje Temnikov.
     
    33
    Už se zdálo, že domácí tentokrát zaútočí z levé strany, jenže tam byli v početní nevýhodě proti Semenovovi s Lebeděnkem, po přenesení míče doprava Lokomotiv ztrácí.
     
    32
    Lokomotiv chtěl ihned odpovědět. Po odpískané hře rukou centroval zprava Samedov, Těrek odvrátil a poté musel Godzjur hodně daleko z branky, aby míč sebral z hlavy nabíhajícímu Pavljučenkovi.
     
    30
    Těrek Groznyj právě vstřelil branku!

    A hned z následného brejku hosté udeřili! V akci dva na dva se ocitli Rybus a Ailton, první přihrál druhému a AILTON ALMEIDA se poté zleva protáhl na střed. Z osy hřiště potom Brazilec nedal svému krajanovi v brance soupeře šanci, když pravačkou trefil přesně dolní růžek u vzdálenější tyče!
     
    30
    Centr z levé strany poslal do vápna Samedov, Těrek se ubránil.
     
    29
    Hodně nešetrným skluzem na Grigorjeva se prezentoval Mauricio a vidí za to žlutou kartu.
     
    28
    Rybus na levém křídle taktéž nic nevymyslel, Guilherme bude vykopávat. Mezitím se na plac vrací Denisov s ovázanou hlavou.
     
    27
    Proti přehuštěné obraně na pravé straně se Lokomotiv neprosadil, Boussoufa proto vrátil hru dozadu na stopery, kteří však po kombinaci s Šešukovem ztrácí a do útoku jde Těrek.
     
    26
    V hlavičkovém souboji na půlící čáře se zřejmě srazili hlavami Denisov a Lebeděnko, Denisov je ošetřován za krajní lajnou, ale bude zřejmě v pořádku.
     
    25
    Pěkná narážečka Samedova s Janbajevem, druhý jmenovaný centroval od koncové čáry před branku, kde se zdálo, Boussoufa hlavičkoval do obránce soupeře a měl to být roh. Trenér Lokomotivu Kučuk se hodně zlobil, ale rozhodčí ukazuje jasně – odkop od brány.
     
    24
    Kanu a Ailton si mají opravdu co vysvětlovat. Nyní se zase Ailton neobtěžoval přidat do kroku, když mu Kanu dal míč kousek dál od nohy a pak se úplně vykašlal na napadání Denisova, který míč obtížně zpracovával.
     
    23
    V náznaku rychlého brejku se objevili Kanu s Ailtonem, Kanu však sprint dopředu hodně vypustil, a tak nechal svého parťáka v boji proti čtyřem obráncům soupeře, který ani nemohl dopadnout jinak než ziskem míče pro červené.
     
    22
    Po delší době v útoku Groznyj. Nesmělá kombinace Rybus s Temnikovem na levé straně končí hodně rychle po zásahu Janbajeva.
     
    21
    Grugorjev si nyní na levé straně přehodil míč z levačky na pravačku a centroval do šestnáctky, míč odhlavičkoval Ojala.
     
    20
    Forčekující Ailton trochu rozhodil rozehrávku Lokomotivu, přesto poté přichází další dlouhatánský centr a znovu měl Pavljučenko k míči hrozně daleko na to, aby mohl pokračovat v útoku.
     
    19
    Denisov se rozhodl z půlky odcentrovat až k bráně Těreku, kop se mu však vůbec nepovedl a míč letí skoro až na tribunu za brankou.
     
    18
    Asi nejaktivnější hráč domácích Samedov se znovu hnal do šance, nejprve jeho snahu degradoval Boussoufa narážečkou na paty, po dalším zisku míče a tentokrát zpětné přihrávce do vápna od Samedova se k míči neprotlačil Pavljučenko.
     
    17
    Pavljučenka přehlavičkoval Ojala, Groznyj se ubránil.
     
    16
    Pěkná přímočará akce domácích. Samedov potáhl míč po levé straně, poslal jej podélně Grigorjevovi, který z úhlu zkoušel pravačkou vypálit, Komorowski míč srazil na roh.
     
    16
    Obrana Lokomotivu s menšími problémy odvrací centr od rohového praporku.
     
    15
    Z přímého kopu, který rozehrál Mauricio, bude roh, protože někdo v červeném míč odhlavičkoval do zámezí.
     
    14
    První žlutou kartu utkání vidí Denisov, který po ztrátě míče zezadu podkopl Lebeděnka.
     
    14
    Rychlý presink se nyní domácím vyplácí, Groznyj ztrácí míče už v zárodku svých akcí. Teď navíc Rybus fauloval Čorluku a je z toho poklidná rozehrávka pro Moskvany.
     
    13
    Pěkný průnik Kanua, který se zbavil u půlky hned tří obránců, šel s Ailtonem de facto dva na jednoho, ale v nouzi neodkázal přihrát a nakonec o míč přišel.
     
    12
    Z následného útoku domácí nezahrozili, Boussoufa centroval až za koncovou čáru. Godzjur bude vykopávat.
     
    11
    Ailton sklepl sice elegantně míč na Kanua, ale toho zablokoval při převzetí míče u půlící čáry Ďurica.
     
    11
    Obrana Těreku centr od rohového praporku odvrací.
     
    10
    Samedov s Grigorjevem si nyní na levé straně vápna spíše dávali přednost a z dobré pozice nevytěžili více než první roh pro svůj tým.
     
    9
    Mauricio trefil prvního bránícího hráče a dopředu se ženou hráči v červeném.
     
    8
    Kdepak. Pavljučenko dostal míč do levého křídla, odkud ale poslal hodně nepřesnou zpětnou přihrávku. Následoval rychlý brejk Grozného a bude z toho nakonec rohový kop pro hosty.
     
    8
    Zatím je míč častěji v rukou brankářů, případně v zámezí než ve hře. Snad s tím něco udělá tento útok Lokomotivu.
     
    7
    Dva po sobě jdoucí dlouhé pasy za obranu domácích končí až u brankáře Guilhermeho.
     
    6
    Kanu opět obětí nedovoleného zákroku. Šiškin do něj šel tvrdým skluzem na půlící čáře a přestože argumentuje, že odehrál balon, sudí je neoblomný a upozorňuje jej, že příště by to mohlo být za žlutou kartu.
     
    6
    Čorluka rozjíždí další akci Lokomotivu. Jeho přenesení doleva na Denisova ovšem skončilo až v zámezí.
     
    5
    Pokus Rybuse levačkou neměl ani razanci, ani potřebnou přesnost. Guilherme se stihl přesunou k tyči a tam v pohodě zasáhnout.
     
    4
    Dva hraniční zákroky Moskvanů v blízkosti vlastní šestnáctky, ten druhý od Šešukova už byl posouzen jako faul. Kanu šel k zemi a Těrek bude mít zajímavou standardní situaci.
     
    3
    Znovu byl v akci Samedov, který tentokrát nabídl pěkný míč do vápna Grigorjevovi, jenž míč trefil z dobré pozice na penaltě velmi špatně. Každopádně se jednalo o první náznak příležitosti.
     
    3
    Janbajev se Samedovem zkoušeli něco vymyslet z pohledu domácích na pravé straně, proti byla však obrana Těreku.
     
    2
    Podobně si vedli i hosté, Ivanov poslal míč Ailtonovi vysokým obloukem až k brankáři Lokomotivu Guilhermovi.
     
    1
    Výkop měli domácí v červených dresech, první nákop Ďurici na Grigorjeva byl příliš dlouhý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou dobrý den. V Moskvě už je vše připravené k úvodnímu výkopu. Začneme za malou chvíli.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Janbajev, Čorluka, Ďurica, Denisov – Šiškin, Šešukov – Samedov, Boussoufa, Grigorjev – Pavljučenko
    Náhradníci: Abaev, Širokov – Beljaev, Michalik, Ozdoev, Tkačev, Makarov, Al. Mirančuk, An. Mirančuk

    Těrek Groznyj: Godzjur – Semenov, Ojala, Komorowski, Temnikov – Ivanov, Mauricio – Lebeděnko, Kanu, Rybus – Ailton
    Náhradníci: Kobozev – Aissati, Tagilov, Kuziaev, Pires, Fuseini, Mitrišev, Kadyrov, Grozav, Bokila

    Rozhodčí: Lapočkin – Demeško, Koloskov.
     
    Dobré odpoledne. Je před námi 26. kolo nejvyšší ruské soutěže, kde se spolu utkají Lokomotiv Moskva a Těrek Groznyj.

    Dnešní utkání bude mít veliký náboj, oběma týmům jde o hodně. Lokomotiv je pět zápasů před koncem na druhé pozici s pouhým bodem ztráty na vedoucí Petrohrad. Naopak Groznyj je 12. a má bod náskok na příčky znamenající ošidné play-off o sestup.

    Momentální rozpoložení má paradoxně lepší hůře postavený Těrek, který v minulém zápase přehrál díky brankám Mauricia a dvěma zásahům Ailtona Almeidy Rostov 3:0. Naopak Moskvané klesli z první příčky tabulky kvůli bezbránkové remíze s kdysi slavnou a bohatou, ale nyní poslední Machačkalou.

    Poslední vzájemné měření sil dnešních soupeřů vyznělo lépe pro Lokomotiv, který zvítězil brankou Samedova z devadesáté minuty 1:0.

    Jak dopadne důležitý zápas dnes se začneme dozvídat od půl druhé.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Michal Šíma

    Branky: 72. Pavljučenko, 80. Pavljučenko – 30. Ailton

    Karty:   14. Denisov (LMO), 80. Pavljučenko (LMO), 89. Čorluka (LMO) – 29. Mauricio (GRZ), 36. Komorowski (GRZ), 54. Lebeděnko (GRZ), 61. Temnikov (GRZ), 86. Boussoufa (GRZ)


    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Janbajev, Čorluka, Ďurica, Denisov – Šiškin, Šešukov (46. Mychalyk) – Samedov, Boussoufa (87. Ozdoev), Grigorjev (58. Tkačev) – Pavljučenko
    Náhradníci: Abaev, Širokov – Beljaev, Mychalyk, Ozdoev, Tkačev, Makarov, Al. Mirančuk, An. Mirančuk

    FK Achmat Groznyj: Godzjur – Semenov, Ojala, Komorowski, Temnikov – Ivanov, Mauricio – Lebeděnko (83. Piriz), Kanu (75. Bokila), Rybus – Ailton
    Náhradníci: Kobozev – Aissati, Tagilov, Kuziaev, Piriz, Fuseini, Mitrišev, Kadyrov, Grozav, Bokila

    Rozhodčí: Lapočkin – Demeško, Koloskov
    bahis siteleri