Slovensko – Německo 4:5 (1:2 po s.n.) | Maďarsko – Japonsko 12:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:2 (kon.)
Rakousko – Brazílie 5:1 (kon.) | USA – Kanada 5:6 (1:2 po s.n.) | Chorvatsko – Austrálie 5:6 (po pr.)
Česko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Slovinsko – Lotyšsko 13:2 (kon.)
konec
Rakousko
5:1 (0:0, 4:1, 1:0, 0:0)
Brazílie
Pátek 06.06.2014, 16:00 • Malá hala, Pardubice • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráčem turnaje z týmu Brazílie je vyhlášen Jose Guilardi, ze strany Rakouska pak Harry Lange. (17:21:22)
     
    Sledovali jsme na skóre jednoznačné utkání, které ale nenabídlo tak jednostrannou hru. Brazílie si nezahraje na příštím mistrovství světa ve Finsku, protože sestupuje z Divize I. Rakušané mohou po dnešku naopak klidně spát.
     
    36:00
    Konec zápasu.
     
    47:06
    Tak ještě alespoň jedno vyloučení budeme sledovat. Menší trest za podražení dostává Dos Santos.
     
    46:59
    Hra ve střední části hřiště sice není nijak líbivá pro diváky, ale Rakousku zcela vyhovuje.
     
    46:00
    Brazilci byli hodně blízko snižující brance, když se dostali až před bránu. Ale Luis Custodio napálil ve vyložené pozici pouze tyč!
     
    45:11
    Tvrdé souboje za klecí Brazílie nakonec rozhodčí žádným trestem neocení a bude se vhazovat pouze po pravici gólmana zaoceánského celku.
     
    44:38
    Po delší máme kompletní hráče na obou stranách a oba týmy jistě doufají, že už nebudou muset na trestnou lavici.
     
    43:40
    Oberkofler s Spannring vyslali dvě střely hned po sobě na svatyni, ale v ní byl skvěle znovu připraven zakročit Allen Ruane.
     
    43:08
    Rakousko už sice hraje v plném počtu. Jenže vzápětí zase míří za katr hráč Brazilců. Rozhodčí dnes s trestáním rozhodně nešetří. Caua Guzman inkasuje trest za držení.
     
    42:53
    Běží poslední vteřiny z trestu Rakušana Gerda Grubera, který doufá, že jeho tým už toto prodloužené oslabení zvládne.
     
    42:11
    Už jsou Rakušané v poli pouze o jedno hráče méně. Ale stále vzdorují nepříjemným střelám ze všech stran.
     
    41:29
    Vyloučen je hráč týmu Rakouska Gerd Gruber, který přibude na trestnou lavici za krosček.
     
    41:22
    Hodně složitý dvouzákrok pro brankáře Lorenze Hrina, nakonec poslal puk za branku.
     
    41:01
    Kotouč se ale přesunu před svatyni Brazilců, jež poslal touš přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    40:07
    Fanoušci v Malé hale sledují vyloučení rakouského bojovníka. Christian Haidinger inkasuje menší trest za podražení.
     
    39:40
    Vhazování po levici rakouského brankáře, který před malým momentem musel dávat velik pozor u tyče nas střelu Guilardiho.
     
    38:11
    Puky létají ze stranu na stranu a tempo zrychluje. Tohle by mohlo celkem vyhovoat Rakousku, které už nemusí nikam spěchat a bude pouze vyčkávat.
     
    37:54
    Luis Custodio objel skoro dvakrát svatyni a zkusil dokonce zakončit z otočky, ale to už byli na svém místě připravení jak obránci, Rakouska, tak gólmana evropského celku.
     
    37:02
    Už ale znovu hrají hbití Rakušané, nbezpečná rána Langeho prošla pouze do bořní sítě a následně za branku.
     
    36:22
    Brazilci ještě cítí, že by mohli využít některé šance. Araujo na nic nečekal a okmažitě pálil z první pozice na pravém kruhu.
     
    36:01
    Čtvrtá čtvrtina začala.
     
    36:00
    Ještě na konci třetí části bylo na branku Rakouska nařízeno trestné střílení. Ale Brazilec svou možnost neproměnil!
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    35:27
    Brazilci ještě měli jednu větší příležitost v této periodě, jenže Custiodio nedokázal zavčas poslat touš do sítě samotný u svatyně!
     
    34:59
    Youssef poslal touš od červené čáry. Zdánlivě tento pokus nebyl nebezpečný, jenže Rauenovi udělal menší trable.
     
    34:04
    Obrázek hry se vůbec nemění. Rakousko zkouší střílet z každé lepší pozice, Brazílie musí urputně bránit.
     
    32:14
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Všechna moje slova jsou vzápětí vyvrácena, když Rakušané vedou už o čtyři branek ve třetí čtvrtině tohoto duelu. KEVIN MACIERZYNSKI se vydal úplně osamocený a nikým nestřežený na líbivý a pohodlný útočný výlet. Stál proti němu pouze brankář Allen Ruane, kterému zasunul touš přesně mezi nohy. Asistence: Christian Haidinger, Youssef Riener.
     
    31:39
    Samozřejmě, Rakousko má nyní dostatečný náskok v podobě tří branek. Ale pokud nezačně daleko přesněji mířit, může se mu to v následujících minutách duelu vymstít.
     
    30:44
    Kotouč za brankou brankáře Hirna Lorenze. Zasahovat ale nemusel, protože Diego Araujo nedokázal zavčas obkroužit branku a pohotově zakončit.
     
    29:48
    Daniel Oberkofler chtěl poslat na pravou stranu jednu ze svých hodně nebezpečných přihrávek, když zjistil, že mu nikdo nenajíždí. A tak musí zase rychle zpátky.
     
    28:55
    Nedá se říct, že by favorit tohoto utkání, Rakousko, bylo lepším týmem na hrací ploše. Peter Schweda hodně přišel o touš na červené čáře.
     
    28:10
    Hodně snadný zákrok pro Allena Ruaneho, jenže vyrazil touš z brankoviště daleko před sebe a zabránil dalším případným problémům.
     
    27:33
    Jose Guilardi si udělal malý útočný výlet až před branku Lorenza Hrina, jenže nikdo mu nejel napomoc, a tak o kus černé gumy hodně brzy přišel.
     
    27:09
    A teď už si konečně mohou Brazilci vydechnout. Hrají totiž už v plném počtu a v klidu raději vyhodili touš na zákázané uvolnění.
     
    26:29
    Scénář přesilovek rakouského celku v dnešním duelu je vesměs pořád stejný. Bíločervení sice okupují útočnou polovinu, ale k přesnému zakončneí se moc nemají.
     
    25:48
    Gerd Gruber měl pořádně velikou šanci, když stál u levé tyče a tu nakonec pouze nastřelil!
     
    25:02
    Harry Lange zkusil brazilského gólmana překvapit střelou z dálky, ale vůbec se mu to nepovedlo. Hostující tým vyhazuje přes všechny čáry.
     
    24:13
    Rakušané okamžitě po vhazování vlétli do útočného pásma a střílí na branku. První zákrok duelu si připsal vystřídavši Allen Ruane.
     
    Začala třetí čtvrtina.
     
    Ještě na konci druhé čtvrtiny inkasoval větší tříminutový trest hráč Brazílie, který bude muset posedět delší dobu za katrem. Rafael De Magalhaes je tím hřísníkem
     
    Následuje krátká, zhruba desetiminutová přestávka. Po ní opět oba týmy vyrukují proti sobě na hrací plochu. Rakušané mají díky čtyřem vstřeleným brankám slušný třígólový náskok.
     
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    23:29
    Probíhá poslední minuta první třetině, na útočné polovině pobývá tým Rakouska, ale zatím bez vážnějších příležitostí.
     
    22:05
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Ale tonoucí se stébla vzápetí chytá! Obrovská radost na brazilské střídačce propukla ve chvíli, kdy touš na hokejku získal skvěle připravený CAUA GUZMAN. Ten na nic nečekal a bez přípravy pálil příklepem na soupeřovu svatyni. Povedlo se, propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Joe Guilardi, Luis Custodio.
     
    21:33
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Mužstvo Brazílie nyní odjíždí střídat s hodně skopenými hlavami, protože tento gól v jejich vlastní síti soupeři z Rakouska věnovali vskutku lacině. I tentokráte byla hlavní příčnou vstřelené branky skvělá a důsledná hra na brankoviště i kolem něj. Puk do sítě dopravil DANIEL OBERKOFLER. Asistence: Gerd Gruber.
     
    20:49
    Patrick Spannring patří k tomu nejlepšímu, co sem Rakousko do Pardubic na východ Čech přivezlo. Znovu to ukázal, když pálil z levého kruhu a jeho pokus mířil jen těsně nad úroveň horní tyče.
     
    19:57
    Gomes měl před sebou solidně otevřenou cestu směrem na útočnou polovinu, ovšem na červené půlící čáře se možná až zbytečně moc zalekl obrany soupeře.
     
    19:39
    Brazílie očividně zlepšila svou aktivitu před brankou a snaží se střílet vesmě z každé pozice.
     
    18:33
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Hodně důležitý gól pro evropský výběr do dalších minut, protože Brazílie v tuto chvíli ztrácí celkem tři branky. Kotouč vzal na svou hůl u pravé tyče PATRICK SPANNRING a objetím celého brankoviště následně zavěsil kus černé gumy do sítě. Asistence: Daniel Oberkofler, Kristof Reinthaler.
     
    17:48
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Jenže netrvá to dlouho a Rakousko bere na svou stranu vedení v podobě dvou branek. Poměrně nepřhledná akce na brankovišti nakonec doplachitla až za záda nepřipraveného gólmana Brazílie Fabia Goncalvese. Přesný prostor mezi jeho betony našel Rakušan ADRE NIEC, jenž jako první našel skákavý touš. Bez asistence.
     
    17:16
    Brazílie již hraje v plném počtu a to znamená, že ani jedna z barikád dnes ještě nevyužila přesilovou hru.
     
    16:39
    Rakušan Youssef Riener poslal puk před branku na teč, natahoval se po něm hodně aktivně Peter Schweda. Ale v rozhodující chvíli kus černé gumy nezasáhl.
     
    15:56
    Ani evropská posádka zatím nevyčnívá během své početní výhody, přestože se usadila na útočné polovině a hledá místo ke střele.
     
    15:26
    Sotva jeden trest vypršel, lavička trestů se znovu zaplní. Míří na ní totiž muž v dresu Brazílie – Rafael De Magalhaes inkasuje minut a půl za hákování.
     
    14:26
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Je docela paradoxní, že první branka tohoto duelu padla v oslabení. Vždyť žádné vážnější situace doposud z akcí nepramenily a tento gól Rakušané vstřelili i trochu se štěstím. Ve správnou chvíli na správném místě čekal na zdařilou přihrávku DANIEL OBERKOFLER, jenž přijmul bezchybně těsný pas od Grubera. Asistence: Gerd Gruber.
     
    13:41
    Vzápětí bude navíc Rakousko hrát oslabení, protože za krosček míří za katr pykat hráč jménem Kristof Reinthaler.
     
    13:36
    A nakonec další nezdařená rozehrávka končí postavením mimo hru.
     
    13:00
    Pokud někdo čekal, že se obrázek hry v druhé periodě alespoň trochu změní, mýlil se. Rakousko si vzájemně nemůže porozumně v rozehrávce přes červenou čáru, názorně to nyní předvedl Andre Niec.
     
    12:16
    Kotouč bude padat na hrací plochu opět před gólmanem Brazílie Fabiem Goncalvesem. Má sice víc práce, ale žádné zázračné zákroky vytahovat nemusí.
     
    Začala druhá čtvrtina.
     
    Doposud branka nepadla a jestli to takovým stylem půjde dál, dost možná si ještě na první střelecký zásah budeme muset počkat. Druhá čtvrtina tohoto duelu začne za několik okamžiků ve středovém kruhu.
     
    První čtvrtina skončila.
     
    11:39
    Ještě jedna střela zápěstím v líbezném podání Decia Silvy, jenže následně okamžitě Rakušané vyhazují.
     
    11:08
    Započala poslední minuta úvodní části, zatím sledujeme inline hokej bez branek. Pramení to ale z vellikého nedostatku šancí na obou stranách barikády.
     
    10:57
    Už se pomaličku blíží závěr první čtvrtiny tohoto duelu. Rakousko chtělo hrát hodně rychle dopředu, ale po technické chybě vyhazuje pouze na zakázané uvolnění, čímž se provinilo proti pravidlům.
     
    10:00
    Rogerio Polido tvořil pro sebe a svůj výběr zajímavou pozici, když mohl skoro samotný ujíždět proti Hrinovi. Avšak v rozhodující chvíli mu sjel kotouč z hole.
     
    09:17
    Pokud budeme sledovat s předchozím duelem Maďarska a Japonska, teď nesledujeme nikterak záživnou bitvu. Ale hraje vskutku opatrně a do obrany.
     
    08:40
    Zbývá posledních pár vteřinek a hostující tým bude opět kompletní. Rakousko v přesilové hře zatím nepřevedlo vůbec nic a vypadá to, že už ani nic víc nepředvede.
     
    07:42
    Ale Rakušané zatí neoplívají nějakou skvělostí během vlastní početní výhody. Před brankou dobře zaparkovaní Brazilci odpalují puky hodně daleko od vlastní svatyně.
     
    07:18
    Uvidíeme také první vyloučení, které rozhodčí tohoto klání uděluje za hákování. Brazilský muž Henrique Andrade inkasuje minutu a půl trestu.
     
    06:13
    Teď už ale měli Brazilci problém s tím, aby neinkasovali. Úvodní pořádnou šanci v tomto duelu měl na svědomí Riener, když z levého kruhu napálil pouze tyč!
     
    05:34
    Stále ještě neviděli diváci a fanoušci v Malé hale žádnou dokonalejšá příležitost k zakončení.
     
    04:40
    Goncalves znovu musel výtahnout svůj pravý beton, ale tentokráte nešlo o nic závažného a v klidu rozehrál na své spoluhráče.
     
    03:59
    Převážně kotouče pobývají kolem středu hřiště, Peter Schweda nezvládl dopravit puk až do brankoviště Fabia Goncalvese.
     
    03:04
    O podobnou věc měl zájem také Brandao, jenže ani on nenašel nikoho s hokejkou volného. Zatím sledujeme hodně ospalý a vláčný duel.
     
    02:20
    Je jasné, že brazilští bojovníci nebudou tolik spěchat a spíš vyčkávají na chyb soupeře v obraně. Araujo už hledá někoho, kdo mu najede do útočné poloviny.
     
    01:43
    Už se zdáo, že by pomalu Brazilci mohli zaútočit, ale kotouč dostal na svou hokejku ve správný čas Harry Lange a nebezpečně zakončil do betonů Goncalvese.
     
    00:49
    Kotouč se nachází za brankou týmu, který je dnes uveden jako hostující. Brazilci ale zatím mají problém se založením nějaké větší akce.
     
    00:08
    Jako první se na buly stali vítězi hráči rakouského výběru, jež se okamžitě vrhli dopředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni nastoupit k duelu. Už proběhne klasická znělka mistrovství, týmové pokřiky a můžeme začít.
     
    Vítám vás zpátky v Malé hale, spadající pod pardubickou ČEZ Arenu. Budeme sledovat další hodně klíčové utkání, ve kterém na sebe naratí Rakousko a Brazílie. Vítěz tohoto duelu se zachrání a zahraje si inline hokejový šampionát také za rok ve finském Tamppere.
     
    Úvodní sestavy:

    Rakousko: Hirn (Zeugswetter) – Gruber, Reinthaler, Oberkofler, Spannring – Riener, Schweda, Lange, Zwerger – Niec, Müller, Macierzynski, Haidinger

    Brazílie: Ruane (Goncalves) – Custodio, Guilardi, Almeida, Guzman – Araujo, Brandao, Gomes, Silva – Polido, Andrade, Vasconcelos, De Magalhaes – Dos Santos

    Rozhodčí: Wittmann (GER), Vikman (FIN).
     
    Kdo bude šťastnější ze smutnějších? Rakousko ani Brazílie nezvládly své duely ve čtvrtfinále, a tak budou vzájemně vzdorovat další případné prohře.
     
    RAKOUSKO

    Rakousko asi ještě hodně dlouho bude neblaze vzpomínat na své čtvrtfinálové počínání. Do zápasu proti Lotyšsku sice naši sousedé nastoupili z první pozice tabulky, ale ve zlomovém duelu nepotvrdili pozici favorita. Rakousko prohrálo s lotyšskými bojovníky v samostatných nájezdech a jejich souboj se stal jedním z dosavadních překvapení turnaje. Červenobílí tak potřebují získat další duel proti Brazílii, aby napravili předchozí minely.

     
    BRAZÍLIE

    Brazilský tým samozřejmě nepřijel na inline hokejový šampionát do Pardubic s těmi nejvyšší ambicemi, ale zklamat své příznivce za oceán rozhodně neplánuje. Mužstvo z jižní Ameriky nastoupilo ve čtvrtfinálovém klání proti favorizovanému Slovinsku. To také svou pozici potvrdilo. Ve střetnutí Slovinsko – Brazílie vyšli lépe právě hráči z Evropy, když naložili Brazílii celkem sedm branek. Brazilci ale v žádném případě neskládají zbraně. Čeká je jeden z klíčových okamžiků turnaje, ve kterém vyrukují proti Rakušanům.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 15. Oberkofler (Gruber), 18. Niec, 19. Spannring (Oberkofler, Reinthaler), 22. Oberkofler (Gruber), 33. Macierzynski (Haidinger, Riener) – 23. Guzman (Guilardi, Custodio)


    Rakousko: Hirn (Zeugswetter) – Gruber, Reinthaler, Oberkofler, Spannring – Riener, Schweda, Lange, Zwerger – Niec, Müller, Macierzynski, Haidinger
    Brazílie: Goncalves (25. Ruane) – Custodio, Guilardi, Almeida, Guzman – Araujo, Brandao, Gomes, Silva – Polido, Andrade, Vasconcelos, De Magalhaes – Dos Santos

    Rozhodčí: Wittmann (GER), Vikman (FIN)
    bahis siteleri