Třinec – Karviná 3:2 (kon.)
konec
FK Třinec
3:2 (2:1)
MFK Karviná
Čtvrtek 01.05.2014, 16:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešní sváteční den je v Třinci dobojováno. 25. kolo Fotbalové národní ligy bude dohráno zbývajícími utkáními o víkendu a za dalších sedm dní bude samozřejmě pokračovat. V sobotu 10. května čeká na Třinecké zápas v Pardubicích, fotbalisté Karviné přivítají o den později žižkovskou Viktorii. Já se s vámi loučím, přeji příjemné prožití prvomájového večera a někdy příště na počtenou! (17:58:11)
     
    Slezské derby mezi Třincem a Karvinou je u konce. Hráči předvedli pohledný fotbal v příjemném počasí a před důstojnou návštěvou. Třinec vstupoval do druhé půle s hubeným vedením 2:1, v 69. minutě zvýšil náskok Ceplák, když dostal míč od Málka po chybě Oforiho. Karviná byla aktivnější tak, jako v prvním poločase, ale gólové šance nepřicházely. Až v 78. minutě hlavičkoval nebezpečně Fiala. Paleček vyrazil na roh, z něhož však domácí inkasovali. Ofori orazítkoval zakončením hlavou tyč a Kurušta dorazil do sítě. V závěru si Třinec vítězství pohlídal a nedopustil žádný výraznější vzruch před brankou Palečka. V tabulce se tak hráči trenéra Kuly posunou na 10. místo, zatímco Karviná zůstává na 6. pozici. Víkendové zápasy však tabulkou jistě zacloumají.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Třinec kombinuje na útočné polovině, ale minimálně ještě jednou bude muset dozadu. Wojnarův oblouček na Malíře totiž skončil v zámezí.
     
    90+2
    Juřena prodlužoval balon hlavou na své spoluhráče, ale nikoho z nich nenašel. Pro Karvinou už to vypadá s bodovým ziskem zle.
     
    90+2
    Mikula neprostřelil zaclánějícího Kubáně, Eismannův centr Třinečtí odvrátili a Malíř byl při rozehrávání faulován.
     
    90+1
    Nad rámec hrací doby jsou nastaveny tři minuty, nepřesnou přihrávku Puchela zachytil Ceplák a odkopává dopředu.
     
    90
    Zraněný Roman Haša je odnesen na nosítkách za čáru, na poslední chvilky ho nahradí Slovák René Dedič. Karviná se stále nemůže dostat k bráně Palečka.
     
    89
    Hra se drží okolo půlící čáry, Třinec hraje s míčem a nikam nespěchá. Naopak Karviná musí čas honit. Do konce chybí minuty.
     
    88
    Kubáň dostal přihrávku od Wojnara, neváhal a nakopl míč dopředu. Byl ještě dohrán Davidem Mikulou (KAR) a kapitán hostí si taktéž vysloužil žluté napomenutí.
     
    87
    Radek Gulajev (TRI) bránil rozehrávce karvinské standardní situace a po zásluze je oceněn žlutou kartou. Míč uvede do hry Pindroch.
     
    86
    Z karvinského tlaku vymanil třinecké fotbalisty Ceplák, který přešel přes Mikulu a následně vrátil balon na stopery. Ti založili akci, na jejímž konci stál neúspěšný pokus Haši o lob.
     
    85
    Puchel unikl po levé straně, odcentroval a míč se pokoušel před branku dostat Juřena, ale Palečka nepřehodil, i když k tomu moc nechybělo.
     
    84
    Po nákopu Kubáně shodil Mikula na zem Hašu, ale o faul se podle sudího nejednalo. V útočném snažená už však muž v černém zastavil Juřenu, který nedovoleně odstavil Čelůstku.
     
    83
    Malíř vyslal do brejku Gulajeva, ale jeho únik neměl dlouhého trvání. Cestu třineckému útočníkovi zkřížil Koutný a v pohodě ho obehrál.
     
    82
    Karviná dnes naposledy střídá. Ze hřiště odchází Richard Vaněk, novým mužem na hrací ploše je Erik Puchel.
     
    81
    Wojnar přihrál do běhu Gulajevovi, ten si zasekl před Oforim a užuž napřahoval ke střele, v souboji rameno na rameno ho však čistě odstavil Mikula.
     
    80
    Nepřesnosti na půli hřiště stály Třinec balon a poklidnou rozehrávku. Naštěstí pro ně byla průniková přihrávka na Fialu příliš dlouhá.
     
    79
    Karviná právě vstřelila branku!
    Důležitá branka pro Karvinou přece jenom přichází! Rohový kop vyšel napodruhé skvěle, Ofori hlavičkoval do pravé tyče, dorážku obstaral LUKÁŠ KURUŠTA a poslal míč nechytatelně pod břevno – 3:2!
     
    78
    Kontaktní gól měl na hlavě Fiala, který byl adresátem Eismannova centru, ale směr jeho zakončení vystihl Paleček a vyrazil míč na rohový kop!
     
    77
    Wojnar uprostřed hřiště tak dlouho váhal s přihrávkou na Hašu, až mu nakonec přihrál do postavení mimo hru. Karviná spěchá dopředu.
     
    76
    Haša vyzval ke střele Gulajeva, ten si chtěl balon posunout ještě blíže Pindrochově brance, ale jeho úmysl vystihl Ofori.
     
    75
    Domácí mužstvo vstřelená branka povzbudila a hra se vyrovnala. Karvinou čeká těžký úkol, pokud si chce odvést nějaké body.
     
    74
    Lukáš Kurušta (KAR) nezačal své působení na trávníku úplně šťastně. Dohrál brankáře Palečka po jeho zákroku a vidí žlutou kartu.
     
    74
    Karviná dnes střídá podruhé. Aktivního Milana Halašku vystřídá na hrací ploše Lukáš Kurušta.
     
    74
    Třinecké fotbalisty posílí v boji v závěrečných minutách Petr Wojnar, který zastoupí Jaroslava Málka.
     
    73
    Roman Haša (TRI) obdržel žlutou kartu za faul na Vaňka, sudí ponechali hostům výhodu, ti však o míč přišli a fauloval pro změnu Ofori, takže paradoxně rozehrává Třinec.
     
    72
    Cestu na hutnicko-hornické derby si našlo 1062 diváků, na třinecké poměry tedy nadprůměrná návštěva.
     
    71
    Juřena nedokázal zkrotit Mikulův centr a hosté museli obracet dozadu. Eismann taktak ubránil Malíře, Lisického rána však Pindrocha ohrozit nemohla.
     
    70
    Karviná má územní a herní převahu i ve druhé půli, ale k čemu jí to je? Třinci se podařilo skórovat a vede již o dvě branky.
     
    69
    Třinec právě vstřelil branku!
    Karvinští dnes svými vlastními minelami nabízejí góly svému soupeři! Ofori zaváhal při rozehrávce, balon získal Málek, předložil míč MIROSLAVU CEPLÁKOVI a ten střelou do prázdné branky nepohrdl – 3:1!
     
    68
    Jan Svatonský vystřídá Ondřeje Cvernu, který se podepsal u prvního třineckého gólu, dále však nepředvedl špatný výkon.
     
    67
    Třinečtí pokračují v útoku, zatímco Karvinští připravují své první střídání. U lavičky se připravuje Svatonský.
     
    66
    Malíř poslal přesný centr do ohně, kde si vybojoval své místo Gulajev a protlačil se k hlavičce. Pindroch balon mířící za lajnu kontroloval pohledem.
     
    65
    Třinec se chopil šance a zůstal v útočné fázi. Lisický odcentroval na Hašu, ten hlavičkoval vedle, ale O. Cverna raději protáhl na rohový kop, jenž rozehraje Malíř.
     
    64
    Koutný si poradil s Malířem na hranici šestnáctky a odhlavičkoval Ceplákovu nabídku daleko pryč. Brejk hostí však pokazili útočníci svými nepřesnostmi.
     
    63
    Po střetu s extřineckým Eismannem na půli hřiště zůstává ležet zase domácí Haša, zatímco karvinský Koutný se již na hrací plochu vrátil.
     
    62
    Palečkovi vypadl z náruče Eismannův centr a Richard Vaněk (KAR) dorazil do odkryté branky. Sudí však odpískal faul na gólmana a rozezlenému Vaňkovi udělil žlutou kartu.
     
    61
    Koutný spadl v souboji s Gulajevem v pokutovém území na trávník a žádal si penaltu. Rozhodčí zůstal neoblomný, ale karvinský fotbalista musí být ošetřen.
     
    60
    Ten třinečtí obránci zvládli ubránit a Karviná musí útočit znovu a znovu. Motyčka fauloval na podobném místě jako naposled Vaňka, tudíž je tady další přímý kop.
     
    59
    Míč nakonec doplachtil až k Mikulovi, který akrobatickým zakončení protáhl Palečka, jenž pro jistotu vyrazil na rohový kop.
     
    58
    Vaněk byl faulován u postranní čáry a dohaduje se s Eismannem, kdo nařízenou standardní situaci rozehraje.
     
    57
    Lisický pronikl po pravé straně až k rohovému praporku, kde byl zastaven přijíždějícím O. Cvernou. Třinečtí rozehráli autové vhazování až na Motyčku, jenž hlavičkoval nad bránu.
     
    56
    Dlouhý výkop brankáře Pindrocha protáhl hlavou na Halašku Juřena, ale praporek pomezního sudího vyletěl okamžitě vzhůru.
     
    55
    Karviná hraje znovu docela aktivně a útok zpestřuje pohlednými kombinacemi. Ne a ne se však dostat do zakončení, Vaňkův centr sebral Paleček.
     
    54
    Halaška nejprve přibrzdil karvinský protiútok nepřesnou přihrávkou na Mikulu, ale hosté se usadili v ofenzívě, míč dostal na hranici velkého vápna Gonda a střelou po zemi těsně minul cíl.
     
    53
    Po přistrčení od Eismanna se do vápna odhodlal odcentrovat O. Cverna, ale razantní míč vyslaný z jeho kopačky skončil v síti za brankou.
     
    52
    Paleček vyrazil do bezpečné vzdálenosti jak roh, tak následující centr. Dopředu mohl pospíchat Gulajev, ale pozlobilo ho zpracování a o míč ho obral Gonda.
     
    51
    Gonda přihrál do běhu Halaškovi, který neobešel Hupku a už se zdálo, že je po akci. Karvinský útočník však nastřelil Lisického a vybojoval roh.
     
    51
    Třinečtí dlouze kombinovali u rohového praporku Karviné, aby nakonec Málek nepochopil Ceplákův úmysl a cestu míče do autu pohlídal Gonda.
     
    50
    Eismann přečetl Motyčkovu přihrávku na Málka a utíkal po levé straně. V jednu chvíli si ovšem míč moc předkopl a toho využil bránící Hupka.
     
    49
    O. Cverna si pádem v pokutovém území chtěl vynutit penaltu, ale o faul se ze strany Malíře nejednalo. Eismann pak odcentroval před branku, ale na Fialu to bylo příliš dlouhé.
     
    48
    Místo Vomáčky na postu středního obránce zaujal Hupka, který teď spolu se svými spoluhráči úspěšně čelil centru Eismanna.
     
    47
    Domácí se hned na začátku druhého dějství dostali k rohovému kopu, rozehráli nakrátko, ale Ceplák následně o míč přišel.
     
    46
    Třinečtí nastupují do druhého poločasu s jednou překvapivou změnou. Kapitán Benjamin Vomáčka předal pásku Malířovi a na hřišti ho nahradil Motyčka. Kapitán domácích odstoupil zřejmě ze zdravotních důvodů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní dějství hutnicko-hornického derby je u konce a nabídlo hodně zajímavý fotbal se třemi brankami. Třinečtí se bleskurychle ujali vedení, když už ve 2. minutě zaváhal při malé domů O. Cverna, toho využil domácí Haša a otevřel skóre. Iniciativu hry pak jednoznačně převzala Karviná, bušila do zavřených třineckých vrat a měla k dispozici spoustu rohových kopů. Nádherný pokus Halašky vyrazil Paleček, ale ve 37. minutě byl krátký na Gondovu tvrdou ránu z hranice šestnáctky. V poslední minutě rozehrával Třinec přímý kop, ve vápně byl Koutným poslán k zemi Čelůstka a kopala se penalta. Gulajev Pindrocha překonal podruhé, a tak domácí po první půli vedou 2:1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:05.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Rozhodčí nastavili jednu minutu navíc, nyní se hraje již druhá a Karviná se ještě pokouší vyrovnat. Domácí odvrátili.
     
    45+1
    Třinec právě vstřelil branku!
    Balon si na penaltový puntík přichystal RADEK GULAJEV, Pindroch směr jeho střely vystihl, ale natahoval se marně! Gulajev se trefil přesně k levé tyči – 2:1!
     
    45
    Koutný ve vápně fauloval Čelůstku a je nařízena penalta! Čelůstka si zpracovával balon, přičemž o jeho nohu zavadil hostující Koutný.
     
    44
    Ofori fauloval na půlícím kruhu Hašu a Třinec bude mí možnost jedné z posledních šancí prvního poločasu. Přímý kop rozehraje Kubáň.
     
    43
    Malíř se konečně zbavil bránícího Vaňka, na pravém křídle čekal nabíhajícího Lisického, jenomže ten byl trochu pozadu. Míč získali hosté.
     
    42
    Halaška nastřelil u branky Palečka Čelůstku a vyžadoval si rohový kop. Balon však zamířil za čáru právě po teči karvinského hráče.
     
    41
    Přímý kop rozehrál rychlým způsobem centrem před Pindrocha Malíř, nalezl útočníka Hašu, jenž si míč připravil a vystřelil těsně kolem pravé tyče.
     
    40
    Koutný vyskočil ve vzdušném střetu s o hlavu menším Hašou hodně vysoko, svalil svého soka na zem a rozhodčí Zelinka posoudil tento zákrok jako nedovolený.
     
    39
    Kombinací Malíře s Ceplákem Třinečtí o míč přišli a Lisický navíc zcela zbytečně na útočné polovině fauloval Eismanna.
     
    38
    Málkův přízemní centr na Malíře byl nepřesný a balon doputoval k obránci O. Cvernovi. Dlouhý nákop na Halašku stáhl ze vzduchu Paleček.
     
    37
    Karviná právě vstřelila branku!
    Karviná se přece jenom zaslouženě prosazuje! Eismannův přetažený centr si našel Fiala, jeho pokus vyrazil Paleček jen k MICHALU GONDOVI a tvrdá rána slovenského záložníka už skončila v síti – 1:1!
     
    36
    Vaněk zastavil třinecké manévrování u levé postranní čáry faulem na Kubáně. Standardní situaci rozehrál Malíř, hlavičku Gulajeva však Pindroch bez problémů kryl.
     
    35
    Gonda zamezil cestu unikajícímu Gulajevovi ukázkovým skluzem. Balon vrátil do hry Mikula a Karviná se může vrhnout vstříc dalšímu útoku.
     
    34
    Málek svou kličkovanou u rohového praporku vyzrál na O. Cvernu, ale nebylo mu to moc platné, neboť se jeho následný centr ukázal jako nepřesný.
     
    33
    Hosté rozehrávají jeden roh za druhým. Eismann si v rámci toho posledního narazil s Vaňkem a našel na zadní tyči hlavičkujícího Mikulu. Míč šel mimo.
     
    32
    Karviné se rozehrávka standardní situace nezdařila a Třinec vyrazil do protiútoku. Na pravém křídle se s míčem na noze zjevil Malíř, ale svým centrem našel jen brankáře Pindrocha.
     
    31
    Lukáš Kubáň (TRI) však hostujícího Juřenu na polovině hřiště fauloval a bylo to dokonce za žlutou kartu. Kubáň je prvním potrestaným.
     
    30
    Po delší odmlce byl zaměstnán také karvinský brankář Pindroch, jenž musel chytat centr Cepláka. Na druhé straně zastavil Eismann čistým způsobem Vomáčka.
     
    29
    Hosté jsou aktivnějším týmem a Třinecké v posledních minutách téměř nepouštějí za půlku. Mikula naposled hledal ve vápně Halašku, jehož hlavička však postrádala razanci.
     
    28
    Sám Eismann si vzal na starosti také rohový kop, od hlavy bránícího Gulajeva se balon naštěstí pro Třinec odrazil přímo k Palečkovi.
     
    27
    Eismann si pohrál se svými bývalými spoluhráči u rohového praporku, odcentroval a získal pro Karvinou další rohový kop. Míč odvracel hrudí Vomáčka.
     
    26
    Halaška si na levé straně vyměnil míč s Eismannem, neváhal a zkusil štěstí z dálky znovu. Nyní už mu střela tak nesedla a vysoko přeletěla třineckou bránu.
     
    25
    Vaněk rozehrál rohový kop přesně do malého vápna, tam ovšem kraluje Paleček. Balon vyboxoval a navíc byl faulován hostujícím Gondou.
     
    24
    V těsném ofsajdu lapen hostující Halaška, který by jinak postupoval sám na Palečka. Karviná pokračuje v ofenzivní hře.
     
    23
    Karviná sportovně vrátila míč domácím, ti jí ho totiž nabídli, jelikož jejich hráč Haša ležel na trávníku. Nyní už je v pořádku.
     
    22
    Další ze série rohových kopů rozehrála Karviná krátkou přihrávkou, následně centroval znovu Vaněk, ale domácí obránci odhlavičkovali pryč.
     
    21
    Vaněk si poradil s Lisickým, obešel ho a vystřelil, jeho střelu však zastavil Vomáčka. Míč si pak našel Halaška a utěšenou ranou z hranice šestnáctky nechal vyniknout Palečka, který vyrazil na roh!
     
    20
    Třinečtí zvládli ubránit situaci po přímém kopu Eismanna, jenž centroval do vápna. Chvilku nato napálil Fiala Malíře a vybojoval rohový kop.
     
    19
    Karvinský kontr skončil nepřesností v podání Juřeny a rozehrává pro změnu zase Paleček. Zatím sledujeme fotbal v solidním tempu.
     
    18
    Malíř zvolil vysoký centr, ale ukázalo se, že to přehnal s razancí. Gulajev už míč na hrací ploše nestihl a rozehrává Pindroch.
     
    18
    Gulajev nevyzrál v útočné akci na Koutného, od něj se ale míč odrazil až za čáru a Třinec rozehraje rohový kop. Exekuce se chopí Malíř.
     
    17
    Cepláka překvapil vracející se Fiala při zpracovávání a připravil ho o balon. Karviná má míč častěji, ale zatím se nemůže propracovat k výraznější možnosti.
     
    16
    Lisického nebezpečný centr směřoval na neobsazeného Hašu uvnitř vápna, naštěstí pro hosty trefil balon nataženou nohou Ofori. Na opačné straně chycen v ofsajdu Eismann.
     
    15
    Tak přece jenom se hostům podařilo přelstít obranný val hutníků a dostat se do pokutového území. Střela Vaňka z nadějné pozice však zamířila vedle.
     
    14
    Karviná postupným útokem obléhá třineckou šestnáctku. Míč si vyměnili Gonda s Halaškou, nakonec skončil kulatý nesmysl v zámezí, ale zůstane u něj Karviná.
     
    13
    Domácí fotbalisté se rozhodli standardní situaci z dálky rozehrát nakrátko, k míči se dostal Malíř, ale jeho centr na místo určení nedoputoval.
     
    12
    V další akci chtěl znovu Halaška prostrkávat balon do šestnáctky na Juřenu, toho však ustrážil Čelůstka. Paleček vykopává.
     
    11
    Halaška je s obvázanou hlavou zpět na hřišti, naposledy zaměstnal ve vzdušném souboji Vomáčku a Karviná bude vhazovat.
     
    10
    Karviná dlouho držela míč na kopačkách, ale před Palečka se neprokombinovala. Rychlý útok se ovšem nezdařil ani Třineckým.
     
    9
    Vomáčka teď zmařil třinecký útok nepovedeným pasem na Cepláka. Balon zamířil přímo do náruče Pindrocha.
     
    8
    Po srážce s Eismannem se na polovině hřiště za hlavu drží Vomáčka, ale je v pořádku a pokračuje ve hře. V jiném souboji se poranil Halaška a je ošetřován za postranní čarou.
     
    7
    O. Cverna dával malou domů Pindrochovi, tentokráte už se chyby vyvaroval, ale karvinský gólman dokázal odkopnout jen k Ceplákovi. Jemu však střela z voleje nesedla.
     
    6
    Lisický zkřížil Mikulovi cestu čistým zákrokem, ale hosté rozehrávali další roh. Míč do vápna hlavou prodlužoval Halaška, Třinečtí odvrátili.
     
    5
    Ofori odhlavičkoval centr Kubáně, rozvíjející útok Karviné zastavil faulem na Fialu domácí Hupka. Rozehrávají hosté.
     
    4
    Třinecký brankář si následně poradil i s rohovým kopem Vaňka, domácí hráči pak několik sekund museli vzdorovat tlaku Karviné, ale vše zvládli.
     
    3
    O. Cverna mohl své zaváhání prakticky ihned napravit, do pokutového území dostal pas od Gondy, ale Paleček vytáhl jeho střelu na roh.
     
    2
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ofori zastavil hlavou také druhý dlouhý balon v podání Třineckých, ale jeho spoluhráč O. Cverna chyboval, nechal se předskočit ROMANEM HAŠOU a ten dokázal zakončit do prázdné branky okolo vybíhajícího Pindrocha – 1:0!
     
    1
    Úvodní nákop domácího Čelůstky na Hašu byl nepřesný a míč doskákal za kontroly Oforiho až k Pindrochovi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před zahájením utkání bude proveden slavnostní výkop v podání hlavního vedoucího stacionáře Radost a jeho klienta. Právě na provoz tohoto stacionáře půjde peněžní výtěžek z dnešního derby.
     
    Mužstva nastupují na trávník i s trojicí rozhodčích. Domácí jsou oděni do tradiční červenobílé kombinace, Karvinští oblékli bílé dresy a černé trenýrky.
     
    V Třinci panuje příjemné počasí a vypadá to, že hutnicko-hornický duel v dnešním svátečním odpoledni přiláká na tribuny třineckého stadionu více diváků než obvykle. Ve svém sektoru jsou již připraveni také věrní fanoušci z Karviné.
     
    Domácímu týmu dnes bude scházet dvougólový střelec z posledních dvou utkání, Petr Joukl, jenž není ani na lavičce náhradníků. Na soupisku se naopak vrací záložník Petr Wojnar, ale místo v základní sestavě nezaujme. Od první minuty zato začnou po zranění se vracející Pavel Malíř a Radek Gulajev.

    Karviná dnes nemůže počítat s vykartovaným srbským obráncem Mihailem Jovanovičem. Za hosty dnes nenastoupí ani Denis Siekiera, který na soupisce chybí. Novým mužem v úvodní jedenáctce je útočník Václav Juřena, ten ještě na podzim působil právě v Třinci. Na lavičku zase usedne Erik Puchel, který se naposledy v zápase se Zlínem neukázal.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Lisický, Vomáčka (C), Čelůstka, Kubáň – Malíř, Hupka, Málek, Ceplák – Gulajev, Haša. Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Bruk – Wojnar, Matoušek, Motyčka, Gavlák, Janec, Dedič.

    MFK OKD Karviná: Pindroch – Mikula (C), Ofori, Koutný, O. Cverna – Vaněk, Fiala, Gonda, Eismann – Halaška, Juřena. Trenér: Josef Mazura.
    Náhradníci: Lipčák – V. Cverna, Puchel, Kurušta, Svatonský, Holek.

    Rozhodčí: Miroslav Zelinka – Ladislav Gallo, Milan Plesar.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k zápasu mezi Třincem a Karvinou, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Delegátem utkání bude pan Jiří Trčka.
     
    Vzájemné zápasy:

    Oba soupeři se na podzim střetli v rámci 11. kola, a to v Karviné. Domácí mužstvo bylo favoritem a úvod utkání podle toho vypadal. Karviná byla aktivnější, Třinec hrozil z brejků, po jednom z nichž hlavičkoval těsně nad branku Hupka. Zelenočerní překvapili Třinecké v 17. minutě rychlou akcí, kdy Gonda sklepl míč na Cika, jenž zahrál na housle brankáři Brukovi a Karvinští vedli. Následně se ve hře dopředu začal ukazovat i Třinec, ale Motyčka, Gulajev, ani Malík Pindrocha nepokořili. Ve druhém poločase vyrazil Bruk střelu Gondy, na opačné straně přestřelil Malík a hostující gólman vychytal i ránu Mišinského. V 81. minutě přistál Málkův pas na noze Wojnara, ten si poradil výtečně a bylo vyrovnáno. Hned o tři minuty později napřáhl ze střední vzdálenosti Gonda a rozradostnil pro změnu domácí fanoušky. Tento stav už do konce zápasu vydržel. Karviná – Třinec 2:1.

    V nedávné historii hrál Třinec s Karvinou devětkrát, pětkrát se hrálo v Karviné a odtamtud nepřivezli fotbalisté zpod Beskyd ani bod. Doma Třinečtí dvakrát zvítězili, jednou remizovali a v jednom případě si všechny tři body odvezli hráči Karviné. Horníci mají s hutníky tedy bilanci pěti vítězství, jedné remízy a dvou porážek. Mírnými favority na zisk bodů budou i dnes na stadionu Rudolfa Labaje.
     
    Zajímavosti:

    V třinecké družině zůstává nejlepším střelcem útočník Radek Gulajev se šesti vstřelenými brankami. Gulajev se již zotavil po zranění z Vlašimi a naposled proti Vltavínu odehrál alespoň pětadvacet minut. Čtyři branky nastřílel v dresu Slezanů slovenský záložník Miroslav Ceplák a tři trefy do černého má na svědomí další Slovák, René Dedič. Zajímavý je i přínos Petra Joukla, který se v sezoně prosadil dvakrát, a to právě v posledních dvou zápasech svého týmu.

    Třinecké může těšit i vyrovnaná dvojice zkušených brankářů. Václav Bruk odchytal na podzim čtyři zápasy s nulou, avšak na jaře ho zatím mezi tři tyče nepouští zimní posila Lukáš Paleček. Paleček stihl v jarní polovině zaznamenat rovněž čtyři čistá konta.

    Po delším zranění se pomalu vrací dlouholetá třinecká opora Pavel Malíř, jenž v Praze sice střídal jen v nastavení, ale je již připraven do hry.

    V Karviné vládne tamním střelcům se vší suverenitou Matěj Fiala, jenž už stihl nastřílet devět branek a mezi ostatními druholigovými kanonýry je na 3. místě. Poslední dvě branky vstřelil Fiala před dvěma koly do sítě Pardubic. Pětigólový Bosňan Vladavič na jaře v Karviné nepůsobí. Autorem čtyř gólů je Jakub Hottek, o branku méně má na svém kontě Albánec Elvist Ciku, ale ani jeden z posledně dvou jmenovaných v předešlých zápasech nenastupoval. Mišinský, jenž v podzimní části pomohl třemi zásahy, v zimě z Karviné odešel.

    Karvinská jednička mezi gólmany, Branislav Pindroch, patří se sedmi nulami k nejlepším brankářům soutěže v tomto ohledu. Právě z Třince příchozího Martina Lipčáka do branky na jaře ještě nepustil.

    Srbský obránce Mihailo Jovanovič nebude moci v Třinci nastoupit kvůli diskutabilní červené kartě, kterou obdržel v posledním zápase ve Zlíně, kdy fauloval unikajícího Poznara.

    O něco pikantnější náboj bude mít sváteční duel mezi Třincem a Karvinou hned pro jeho čtyři aktéry. Po skončení loňské sezony totiž z města železáren do města horníků putoval slovenský brankář Martin Lipčák a také rychlonohý záložník Pavel Eismann. Z hostování v Třinci se navíc vrátil rovněž mladý útočník Václav Juřena. Výměnou za Lipčáka se vydal opačným směrem gólman Lukáš Paleček a pod Javorovým si vybojoval pozici jedničky.
     
    MFK OKD Karviná:

    V Karviné se před vypuknutím letošní sezony mluvilo o ambicích na postup do Gambrinus ligy a Městský FK se podle toho v úvodních kolech také choval. Karviná měla výborný vstup do soutěže, ale postupem času začaly její výkony a výsledky kolísat. Slezané jsou silní hlavně na domácím hřišti, kde je v průběhu celého ročníku porazily jen České Budějovice. Venku už je Karviná k poražení mnohem více, a právě to ji stojí lepší umístění. V tabulce se tým OKD nachází na 5. příčce a na kontě má sedmatřicet bodů, tedy přesně o deset více než Třinec. Na čtvrtý Žižkov ztrácí Karviná tři body, za ní je situace o poznání našlapanější a hned čtyři mužstva jsou za Slezany v rozmezí tří bodů.

    Pojďme k posledním zápasům Karvinských, kteří hráli před necelými třemi týdny v Holešovicích proti Vltavínu. Utkání vypadalo hodně dlouho na remízu a také by si ji zasloužilo, nicméně jedenáct minut před koncem dokázali svěřenci kouče Mazury skórovat, hubený náskok udrželi do konce a ze hřiště Loka odvezli tři body za výhru 0:1. Domácí souboj s Pardubicemi byl pro Karvinou od pražského boje diametrálně odlišný. Zelenočerní si doma vypracovali dvougólové vedení, kterému dali konečnou podobu v 89. minutě. Karviná porazila Východočechy 3:0 a načas poskočila na 4. místo. Dosud poslední střetnutí ve Zlíně však bylo pro karvinské fotbalisty velkým trápením. Fastav šel bleskurychle do vedení, přidal další branky a v zápase dominoval. Karviná odjela z Baťova města s porážkou 3:0.

    Zlín vpadl do souboje s Karvinou jako velká voda a prakticky v prvních osmi minutách rozhodl o celém jeho průběhu a výsledku. Už v 1. minutě využil pobídky Pazdery Poznar, s míčem si v pokutovém území věděl rady a domácí byli rázem na koni. Tentýž hráč, tedy Poznar, skóroval rovněž o sedm minut později, kdy si naběhl na roh Hubáčka a uklidil míč k levé tyči. Nezastavitelného Poznara ještě v úvodním dějství fauloval hostující Jovanovič a uviděl přísnou červenou kartu. S karvinskými nadějemi to vypadalo mizerně, další šance Zlína měli Železník a znovu Poznar. Také druhý poločas nabídl vyloučení a do sprch musel domácí Malcharek za nesmyslné udeření soupeře do hrudníku ve stylu Zidana. Fastav nepolevil, Železník se opřel do míče z voleje a bylo to o tři branky. Karviná venku opět nepřesvědčila, Zlínští ji přehráli 3:0.
     
    FK Fotbal Třinec:

    Nováček soutěže vstupoval po nepříliš povedeném podzimu do jarní části s jednoznačným cílem záchrany. Třinečtí v březnu odstartovali vítězstvím a na rozdíl od podzimní poloviny ročníku se jim začalo dařit zejména na domácí půdě. Před vlastním publikem drží Slezané na jaře neporazitelnost, když ve dvou případech vyhráli a v dalších dvou získali po bodu. Na cizích stadionech už je jarní bilance o něco horší, ale Třinec si stále hlídá bezpečný odstup od sestupových vod. Momentálně je na 14. pozici se sedmadvaceti body, přičemž stejný počet bodů má i třináctý Frýdek-Místek a Most se Zlínem jsou na tom jen o bod lépe. Zato patnáctý Vltavín ztrácí na hutníky devět bodů.

    Ve 22. kole se fotbalisté vedení trenérem Kulou představili na hřišti Mostu a proti tamnímu Baníku vybojovali velmi cenný výsledek. Už v první půli se dostali do vedení, přestáli nebezpečné šance Severočechů a ve druhém poločase náskok zdvojnásobili. Na severu Čech zaznamenal Třinec zatím jediné jarní vítězství venku, 0:2. Týden nato hráli Slezané před vlastními fanoušky v záchranářském souboji proti Zlínu. Úvodní část mnoho pěkného fotbalu nepřinesla, ve druhém dějství šel Fastav dvakrát do vedení, ale Třinečtí se vždy dotáhli a utkání skončilo remízou 2:2. V dosud posledním kole hrál Třinec v Praze proti Vltavínu, a znovu tak šlo o ryze záchranářskou bitvu. Na branku se čekalo až do závěru utkání, kdy ji vstřelili hosté. Vltavín však v nastavení srovnal a zařídil smír 1:1.

    První půle souboje Vltavínu s Třincem nabídla divákům očekávaný průběh typicky nervózního zápasu o setrvání v soutěži, ve kterém nechce ani jeden z týmů za žádnou cenu chybovat. Domácí gólman Čaba si poradil s hlavičkou Gavláka, jeho kolega na straně Třince, Paleček, zase přežil příležitosti Hodase a Čermáka. Druhá perioda už byla plodnější, třinecký Málek se neprosadil a na druhé straně pálil Hájek těsně nad bránu. Více ze hry měli Pražané, ale ani dvě Čermákovy šance gólem neskončily. V závěru dokázali hosté odvrátit téměř jistou branku a v 87. minutě sami udeřili. Joukl otevřel skóre povedenou ranou, avšak Vltavín v nastavení stihl vyrovnat Hájkem a vítězství mohl dokonce strhnout na svou stranu. Remíza 1:1 v boji o záchranu mnoho nevyřešila.
     
    Hezké sváteční odpoledne, zdravím vás při sledování textového online přenosu z předehrávky 25. kola Fotbalové národní ligy, která má v dnešní Svátek práce na programu pouze jediné utkání. Ale zápas je to velice zajímavý, neboť půjde o slezské, chcete-li hutnicko-hornické, derby mezi týmy FK Fotbal Třinec a MFK OKD Karviná. Zatímco Třinec víceméně úspěšně bojuje o záchranu ve druhé nejvyšší soutěži, Karviná se aktuálně řadí mezi mužstva druhé vlny, která atakují postupové pozice. Utkání bude specifické i pro několik hráčů, kteří před sezonou putovali z Třince do Karviné a naopak. Také proto si zajímavý duel nenechte ujít a sledujte jeho průběh v tomto přenose od 16:00. Jste srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 2. Haša, 45+1. Gulajev (pen.), 69. Ceplák – 37. Gonda, 79. Kurušta

    Karty:   31. Kubáň (TRI), 73. Haša (TRI), 87. Gulajev (TRI) – 62. Vaněk (KAR), 74. Kurušta (KAR), 88. Mikula (KAR)


    FK Třinec: Paleček – Lisický, Vomáčka (C) (46. Motyčka), Čelůstka, Kubáň – Malíř, Hupka, Málek (74. Wojnar), Ceplák – Gulajev, Haša (90. Dedič). Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Bruk – Wojnar, Matoušek, Motyčka, Gavlák, Janec, Dedič.

    MFK Karviná: Pindroch – Mikula (C), Ofori, Koutný, O. Cverna (68. Svatonský) – Vaněk (82. Puchel), Fiala, Gonda, Eismann – Halaška (74. Kurušta), Juřena. Trenér: Josef Mazura.
    Náhradníci: Lipčák – V. Cverna, Puchel, Kurušta, Svatonský, Holek.

    Rozhodčí: Miroslav Zelinka – Ladislav Gallo, Milan Plesar

    Diváci: 1062
    bahis siteleri