Slovensko – Německo 4:5 (1:2 po s.n.) | Maďarsko – Japonsko 12:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:2 (kon.)
Rakousko – Brazílie 5:1 (kon.) | USA – Kanada 5:6 (1:2 po s.n.) | Chorvatsko – Austrálie 5:6 (po pr.)
Česko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Slovinsko – Lotyšsko 13:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
Slovensko
4:5 (0:1, 0:2, 3:0, 1:1 - 0:0)
Německo
Pátek 06.06.2014, 13:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Je mi ctí přivítat vás u úvodního zápasu předposledního hracího dne na Mistrovství světa IIHF v inline hokeji ve východočeských Pardubicích. Úspěšní se oddělili od neúspěšných ve včerejším čtvrtfinále, nás teď čeká souboj týmů, které prohrály. Slovensko i Německo pochopitelně nemají jiné myšlenky, než aby se udržely v elitní divizi.
     
    Hokejisté od našich východních sousedů na turnaji zatím sebrali vítězství pouze v bitvě s nováčkem z Velké Británie (7:1). Proto ve skupině A skončili Slováci třetí a ve čtvrtfinále narazili na Švédy, druhé ze skupiny B. Tři korunky ale nabírají na šampionátu obrovskou formu a bez jakýchkoli debat vyhrály 12:1.

    To reprezentace Německa zatím v Pardubicích radost z vítězství neokusila. A to paradoxně přesto, že v žádném utkání nepropadla. Švédům dokonce sebrala bod a prohrála vždy maximálně třígólovým rozdílem, a to i ve čtvrtfinále se Spojenými státy (1:4). Němci na nás působí hodně sympatickým dojmem.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Ondrejka (Neumann) – Mrázik, Ručkay, Šiller, Haring – Jaško, Novák, Holovič, Prokop – Preisinger, Novajovský, Šimůnek, Růžička. Trenér: Imrich Antal.

    Německo: Ower (Eisenhut) – Seifert, Streicher, Pfleger, Huba Sekesi – F. Carciola, Jiřík, A. Carciola, Brandt – Jeske, Borrmann, Baier, Brazda – Poetzel, Horka Sekesi. Trenér: Georg Holzmann.

    Rozhodčí: Kralj (SLO), Christiansen (CAN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Slováci od úvodních okamžiků rozvážně kombinovali v útočném pásmu, Thomas Ower pak musel zasahovat pravým betonem.
     
    01:10
    Jakub Ručkay se pak blýskl pohledným výjezdem od pravého mantinelu. Střela mu ale sklouzla z hokejky a Ower měl práci hodně usnadněnou.
     
    01:42
    Němci sice dostali puk z pásma, ale při forčekingu se pak provinili nedovoleným zákrokem a Slováci mají ponechanou výhodu.
     
    02:25
    Stále nepříchází jediná střela...
     
    02:42
    ...teď už přišla, ale neměla gólové parametry ani náhodou. Slováci dál kombinují.
     
    03:00
    Rozhodčí byl už nucen přerušit hru a je tu verdikt. Adriano Carciola (GER) – menší trest za držení hole.
     
    03:28
    Novajovského pokus orazítkoval jen boční konstrukci, Němci zatím nemají v obraně žádná okénka.
     
    04:11
    Lukáši Růžičkovi se nakonec povedlo na německou defenzívu vyzrát, vykroužil od mantinelu a pak měl blízko k dorážce do prázdné brány. Kotouč mu ale utekl.
     
    04:32
    Německo hraje v plném počtu.
     
    05:03
    Od samotného úvodu utkání se na puku drží pouze hokejisté našich východních sousedů.
     
    05:11
    Owerovu pozornost teď vyzkoušel jeden ze slovenských forvardů střelou z levého kruhu.
     
    05:59
    Po šesti minutách hry musel poprvé zasahovat i Jozef Ondrejka, z uctiv vzdálenosti ho pozdravil Aleš Jiřík.
     
    06:23
    Už je zase hra na druhé straně, kde Holovič vymýšlel těsně před brankovištěm příhru svému parťákovi. Tomu šel ale puk na brusle.
     
    07:06
    O chvíli později dostal přihrávku mezi kruhy Lukáš Růžička, bránu ale minul. Slováci se dostávají blíž a blíž na dostřel.
     
    07:32
    Německo právě vstřelilo branku!
    A právě v ten okamžik je tady nečekaný úder německého výběru! Za zády slovenské obrany zůstal nehlídaný PATRICK SEIFERT a v samostnaném úniku si věděl rady opravdu parádně, bekhendovým blafákem nedal Ondrejkovi sebemenší šanci – 0:1! Bez asistence.
     
    08:40
    Slováci zase převzali kotouč pod kontrolu, jenže zase se musel rychle vracet. Huba Sekesi na dlouhý puk nedosáhl.
     
    09:32
    V rychlém sledu přišly obrovské možnosti na obou stranách, obě si vzali na starost hokejisté s desítkou. Yannik Baier trefil jen boční konstrukci slovenské brány, na druhé straně Milan Šiller neproměnil bekhendovou kličku v sóloúniku!
     
    10:10
    Hra už přece jen dostává trochu rychlejší spád, výraznou územní převahu má stále slovenský národní tým. Owera teď prověřil na lapačku Filip Novák.
     
    10:51
    Už zase mohlo být s modrobílými dresy zle, nicméně Adriano Carciola v protiútoku Ondrejku nepozlobil tak, jak by si představoval.
     
    11:29
    Už mohlo být zase vyrovnáno! Před Owerem zůstali osamoceni dva hokejisté Slovenska, Růžička poslal Šimůnkovi ideální křižnou nabídku. Thomas Ower se ale parádně přesunul napříč brankovištěm!
     
    11:47
    Ještě jeden pokus slovenského výběru, který se po vlažnějším začátku rozhodně nebojí pálit z jakékoliv pozice.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    Úvodní část končí docela opačným výsledkem, než by obraz hry napovídal. Slováci byli drtivou většinu času usazeni na útočné polovině, ale jediný gól paradoxně vstřelil jejich soupeř.
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    12:38
    Po přestávce se začíná poměrně svižně, oba týmy moc nemyslí na obranu.
     
    13:20
    Asi nejzajímavěji vypadala pozice Marca Pflegera, ale než k němu přijel kotouč, Jozef Ondrejka se stačil přesunout a utěsnit volný prostor u tyče.
     
    13:48
    Na druhé straně zahrozil Lukáš Růžička, jenž těsně před Owerem číhal na teč. Puk poté zamířil do ochranné sítě, pravděpodobně zásluhou německého brankáře.
     
    14:28
    Další okno ve slovenské obraně mohl potrestat Adriano Carciola. V brejku ale napálil spojnici tyčí!
     
    15:11
    Jestli Slováci nezačnou přemýšlet, jak se při své aktivitě dostávat do stejně velkých šancí jako Němci, pak budou mít problém.
     
    15:57
    Rozhodčí už dlouho neměli důvod přerušovat. Chvíli se hrálo u hrazení, teď už zase plánují další rozehrávku slovenští hokejisté.
     
    16:42
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tohle je trest s velkým T! Klobouček dolů, co předvedl Tim Brazda v rohu slovenského pásma. Dva soupeře doslova zesměšnil, pak si najel za bránu, nalákal na sebe zbylé dva protivníky a vyzval ke skórování YANNIKA BAIERA. Ten trefil nádherně růžek a Němci zvyšují náskok – 0:2! Asistence: Tim Braza, Mathias Jeske.
     
    18:06
    Požár ve slovenských zadních řadách pokračuje. Další slibné možnosti měli Streicher a především Pfleger, ten ovšem branku těsně minul.
     
    19:13
    Slovenští hokejisté se chtěli osudu vzepřít z hokejky Andreje Mrázika. Kotouč vyslaný jeho hokejkou skončil kdesi mezi rukou a tělem Thomase Owera, jenž měl teď i trochu štěstí.
     
    20:03
    Německo právě vstřelilo branku!
    K čemu vám je, že držíte puk, když s ním neumíte nic udělat. A pak vám soupeři zase utečou a ukážou vám, jak na to. FABIO CARCIOLA se kličkou do středu hřiště zbavil svého strážce, ostatní před ním ustupovali, tak to zkusil na Ondrejkovu vyrážečku. Tam bylo místa dost – 0:3. Asistence: Timo Brandt, Aleš Jiřík.
     
    21:13
    Asi tušíte, co se teď na hrací ploše odehrává. Kombinace svěřenců trenéra Imricha Antala bez důraznějšího zakončení.
     
    21:58
    Tak přece, Marcel Holovič si na pravé straně velmi dobře najížděl. Když ale dostal kotouč, už byl v moc velkém úhlu a trefil jen boční síťku.
     
    22:56
    Záchranný kruh by pro slovenské hokejisty mohla znamenat druhá přesilová hra v utkání. Aleš Jiřík (GER) si odpyká minutu a půl za pád pod nohy.
     
    23:25
    Aktivní Pfleger zahrozil i v oslabení, pravý beton Jozefa Ondrejky musel zachránit situaci.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    No, tohle už začíná být pro Slováky hodně kritické. Ať už drží převahu, nebo hrají s Němci nahoru – dolů, ani jedno jim vůbec nevychází. Německý výběr jim dává lekci z produktivity, vynikající Thomas Ower naopak za svá záda stále nepustil ani jeden kotouč.

    Třetí čtvrtina začne přibližně ve 13:44.
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    24:27
    Jiřík je zpátky na hrací ploše. V ten moment letěla na Owera nebezpečná střela z levého kruhu, ale i přes čilý ruch před bránou si brankář poradil.
     
    24:47
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je tady gól naděje! Ručkay si na červené čáře přiťukl s ROMANEM ŠIMŮNKEM, který udělal pár temp do středu hřiště a pak vypálil na lapačku. Ower si tentokrát vybral slabší moment, puk mu totiž propadl do sítě – 1:3! Asistence: Jakub Ručka, Andrej Mrázik.
     
    25:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Pozor na to, Slováci v mžiku přidávají kontaktní gól! Soupeři zapomněli na JURAJE PROKOPA, který před brankovištěm zmátl i Owera a pak bez potíží zakončil ke druhé tyči – 2:3! Asistence: Filip Novák, Tomáš Jaško.
     
    26:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné, ani ne tři minuty po startu třetí části už máme vyrovnáno, Slováci zvládli dotáhnout tříbrankové manko! Před Owerem byl čilý provoz, když natáhl ke střele JAKUB RUČKAY a trefil se přesně nad vyrážečku – 3:3! Asistence: Andrej Mrázik.
     
    27:56
    S německými akciemi to mohlo být ještě horší, Slováci v přečíslení dva na jednoho napálili tyčku!
     
    28:43
    Německá sestava se už přece jenom dala trochu dohromady a drží vyrovnaný obraz hry.
     
    29:35
    Autor dvou asistencí Andrej Mrázik to teď zkusil sám z pravého kruhu, protější tyčku ale minul.
     
    30:25
    Německo přejelo dopředu a po pár chvílích si vynutilo svou první přesilovku zápasu. Roman Šimůnek (SVK) je vyloučen za držení protihráče.
     
    30:56
    Na konci německé kombinace stál vlasatý bojovník Marco Pfleger. Jeho střela si našla cestu Ondrejkovou výstrojí, tomu ale puk zůstal pod tělem a stačil ho rychle zalehnout!
     
    31:21
    Z o něco horší pozice to zkusil Adriano Carciola, Ondrejka zasáhl levým ramenem. Slováci se opět osvobozují.
     
    31:58
    Důležitý moment přestáli Slováci bez úhony a už hrají v plném počtu.
     
    32:39
    Kombinace na obou stranách umělé plochy jsou teď trochu nepřesné. Komu se podaří prolomit nerozhodný stav?
     
    33:51
    Tak tohle se Němcům nepovedlo. Hráli v pěti, na což vehementně upozorňovala i slovenská střídačka, a je tady hodně nepříjemný moment pro naše západní sousedy. Menší trest odpyká Huba Sekesi (GER).
     
    34:29
    Ower měl proti Holovičově střele trochu zakrytý výhled, ale i tak si zvládl poradit a vykopnout pravý beton.
     
    34:45
    Další akci slovenských hokejistů zastavuje ofsajd.
     
    35:24
    Německo hraje v plném počtu, druhou část oslabení už zvládlo o poznání líp než tu první.
     
    35:50
    Po prvním Jaškově pokusu se ještě dva jeho spoluhráči natahovali po dorážce, ale Thomas Ower byl u kotouče nejdřív ze všech.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    Zápas nám hned zkraje třetí čtvrtiny dostal pořádné grády! Slováci zvládli třemi slepenými góly v rozmezí pouhých dvou minut skóre vyrovnat a zařídit parádní zápletku do poslední hrací části.
     
    36:00
    Přesně s koncem třetí části ovšem ještě přišel menší trest pro Filipa Nováka (SVK) za hákování. Druhá německá přesilovka.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    36:39
    Tvrdá rána Huby Sekesiho ze zadních pozic těsně míjí slovenské břevno.
     
    37:39
    Německo právě vstřelilo branku!
    Rozhodně to tedy nebyla povedená přesilovka, ale devět sekund po jejím konci přece jen Němci odskakují zpátky do vedení! Po levé straně prchnul jako utržený vagón ADRIANO CARCIOLA a podařilo se mu procedit kotouč Ondrejkovou výstrojí – 3:4. Asistence: Marco Pfleger.
     
    38:22
    Teď už sledujeme zase o něco větší aktivitu slovenského výběru, každopádně je jasné, že po jeho vyrovnání Němci zvládli zapnout zpátky. A co víc, už i skórovat.
     
    39:33
    Slovákům moc nechybělo, Peter Novajovský se natahoval po odraženém kotouči. Zpracovat ho ale nedokázal.
     
    39:56
    Národní výběr Slovenska už zvedal ruce nad hlavu, ale gól nemůže být uznán. Lukáš Růžička už dorážel do posunuté branky, a to ani nemluvím o tom, že předtím smetl Owera na zem.
     
    40:44
    Na druhé straně ujeli Němci do přečíslení a Fabio Carciola už měl jasně střílet. Místo toho ještě hledal parťáka a přihrávku zastavil ležící slovenský bek.
     
    41:37
    Hra se zase uklidňuje, víc klidu v kombinaci mají stejně jako v celém střetnutí Slováci. Sledujeme dvě odlišná pojetí inline hokeje.
     
    42:26
    Rozhodčí nechal bez povšimnutí hraniční podražení Slováků, kteří pak prchli do protiútoku. Přihráli si ale hodně bídně.
     
    43:22
    Slovenská reprezentace nikam nespěchá, trpělivě čeká na správný okamžik. Její nápor sílí.
     
    44:16
    No, Antalovi svěřenci asi mají od doktora zakázáno střílet. Teď už to aspoň zkusil Jakub Ručkay, i když jeho bekhendový pokus mohl sotva pomýšlet na úspěch.
     
    44:51
    To proti švihovce na bližší tyč, kterou znovu vyslal Ručkay, musel Ower zasáhnout pohotově lapačkou.
     
    45:11
    Šikula z Uherského Brodu Milan Šiller si počkal na parádní pozici, do níž mu přihrál puk Filip Novák. Ower ale předvedl parádní skluz a puk nepustil za svá záda!
     
    45:53
    Na druhé straně se musel činit Ondrejka, který výtečně vyrazil střelu Huby Sekesiho do rohu pásma.
     
    46:30
    Brandt vystihl slovenskou rozehrávku a ušetřil pár cenných vteřinek. Slováci už mají namále!
     
    47:00
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Wow, tak tohle byla velká paráda! Preisinger posílal napříč pásmem přihrávku na PETERA NOVAJOVSKÉHO, který puk trefil neuvěřitelně ze vzduchu přímo za Owerova záda. Slováci zvládají přesně minutu před koncem vyrovnat – 4:4! Asistence: Miroslav Preisinger, Marcel Holovič.
     
    48:00
    Čtvrtá čtvrtina skončila.
     
    První z duelů o umístění tedy nenašel vítěze v základní hrací době a uvidíme prodloužení. Slováci se ze střelecké mizérie zvládli vymanit, teď by měli být psychicky nahoře.
     
    48:01
    Začalo prodloužení.
     
    48:41
    Podle očekávání zahájil slovenský tým aktivně i prodloužení, Thomas Ower se musel mít na pozoru proti dalekonosnému pokusu Jozefa Haringa.
     
    49:29
    Tomáš Jaško byl příliš aktivní na hraně německého brankoviště, a hlavně i kousek za ní. Rozhodčí tak přerušuje hru.
     
    50:02
    Zajímavá lavina se teď hrnula pro změnu na Jozefa Ondrejku, Němcům ale chyběl kousek, aby se dostali k ideálnímu zakončení.
     
    50:39
    Huba Sekesi se toho nebál a přihnal se do brankoviště od pravého hrazení. Slováci ho donutili najet do Ondrejky, takže i teď rozhodčí musí vykázat hru.
     
    51:25
    Slovenský forvard Jakub Ručkay se postaral o poměrně silné vzrušení v ochozech, jeho pokus ale rozvlnil síťku pouze z boku.
     
    51:56
    To na druhé straně zamířil kotouč do ochranné sítě.
     
    52:20
    Slováci mohli rozhodnout, jenže přečíslení tři na dva dokonale prohospodařili.
     
    52:34
    Jejich aktivita ale nadále trvá, Thomas Ower se musí mít na pozoru.
     
    52:48
    Novákova střela byla ještě tečovaná, ale i tak si Ower zvládl fantasticky poradit lapačkou!
     
    53:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Je jasné, že slovenští hokejisté pro sebe chtěli prodloužení urvat, tď už to budou mít složitější. Jdeme do nájezdů!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Začínají Němci, Marco Pfleger trefil po bekhendové kličce jen tyč – 0:0.
     
    To Jakub Ručkay trefil stojícího a připravného Thomas Owera – 0:0.
     
    Patrik Seifert rozvlnil síť za Ondrejkovou vyrážečkou – 0:1.
     
    Miroslav Preisinger ale podobným způsobem vyrovnává – 1:1.
     
    Němci ale znovu vedou, Fabio Carciola poslal Ondrejku na zem a pak snadno zakončil – 1:2.
     
    Juraj Prokop nedal, je hotovo – 1:2!
     
    V samostatných nájezdech zvítězilo Německo.
    Vítězný nájezd proměnil FABIO CARCIOLA!
     
    Konec zápasu.
     
    No, tak to bylo parádní drama! Němci ale nakonec zvládli urvat triumf v nájezdech a skončí na pátém, nebo šestém místě. Naopak Slováky zítra v 10 hodin čeká rozhodující souboj o udržení!

    Nejlepší hráči zápasu jsou Juraj Prokop a Aleš Jiřík.
     
    Direktoriát turnaje ještě vyhlásil nejlepší hráče z obou týmů za celý šampionát. Za Slováky je to Jakub Ručkay, za Němce Patrick Seifert. Ode mě je to pro tuto chvíli vše. (14:38:22)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 25. Šimůnek (Ručkay, Mrázik), 26. Prokop (Novák, Jaško), 27. Ručkay (Mrázik), 47. Novajovský (Preisinger, Holovič) – 8. Seifert, 17. Baier (Brazda, Jeske), 21. F. Carciola (Brandt, Jiřík), 38. A. Carciola (Pfleger), rozh. náj. F. Carciola


    Slovensko: Ondrejka (Neumann) – Mrázik, Ručkay, Šiller, Haring – Jaško, Novák, Holovič, Prokop – Preisinger, Novajovský, Šimůnek, Růžička. Trenér: Imrich Antal.
    Německo: Ower (Eisenhut) – Seifert, Streicher, Pfleger, Huba Sekesi – F. Carciola, Jiřík, A. Carciola, Brandt – Jeske, Borrmann, Baier, Brazda – Poetzel, Horka Sekesi. Trenér: Georg Holzmann.

    Rozhodčí: Kralj (SLO), Christiansen (CAN).
    bahis siteleri