Slovensko – Francie 3:5 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:4 (kon.) | Česko – Kanada 3:4 (kon.)
Rusko – USA 6:1 (kon.)
konec
Česko
3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Kanada
Pondělí 12.05.2014, 19:45 • Hala Čižovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi využívají přesilovou hru hned z kraje a snižují stav na rozdíl jediné branky. Po střele Jágra z pravého křídla uplatnil svůj důraz na brankovišti TOMÁŠ HERTL, který nadvakrát dokázal protlačit puk do kanadské brány. A skóre hned vypadá pro české barvy příznivěji, do konce navíc zbývá dlouhých sedm minut. Asistence: Jaromír Jágr.
     
    52:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se po delší době usadili v útočném pásmu a z několika šancí si nakonec dokázali vypracovat snižující trefu na 2:4. JIŘÍ NOVOTNÝ dostal puk do středu útočného pásma od Jiřího Hudlera, do střely se z první opřel a propálil Reimera mezi betony. Asistence: Jiří Hudler.
     
    36:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada využívá pokračující přesilovku. Od modré vypálil MORGAN RIELLY a přes houštinu těl propadl kotouč do české brány. Dobrou práci odvedl na brankovišti clonící Burrows. To už bylo na Kováře moc a přepustil místo Salákovi. Asistence: Kevin Bieksa.
     
    36:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Český tým v oslabení kapituluje a Kanada navyšuje svůj náskok! Ellis napálil od modré puk na bránu, ten se následně nešťastně odrazil přesně na hůl dojíždějícího NATHANA MACKINNONA, který ho pohotově uklidil za rozhozeného Jakuba Kováře. Asistence: Joel Ward, Ryan Ellis.
     
    23:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané na začátku druhé třetiny obrací skóre utkání. Mezi dvěma obránci Česka se sám před Kováře natlačil Matt Read, ke střele se však v pádu nedokázal dostat. Následně se ale na volný puk dostal dojíždějící spoluhráč KYLE TURRIS, který pohotovu dorážkou nedal českému gólmanovi žádnou šanci. Asistence: Matt Read, Jason Chimera.
     
    09:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada srovnává stav utkání. Ke střele na pravém kruhu se dostal JOEL WARD a skrytým pokusem přes českého obránce propálil českého brankáře Kováře. Ten toho moc přes svého spoluhráče neviděl a se střelou mohl jen stěží něco udělat. Asistence: Sean Monahan, Jonathan Huberdeau.
     
    05:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým otevírá skóre utkání! Národní tým se dostal do přečíslení tři na jednoho, Sobotka od levého mantinelu našel na druhé straně volného ROMANA ČERVENKU, který příklepem prostřelil Reimera mezi betony. Asistence: Vladimír Sobotka, Jakub Klepiš.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 6. Červenka (Sobotka, Klepiš), 53. Novotný (Hudler), 53. Hertl (Jágr) – 10. Ward (Monahan, Huberdeau), 24. Turris (Read, Chimera), 37. MacKinnon (Ward, Ellis), 37. Rielly (Bieksa)


    Česko: Jakub Kovář (37. Salák) – Kindl, Němec, Ševc, Vitásek, Zámorský, Kolář, Jordán – Hertl, Rolinek (C), Jágr – Červenka, Sobotka, Klepiš – Novotný, Hudler, Sekáč – Zaťovič, Jan Kovář, Petružálek.
    Trenér: Vladimír Růžička.

    Kanada: Reimer (Scrivens) – Coburn, Myers, Bieksa (C), Garrison, Ellis, Gudbranson, Rielly – Schenn, Burrows, MacKinnon – Turris, Read, Chimera – Hodgson, Brouwer, Kadri – Huberdeau, Monahan, Ward, Scheifele.
    Trenér: Dave Tippett.

    Rozhodčí: Brueggemann (GER), Bulanov (RUS) – Raming (RUS), Suominen (FIN)
    thejrc.org