Norsko – Kanada 2:3 (kon.) | Německo – USA 4:5 (kon.) | Dánsko – Slovensko 3:4 (kon.)
Lotyšsko – Švýcarsko 2:3 (kon.) | Česko – Francie 5:4 (po pr.) | Rusko – Bělorusko 2:1 (kon.)
po prodl.
Česko
5:4 (1:3, 3:0, 0:1 - 1:0)
Francie
Úterý 20.05.2014, 19:45 • Hala Čižovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ten tlak byl enormní a český tým se zaslouženě prosadil. JAN KOLÁŘ uplatnil důraz na brankovišti a zužitkoval tak střelu Zámorského od modré čáry. Puk procpal mezi Hardyho betony a je jasné, že český tým půjde ve čtvrtfinále na USA. Asistence: Petr Zámorský, Vladimír Sobotka.
     
    42:36
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie srovnává v přesilové hře stav utkání a může se začínat prakticky od začátku. Z rychlého protiútoku našel Fleuryho od levého mantinelu mezi kruhy dobře najetého ANTOINA ROUSSELA, který se dobře zorientoval a bekhendem překonal brankáře Saláka. Asistence: Damien Fleury.
     
    32:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český národní tým obrací vývoj utkání! V signalizované výhodě rozpoutali Češi další kolotoč kolem brankáře Hardyho, ze skrumáže kolem brankoviště se nakonec prosadil důrazný MARTIN ZAŤOVIČ, který puk došťouchl do francouzské brány počtvrté v zápase. Asistence: Tomáš Rolinek, Jakub Kindl.
     
    31:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výbuch radosti na české střídačce, je srovnáno! Na modré čáře se k puku dostal obránce Jordán, napřáhl a s přispěním teče JAROMÍRA JÁGRA propasíroval černý kus gumy do francouzské brány. Francouzský tříbrankový náskok je tak passé, zaprášilo se po něm jako po zlevněných letenkách do Paříže. Asistence: Michal Jordán, Vladimír Sobotka.
     
    24:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Již při hře pět na pět se český tým dostává Francii na dostřel. Po pravém křídle vletěl do útočného pásma JIŘÍ SEKÁČ, který z pravého kruhu překonal brankáře Hardyho slabým bekhendovým nahozením. Vstřelená branka českého týmu jde částečně na vrub brankáři Hardymu, který nestihl včas ucpat prostor u své levé tyče. Asistence: Petr Zámorský, Jan Kolář.
     
    19:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    První přesný zásah českého týmu, Češi tak snižují stav na dvoubrankový náskok soupeře. Hertl vyhrál v útočném pásmu buly, puku se okamžitě ujal VLADIMÍR SOBOTKA, který se natlačil před brankáře a rychlou střelou k levé Hardyho tyči snižuje. Bez asistence.
     
    18:22
    Francie právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Francie v první třetině přidává ještě jednu branku a navyšuje své vedení již na 3:0. Mezi kruhy napřáhl LAURENT MEUNIER, dostal přesný pas od Rauxa na hůl a následně propálil příklepem brankáře Saláka v české bráně. To je další francouzská revoluce na šampionátu! Asistence: Damien Raux.
     
    17:39
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie svůj neuvěřitelný tlak mění ve druhou vstřelenou branku, s českým týmem to nevypadá moc dobře. Francouzi v přesilové hře zcela vyšachovali českou obranu, Teddy Da Costa přihrál křižně puk na volného JULIENA DESROSIERSE, který pohotově doklepl puk do volné české brány. Čeští hráči společně s brankářem Salákem byli natolik dezorientovaní, že jen nečině přihlíželi francouzským kombinacím. To je tvrdá lekce pro národní tým. Asistence: Teddy da Costa.
     
    06:48
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak to je špatné. První střela Francie na bránu končí vstřelenou brankou. Na modré čáře napřáhl Janil, do jeho střely, která vůbec nebyla přesná, vložil šikovně hůl JULIEN DESROSIERS a puk z nulového úhlu dokázal protečovat do české brány. Asistence: Jonathan Janil, Yorick Treille.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 20. Sobotka, 25. Sekáč (Zámorský, Kolář), 32. Jágr (Jordán, Sobotka), 33. Zaťovič (Rolinek, Kindl), 63. Kolář (Zámorský, Sobotka) – 7. Desrosiers (Janil, Treille), 18. Desrosiers (T. Da Costa), 19. Meunier (Raux), 43. Roussel (Fleury)


    Česko: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Sobotka, Hertl, Jágr – Červenka, Klepiš, Vondrka – Novotný, Hudler, Sekáč – Zaťovič, Jan Kovář, Rolinek (C) – Petružálek.
    Trenér: Vladimír Růžička.

    Francie: Hardy (Huet) – Auvitu, Besch, Amar, Manavian, Dieudé Fauvel, Janil, Chakiachvili – S. Da Costa, Roussel, Bellemare – Treille, Meunier (C), Desrosiers – Fleury, Guttig, T. Da Costa – Tardif, Henderson, Ritz – Raux.
    Trenér: Dave Henderson.

    Rozhodčí: Dremelj (SLO) – Gofman (RUS) – Hull (CAN) – Puolakka (FIN)

    Diváci: 8214
    bahis siteleri