Chorvatsko – Lotyšsko 6:3 (kon.) | Německo – Finsko 2:5 (kon.) | Slovinsko – Austrálie 8:5 (kon.)
Švédsko – Kanada 5:4 (kon.) | Rakousko – Maďarsko 5:6 (kon.) | Česko – Velká Británie 7:1 (kon.)
Japonsko – Brazílie 4:3 (kon.) | USA – Slovensko 6:0 (kon.)
konec
Švédsko
5:4 (1:1, 1:1, 2:1, 1:1)
Kanada
Úterý 03.06.2014, 16:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Švédové mohou slavit vítězství 5:4 a druhé místo ve skupině, Kanada naopak půjde do čtvrtfinále ze třetího místa. Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Josh Foote a Marcus Nilsson. Nyní si vychutnejme hymnu Švédska a připravme se na večerní šlágr mezi Českou republikou a Velkou Británií! (17:39:19)
     
    36:00
    Konec zápasu.
     
    47:57
    Tři Terryho pokusy mířily nad branku, ten poslední až do ochranné sítě. Rozhodčí posílá vhazování blíže k červené čáře, kanadské šance se výrazně ztenčily.
     
    47:23
    Hlavní postava dnešního mače Chris Terry napálil ležící beton švédského gólmana!
     
    47:00
    Ostřelování švédské branky pokračuje, začala poslední minuta! Leggat odjíždí z branky!
     
    46:46
    Chris Terry se znovu opřel z první do kotouče, ten zaplul přímo do Kruseho výstroje.
     
    46:35
    Kanada si pochopitelně vybírá oddechový čas, po něm se Leggat vrací mezi tři tyče. Výhoda jednoho hráče v poli zřejmě kanadskému mužstvu stačí.
     
    46:35
    Velká nevole se snáší na hlavu hlavních rozhodčích. Johan Lilja (SWE) dostává půl druhé minuty za podražení a nabízí tím Kanadě velkou příležitost na vyrovnání!
     
    46:03
    Hammond zavezl puk do brankoviště, švédská defenzíva ho ihned odpravila do bezpečných vod.
     
    45:28
    Terry je dnes jednoznačně nejlepším kanadským hráčem, snaží se o střelu z každé pozice! Nyní dokonce otřel kotouč o spojnici břevna a tyče!
     
    44:12
    Fred Corbeil se napřáhl z velké dálky, jeho pokus si však s přesností nepotykal.
     
    43:13
    Hra je nyní přerušena, kanadskému brankáři Leggatovi totiž upadlo z brusle zadní kolečko. Během několika sekund se však bude pokračovat.
     
    43:13
    Závěrečná pětiminutovka bude jisto jistě patřit kanadskému týmu, který postupem času přidává na obrátkách. Podaří se modro-žlutým zabránit kanadské lavině ve vyrovnání?
     
    42:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Drama nám vrcholí! Zkušený švédský hokejista Dick Axelsson se nyní nechal na červené čáře překrásnou stahovačkou vykoupat CHRISEM TERRYM, který následně potáhl kotouč až mezi kruhy a přesně mířenou ranou nad lapačku nedal Krusemu žádnou šanci zasáhnout – 5:4! Asistence: Kyle Henderson.
     
    41:38
    V dobré střelecké pozici se na pravé kruhu ocitl Josh Foote, který měl před sebou poloodkrytou branku! Jeho pokus ale jeden ze švédských bránících hráčů na poslední chvíli hokejkou odrazil vysoko nad!
     
    40:45
    Psychicky jsou na tom lépe Švédové, kteří se snaží o definitivní rozhodnutí. Kanaďané však jistě nedají svoji kůži lacino.
     
    39:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Severský výběr znovu odskakuje na rozdíl dvou branek! MARCUS NILSSON dostal přesnou přihrávku na hranici levého kruhu a tvrdou ranou propálil vše před sebou! Velké diskuze však vyvolal hráč stojící na hranici brankovišti, Kanaďané se opět zlobí. Sudí ale ukazuje na střed a posílá švédské hráče se radovat – 5:3! Asistence: Robin Sjorén.
     
    39:09
    Baumgartner dostal chvilku prostoru na kruzích, jeho svižná rána se zastavila až o zadní plexisklo.
     
    38:59
    Carl Berglund číhal netrpělivě na brankovišti, pas od jeho kolegy však jeho čepel nenašel.
     
    38:11
    Úvod závěrečné periody je spíše opatrný, Švédové se poněkud zatáhli do obrany.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    Ani po třech čtvrt čtvrtinách není o vítězi rozhodnuto, o jeden krůček jsou ke slastnému vítězství blíže Švédové.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    35:49
    Zřejmě poslední akci třetí čtvrtiny ukončil Mikael Eriksson nepřesnou přihrávkou na prostor mezikruží.
     
    35:14
    Dave Hammond vyslal ze střední vzdálenosti ostrý projektil, k jeho smůle však kotouč prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    34:44
    Mikael Eriksson dostal pobídnutí na průnik mezi dvěma bránícími hráči a on tuto nabídku přijal. Nakonec mu ale kotouč utekl až pod Leggata.
     
    33:56
    Filip Gunnarsson ranou švihem zazvonil na tyč za brankářem Leggatem! Kanada má dnes v tomto směru velké štěstí!
     
    33:35
    A znovu v akci náhradní švédský brankáře. Při zákroku betonem posunul svoji klec a tím ukončil nadějně pokračující kanadskou akci. Útěchou pro hráče javorových listů může být alespoň vhazování před soupeřovou svatyní.
     
    32:30
    Kyle Sheen se pokusil překvapit švédského gólmana zakončením po zemi na přední tyč, Kruseho beton byl však stoprocentně připraven.
     
    31:44
    Hraje se opravdu nahoru dolů, sledujeme parádní inline hokejovou podívanou.
     
    30:56
    Sledujeme opravdu bláznivý průběh, skórovat ze samostatného úniku mohl Marcus Nilsson, jeho zkrácená forhendová klička a následné zakončení k tyči však pátou švédskou radost nepřineslo!
     
    28:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kontaktní branka je rázem na světě! Javorové listy se druhou využitou přesilovou hru přibližují na dostřel, Terry našel najetého THOMASE WOODSE, který zakončil přesně – 4:3! Asistence: Chris Terry.
     
    28:16
    Daniel Wessner (SWE) ukončuje švédskou převahu držením a nabízí Kanadě početní výhodu.
     
    27:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Chvíli na to se však již Švédové radují z po právu uznaného gólu! Nabito křižnou přihrávku dostal DICK AXELSSON a z první poslal puk za bezmocně přesouvajícího se Leggata – 4:2! Asistence: Marcus Nilsson a Andeas Svensson.
     
    27:18
    Švédové se radovali ze čtvrté vstřelené branky, radost jim však příliš dlouho nevydržela! Střela Henrika Höglunda sice skončila v síti, v té době však byla branka Kanady vychýlená ze své pozice a gól tím pádem nemůže platit!
     
    27:03
    Henrik Höglund tvrdou ranou příklepem orazítkoval levou tyč Leggatovy svatyně!
     
    26:10
    Brendan Baumgartner (CAN) podrazil protihráče a po právu putuje na na trestnou lavici.
     
    25:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    O několik sekund později se však již skóre ve prospěch Švédska mění! Kanaďané se hodně zlobí, branka je ale uznána! Berglund se nacpal do brankoviště, při zakončení však posunul gólmana ven z branky a nabídl tak gól MIKAELU ERIKSSONOVI, který lehčí branku ve své kariéře zřejmě ještě nedal – 3:2! Asistence: Carl Berglund a Johan Erkgards.
     
    25:22
    Dick Axelsson velmi šikovně obkroužil branku a pokusil se rychle zakončit, Leggat dlouho hledal puk pod sebou. Nakonec ale změnu skóre nepovolil.
     
    24:01
    Do třetí čtvrtiny již nenastoupil švédský brankář Ollikainen, místo něho se mezi tři tyče postavil Emil Kruse!
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    Také ve druhém dějství jsme viděli po jedné brance na obou stranách. Švédové však mají o něco více ze hry, Leggat si na nedostatek práce ani omylem stěžovat nemůže. Třetí čtvrtina závěrečného zápasu skupiny B vypukne přibližně v 16:51.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    23:46
    Zakončení Kyle Hendersona se o vyrážečku Ollikainena vrátilo do předbrankového prostoru, veškerým dorážkám však švédští beci dokázali zabránit.
     
    23:31
    Kanada je ve čtyřech a spěchá do útoku.
     
    23:01
    V oslabení se podařilo Kanaďanům přece jen trochu zahrozit, Ollikainen si po delší době připsal do svých statistik úspěšný zákrok. Vzápětí se již znovu hraje v okolí svatyně javorových listů.
     
    22:23
    Puk zašlápnut v rohu hřiště, vhazovat se bude před Leggatem.
     
    22:01
    Série švédských početních výhod nám v závěru druhé čtvrtiny pokračuje. Za záchrannou brzdu zatáhl Kirk French (CAN), jenž zastavil průnik soupeřova útočníka nedovoleným zákrokem. Nyní již zpytuje svědomí na trestné lavici.
     
    21:43
    Kanadská akce končí vlnící se švédskou sítí, v brance ale skončil zámořský hráč, nikoli puk.
     
    21:31
    Postup svého kolegy zakončil střelou tahem z pravého kruhu Robin Wall, Leggat nadvakrát zkrotil kotouč na svých betonech.
     
    20:48
    Tvrdá rána Henrika Höglunda prosvištěla nad břevnem kanadského brankáře. Javorové listy toho směrem dopředu příliš nepředvádějí, Švédsko má nyní výrazně navrch.
     
    20:01
    Ani z další přesilové hry Švédska nezapršelo, vyloučený Rauckman se již zapojil do hry.
     
    19:33
    Berglund měl již několikrát nabito na střelu, pokaždé se ale ještě rozhodl hledat spoluhráče. V některých momentech to švédští hráči až moc překombinují.
     
    19:01
    Trochu kostrbatá útočná kombinace svěřenců trenéra Bjorna Östlunda skončila přihrávkou rukou.
     
    18:31
    Chris Rauckman (CAN) nabízí soupeři další přesilovou hru, rozhodčí ho posílají na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    17:33
    O zajímavé momenty v tuto chvíli rozhodně není nouze, Švédsko se snaží uzmout si vedení na svoji stranu. Šanci dostane v následující početní výhodě.
     
    16:25
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z vedení se však švédští hráči příliš dlouho neradovali, Kanaďané se radují z vyrovnání! DAVE HAMMOND dostal přesnou přihrávku na kruhy, se zakončením se neunáhlil, počkal na správný moment a nekompromisně zavěsil – 2:2! Asistence: Brendan Baumgartner a Fred Corbeil.
     
    15:20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kanaďané sice oslabení dokázali přestát, chvíli na to ale inkasují podruhé! Z druhé vlny si na kruhy najel MARCUS NILSSON a střelou zápěstím zamířil přesně ke vzdálenější tyči – 2:1! Asistence: Robin Sjorén.
     
    15:04
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    14:50
    Vzápětí se Andreas Svensson opřel do kotouče znovu, Kanadě znovu pomohlo rameno jejich brankáře! Leggat odrazil puk až do ochranné sítě!
     
    14:03
    Jedovatá střela po křižném pasu Andrease Svenssona nadělala Leggatovi velké potíže, na poslední chvíli ji za pomoci ramene a masky dokázal vytěsnit mimo!
     
    13:34
    Johan Lilja ukončil signalizovanou výhodou střelou do Leggatovy lapačky. Na lavici hanby odchází střelec jediné kanadské branky Thomas Woods (CAN).
     
    13:06
    Úvodní minuta druhé části nic zajímavého nepřinesla, u puku jsou v současné době švédští reprezentanti. Navíc je signalizováno vyloučení.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvanáctiminutovka přinesla nejprve rychlé vedení javorových listů po využité přesilové hře, Švédům se záhy podařilo vyrovnat. Souboj o druhou příčku a schůdnějšího soupeře do čtvrtfinále je tak nerozhodný a rozhodovat se bude až ve zbývajících třech čtvrtinách.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    10:51
    Ve stejném čase je nakonec ještě vyloučen Kyle Sheen (CAN) také za podražení. Pokračovat se tak bude ve třech hráčích na obou stranách.
     
    10:51
    Nepříjemnost pro výběr tří korunek. Marcus Nilsson (SWE) to přehnal s důrazem u mantinelu, rozhodčí zdviženou pravicí ihned dal najevo potrestání a posílá hráče za podražení na trestnou lavici. Toto rozhodnutí se nelíbilo Dicku Axelssonovi (SWE), který obdržel osobní desetiminutový trest.
     
    10:28
    Kyle Henderson vypálil z pravé kruhu, poměrně lehká rána nenadělala švédské jedničce výraznější potíže.
     
    09:36
    Chris Terry se mohl podruhé zapsat mezi střelce, tentokrát jeho souboj s Ollikainenem dopadl lépe pro švédského brankáře, který jeho stoprocentní příležitost vytěsnil vyrážečkou mimo tři tyče!
     
    07:22
    Drobné nedohodnutí v rozehrávce švédského výběru znamená zakázané uvolnění. Hra se tak vrací zpět před Andrease Ollikainena.
     
    07:08
    Hráči Tre Kronor evidentně trochu ožili, soupeř s nimi má výrazné potíže.
     
    06:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Krátce po návratu Walla z trestné lavici se severský výběr prosazuje! Axelsson našel parádní přihrávku právě vracejícího ROBINA WALLA, který se sám před Leggatem nemýlil – 1:1! Asistence: Dick Axelsson a Andreas Svensson.
     
    06:40
    Druhá početní výhoda již gólem Kanady neskončila, Švédové totiž hrají v plném počtu.
     
    06:15
    Rauckman vyzkoušel štěstí z ostrého úhlu, jeho prudký pokus se nakonec mezi tři tyče nevešel.
     
    05:10
    Robin Wall (SWE) se provinili sekáním, za což si také půjde posedět na trestnou lavici. Další šance pro hráče ze zámoří na navýšení vedení.
     
    04:43
    Mikael Eriksson se od pravého mantinelu nacpal až do gólové příležitosti, Leggat se však roztáhl na brankové čáře a radost ze vstřelené branky švédskému forvardovi zmařil.
     
    04:14
    Na druhé straně vyzkoušel štěstí ranou z pravého kruhu Kyle Sheen, Ollikainen jeho ránu zápěstím pohodlně ukryl do své náruče.
     
    03:49
    Brett Leggat ukryl do své výstroje střelu Dicka Axelssona. Puk mu sice vypadl z lapačky, nakonec ho ale dokázal včas ukrýt.
     
    03:43
    A vzápětí je vyloučený Foote zpět na hrací ploše.
     
    03:35
    Následná akce Švédska je ukončena kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Kanada se zatím při hře ve třech proti čtyřem houževnatě brání.
     
    03:11
    Gunnarsson se snažil tečovat nahození svého spoluhráče, puk nakonec prosvištěl mimo tři tyče a zastavil se až o zadní mantinel.
     
    02:13
    Nyní se však budou bránit také Kanaďané. Josh Foote (CAN) si v souboji na červené čáře pomohl podražením, za což si také odpyká trest za katrem. Podaří se hráčům tří korunek také využít přesilovou hru?
     
    01:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vzápětí se však již hráči ze zámoří radují z první vstřelené branky! Po několika rychlých přihrávkách přišlo nahození před branku, které neomylně tečoval za Ollikainenova záda THOMAS WOODS – 0:1! Asistence: Chris Terry a Dave Hammond.
     
    01:06
    Kanaďanům se ihned po vhazování podařilo vytvořit tlak na brankovišti, Ollikainen však uhájil svou klec.
     
    00:49
    Hned zkraje zápasu tu máme první vyloučení. Půl druhé minuty si za podražení odpyká Robin Sjorén (SWE).
     
    00:40
    Kirk French si najížděl na přihrávku svého spoluhráče na brankoviště, kotouč však k němu nedoputoval.
     
    00:08
    Úvodní vhazování vyhráli hráči javorových listů, jejich úvodní akce však úspěchem neskončila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva již bruslí na hrací ploše, souboj o druhé místo ve skupině B vypukne za několik málo okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Ollikainen (Kruse) – Lilja, Sjören, Nilsson, Höglund – Gunnarsson, Svensson, Berglund, Axelsson – Erkgards, Bejmo, Wall, Eriksson – Wessner, Johnsson, Kokkonen. Trenér: Björn Östlund.

    Kanada: Leggat (Nixon) – Terry, Woods, Henderson, French – Hammond, Baumgartner, Corbeil, Sheen – Foote, Draper, Carlson, Rauckman – Luscombe. Trenér: Jason Stephens.

    Rozhodčí: Vikman (FIN), Singer (GER).
     
    Kanaďané na tom nejsou ve skupině B o mnoho lépe. Jeden z možných soupeřů českého týmu v blížícím se čtvrtfinále sice v úvodním duelu porazil německý výběr 3:1, v pondělním utkání proti výběru Suomi však neudržel dvoubrankový náskok a po velkém obratu museli kanadští hráči po zápase vyslechnout hymnu svého soupeře. K udržení druhé příčky a lepší výchozí pozice do vyřazovacích bojů musí dnes hokejisté s javorovým listem na hrudi bezpodmínečně zvítězit.
     
    Švédové hned na úvod v severském derby nedokázali přestřílet sousední Finy, když je hattrickem skolil zejména finský střelec Lohtander. Následující den přišel pro seveřany ještě větší šok. S outsiderem skupiny – Německem – se protrápili k výhře 4:3 po prodloužení, díky čemuž se krčí se dvěma získanými body až na třetím místě tabulky.
     
    Třetí hrací den světového šampionátu v inline hokeji ve východočeských Pardubicích proti sobě svede dvě hokejové velmoci – Švédsko a Kanadu. Ani jednomu z celků se zatím na turnaji nedaří podle představ, kvůli porážkám s Finskem si to výběry javorových listů a tří korunek rozdají v přímém souboji "pouze" o druhé místo ve skupině.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 7. Wall (Axelsson, Svensson), 16. Nilsson (Sjorén), 26. Eriksson (Berglund, Erkgards), 28. Axelsson (Nilsson, Svensson), 40. Nilsson (Sjorén) – 2. Woods (Terry, Hammond), 17. Hammond (Baumgartner, Corbeil), 29. Woods (Terry), 43. Terry (Henderson)


    Švédsko: Ollikainen (25. Kruse) – Lilja, Sjören, Nilsson, Höglund – Gunnarsson, Svensson, Berglund, Axelsson – Erkgards, Bejmo, Wall, Eriksson – Wessner, Johnsson, Kokkonen. Trenér: Björn Östlund.
    Kanada: Leggat (Nixon) – Terry, Woods, Henderson, French – Hammond, Baumgartner, Corbeil, Sheen – Foote, Draper, Carlson, Rauckman – Luscombe. Trenér: Jason Stephens.

    Rozhodčí: Vikman (FIN), Singer (GER).
    bahis siteleri