Dánsko – Francie 2:6 (kon.) | Kazachstán – Finsko 3:4 (kon.) | Itálie – Švédsko 1:5 (kon.)
Lotyšsko – Bělorusko 1:3 (kon.)
konec
Dánsko
2:6 (1:2, 1:0, 0:4)
Francie
Pondělí 19.05.2014, 15:45 • Hala Čižovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Oliver Lauridsen (DEN) je vyloučen za sekání. Dánové konec vůbec nezvládají!
     
    59:25
    Za hákování je vyloučen Markus Lauridsen (DEN). Francie bude hrát ve čtyřech proti třem.
     
    59:05
    Za nedovolené bránění je vyloučen Green (DEN). Bude se hrát 4 na 4.
     
    59:05
    Francie mohla přidat ještě jednu trefu. Bellemare s Rousselem však svůj rychlý kontr dva proti jednomu nedotáhli do úspěšného konce, To ale první lajně Francie moc vadit už nemusí.
     
    58:09
    Ještě přesilová hra pro Dány, kteří budou moci alespoň upravit vysoký výsledek. Ritz (FRA) je vyloučen za hákování.
     
    55:09
    Francie právě vstřelila branku!
    Napoleonské války propukly v minské Čižovce po více než dvou stech letech nanovo! Francie přidává šestou branku do sítě odevzdaného Dánska. Po velkých zmatcích před bránou Nielsena se jako buldok po volném puku natlačil STEPHANE DA COSTA, který ho nakonec dokázal procedit do brány dezorientovaného Nielsena. Bez asistence.
     
    52:52
    Francie právě vstřelila branku!
    Tohle je už demolice dánské obrany! Francouzi se utrhli do rychlého přečíslení, které zakončují pátou brankou v síti Dánska! Stéphane Da Costa předložil z levého křídla luxusní přihrávku na druhé křídlo najíždějícímu ANTONINU MANAVIANOVI, který se střelou z první dokázal prosadit. Francouzi oslavují postup do čtvrtfinále ještě mohutněji! Asistence: Stéphane Da Costa, Antoine Roussel.
     
    50:36
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie přidává další branku a odskakuje svému soupeři na rozdíl dvou tref. STÉPHANE DA COSTA se natlačil na hranici brankoviště, dostal přesný pas zpoza brány a puk následně procedil přes brankáře Nielsena do brány Dánska. Francie je velmi blízko postupu do čtvrtfinále! Asistence: Antoine Roussel, Pierre – Edouard Bellemare.
     
    49:10
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie se deset minut před koncem základní hrací doby vrací do vedení, to je mimochodem špatná zpráva pro fanoušky Slovenska. Stéphane Da Costa vybojoval v útočném pásmu puk, který přes Roussela poslal až na levé křídlo volnému PIERRE-EDOUARDU BELLEMAROVI. Ten sám před brankářem Nielsenem zachoval instinkt zabijáka a překonal ho! Asistence: Antoine Roussel, Stéphane Da Costa.
     
    37:49
    Opět Morten Poulsen, tentokrát ze stejného místa střílel daleko lépe, trefil ale jen betony přesouvajícího se Hueta. Skóre se nemění.
     
    34:41
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové znovu srovnávají stav duelu! Po přihrávce od Bjorkstranda napřáhl na modré čáře KIM STAAL a následně propálil vše, co mu stálo v cestě. Brankáři Huetovi ve výhledu bránil Jensen, který však dle oficiálního záznamu dělovku Staala netečoval. Asistence: Patrick Bjorkstrand, Jesper Jensen.
     
    33:30
    Francie v další šanci. k volnému puku mezi kruhy se dostal Bellemare, poslal ho ale těsně mimo pravou tyč dánské brány!
     
    29:48
    Velká šance ale i na druhé straně. Nicklas Jensen se ve skrumáži před bránou Francie dostal k dorážce, puk však dokázal na poslední chvíli zastavit brankář Huet před brankovou čárou svým betonem.
     
    28:16
    Obrovská šance Meuniera! Kapitán Francie se dostal k odraženému puku na hranici brankoviště, bohužel pro něj ho ale nedokázal poslat do volné části Nielsenovy brány.
     
    25:33
    Následně si hokejisté ze země galského kohouta zahrají početní výhodu. Jesper Jensen (DEN) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    22:45
    Auvitu (FRA) je zároveň vyloučen za hákování.
     
    22:45
    Velká šance i na druhé straně. Jakobsen obkroužil bránu Francie a následně předložil puk na hranici brankoviště. Zde se o dorážku snažil Strom, betony Hueta ale nepřekonal.
     
    21:33
    Dobrá šance francouzského Desrosierse. Střelec úvodní branky duelu si najel na pravý kruh, oklamal obránce Dánska, následně však zamířil do středu brány, kde číhal pozorný Nielsen.
     
    19:23
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie se v závěrečné minutě první třetiny vrací do vedení! Velký podíl na tom má povedená individuální akce ANTOINA ROUSSELA. Útočník Dallasu si od modré čáry nabruslil mezi kruhy, odkud překonal brankáře Nielsena rychlou střelou švihem. Ta dánskému muži s maskou prosvištěla nad levým betonem. Asistence: Baptiste Amar, Pierre-Edouard Bellemare.
     
    15:09
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánsko srovnává v první třetině stav zápasu! Na modré čáře napřáhl JESPER B. JENSEN a puk nakonec zaplul do francouzské sítě. K překonání Hueta mu však pomohla i teč francouzského obránce Besche, od jehož těla se puk odrazil do francouzské brány. Asistence: Kim Staal, Julian Jakobsen.
     
    14:44
    Ve velké šanci i Francie na druhé straně. Ze závaru před bránou Dánska se na hranici brankoviště snažil dorážet Roussel, puk ale poslal vysoko nad.
     
    11:49
    Po delší době klidu se Dánové dostali do větší šance. Mezi kruhy se k volnému puku dostal Jesper Jense, při své střele z dobré pozice ale zlomil hůl. Huet nakonec skákavý puk přikryl.
     
    01:08
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie otevírá brankový účet dnešního duelu. Po levém křídle vlétl do útočného pásma kapitán Meunier, předložil puk mezi kruhy na sjíždějícího si JULIENA DESROSIERSE, který přesnou střelou propálil dánského brankáře mezi betony. Asistence: Laurent Meunier, Yorick Treille.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 16. Jepser B. Jensen (Staal, Jakobsen), 35. Staal (Bjorkstrand, Jesper Jensen) – 2. Desrosiers (Meunier, Treille), 20. Roussel (Amar, Bellemare), 50. Bellemare (Roussel, S. da Costa), 51. S. da Costa (Roussel, Bellemare), 53. Manavian (S. Da Costa, Roussel), 56. S. da Costa


    Dánsko: Nielsen (Galbraith) – M. Lauridsen, Jesper B. Jensen, Larsen, Lassen, O. Lauridsen, Kristensen, Bruggisser – Green (C), Christensen, Boedker – N. Jensen, Madsen, Hansen – Bjorkstrand, Staal, Jesper Jensen – Storm, Jakobsen, M. Poulsen – Spelling.
    Trenér: Jan Karlsson.

    Francie: Huet (Hardy) – Auvitu, Besch, Amar, Manavian, Chakiachvili, Janil, Dieudé Fauvel – Roussel, Bellemare, S. Da Costa – Desrosiers, Meunier (C), Treille – Raux, T. Da Costa, Fleury – Tardif, Henderson, Ritz – Guttig.
    Trenér: Dave Henderson.

    Rozhodčí: Rantala (FIN), Sidorenko (BLR) – Fluri (SUI), Leermakers (NED)
    bahis siteleri