Kanada – Finsko 3:5 (kon.) | Austrálie – Lotyšsko 5:1 (kon.) | Slovensko – Velká Británie 7:1 (kon.)
Maďarsko – Brazílie 3:6 (kon.) | Švédsko – Německo 4:3 (po pr.) | Slovinsko – Chorvatsko 5:0 (kon.)
USA – Česko 5:4 (kon.) | Rakousko – Japonsko 8:2 (kon.)
konec
USA
5:4 (0:0, 2:1, 2:1, 1:2)
Česko
Pondělí 02.06.2014, 19:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    47:56
    Hemský z bezprostřední blízkosti neuspěl, to je škoda!
     
    47:35
    Češi to zkouší bez brankáře!
     
    46:18
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané se dostali do útoku, chvíli si hráli za brankou Salfického s pukem. Posléze si ho do své moci vzal MATT WHITE, který se obtočil kolem české klece a zasunul kotouč kolem pravé tyče – 5:4. Asistence: Tyler Spezia, Rafael Rodriguez.
     
    44:15
    Tak to jsou pumlice! Jednou takovou se nyní prezentoval Aleš Hemský a s jeho jedovkou měl Kuhn velké problémy. Kotouč musel krotit jako rozdováděného býka.
     
    43:40
    Český tým si vzal oddechový čas.
     
    43:30
    Šimo se ocitl zcela volný u pravé tyče Kuhna, ale jen těsně minul!
     
    42:48
    Česko si zahraje v početní výhodě! Za katr míří Burnett za hákování.
     
    42:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Pohlednou kombinaci po ose Hemský – PATRIK ŠEBEK zakončil druhý jmenovaný, jenž mířil do poloodkryté americké klece – 4:4. Asistence: Aleš Hemský.
     
    41:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je symfonie! Český tým docílil při přesilové hře kontaktní branky, a to zásluhou koho jiného než MARTINA VOZDECKÉHO, který si nabruslil na vrchol kruhů a jeho střela švihem zapadla za záda Kuhna. To nemůže znamenat nic jiného než hattrick – 4:3! Asistence: Pavel Strýček, Michal Šimo.
     
    41:10
    Šebkova dalekonosná střela prosvištěla kolem masky Kuhna.
     
    40:49
    Thompson se provinil podražením a míří na minutu a půl na trestnou lavici.
     
    40:21
    Burnett se řítil s Whitem na jednoho českého hráče, ale Salfický se proti střele z první prvně jmenovaného dobře přesunul a uhasil tuto ošemetnou situaci.
     
    38:00
    Buchtele přebral na červené čáře puk, probojoval se až mezi kruhy a zkoušel to nad lapačku! Kuhn vytasil ale precizní zákrok.
     
    28:55
    Tak tohle mohl být velký problém! Salfický zaváhal při rozehrávce, namazal rovnou Američanům na hůl, ale ti naštěstí nestihli dezorientovaného českého gólmana překonat.
     
    27:17
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané bleskově využívají přesilovou hru. Vyhráli vhazovaní, přesunuli se před Salfického, kde si párkrát mezi sebou vyměnili puk a na konci pohledné akce stál PATRICK LEE, jenž propálil z vrcholu kruhů vše, co mu stálo v cestě – 4:2. Asistence: Matt White.
     
    27:12
    Tak to je nepříjemné. Loskot míří na lavici hanby za nedovolené bránění a tým USA si zahraje přesilovku 4 na 3!
     
    25:22
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro český tým rána do zad. Jako blesk z čistého nebe totiž udeřil TYLER SPEZIA, jenž si to promašíroval přes polovinu hřiště a střelou z mezikruží nedal Salfickému sebemenší šanci. Amerika se tak rázem dostává zpět do vedení – 3:2. Asistence: Derrick Burnett, Rafael Rodriguez.
     
    24:52
    Pozor! Aleš Hemský se prokličkoval až před Kuhna a chybělo jen pár centimentrů, aby kotouč zkončil za jeho zády.
     
    24:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, tak to je nástup z říše snů! MARTIN VOZDECKÝ se chopil na vrcholu kruhů kotouče, najel si s ním pohodlně až mezi kruhy, odkud vymetl pravé horní víko americké svatyně a je vyrovnáno! Asistence: Pavel Strýček.
     
    23:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je sníženo! Šebek našel od červené čáry na vrcholu kruhů stojícího MARTINA VOZDECKÉHO, který se s ničím nemazal a poslal puk střelou tahem přímo nad lapačku Kuhna – 2:1. Asistence: Patrik Šebek, Michal Šimo.
     
    21:53
    USA právě vstřelilo branku!
    Po velké chybě českého týmu při rozehrávce se řítil MATT WHITE se svým kumpánem z útoku na Salfického. Americký útočník předvedl pohlednou stahovačku a zamířil přímo mezi betony beznadějně se ohlížejícího českého gólmana – 2:0. Asistence: Tyler Spezia.
     
    21:17
    Hemský předvedl krásnou stahovačku, ale proti jeho střele se vytasil Kuhn vymrštěným betonem.
     
    18:37
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro český národní tým velká smůla. MATT WHITE předvedl one man show, když si to našlápl až od své branky, přebruslil ladně celé hřiště a poslal kotouč z bezprostřední blízkosti nad vyrážečku Salfického – 1:0. Asistence: Tyler Spezia, Derrick Burnett.
     
    14:34
    Novak pálil z vrcholu kruhů a Siemer ještě jeho pokus dorážel. Salfický však český tým drží!
     
    13:27
    Novak se prosmýkl kolem dvou českých bránících hráčů a Salfický se proti jeho bekhendové kličce musel natahovat jak široký, tak dlouhý.
     
    9:41
    Český tým si zahraje první přesilovku v tomto utkání. Za katr míří Novak za držení.
     
    9:35
    Buchtele nahazoval puk před branku, kde stál Šebek a snažil se protěsnit puk mezi betony Kuhna.
     
    6:50
    Americký kanonýr s vytříbenou technikou Travis Noe prokázal své kvality, přebruslil české obránce a zakončoval střelou švihem. Salfický jeho pokus zmírnil a Noe ještě dorážel, pro české barvy ale vše dopadlo dobře.
     
    6:39
    Kameš v dobré pozici pálil těsně nad americkou kasu! Hledištěm to jen zahučelo. Takhle by to šlo.
     
    5:28
    Čáp se na druhé starně dostal ke střele z vrcholu kruhů a jeho jedovatou pumelici Kuhn raději kryje. Následuje buly po levé straně americké klece.
     
    3:30
    Lee se dlouho rozhoduje co s pukem až ho čeští hráči obrali a Šimo hledal před brankou volného Šebka, tomu ale puk přeskočil hůl.
     
    1:25
    Spezia se proháčkoval až před Salfického, kterého chtěl obalamutit střelou nad vyrážečku, ale český muž v masce zareagoval rychle a jeho pokus vyrazil do rohu hřiště.

    Filip Červinka

    Branky a nahrávky: 19. White (Spezia, Burnett), 22. White (Spezia), 26. Spezia (Burnett, Rodriguez), 28. Lee (White), 47. White (Spezia, Rodriguez) – 24. Vozdecký (Šebek, Šimo), 25. Vozdecký (Strýček), 42. Vozdecký (Strýček, Šimo), 43. Šebek (Hemský)


    USA: Kuhn III (Lane) – Cadiz, Noe, Lee, Kettler – White, Spezia, Rodriguez, Burnett – Thompson, Kavaya, Novak, Siemer. Trenér: Joe Cook.
    Česko: Salfický (Brabec) – Strýček, Šebek, Vozdecký, Šimo – Kameš, Hemský, Buchtele, Brož – Čáp, Šenkeřík, Loskot, Kubica – Bernad, Hrazdira, Cik. Trenér: Petr Hemský.

    Rozhodčí: Vikman (FIN), Christiansen (CAN)
    bahis siteleri