Česko – Itálie 2:0 (kon.) | Švýcarsko – Německo 3:2 (kon.) | Slovensko – Norsko 5:2 (kon.)
Rusko – Kazachstán 7:2 (kon.)
konec
Česko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Itálie
Středa 14.05.2014, 15:45 • Hala Čížovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a z haly Čižovka se opět přihlásíme večer, kdy Slovensko bude bojovat o tolik potřebné body s Norskem. (18:02:13)
     
    Je dobojováno, český tým se loučí se svými fanoušky a míří do kabin. Kdo čekal nějaké gólové hody, tak se jich dnes nedočkal. Účet zápasu otevřel ve 23. minutě Sekáč a zdálo se, že se Češi uklidní. Jenže místo toho znejistili a italský protivník několikrát nebezpečně zahrozil. Naštěstí nás podržel výborně chytající Salák a tříbodovou definitivu zajistil čtyři minuty před koncem Jaromír Jágr. Byla to dřina, ale body jsou doma.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4160 diváků.
     
    Střely na bránu celkem:

    37:11 (15:2, 11:5, 11:4)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Jiří Sekáč (Česko) – Alexander Egger (Itálie)
     
    Halou zní podruhé na turnaji česká státní hymna.
     
    Víc už se nestane, český tým nakonec získává povinné tři body a houževnatou Itálii poráží po brankách Sekáče a Jágra 2:0.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Puk mimo hřiště, vhazovat se bude v naší obranné třetině.
     
    59:29
    Bellissimo opustil bránu a Itálie to zkusí v šesti.
     
    59:11
    Italský trenér Tom Pokel si bere oddechový čas.
     
    58:58
    Itálie je v pěti a přežili i další velkou šanci českého mužstva. Bellissimo kryje prudký pokus Rolinka z mezikruží.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty zápasu, který nebyl pro český tým vůbec lehký. Italové byli velmi nebezpeční, naštěstí se vyznamenal gólman Salák.
     
    56:50
    Ještě jedno vyloučení, Larkin potrestán za držení protihráče.
     
    » Jágr střelou zápěstím zvyšuje na 2:0.
     
    55:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se český tým dočkal druhého gólu. Do svých rukou to musel vzít JAROMÍR JÁGR, který si najel před bránu a krásnou pumelicí do pravého horního růžku překonal italského brankáře Bellissima. Chvíli před tímto gólem měl obrovskou šanci Červenka, ale bekhendem trefil jen boční síť. To veterán v českých službách mířil naprosto přesně. Asistence: Roman Červenka.
     
    55:13
    Komerční přestávka necelých pět minut před koncem, poté bude následovat buly ve středním pásmu.
     
    54:45
    Kdo čekal nějaký ofenzivní festival, rozhodně se ho dnes v českém provedení nedočkal. Platí to i v případě nebezpečného nahození Rolinka, které bezpečně odklízí Bellissimo.
     
    53:45
    Český výběr je kompletní, zbývá ještě šest minut do konce.
     
    53:00
    Teď jsme měli štěstí, italští obránci pálili jednu ránu za druhou, vše kolem Salákovy brány. Následně Rolinek vyhazuje přes všechny čáry.
     
    52:25
    Italové hrají přesilovku a již dobrou minutu operují v útočné třetině. Česká obrana je pod velkým tlakem.
     
    51:45
    Osm minut před koncem základní hrací doby budeme sledovat buly po Salákově levici. Důvod je jednoduchý, Hudler je totiž vyloučen za hru vysokou holí.
     
    50:16
    Novotného střela nevypadala vůbec špatně, italský brankář chytá výborně. Pokud dobře vidí a nikdo mu necloní, většinou nemá žádný větší problém.
     
    49:48
    Na ledě Martin Zaťovič, který dlouho kombinoval s pukem a nakonec našel Petružálka. Jakub to zkusil ranou z první a vyrážečka Bellissima hlásila pracovní vytížení.
     
    48:26
    Itálie cítí šanci, z levého křídla střílel Egger a Salák musel kotouč chytit do lapačky. Naštěstí ho udržel, na dorážku se totiž připravovali dva hladoví italové.
     
    47:27
    Po delší době probíhá ostřelování italské brány, ale náboje jsou víceméně falešné. Ševcova bomba končí vedle, stejně tak Zámorského pokus končí vysoko nad.
     
    46:39
    Saša Salák chytá fantasticky. Další velkou možnost měl Bernard, na kterého posílal přesný pas Ihnacak. Český brankář se stihl přesunout k pravé tyči a skočil po puku jako hladový tygr. Má ho ve své moci.
     
    45:37
    Italové hrají jednoduše, snaží se pálit z každé pozice. Zatímco český tým až zbytečně často kombinuje a místo střel hledá lépe postavené hráče.
     
    44:32
    Trest mohl přijít vzápětí. Na hranici brankoviště viděl volný puk Borrelli a tlačil ho do Salákovy klece. Český brankář i tuto situaci ustál a těsně před čárou kotouč dokázal zalehnout. To byla velká příležitost Italů na vyrovnání a další výrazné varování pro naše mužstvo.
     
    43:57
    Obrovská šance českého týmu. Jaromír Jágr poslal parádní přihrávku za italskou obranu, kde byl Tomáš Hertl, jenže ten dlouho vymýšlel, co s pukem udělá a nakonec ho chtěl procpat mezi betony brankáře Bellissima. Ten to očekával a své chrániče zaklapl v pravou chvíli.
     
    43:15
    Radost jim chtěl udělat obránce Ondřej Němec, jehož rána od modré proskotačila až před Bellissima. Opět si italský brankář věděl rady.
     
    42:23
    Fanoušci si přejí gól v italské síti, jsou nyní hodně slyšet.
     
    41:42
    Naštěstí se český tým rychle vzchopil a zahrozil Hudlerem. Toho našel z levého křídla centrující Červenka, puk však končí u Bellissima.
     
    41:07
    Náš soupeř pokračuje v útočné akci a chce se na delší čas usadit před Salákovou bránou.
     
    40:26
    Italové se ihned dostal do pásma a náhodně nahodili Hoferem, ale před Salákovou bránou nikdo nebyl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči jsou zpět na ledě, třetí třetina se blíží.
     
    Střely na bránu po druhé třetině:

    26:7 (15:2, 11:5)
     
    Rozhodně není vyhráno, výsledek 1:0 je třeba ještě potvrdit v poslední části hry. Doufejme, že se to podaří. Prozatím z haly Čižovka posílám pozdrav do České republiky a za deset minut se opět přihlásím.
     
    Druhá třetina je již minulostí, radost můžeme mít pouze z gólu Jiřího Sekáče, který ve 23. minutě otevřel skóre dnešního zápasu. Jinak to není zrovna výkon, který by českého fanouška potěšil. Šance sice jsou, ale v koncovce se nám vůbec nedaří. Naštěstí to platí i pro italský tým. Soupeř se s výsledkem snažil něco udělat a některé šance volaly po vyrovnaní, ale produktivita svěřenců kouče Pokela také pokulhává. Salák však chytá parádně a v klíčových momentech zápasu drží české mužstvo, to je potřeba zmínit.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:15.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Střelou od modré se prezentoval Jordán, ale Bellissimo si s tímto projektilem poradil.
     
    39:01
    Už se hraje poslední minuta druhé třetiny a hra českého týmu je poněkud rozpačitá. Chtělo by to druhou branku pro klid a jistotu.
     
    38:15
    Di Casmirro je zpět na hřišti, Italové v oslabení působili velice jistě, naopak mohli udeřit Ihnacakem nebo Roccem.
     
    37:27
    Přesilovka je z naší strany velmi špatná, chybí lepší kombinace a vůbec střelba. Naopak Italové se dostali do rychlého přečíslení, které nevypadalo vůbec špatně. Ihnacak operoval spolu s Roccem a Salák nás zase musel neskutečným způsobem podržet.
     
    36:21
    Di Casmirro vyloučen za hákování a je tu přesilovka pro český tým.
     
    36:16
    Na druhé straně konečně naše šance, Martin Zaťovič se dostal do dobré střelecké pozice a svou ránou povalil Bellissima k zemi. Ten ale puk udržel ve své výstroji.
     
    35:56
    Jenže poslední minuty patří Italům, další štiplavý pokus poslal na Saláka obránce Trivellato. Beton českého gólmana opět na svém místě.
     
    34:26
    Hubený náskok vůbec nic neznamená, chtělo by to ještě nějaký ten gól přidat.
     
    33:26
    Výpady italského týmu jsou nesmírně nebezpečné, na to si obrana musí dávat pozor.
     
    32:27
    Italové jsou stále nebezpeční a Salák musí dávat velký pozor. Platí to i v případě Tudina, jehož bombu zastavuje svými betony. Poté to ještě zkoušel Gander, ale neuspěl. Divákům se ale tlak Itálie líbí a zřejmě by se mohl probudit i slovenský fanoušek, který si do této chvíle dával dvacet.
     
    31:56
    Nahození Kindla propadlo až před italského brankáře, který hru pro jistotu přerušil. Poté je v Čižovce další komerční přestávka a diváci se dobře pobavili záběrem na kostku, kde byl k vidění záběr na spícího slovenského fanouška.
     
    31:11
    Hudler nevěděl co s pukem, tak se snažil najít před bránou stojícího Sekáče. Autor jediné dnešní trefy puk šikovně tečoval, ale pouze do lapačky stojicky klidného Bellissima.
     
    30:51
    Až v závěru přesilovky pálil od modré Jakub Klepiš, jenže přímo do italského gólmana.
     
    29:17
    Český tým se pohybuje pouze v rozích a nedokáže si vytvořit nějakou palebnou pozici.
     
    28:48
    Nepříjemnost je i na druhé straně, konkrétně Itálie jde do čtyř. Za podražení sedí za katrem Johnson.
     
    28:44
    Naštěstí se otřepal a po svých se odebral na střídačku. To by byla pro kouče Růžičku další nepříjemnost.
     
    28:28
    Obránce Němec spadl u mantinelu bez nějakého cizího zavinění, a že by se mu zrovna chtělo postavit na nohy, to se říct nedá.
     
    27:57
    I český tým měl obrovskou šanci. Sekáč přihrál z pravého kruhu na Petružálka, který mířil do vyšších pater italské brány, ale Bellissimo dokázal ramenem zasáhnout. Tohle by se nám mohlo líbit, konečně sledujeme zajímavý hokej a přichází i šance.
     
    27:01
    Italové o sobě dali po delší době vědět. Insamův pas na zadní tyč přistál na hokejce Ramosera, který trefuje pouze beton padajícího Saláka. Náš gólman naštěstí ucpal pravou stranu své brány a zabránil vyrovnání.
     
    26:27
    Itálie je kompletní, oslabení přežila bez větších problémů.
     
    25:44
    Ševcova rána od modré lehce škrtla pravý beton italského mága, posléze pálil Zámorský a přímo do lapačky. České mužstvo nehraje vůbec špatnou přesilovku.
     
    24:15
    Český tým odčaroval kouzlo italského brankáře Bellissima a může i nadále pokračovat v náporu. Navíc si zahraje po faulu Borrelliho přesilovku, Ital dostává menší trest za sekání.
     
    23:26
    O další gól se mohl postarat Jakub Klepiš, jeho nebezpečný pokus končí těsně vedle italské brány.
     
    » Sekáč otevírá skóre utkání.
     
    22:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Snad poprvé v zápase otevřela italská obrana svá zadní vrátka a toho dokonale využil JIŘÍ SEKÁČ. Útočník pražského Lva si najel mezi kruhy a svižnou ránou do šibenice nedal italskému brankáři žádnou šanci. Nutno dodat, že krátce před touto akcí jela italská trojice hráčů pouze na jednoho našeho. Celou situaci překombinovala a následně udeřilo na české straně. Asistence: Jiří Hudler, Ondřej Němec.
     
    21:15
    Oba týmy jsou kompletní a hned se Jaromír Jágr zapojil do kombinace se Zámorským. Obránce Zlína vypálil tvrdou ránu od modré, ale těsně před Bellissimem byla zblokovaná.
     
    20:38
    Němec hledal rozjetého Sekáče, ale přihrávka byla nepřesná a bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    20:16
    Stále se hraje ve čtyřech na obou stranách, Kostner s Jágrem se vratí za necelou minutu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči se vrací na led haly Čižovka, diváci jsou rovněž pevně usazení na svých místech, druhá třetina startuje za pár okamžiků.
     
    Ve druhé třetině má český tým rozhodně co zlepšovat, výsledek 0:0 s Itálií nemůže fanoušky těšit. Střely i šance by byly, ale jen je proměnit. Tak snad ve druhé části.
     
    Střely na bránu po první třetině:

    15:2
     
    Máme za sebou úvodní třetinu, která nabídla větší aktivitu a tlak ze strany českého týmu. Ten se však na skóre nijak neprojevil, i když jsme měli několik dobrých šancí, vše důležité pochytal brankář Daniel Bellissimo. Nejvíc se asi nadřel po střelách Červenky s Hudlerem, ale poradil si. Chytá skutečně velmi dobře. Na druhou stranu Italové se do šancí dostávali velmi zřídka, ovšem jednu obrovskou příležitost přeci jen vyprodukovali. Ránu obránce Borgatella zastavila Salákova levá tyč.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 16:30.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Ještě jedno přerušení pro postavení mimo hru, buly ve středním pásmu.
     
    19:32
    Přesilovku jsme si dlouho neužili, Jaromír Jágr je vyloučen za sekání a na ledě bude na každé straně jen čtveřice hráčů.
     
    19:19
    V závěru třetiny se bude poprvé vylučovat, na trestnou odchází Kostner za hákování.
     
    18:10
    Pozvolna se blíží konec první třetiny, výsledek je stále nerozhodný 0:0. Soupeř dobře brání a především Bellissimo působí velice jistě. Platí to i po střele Jordána, která končí na vyrážečce italského brankáře.
     
    17:26
    Na druhé straně se vydal na menší výlet Ihnacak, ale to byl jen takový přátelský pozdrav. Syn slovenské legendy Saláka vůbec neprověřil.
     
    16:16
    Jágr posílal kotouč na modrou, kde byl Zámorský a o něm je známo, že má parádní střelu. Bohužel ji Bellissimo opět viděl a následně rozhodčí přerušují hru pro postavení hráče v brankovišti.
     
    15:15
    Registrujeme další dvě velké šance českého týmu. Nejprve si najel před bránu Jiří Hudler, ale střelou bekhendem nedokázal zvednout kotouč nad Bellissimovy betony. Posléze pálil aktivní Červenka, jenže italský gólman je v první třetině fantastický.
     
    14:05
    Italové občas vyprodukují nějaký rychlý výpad, česká obrana však nepouští hráče k zakončení. Jedinou výjimkou byla rána Borgatella, který trefil tyč. Od té doby vůbec nic.
     
    13:15
    Necelých sedm minut před koncem si vytvořila dobrou palebnou pozici Novotného formace, právě hráč pražského Lva zaměstnal Bellissima bekhendovou střelou, ale nic složitého pro doposud nejlepšího hráče Itálie.
     
    12:26
    O další zákrok se postaral brankář Bellissimo po střele Jakuba Petružálka. Český útočník chtěl zvednout kotouč do šibenice, ale trefil jen lapačku italského strážce.
     
    11:27
    Český vede na střely 11:2, ale na gólové šance je to zatím nerozhodné.
     
    10:26
    Italové poněkud otupili český tlak a Petružálkova střela byla spíše na náhodu. Navíc končí vysoko nad.
     
    10:00
    Na chvíli se ve čtvrté slepené formaci mihl Jágr, Zaťovič a Jan Kovář, nyní hvězdný český forvard bojuje opět ve své domovské lajně. Po Rolinkově souhře hledal právě číslo "68", Jaromír však nedokázal neposedný kotouč trefit.
     
    08:34
    Ovšem i na druhé straně měl soupeř tutovku! Italský obránce Borgatello poslal na Saláka ránu jako z děla a českému brankáři teď výraznou měrou pomohla jeho kostrukce brány.
     
    07:38
    K tomu všemu si vytváříme obrovské šance. Hudlerovu ránu Bellissimo vyrazil pouze před sebe, kde byl připraven dorážející Červenka, ale italský brankář opět ukázal své umění.
     
    06:39
    Dle očekávání nasadil kouč Růžička všechny své hráče, kteří různě rotují formacemi. Zatím je to taková skládačka, ale nehrajeme vůbec špatně, což je podstatné.
     
    06:39
    Kotouč vypadl ze hřiště, za stavu 0:0 probíhá v Čižovce komerční přestávka.
     
    05:17
    Další dvě nebezpečné situace v podání českého týmu. Nejprve pálil do lapačky Bellissima útočník Novotný, následně hledal Jágr rozjetého Koláře, ten před bránou těsně míjí poskakující kotouč.
     
    05:00
    Český tým se dostává do tlaku, obránce Kindl poslal od modré prudkou ránu a Bellissimo musí být opět ve střehu. Zatím se rozhodně nenudí.
     
    03:39
    Vzápětí opět pálí Jiří Hudler, tentokrát však z druhé strany. Bellissimo vůbec nic neviděl, ale i v tomto případě dokázal nebezpečný pokus českého hráče vyrazit.
     
    03:26
    Hudler zakombinoval s Červenkou, druhý jmenovaný se dostal na pravý kruh a vypálil na Bellissimovo rameno. Italský brankář připraven.
     
    02:57
    Není to úplně snadné, Italové dohrávají souboje a přistupují k našim hráčům velmi zodpovědně.
     
    02:13
    Zatím se hraje prakticky bez přerušení, na ledě je momentálně třetí česká formace, která se snaží prosadit přes italskou defenzivu.
     
    01:05
    Pozor také na druhé straně. Scandella se prohnal kolem levého mantinelu a poslal nebezpečný pokus na Salákovu bránu, naštěstí těsně minul.
     
    00:21
    Hned v úvodu prověřil pozornost Bellissima český útočník Jaromír Jágr, ale jeho pokus byl z kategorie slabších a italský brankář v pohodě zasáhl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zahajovací formace na ledě, na centru kapitán Sparty a českého mužstva Tomáš Rolinek, proti němu Rocco.
     
    Na ledě jsou i hráči obou týmů, můžeme pozvolna začít tento duel. Pro český tým je to již čtvrtý na mistrovství světa.
     
    Na led vstupuje čtveřice rozhodčích, která bude bdít nad dodržováním pravidel ledního hokeje, dnes ve složení: Maxim Sidorenko (BLR), Marcus Vinnerborg (SWE) – Ivan Dědulja (BLR), Pierre Dehaen (FRA).
     
    Hala Čižovka je krátce před zápasem poloprázdná. Přeci jen je všední den a pro českého fanouška není Itálie nikterak atraktivním soupeřem. Přesto hrstka diváků dorazila, registrujeme vlajky Plzně, Oder, Únice a dalších měst.
     
    Dá se však předpokládat, že do útoku využije i Martina Zaťoviče s Janem Kovářem. Sedmým bekem je dnes Ondřej Vitásek, i on by se měl do utkání připojit.
     
    Hráči mají za sebou rozbruslení a za zhruba patnáct minut se na ledovou plochu ve zdejší hale Čižovka znovu vrátí. Česko čeká duel s Itálií a jak již bylo řečeno, chybět bude nemocný Vladimír Sobotka. Kouč Růžička má proto k dispozici pouze tři kompletní formace.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Salák (Jakub Kovář) – Kindl, Němec, Jordán, Ševc, Zámorský, Kolář, Vitásek – Hertl, Rolinek (C), Jágr – Červenka, Klepiš, Hudler – Novotný, Sekáč, Petružálek – Zaťovič, Jan Kovář. Trenér: Vladimír Růžička.

    Itálie: Bellissimo (Andreas Bernard) – Egger (C), Nicoletti, Johnson, Trivellato, Hofer, Borgatello, Sullivan, Larkin, – Borrelli, Ihnacak, Rocco – Scandella, di Casmirro, Kostner – Gander, Felicetti, Tudin – Insam, Bernard, Ramoser. Trenér: Tom Pokel.

    Rozhodčí: Sidorenko (BLR), Vinnerborg (SWE) – Dědulja (BLR), Dehaen (FRA).
     
    Do utkání zbývá něco málo přes hodinu a z tábora českých hokejistů přinášíme jednu čerstvou novinku. Do utkání nezasáhne útočník Vladimír Sobotka, který měl dle původních prognóz působit v první formaci s Jágrem a Hertlem. Jenže rodáka z Třebíče trápí nachlazení a do utkání s Itálií proto nenastoupí.
     
    Předpokládaná sestava

    Do brány se by se měl od začátku postavit Salák, obrana nastoupí s Kindlem, Němcem, Vitáskem, Zámorským, Kolářem, Jordánem a Ševcem. I když u posledně jmenovaného visí velký otazník. Zkušený český bek měl v úterý menší zdravotní problémy. Jestli však do utkání nastoupí, to se dozvíme až těsně před zápasem.

    V první útočné lajně bude s Jaromírem Jágrem a Tomášem Hertlem také Vladimír Sobotka, který v této formaci působil v závěru utkání s Kanadou. Ve druhé by k žádné změně dojít nemělo, tedy Klepiš, Červenka a Hudler. Ve třetí formaci budou hrát Zaťovič, Novotný a Sekáč, vedle Jana Kováře se postaví kapitán Rolinek a Jakub Petružálek.

    Do běloruského Minsku v úterý dorazil obránce Lukáš Kovář – už devátý bek, trenéři ho zatím na oficiální soupisku nezapsali a na svou šanci bude čekat. Obránce Vítkovic usedne na tribunu, kde již sedí další nedočkavci – Milan Gulaš, Lukáš Kašpar, Martin Růžička a Michal Vondrka.
     
    Hlasy z tiskovky před utkáním (trenér: Vladimír Růžička)

    "Na rozjezd jsme měli silné soupeře, teď přicházejí papírově slabší, pokud se to takhle dá vůbec říct. I vývoj ve druhé skupině potvrzuje, že se všechno zamotává a týmy jsou vesměs velmi vyrovnané, varuje Růžička," který chce zabránit nějakému podcenění.

    Jaký mají čeští hokejisté cíl do konce základní skupiny? Samozřejmě chceme všechny zápasy vyhrát, abychom se vyhnuli čtvrtému místu. Na všechny mužstva se musíme dobře připravit a nic nepodcenit," znovu upozorňuje staronový lodivod národního týmu.
     
    Italský tým má za sebou tři zápasy, ve dvou prohrál – s Norskem 3:0 a Dánskem 4:1. Ovšem pochvalu zaslouží za skalp letošního překvapení turnaje Francie. I když byl duel těchto soupeřů dlouho vyrovnaný, osmapadesát vteřin před koncem rozhodl o vítězství 2:1 Gander.

    Nováček elitní skupiny mistrovství světa je trošku nečitelný. V týmu trenéra Pokela najdeme několika naturalizovaných Kanaďanů včetně syna bývalého československého reprezentanta Petera Ihnačáka. Je jasné, že Italové budou hrát o záchranu a případný úspěch s českým týmem by se rovnal zázraku.
     
    Ve třetím mači na turnaji nás čekal souboj s Kanadou. První třetina byla z naší strany ještě na výbornou, jenže ta druhá se hrubě nevydařila především díky nedisciplinovanosti českého mužstva. Soupeř využil jednak dvojnásobnou početní výhodu a jednak tu klasickou, vše během krátké chvíle. Do konce dvacetiminutovky přidal ještě jednu branku a už to nevypadalo s akciemi českého výběru vůbec dobře.

    Češi však zaslouží za poslední třetinu velkou pochvalu, neboť to nezabalili a sedm minut před koncem postupně snížili (52:11 Novotným) a (53:00 Hertlem). Od té doby byla Kanada pod soustavným tlakem, bohužel vyrovnání nakonec nepřišlo, znovu nás poslala k zemi častá vyloučení. Kanada – Česko 4:3.
     
    Česko má za sebou tři zápasy, ve kterých nebylo horší. Se Slovenskem získali naši hráči dva body v prodloužení, se Švédskem měli duel velice slibně rozehraný, bohužel zaúřadovala stará známá bolest – neproměňování šancí a i druhé utkání dospělo do prodloužení, respektive nájezdů. Švédové nás v nich vyškolili a připsali si dva body.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Hezký den přeji z běloruského Minsku, kde budeme sledovat již čtvrté vystoupení české hokejové reprezentace. Po náročném trojboji čekají svěřence Vladimíra Růžičky relativně slabší týmy. Jedním z nich je Itálie, která ze tří utkání jednou vyhrála, má tedy tři body.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 23. Sekáč (Hudler, Němec), 56. Jágr (Červenka)


    Česko: Salák (Jakub Kovář) – Kindl, Němec, Jordán, Ševc, Zámorský, Kolář, Vitásek – Hertl, Rolinek (C), Jágr – Červenka, Klepiš, Hudler – Novotný, Sekáč, Petružálek – Zaťovič, Jan Kovář. Trenér: Vladimír Růžička.
    Itálie: Bellissimo (Andreas Bernard) – Egger (C), Nicoletti, Johnson, Trivellato, Hofer, Borgatello, Sullivan, Larkin, – Borrelli, Ihnacak, Rocco – Scandella, di Casmirro, Kostner – Gander, Felicetti, Tudin – Insam, Bernard, Ramoser. Trenér: Tom Pokel.

    Rozhodčí: Sidorenko (BLR), Vinnerborg (SWE) – Dědulja (BLR), Dehaen (FRA)

    Diváci: 4160
    bahis siteleri