Nominační tisková konference před MS v hokeji (kon.)
konec
Nominační tisková konference před MS v hokeji

Neděle 04.05.2014, 20:15Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, děkujeme za pozornost. (20:40:12)
     
    Vladimír Růžička o Martinu Růžičkovi: Martin je vyloženě střelec. V národním mužstvu je důležité sladit, aby všichni hráči dostávali prakticky stejně prostoru. Ten, kdo bude hrát nejlépe, bude dostávat nejvíce prostoru.
     
    Vladimír Růžička: V úterý v půl třetí se sejdeme se všemi hráči v Letňanech.
     
    Vladimír Růžička o brankářích: Začne Salák a dál uvidíme. Plán nějaký mám, ale nechci ho prozradit.
     
    Vladimír Růžička: Jiří Novotný vyhrával hodně vhazování, takže asi i on bude na centru. Ale nechci předbíhat.
     
    Vladimír Růžička: V sestavě je více centrů, ale někteří hráči hrají v klubech na křídlech. Sobotka, Kovář budou na centrech určitě.
     
    Vladimír Růžička: Kdy naše zápasy viděl, tak viděl, že děláme strašně moc chyb v obranném pásmu. Musíme se dostat do herní pohody, ale věřím, že se projeví zkušenost.
     
    Vladimír Růžička: Zaťovič mě hodně překvapil, a kdyby se nezranil Zohorna, tak by taky jel. Oba jsou přínosem do budoucna.
     
    Vladimír Růžička: Nominovaná jména na papíře vypadají dobře, ale musí to potvrdit na ledě.
     
    Vladimír Růžička: Pokud chceme medaili, musíme se hodně zlepšit.
     
    Vladimír Růžička: Zlepšit musíme ještě všechno. Ve všech pásmech děláme strašně moc chyb, kterých se musíme vyvarovat. Hráčům musím za Švédské hry poděkovat za úsilí a bojovnost, ale ještě je hodně co zlepšovat. Dostali jsme hodně gólů v oslabení a o přesilovkách se raději bavit nebudu.
     
    Vladimír Růžička: Jaromír Jágr mě ujistil, že bude v pořádku. Ale ještě nás o tom bude informovat lékař Pavel Kolář.
     
    Vladimír Růžička: Kapitánem bude určitě Tomáš Rolinek.
     
    Vladimír Růžička o dvou hráčích navíc, kteří zatím nebudou napsáni na soupisku: To zatím neví nikdo, na místě napíšeme 12 útočníků, 7 obránců a tři brankáře.
     
    Vladimír Růžička: Vitásek mě překvapil, vede si docela dobře a je veliký a dobře to mydlí. V posledních zápasech hrál neskutečně dobře, o něm jsem se rozhodl už po Švédsku.
     
    Vladimír Růžička: O sestavě jsem měl prakticky jasno před posledním zápasem. Volná byla asi jen dvě místa u obránců a tři u útočníků.
     
    Trenér Vladimír Růžička: Rozhodování nebylo jednoduché, přikláněli jsme se především pro zkušenější hráče.
     
    Kouč Vladimír Růžička nominoval celkově 27 hokejistů, na soupisku jich však může napsat pouze 25. Nechává si tím prostor pro případné zranění.
     
    Útočníci: Roman Červenka (Petrohrad / KHL), Jiří Novotný (Lev Praha / KHL), Vladimír Sobotka (St. Louis / NHL), Jakub Klepiš (Lev Praha / KHL), Lukáš Kašpar (Doněck / KHL), Jiří Hudler (Calgary / NHL), Martin Zaťovič (Karlovy Vary), Martin Růžička (Třinec), Jan Kovář (Magnitogorsk / KHL), Milan Gulaš (Färjestads / Švédsko), Tomáš Rolinek (Sparta Praha), Jiří Sekáč (Lev Praha / KHL), Jaromír Jágr (New Jersey / NHL), Michal Vondrka (Bratislava / KHL), Jakub Petružálek (Kazaň / KHL), Tomáš Hertl (San Jose / NHL).

    Václav Baumann

    bahis siteleri