Francie – Kanada 3:2 (1:0 po s.n.) | Švýcarsko – Rusko 0:5 (kon.) | Slovensko – Česko 2:3 (po pr.)
Bělorusko – USA 1:6 (kon.)
konec
Bělorusko
1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
USA
Pátek 09.05.2014, 19:45 • Minsk aréna (kapacita - 15 086 diváků). • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše a zítra se těším napočtenou. (22:13:11)
     
    První den 78. mistrovství světa v ledním hokeji je tedy u konce. Zítra nás čeká hned šest chodů, tři v Minsk aréně a stejný počet utkání v hale Čižovka. Program ve větší z obou hal začne v 11:45 utkání Německa s Kazachstánem.
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni: za domácí Bělorusko to byl Michail Grabovskij (BLR) a za americký výběr Jimmy Hayes (USA). Nyní zazní americká hymna na počest dnešnímu vítězi.
     
    Je za námi historicky první domácí utkání Běloruska na mistrovství světa. Skóre 6:1 je pro domácí velmi krutým výsledkem. Už jen proto, že na střely prohrál celek v červených dresech pouze 25:21. Lekce z produktivity od USA ale nebude tak příliš bolet. Bělorusové budou chtít brát body proti papírově stejně silným soupeřům.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    V poslední půlminutě měla ještě šanci na korekci stavu dvojice Kitarov, Kolcov. 2K ale akci dva na jednoho nevyřešili správně a kotouč skončil pod Thomasem.
     
    59:10
    Probíhá poslední minuta utkání.
     
    58:42
    Zápas se již pouze dohrává. Američané s klidem kombinují v obranném pásmu Bělorusů.
     
    57:39
    Andrej Kosticyn (BLR) taktéž nedrží nervy na uzdě a je opět vyloučen. Tentokrát za vysokou hůl.
     
    56:57
    USA právě vstřelilo branku!
    Hořký závěr utkání pro domácí, kteří obdrželi velmi smolnou šestou branku. Od modré vypálil JAKE GARDINER, jehož pokus si nechtě srazil do vlastní branky obránce Graborenko. Asistence: Johnny Gaudreau, Kevin Hayes.
     
    » Nechtěný vlastní gól v podání Graborenka.
     
    56:36
    Bělorusko se osvobozuje zásluhou Jefimenka.
     
    56:15
    Domácí nezvládají nervově závěr utkání, zejména Vladimir Denisov (BLR), jenž je vyloučen podruhé během krátké chvíle. Tentokrát jsou dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    55:49
    Oba dva týmy jsou již v plném počtu. Když se podíváme do ochozů, několik diváků se rozhodlo opustit Minsk arénu před koncem utkání.
     
    54:58
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané v přesilové hře čtyři proti třem ztvrzují prostřednictvím tvrdé rány z voleje JACOBA TROUBY své vítězství. Jeho rána doputovala za záda Mezina odrazem od brankářova ramena. Asistence: Johnny Gaudreau, Tyler Johnson.
     
    » Trouba střelou od modré zvyšuje na 1:5.
     
    54:20
    Ihned po skončené akci Andrej Kosticyn (BLR) neudržel nervy a je vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    54:07
    Andrej Kosticyn kombinoval s Kaljužným, ale jejich pohledná přihrávaná skončila pouze na hokejce jednoho z amerických zadáků.
     
    53:35
    Grabovskij se pokoušel po průniku do pásma najít Stěpanova, což mu ovšem nevyšlo.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 40. Stěpanov (Grabovskij, Kaljužnyj.) – 13. Nelson (Smith, Johnson), 35. J. Hayes (Trouba, Dekeyser), 36. Gaudreau (Petry), 38. McDonald (J. Hayes), 55. Trouba (Gadreau, Johnson), 57. Gardiner (Gaudreau, Hayes)


    Bělorusko: Mezin (Koval) – Stasenko, Korobov, Denisov, Jevenko, Karev, Graborenko, Usenko, Ugarov – Kaljužnyj, Stěpanov, Grabovskij – A. Kosticyn, S. Kosticyn, Kitarov – Platt, Stas, Kolcov – Jefimenko, Volkov, Kovyršin.
    USA: Thomas – Trouba, Dekeyser, Jones, McCabe, Petry, Gardiner, Donovan, J. Hayes – Johnson, Nelson, Smith – Trocheck, Gaudreau, Abdelkader – Stapleton, Wingels, Mueller – K. Hayes, McDonald, Shore.

    Rozhodčí: Martin Fraňo, Vladimír Šindler (oba CZE) – Jon Kilian (NOR), Sakari Suominen (FIN).

    Diváci: 13 600.
    bahis siteleri