Příbram – Sparta 4:2 (kon.) | Dukla Praha – Plzeň 1:1 (kon.) | Jablonec – Varnsdorf 5:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Bohemians 1905 0:2 (kon.) | Táborsko – Jihlava 2:3 (kon.) | Slavia – Pardubice 2:0 (kon.)
Slovácko – Liberec 0:3 (kon.) | Teplice – Brno 2:2 (kon.) | Třinec – Olomouc 3:0 (kon.)
konec
FK Třinec
3:0 (2:0)
SK Sigma Olomouc
Pondělí 26.05.2014, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné pondělní odpoledne, zdravím vás při sledování textového online přenosu z 39. kola Juniorské ligy. Soutěž fotbalistů do jednadvaceti let finišuje a zbývá odehrát poslední tři kola. Dnes je na programu značná porce devíti zápasů, v tomto přenosu se zaměříme na střetnutí mužstev FK Fotbal Třinec a SK Sigma Olomouc. Nováček soutěže z Třince bojuje o co nejlepší příčky v poslední části tabulky, ale neprožívá zrovna výsledkově povedené jaro. Sigma Olomouc se zase pere o své místo v první desítce. Hanáci budou v Třinci favoritem, ale Slezané dokáží na domácí půdě potrápit kohokoliv. Zajímavé střetnutí začne na stadionu Rudolfa Labaje v 17:00, sledujte náš online přenos.
     
    FK Fotbal Třinec:

    Třinecká juniorka se do soutěže přihlásila až na poslední chvíli, přesto se z role vyjukaného nováčka přetvořila na houževnaté mužstvo, které dělá problémy i největším favoritům. Slezanům se vydařil hlavně závěr podzimní části, na jaře už ovšem takovou formu nemají. Svěřenci trenéra Papugy na jaře pouze dvakrát zvítězili, třikrát remizovali a jinak sbírají samé porážky. Nutno podotknout, že odehráli mnoho smolných zápasů, které ztratili o gól nebo v posledních minutách. Třinci nyní patří předposlední 20. příčka s dvaatřiceti body. Před Pardubicemi má náskok dvaceti bodů, naopak Táborsko, Teplice a Varnsdorf jsou před Slezany co by kamenem dohodil.

    Junioři z Třince odehráli uprostřed května v sedmi dnech hned tři zápasy. Začněme jejich domácím střetnutím s Varnsdorfem, které se hrálo za mimořádně aprílového počasí. Třinec po poločase vedl o jednu branku, ve druhém dějství však přišla naprostá demolice soupeře ze severu Čech, a Varnsdorfští odjeli z Třince s porážkou 5:1. Na vítězství nad Varnsdorfem toužil Třinec navázat o tři dny později proti Mladé Boleslavi. Soupeře z jiného soudku hostili Slezané kvůli prudkému dešti na umělé trávě, odehráli důstojný part, ale na body to nestačilo. Středočeši zvítězili 1:3. Naposledy pak Třinečtí hráli na půdě pražských Bohemians 1905. Klokani se ve druhém poločase dostali do vedení, hosté ovšem dokázali vyrovnat a nerozhodný výsledek 1:1 zůstal až do konce.

    Ve slavném Ďolíčku se před týdnem odehrálo utkání mezi juniory Bohemians 1905 a Třincem. Lépe začali hosté, ale Kufovu ránu z přímého kopu vyrazil brankář Dočekal. Potom už hrozili prakticky jen Pražané. Bruk vytáhl hlavičku N'Dekreho a před střelou Krause ho uchránilo břevno. Třinecká obrana musela odolávat také centrům aktivního Artemuka a v první půli vše zvládla. V 56. minutě už to přišlo. Ve vápně nehlídaný Řezníček se trefil přesně do rohu brány. Třinec se snažil okamžitě odpovědět, Christovu střelu vyrazil Dočekal na roh. Na ten si vyskočil obránce Velner a v 66. minutě vyrovnal. Závěr utkání se odehrával v klidnějším tempu, těžký zákrok si ještě připsal třinecký Bruk proti Hejnovi. Slezané v zápase odolali tlaku Bohemians 1905 a odvezli remízu 1:1.
     
    SK Sigma Olomouc:

    V loňské premiérové sezoně Juniorské ligy byla olomoucká Sigma velice úspěšná a nakonec skončila s těsným odstupem za druhou Slavií Praha na bronzovém stupínku. Olomouc má pověst jednoho z nejúspěšnějších českých klubů, co se týče práce s mládeží, letos ovšem její juniorka tak vysoko není. Juniorům kouče Chromého se vydařil nástup do letošního ročníku, postupem podzimu však začaly výsledky trochu kolísat. Na jaře sledujeme téměř totožný průběh. Přesto má Sigma na svém kontě více výher než porážek a v pořadí je na 7. místě s dvaašedesáti body. Na šestý Liberec a pátou Ostravu ztrácí Olomouc čtyři, respektive pět bodů. Na záda jí naopak dýchají Sparta Praha a Jablonec s dvoubodovým mankem.

    V domácím duelu s Bohemians 1905 byla olomoucká juniorka favoritem, ale herně se poněkud trápila. V utkání se objevilo mnoho šancí na vstřelení gólu na té či oné straně, ale prim hráli brankáři. Týmy se rozešly se ziskem jednoho bodu po remíze 0:0. Důležité utkání odehrála Olomouc v Praze proti Spartě, tedy proti tabulkovému sousedovi. Sparťané šli do zápasu se šňůrou tří vítězství v zádech, ale ačkoliv měli více ze hry, rozhodla jediná, velmi rychlá branka hostů, kteří brali tři body za výhru 0:1. V Mladé Boleslavi v předehrávce 41. kola znovu moc branek nepadalo. Osud ospalého utkání rozsekl znovu jedíný gól, a to z kopačky domácího hráče. Olomouc v Mladé Boleslavi prohrála 1:0.

    Ve městě Škodovek byli v roli týmu, který musel hrát, domácí. Pokud si chtěli zachovat alespoň teoretickou naději na mistrovský titul, museli bezpodmínečně zvítězit. Úvodní šanci měl hostující Bala, ale zastavila ho obrana. Po dvaceti minutách zahrozil domácí Kozma, avšak trefil jen brankáře Chvěju. Bala se opět ukázal v dobrém světle, když jeho ránu musel domácí Millera vyrážet těsně nad horní tyč. Mladá Boleslav měla přes všechny šance Olomouce převahu a zužitkovala ji v 56. minutě. Mehanovič se zničehonic octl v šestnáctce a rozvlnil síť branky. Mehanovič mohl po přihrávce Fouska náskok navýšit, ale nepovedlo se. V závěru Středočeši poctivě bránili a nepustili Sigmu do větší příležitosti. Mladá Boleslav vyhrála nad Olomoucí 1:0.
     
    Zajímavosti:

    Kapitán Třince Tomáš Voves se během jara začal gólově výrazněji prosazovat, až si vystřílel pozici nejlepšího střelce třineckého mužstva. Slovenský záložník stihl v sezoně nasázet již šest branek. O gól méně nasbírali Polák Adamek, který však Třinec v zimě opustil, Dino Trajkovski, Dennis Christu a Marek Švábík, který dokázal skórovat v obou posledních domácích zápasech Slezanů. Čtyři branky potom nashromáždilo další trio fotbalistů, jimiž jsou Martin Vlachovič, René Dedič a Roman Haša, přičemž poslední dva jmenovaní si plní své povinnosti i v A-týmu.

    Gólman Brych hájil bránu Třince na podzim a pomohl nováčkovi v soutěži čtyřmi vychytanými nulami, poté však zamířil z hostování ve Slezsku zpět do mateřské Plzně. Prvním brankářem junorky se tak stal Pavel Rohel, který má u svého jména o jedno čisté konto méně. V poslední době juniorům často vypomáhá také čerstvě dvaatřicetiletý brankář A-týmu Václav Bruk. Na svou šanci čekají za těmito zkušenějšími gólmany mladí dorostenci.

    Ani Olomouc nemá ve svém kádru nějakého kanonýra, který by se rval o umístění mezi těmi největšími zabijáky v Juniorské lize. Nejvíce gólu totiž nastřádal teprve devatenáctiletý Michal Stříž, konkrétně jich má na kontě sedm. Stříž ovšem v dosud posledním utkání v Mladé Boleslavi nenastoupil. Totéž platí o Michalu Holubovi jenž nastřílel šest gólů, ale ve městě Škodovek se rovněž nepředstavil. Dalším střelcem je čtyřbrankový Adam Ševčík, který v Mladé Boleslavi také nebyl. Je tedy velkým otazníkem, koho Olomouc přiveze k utkání do Třince.

    Jedničkou juniorského týmu Sigmy Olomouc v brance je Filip Chvěja, brankář, který v sezoně odchytal již pět zápasů, v nichž neobdržel ani jeden gól. Tři nuly vychytal Michal Reichl a dvěma čistými konty pomohli i brankáři z Gambrinus ligy Zdeněk Zlámal s Martinem Blahou. V Mladé Boleslavi byl na lavičce připraven osmnáctiletý slovenský gólman Rostislav Prokop. Uvidíme, kdo bude hájit olomouckou klec v Třinci.

    Zajímavostí je určitě také obsazení rozhodčích na utkání Třince a Sigmy Olomouc. Do posuzování totiž zasáhnou hned dvě ženy. Hlavní rozhodčí bude Jana Adámková, na čarách jí pomohou Jan Paták a Gabriela Hanáková.

    Třinečtí junioři sehrají proti Olomouci své poslední domácí utkání v aktuální sezoně. Další dva zápasy totiž odehrají na hřištích Sparty Praha a Hradce Králové. To Olomoucké čekají poslední dvě kola doma, a to rovněž proti Hradci Králové a Jablonci.
     
    Vzájemné utkání na podzim:

    V podzimní části se týmy potkaly začátkem listopadu v rámci 19. kola na půdě Olomouce. Jednalo se o první vzájemné utkání obou juniorských mužstev v historii a v roli mírného favorita byla domácí Sigma. Ta také začala velmi aktivně a chtěla rozhodnout hned v prvních minutách. Posila z A-týmu Lietava orazítkoval břevno třinecké branky, do dalších vážnějších možností Třinečtí domácí fotbalisty nevpustili a dále se hrálo zejména uprostřed hřiště. Po půlhodině hry však Olomouc vyrazila do rychlého brejku, na jehož konci stal Holub, jenž otevřel skóre. O šest minut později přišel druhý zásah. Na centr do vápna si naběhl Langer a přesnou střelou navýšil na 2:0. Ve druhé polovině hanáci vedení kontrolovali a nepouštěli se do útočných manévrů. Soustředili se na defenzivu a odolávali třineckým snahám o dramatizaci. V tomto duchu se utkání dohrálo až do zaznění závěrečného hvizdu. Olomouc – Třinec 2:0.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k zápasu mezi Třincem a Olomoucí, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Bruk – Hála, Matoušek, Roman, Velner – Švábík (67. Machala), Voves (C), Kyselý, Trajkovski (87. Martynek) – Christu (59. Kufa), Dedič (82. Bulawa). Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Kostka – Bulawa, Kufa, Králíček, Machala, Martynek.

    SK Sigma Olomouc: Neuer – Zahradníček (46. Schlimbach), Ševčík, Krayzel (46. Weinlich), Stříž (71. Vasiljev) – Fišer, Šindelář (C), Banovec, Falta (46. Plšek) – Danis, Rolinc (46. Kováč). Trenér: Augustin Chromý.
    Náhradníci: Chvěja – Schlimbach, Vasiljev, Weinlich, Plšek, Kováč.

    Rozhodčí: Jana Adámková – Jan Paták, Gabriela Hanáková.
     
    Třineckým juniorům dnes nepomůže člen A-týmu Marek Čelůstka, kterého však v sestavě nahradí ¨Tomáš Matoušek. Oproti zápasu v Ďolíčku došlo také k výměně náhradních brankářů. Brukovi dnes nebude krýt záda Jiří Orawski, ale Petr Kostka. Hrát proti Olomouci nebude ani Jakub Kalfas.

    To trenéři olomoucké juniorky sestavu před dnešním utkáním přesypali ještě mnohem více. Do Třince vůbec nedorazili Václav Jemelka, Dušan Dostál, Ondřej Seibert, Martin Bzirský, Filip Žák, Tomáš Krejčí, Roman Bala, Adam Josif a náhradní brankář Rostislav Prokop. Obvyklá jednička Filip Chvěja dnes usedne jen na lavičku, branku bude hájit brankář s ryze gólmanským příjmením Patrik Neuer. Novými muži v základní jedenáctce jsou Tomáš Zahradníček, Ondřej Ševčík, Michal Stříž, kapitán Martin Šindelář z A-mužstva, Šimon Falta a Jakub Rolinc. Na lavičce jsou dnes Jiří Schlimbach, Roman Vasiljev, Michael Weinlich a Jakub Plšek, jež v Mladé Boleslavi nebyli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    8
    Třinec je aktivnější a tlačí Olomouc před její branku, Švábíkův centr sebral brankář Neuer.
     
    6
    Hála poslal první kolmou přihrávku na Christa, ten si obhodil brankáře Neuera a vrátil míč Hálovi, jehož střela skončila těsně vedle.
     
    11
    Christu si zpracoval dlouhý nákop, obešel bránícího Ševčíka, ale ve druhé obrovské šanci jen trefil brankáře Neuera.
     
    2
    Dedič poslal do úniku Christa, který však se střelou váhal tak dlouho, až byl o míč připraven Střížem.
     
    4
    Přihrávka Falty byla na Rolince příliš dlouhá, probíhá úvodní oťukávání.
     
    12
    Třinec právě vstřelil branku!
    O minutu později už to Třineckým vyšlo. Kyselý přihrál do levé strany TOMÁŠI VOVESOVI, ten si přichystal míč ke střele a trefil se přesně k tyči.
     
    15
    Olomouc se zatím trápí v kombinaci, naposledy si nerozuměli Falta s Fišerem.
     
    16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec ze své aktivity vytěžil druhou branku, RENÉ DEDIČ se s balonem ocitl na pravém křídle, zkusil vystřelit z úhlu a hostující gólman si jeho střelu srazil za svá záda.
     
    19
    Domácí přečkali dva rohové kopy v provedení Stříže, poprvé odvrátili znovu jen na roh, podruhé hlavičkoval Šindelář nad branku Třince.
     
    21
    Hra se přelévá ze strany na stranu, třinecký Trajkovski vyzkoušel pozornost Neuera, tentokrát olomoucký brankář nechyboval.
     
    24
    Dedič napadal brankáře Neuera hodně důrazně, šel podrážkou napřed a po zásluze viděl žlutou kartu.
     
    26
    Po faulu na Faltu se k přímému kopu postavil Stříž, ale záměr střely přes zeď se mu vůbec nepodařil, míč skončil vysoko nad.
     
    28
    Slezany rychlé vedení pořádně nabudilo a střílí ze všech pozic, Dedičovu ránu zblokoval obránce Ševčík.
     
    31
    Olomouc musí stále pečlivě bránit, v útoku je zatím bezzubá a k zakončení se téměř nedostává.
     
    34
    Sigma se v posledních minutách přece jen začala více tlačit dopředu, ale neustále se potýká s nepřesnostmi v předfinální fázi.
     
    36
    Danisův centr srazil do zámezí Velner, Zahradníček předvedl vhazování až do šestnáctky, ale nakonec se hosté ke střele nedostali.
     
    38
    Zahradníček rozehrál standardku z dálky, branící Dedič přizvedl centrovaný míč hlavou a gólman Bruk byl ve výskoku faulován Rolincem.
     
    39
    Po delší době trocha vzrušení i na druhé straně, Voves pustil přihrávku Dediče mezi nohama na Trajkovského a ten jen těsně minul bránu.
     
    42
    Voves posunul míč na Trajkovského, ten prošel mezi třemi olomouckými zadáky a z hranice pokutového území o fous přestřelil.
     
    43
    Hned z protiútoku měl dobrou šanci i hostující Rolinc, s nímž měl velké problémy bránící Roman, ani útočník Sigmy ale branku netrefil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:05.
     
    První poločas začal v režii třineckých juniorů. Už po šesti minutách zahrozil Hála, když si vyměnil míč s Christem a střelou z voleje těsně minul Neuerovu branku. Olomoucký brankář se o pár minut později zaskvěl proti Christovi a zneškodnil jeho nebezpečnou ránu. Na Vovesovu technickou střelu k tyči byl však Neuer krátký a domácí vedli. V 16. minutě gólman Sigmy chyboval a srazil si do vlastní brány střelu Dediče z ostrého úhlu. Třinec byl na koni, Olomouc se snažila o zkorigování stavu marně. Na konci půle ještě mohla dvakrát inkasovat, ale Trajkovskému chyběl pokaždé malý kousek k dosažení gólu. Do druhého dějství vstoupí Olomouc s dvoubrankovým mankem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Zahradníček, přichází Slimbach.
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Krayzel, přichází Weinlich.
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Falta, přichází Plšek.
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Rolinc, přichází Kováč.
     
    47
    Úvodní příležitost druhého dějství měli domácí, Christu ve vápně přistrčil Dedičovi, jehož střela prosvištěla kolem levé tyče.
     
    49
    Rohový kop Trajkovského přestála Sigma bez úhony, ale na počátku druhého poločasu musí čelit náporu domácích.
     
    52
    Dedič je dnes střelecky při chuti. Štěstí zkoušel z dobrých dvaceti metrů a pavouci v horní polovině brány se jeho pokusu museli bát.
     
    53
    Domácí Voves viděl žlutou kartu, když zbytečně kopl do míče, který už měl pod kontrolou Neuer.
     
    56
    Plšek se otočil kolem Kyselého a zpoza šestnáctky poslal přízemní střelu mimo bránu Bruka.
     
    59
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Christu, přichází Kufa.
     
    60
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí jsou za svůj tlak odměněni třetím gólem, Hálův centr z levé strany prošel až do vápna, kde jej nehlídaný RENÉ DEDIČ hlavou uklidil do sítě a připsal si svou druhou branku v zápase.
     
    62
    Stříž fauloval na polovině hřiště Švábíka poněkud nevybíravě a viděl žlutou kartu.
     
    64
    Olomouc to už dnes bude mít velmi těžké, Třinec hraje s míčem a příliš ji nepouští do hry.
     
    67
    Velnerův přetažený centr našel na zadní tyči Švábíka, ten však z těžkého úhlu hlavičkoval jen do boční sítě.
     
    67
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Švábík, přichází Machala.
     
    70
    Plšek vyzrál kličkou na Velnera, poradil si i s Romanem, ale přes Matouška už neprošel a Bruka tak nezaměstnal.
     
    71
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Stříž, přichází Vasiljev.
     
    72
    Kováč poslal krátkou malou domů na Neuera, ale olomoucký brankář byl ve skluzu u míče dříve než útočící Machala.
     
    75
    Plškův rohový kop nedolétl příliš daleko, na první tyči jej odvrátil hlavičkující Dedič.
     
    78
    Banovec si potáhl balon středem hřiště a levačkou střílel k tyči, ale nepřesně.
     
    80
    Zápas se bude nejspíš jen dohrávat, Třinec nemá s bráněním potíže a nepouští Sigmu do šancí.
     
    82
    Ke Kyselému se míč odrazil po dlouhém vhazování Trajkovského, ale první jmenovaný z nadějné pozice o několik decimetrů přestřelil.
     
    82
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Dedič, přichází Bulawa.
     
    85
    Útočným faulem zmařil šanci Třince Machala, nehraje se v nijak závratném tempu.
     
    87
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Trajkovski, přichází Martynek.
     
    89
    Dnešnímu utkání přihlíží 116 diváků a ti teď sleduji snahu Olomouce o vstřelení čestného gólu.
     
    90
    Nebude se nastavovat nic nad rámec hrací doby.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, Třinec s přehledem zvládl domácí duel se Sigmou Olomouc. Už po poločase byly karty rozdány jasně a hosté z Hané se pokusili o zvrat čtyřnásobným střídáním v 46. minutě. Ani noví hráči však skulinky v obraně Slezanů nenalezli. Dedič hned na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky jen těsně minul a Třinec pokračoval v náporu. Přesně po šedesáti minutách hry se Dedič dočkal druhého zásahu v utkání, a to když sklepl do sítě hlavou centr Hály. Olomouc chtěla vstřelit alespoň jednu branku, ale gólmana Bruka ohrožovala jen velmi sporadicky. Nejblíže byl Plšek, který se dvakrát pokoušel o střelu zpoza šestnáctky. Poslední šanci Třince pak na druhé straně zahodil Kyselý. Slezané zaslouženě zvítězili a díky zaváhání Varnsdorfu se posunuli na 19. místo, kde mají na dohled Táborsko. Zato Olomouc spadla na 8. pozici, kam ji odsunulo vítězství Jablonce.
     
    V příštím kole Juniorské ligy, které bude již čtyřicátým, zavítají Třinečtí do Prahy, kde budou hrát se Spartou. Utkání začne v pondělí 2. června ve 13:00. Sigma Olomouc bude v ten samý den hostit v přímém souboji o 7. místo Jablonec, výkop je naplánován na 14:00. Z Třince je to pro dnešek všechno, užijte si pondělní večer a někdy přístě na počtenou! (20:48:24)

    Ondřej Zoubek

    Branky: 12. Voves, 16. Dedič, 60. Dedič

    Karty:   24. Dedič (TRI), 53. Voves (TRI) – 62. Stříž (OLO)


    FK Třinec: Bruk – Hála, Matoušek, Roman, Velner – Švábík (67. Machala), Voves (C), Kyselý, Trajkovski (87. Martynek) – Christu (59. Kufa), Dedič (82. Bulawa). Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Kostka – Bulawa, Kufa, Králíček, Machala, Martynek.

    SK Sigma Olomouc: Neuer – Zahradníček (46. Schlimbach), Ševčík, Krayzel (46. Weinlich), Stříž (71. Vasiljev) – Fišer, Šindelář (C), Banovec, Falta (46. Plšek) – Danis, Rolinc (46. Kováč). Trenér: Augustin Chromý.
    Náhradníci: Chvěja – Schlimbach, Vasiljev, Weinlich, Plšek, Kováč.

    Rozhodčí: Jana Adámková – Jan Paták, Gabriela Hanáková

    Diváci: 116
    bahis siteleri