Brazílie – Chorvatsko 3:1 (kon.) | Mexiko – Kamerun 1:0 (kon.) | Španělsko – Nizozemsko 1:5 (kon.)
konec
Mexiko
1:0 (0:0)
Kamerun
Pátek 13.06.2014, 18:00 • Estadio das Dunas, Natal (kapacita 42086 diváků) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Na druhé straně velká šance pro Hernándeze. Ten dostal přihrávku před bránu, ale nakonec šlo jeho zakončení pouze nad bránu. Už mohlo být rozhodnuto.
     
    90+2
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Héctor Herrera, přichází Carlos Salcido.
     
    90
    Celý zápas se nudil, teď však vytáhl brankář Ochoa parádní zákrok. Ekotto našel v pokutovém území Moukandja, který hlavičku dobře usměrnil, ale Ochoa byl doslova jako pavouk. Krásný moment z obou stran!
     
    86
    Pokud něco nevymyslí Eto´o je Kamerun takřka ztracen. Nyní kamerunská legenda vymyslela skvělou přihrávku do vápna, která mířila na Moukandjoa. Dobře však zasáhl Rodríguez.
     
    84
    Centr před bránu na Weba, který byl ale dobře ustrážen. Následně se pokoušel pálil Choupo-Moting, ale mířil jen do zelené clony před ním. Byl to konkrétně Márguez, který dostal míč do těla a od něj se míč odrazil do ruky. To vše v pokutovém území.
     
    79
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Alex Song, přichází Pierre Webo.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Dany Nounkeu (Kamerun).
     
    73
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Oribe Peralta, přichází Javier Hernández.
     
    69
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Marco Fabián.
     
    61
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Konečně jsme se dočkali branky, která byla uznána. Ve velké šanci sice nejprve vychytal dos Santose brankář Itandje, na dorážku ORIBE PERALTY už však nestačil.
     
    59
    ...K přímému kopu se postavil Assou-Ekotto a i když trefil pouze zeď, nakonec to bylo hodně nebezpečné. Teč totiž logicky změnila dráhu míče a jediné štěstí pro Mexiko bylo to, že lopta šla nakonec vedle tyče...
     
    57
    Žlutou kartu dostává Héctor Moreno (Mexiko).
     
    47
    Mexiko začalo tak jako první poločas – tedy aktivně. Nyní se do velké šanci dostal Peralta, ale ani jemu nebylo přáno. Dos Santos sklepl míč na Perlatu, ten už byl poměrně blízko brankáře a trefil ho pouze do noh.
     
    46
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Cedric Djeugoue, přichází Dany Nounkeu.
     
    29
    ...To jsou věci. Mexiko podruhé dostalo míč do sítě, ale opět neplatí! Opravdu nevím, co teď hlavní sudí pískali. Rozhodčím start MS vůbec nevychází. Tak byl to odmávaný ofsajd, ale nesprávně. Míč tečoval hráč Kamerunu předtím, než se dostal dos Santos k zakončení.
     
    27
    ...Ou teď si Mexiko samo zkomplikovalo situaci. Guardado poslal parádní centr na zadní tyč, kde si však zavazeli Marquéz z Morenem. Právě Marquéz zřejmě sebral Morenovi možná jasný gól, Moreno si zřejmě nekřikl a hlavičkoval tak mexický kapitán v méně výhodné pozici.
     
    21
    Velká šance Kamerunu. Assou-Ekotto předvedl na levém křídle parádní práci. Poradil si s dvěma protihráči a pak našel na penaltě Eto'oa. Ten nakonec svojí střelou olízl tyč mexické brány.
     
    16
    Opět míč v sítí krátce poté, co se Mexičanům povedlo odvrátit míč z pokutového území. Pískal se znovu ofsajdu, který byl ale nad míru jasný.
     
    11
    Dos Santos už se radoval ze vstřeleného gólu, ale jeho radost byla předčasná. Pískal se ofsajd. Ukázalo se však, že to nebylo správné rozhodnutí.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 61. Peralta

    Karty:   57. H. Moreno (MEX) – 77. Nounkeu (CAM)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:6.
    Mexiko: Ochoa – Aguilar, Rodríguez, Márquez (C), H. Moreno, Layún – H Herrera (90+2. Salcido), Vázquez, Guardado (69. Fabián) – Peralta (73. Hernández), G. dos Santos.
    Náhradníci: Corona, Talavera – Salcido, Reyes, Ponce, Fabián, Brizuela, Aquino, Peña, Jiménez, Pulido, Hernández.

    Kamerun: Itandje – Djeugoue (46. Nounkeu), N´Koulou, Chedjou, Assou-Ekotto – Mbia, Song (79. Webo), Eyong – Moukandjo, Eto´o (C), Choupo-Moting.
    Náhradníci: Feudjou, N'Djock – Nounkeu, Bedimo, Nyom, N'Guémo, Makoun, Matip, Aboubakar, Webo, Olinga, Salli.

    Rozhodčí: Wilmar Roldan – Humberto Clavijo, Eduardo Diaz (vši COL) – Norbert Hautata (TAH)
    bahis siteleri