Tomsk – Samara 2:0 (kon.) | Lok. Moskva – Groznyj 2:1 (kon.) | Machačkala – Zenit 1:2 (kon.)
konec
FK Tom Tomsk
2:0 (2:0)
FK Křídla Sovětů Samara
Sobota 19.04.2014, 11:00 • Stadion Trud, Tomsk • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    V souboji dvou týmů bojujících o záchranu budou chtít bodovat hlavně domácí, nejlépe za tři body. Tomsk je totiž v tabulce Premier Ligy na čtrnáctém místě, což zatím znamená účast v baráži o udržení se v lize. Na svém kontě má Tomsk jedenadvacet bodů.
     
    Hosté jsou na tom bodově o něco lépe, když z pětadvaceti zápasů nasbírali pětadvacet bodů. Zatím to ale nestačí na lepší, než třinácté místo, tedy postavení jen o příčku lepší, než Tomsk. Třináctá příčka je navíc první "barážová" a pokud se chtějí Křídla ošidné baráži vyhnout, musí dnes v Tomsku bodovat.
     
    Vítejte u on-line přenosu fotbalového utkání ruské Premier Ligy, kde se v rámci 26. kola utká TOM TOMSK a KŘÍDLA SOVĚTŮ SAMARA.
    Utkání se odehraje na stadionu Trud v Tomsku a provede jím jako hlavní rozhodčí Sergej Karasev, na čarách mu budou asistovat Drozdov a Kobzev.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Tom Tomsk: Cebanu – Milanov, Jiránek, Aravin, Rykov, Sabitov, Nechajčik, Baškirov, Baženov, Pančenko, Portňjagin
    Náhradníci: Božović, Mureşan, Sorokin, Mežjev, Čerevko, Bordačev, Holenda, Saláta, Komkov, Těrenťjev, Pintér

    FK Křídla Sovětů Samara: Mucha – Amisulašvili, Jacenko, Goreux, Verchovcov, Taranov, Adžindžal, Dragun, Callagov, Machmudov, Kornilenko
    Náhradníci: Vavilin, Němov, Caballero, Semšov, Baljakin, Brown Forbes, Božin, Delkin, Čočjev, Veremko, Počivalin

    Rozhodčí: Karasev – Drozdov, Kobzev.
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Baškirov centruje do pokutového území soupeře z pravé strany, ale celá akce domácího týmu končí odpískaným útočným faulem.
     
    3
    Bránící Rykov odehrál ve vlastním vápně raději do autu, první útočná akce hostů, kteří vhazují z pravé strany. Míč nakonec končí u Cebanu, který vykopává.
     
    4
    Adžindžal drží míč na levé straně, ale není kudy směrem k pokutovému území soupeře, míč se proto vrací zpět do obrany Křídel Sovětů.
     
    5
    Nakonec právě Adžindžalovi "utíká" míč do autu, domácí Milanov vhazuje z pravé strany.
     
    6
    Zatím v úvodu utkání hodně neurovnaná hra, míč létá vzduchem ze strany na stranu, nakonec končí u gólmana hostů, slovenského reprezentanta Jána Muchy.
     
    7
    I jeho protějšek, Rumun Cebanu, může nyní vykopávat, sledujeme fotbal zatím bez jakýchkoliv šancí.
     
    8
    A zatím tomu tak bude i pro tuto chvíli, domácí se snažili po pravé straně zaútočit, jenže jejich postup zastavuje praporek pomezního, ofsajd.
     
    9
    Série nepřesností na obou stranách, nejprve domácímu Baškirovi "utekl" míč před pokutovým územím hostů, poté gólman Mucha nepřesně vykopl a poslal míč do autu.
     
    10
    Portňjagin padá na polovině hostů, ale není to faul, byť si diváci na tribunách myslí opak a hlasitě pískají, rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    11
    Milanov obral ve středu hřiště o míč Machmudova, který nedokázal lépe zpracovat přihrávku, domácí však hned vzápětí o míč přicházejí.
     
    12
    Adžindžal faulován ve středu hřiště, hosté zůstanou u míče. Bleskově rozehraná standardka, míč končí v náruči gólmana Cebanu.
     
    13
    Na druhé straně vykopává Ján Mucha, znovu sledujeme spoustu hlavičkových soubojů ve středu hřiště, bez jakékoliv kombinaci po zemi...
     
    14
    Domácí mají k dispozici autové vhazování na polovině soupeře, z pravé strany. Akce končí odpískaným ofsajdem Pančenka, který se dokázal dostat za obranu a dokonce i dopravil míč do branky, jenže gól neplatí.
     
    15
    Baškirov faulován na polovině Křídel Sovětů a Pančenko si již staví míč k rozehrání volného kopu.
     
    16
    Daleký centr na zadní tyč, kde se snaží dostat k míči Rykov, ovšem ten akrobatickou pozici neustál a padl k zemi, míč končí mimo hřiště, odkop od branky hostů.
     
    17
    Statistika držení míče: 43% : 57%.
     
    18
    Hosté sice častěji drží míč na svých kopačkách, opticky více ze hry ale mají spíše domácí, jejichž akce jsou přímočařejší a jsou také mnohem nebezpečnější.
     
    19
    Jiránek nakopává míč na polovinu soupeře, tam o míč bojuje Milanov, ale zatím neúspěšně. Ale po chvíli se domácí dostávají k míči, Callagov však zachytil přihrávku Baženova a tím celá akce domácích končí.
     
    20
    Podruhé dostávají domácí míč do branky, po dobrém pasu za obranu Křídel Sovětu se opět do koncovky dostává Portňjagin, který i tentokrát překonává Jána Muchu, ovšem znovu gól neplatí pro ofsajd!
     
    21
    Baženov si nabíhá na pravém křídle, Milanov mu adresuje přihrávku, ovšem hodně nepřesnou, domácí přichází o míč.
     
    22
    Jiránek s míčem u pokutového území, český obránce ve službách Tomsku se zapojil do útočné akce, která končí centrem do vápna Křídel Sovětů a odpískaným útočným faulem.
     
    23
    Pančenko prohrál hlavičkový souboj u pokutového území Křídel Sovětů, ale domácí zůstanou u míče, protože tam jeden z hostů fauluje.
     
    24
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Baženov, přichází Jan Holenda.
     
    24
    Velmi dobře zahraný volný kop, Pančenko zkusil z nějakých pětadvaceti metrů přímo ohrozit branku soupeře a trefuje tyč!
     
    25
    Hosté se pomalu, ale jistě, dostávají pod tlak domácího týmu, dočkáme se prvního gólu?
     
    26
    Ján Mucha má míč ve své moci a bude vykopávat od své branky.
     
    27
    Hostům ale často míč odskakuje od kopaček, v této chvíli nejsou fotbalisté Křídel Sovětu schopni udržet míč delší dobu.
     
    27
    Po faulu soupeře může Pančenko znovu ohrozit branku soupeře, tentokrát je to volný kop z pravé strany, z nějakých třiceti metrů.
     
    28
    Tom Tomsk právě vstřelil branku!
    Je vidět, že Pančenko má volné kopy dokonale "zmáknuté", na přesný centr z pravé strany si u vzdálenější tyče naběhl RENAT SABITOV, který v těsné blízkosti u branky hlavou usměrňuje míč do sítě a domácí vedou 1:0.
     
    30
    Je za námi první půl hodina hry, hosté prohrávají po neubráněné standardní situaci 0:1 a zatím marně hledají recept na dobře hrajícího soupeře.
     
    30
    Tom Tomsk právě vstřelil branku!
    Český útočník ve službách Tom Tomsk, JAN HOLENDA, se gólově prosazuje zhruba šest minut poté, co přišel na hřiště! Znovu výtečně hrající Pančenko poslal míč z pravé strany před branku, kde si zkušený Čech dokázal vytvořit pozici, z níž dal druhý domácí gól.
     
    32
    Pro Křídel Sovětů se utkání nevyvíjí vůbec dobře, zatím se pouze brání a je jasné, že po dvou inkasovaných gólech to nebude nijak slavné hlavně s psychikou hráčů.
     
    33
    Pas hostů na nabíhajícího Sergeje Kornilenka nepřesný, míč končí u gólmana Tomsku Cebanu, který vykopává.
     
    34
    Pančenko zkouší vybojovat míč na polovině soupeře, ale proti převaze bránících hráčů hostů neměl příliš šancí, míč má Mucha, který rozehrává.
     
    35
    Po delší době sledujeme kombinační akci hostů na polovině Tom Tomsk, ale bez valného úspěchu, hrají opět domácí.
     
    36
    I za nepříznivého stavu 0:2 hrají hosté pouze na jednoho útočníka, a to Bělorusa Kornilenka, který se snaží sklepávat míče pro své spoluhráče, ale tato taktika zatím není úspěšná.
     
    37
    Callagov nachází na levé straně, na polovině Tomsku, Adžndžala, ten sice nepřesně přihrává, ale hosté zůstali u míče. Ke střele se nakonec dostává z pravé strany Kornilenko, ale míč končí vysoko nad brankou.
     
    38
    Souboj o míč ve středu hřiště, Callagov nezazmatkoval a vrací míč Amisulašvilimu, který ale pro změnu nic nevymýšlí, napálil míč na polovinu Tomsku, v podstatě tak odevzdává míč.
     
    39
    Domácí se již tak netlačí do útoku, vyčkávají na půlící čáře na protiútoky soupeře.
     
    40
    Poslední pětiminutovka prvního poločasu, domácí hájí dvoubrankový náskok a zatím to vypadá, že minimálně do poločasové přestávky se jim to podaří.
     
    41
    Dva útočící hráči v bílém to mají proti pěti domácím bránícím hráčům hodně těžké, většina akcí Křídel Sovětů tak končí těsně za půlící čárou.
     
    42
    Adžindžal fauluje na vlastní polovině Pančenka, domácí tak budou mít k dispozici volný kop z nějakých dvaatřiceti metrů, z levé strany a k míči se staví opět Pančenko.
     
    43
    Pančenko to zkouší přímo na branku, to nebyla špatná střela, míč prolétl nějaké dva metry nad brankou soupeře, Ján Mucha celou situaci kontroloval.
     
    44
    Na druhé straně vykopává Cebanu, Taranov ale vyhrál hlavičkový souboj ve středu hřiště, nicméně kromě nepřesných přihrávek a pasů sráží hru hostů také časté fauly, jako nyní. Hrají domácí.
     
    45
    Rohový kop, vůbec první (!) v prvním poločase rozehrají domácí z pravé strany a kdo jiný, než Pančenko.
     
    45
    Defenziva Křídel Sovětů odvrací, ovšem znovu pouze na roh, Pančenko si roh z pravé strany zopakuje.
     
    45+1
    Již v první minutě nastaveného času se musí hosté bránit při útočné akci soupeře.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Jevgenij Baškirov (FK Tom Tomsk) za ostrý skluz zezadu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který jasně patřil domácímu týmu. Tom Tomsk, po vyrovnaném úvodu, postupně přebral aktivitu, kterou následně i gólově vyjádřil, když se ve 28. minutě prosadil Sabitov a o dvě minuty později pak i Holenda. Ten přišel na hřiště až ve 24. minutě, kdy vystřídal Baženova! Nutno dodat, že domácí dali další dva góly v první půli, ovšem oba nebyli, zcela souladu s pravidly, uznány pro ofsajd!
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 12:01 hodin.
     
    Druhý poločas začne každým okamžikem.
     
    46
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Machmudov, přichází Caballero.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Rykov leží na trávníku, v hlavičkovém souboji ho zranil Kornilenko, který mu při dopadu dupl na nohu.
     
    49
    Rykov již na vlastních nohách a odchází k dalšímu ošetření za postranní čáru, utkání tak může pokračovat. Obrana Samary odkopává na polovinu soupeře.
     
    50
    Sabitov zahrává "malou domů", ale Cebanu ten míč hodně podcenil a málem se do šance dostal sprintující Kornilenko, je z toho "pouze" rohový kop.
     
    51
    Jenže z něho se hosté neprosazují, naopak, musí se bleskově vracet na svou polovinu, je tu rychlý brejk domácích.
     
    51
    A ten zastavuje pouze za cenu faulu Goreux (FK Křídla Sovětů Samara), který dostává žlutou kartu.
     
    52
    Tomsk má k dispozici rohový kop z pravé strany, ale ani domácí se z něho prosadit nedokáží a i hosté hrozí z rychlého brejku.
     
    52
    Centr z pravé strany směřuje do pokutového území Tomsku, kde si pro míč "došel" gólman Cebanu.
     
    54
    Odkop od branky Tomsku, míč letí na půlící čáru, kde ho získávají hosté.
     
    54
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Adžindžal, přichází Alan Čočjev.
     
    55
    Po rychlém protiútoku se dostává ke střele z hranice pokutového území Křídel Sovětů Pančenko, který pálí z voleje, ale střelu zblokoval jeden z bránících hráčů hostů.
     
    57
    Rohový kop hostů, z levé strany, domácí se "formují" ve vlastním pokutovém území.
     
    58
    A defenzivě Tomsku se daří rohový kop odvrátit, hosté jsou v útočné fázi zatím hodně bezzubí.
     
    58
    Sudí Karasev popohání rozehrávajícího gólmana Tomsku Cebanu, který otálí s rozehrávkou, příště by to již mohla být karta!
     
    59
    Míč končí znovu u Cebanu, který znovu vykopává, hosté spoléhají na nakopávané míče, které však zatím k úspěchu nevedou.
     
    60
    Baškirov fauluje na půlící čáře a musí nyní hodně diskutovat a přesvědčovat sudího Karaseva, aby tento zákrok neocenil další žlutou kartou, byla by to totiž již druhá a znamenala by vyloučení!
     
    61
    Hodina hry za námi, hosté stále prohrávají o dva góly a při stylu hry "na náhodu" se dá těžko předpovídat, zda se jim povede s výsledkem něco ještě udělat.
     
    62
    Již několikátý nepřesný nákop hostů, kdy míč končí u gólmana Tomsku, to jsou zbytečně odevzdané míče.
     
    62
    Milanov fauluje na vlastní polovině Caballera, hosté mají k dispozici volný kop.
     
    63
    Míč směřuje na pravou stranu, kde si nabíhá Hajťan Goreux, jenže ten nedokázal nepřesný pas zpracovat a znovu z toho je pouze odkop od branky Tomsku.
     
    64
    Domácí nyní mohli zahrozit do rozevřené obrany hostů, ale přenesení hry na pravou stranu celou akci zhatilo.
     
    65
    Pančenko a jeho přesná střela opět v akci, pokus z hranice pokutového území končí těsně vedle branky Křídel Sovětů!
     
    67
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Goreux, přichází Dělkin.
     
    68
    Domácí vhazují z levé strany, na polovině soupeře.
     
    70
    Je před námi závěrečná dvacetiminutovka, Cebanu odkopává do branky, lavičku Tomsku připravuje střídání.
     
    72
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Baškirov, přichází Komkov.
     
    75
    Míč na polovině Tomsku, ale hosté nemohou překonat dobře zformovanou obranu soupeře. Další z řady nepřesných centrů hostů, po němž získávají míč domácí.
     
    78
    Verchovcov centruje z pravé strany, ale obrana Tomsku v pohodě odvrací.
     
    80
    Poslední desetiminutovka, utkání se již dohrává, hostům nelze upřít snaha, ale ke gólu mají fotbalisté Křídel Sovětu hodně daleko, natož ke dvěma.
     
    83
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Aravin, přichází Čerevko.
     
    84
    Holenda bojuje o míč ve středu hřiště, ale je faulován, hosté ztrácí míč. Pančenko posílá míč až k pokutovému území soupeře.
     
    85
    Tam odvrací centr z levé strany bránící Callagov, který hlavičkuje mimo pokutové území.
     
    88
    Jiránek získal míč na pravé straně a nikam nespěchá, nakonec ale v souboji s protihráčem ztrácí, ovšem sudí nařizuje autové vhazování pro Tomsk.
     
    89
    Pančenko zahrozil v pokutovém území Samary, nyní již bleskový protiútok hostů. Verchovcov vhazuje z levé strany, ale pouze do náruče Cebanu.
     
    90
    Poslední minuta řádné hrací doby. Odkop od branky Tomsku.
     
    90+1
    Rozhodčí se rozhodl nastavit tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+3
    Poslední vteřiny dnešního utkání, míč ve středu hřiště, domácí se již mohou těšit ze tří bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    A právě v tento okamžik Sergej Karasev končí tento zápas, který končí očekávaným a velmi cenným vítězstvím domácího týmu. Ten v souboji dvou zachraňujících se týmů poráží Křídla Sovětů snadno 2:0, díky čemuž se Tomsk přiblížil ke svému dnešnímu soupeři na rozdíl jediného bodu!
     
    To je z dnešního on-line přenosu vše, u toho dalšího se s vámi těším na shledanou. (12:52:45)

    Martin Dvořák

    Branky: 28. Sabitov, 30. Holenda

    Karty:   45+1. Baškirov (TMS) – 51. Goreux (KSS)


    FK Tom Tomsk: Cebanu – Milanov, Jiránek (C), Aravin (83. Čerevko), Rykov, Sabitov, Nechajčik, Baškirov (72. Komkov), Baženov (24. Holenda), Pančenko, Portňjagin
    Náhradníci: Božović, Mureşan, Sorokin, Mežjev, Čerevko, Bordačev, Holenda, Saláta, Komkov, Těrenťjev, Pintér

    FK Křídla Sovětů Samara: Mucha – Amisulašvili, Jacenko, Goreux (67. Dělkin), Verchovcov, Taranov (C), Adžindžal (54. Čočjev), Dragun, Callagov, Machmudov (46. Caballero), Kornilenko
    Náhradníci: Vavilin, Němov, Caballero, Semšov, Baljakin, Brown Forbes, Božin, Dělkin, Čočjev, Veremko, Počivalin

    Rozhodčí: Karasev – Drozdov, Kobzev
    bahis siteleri